Förberedelser inför tävling!

Ja som sagt så är det tävling imorgon och nu tänkte jag skriva lite om vad som skall göras och hur vi brukar göra inför tävlingar.

Dagen innan:
Dagen innan tävlingen brukar vi dels motionera hästen som vi bestämt och det är olika beroende på häst och vilka klasser som man skall rida dagen efter. Vi tar självklart hand om de vardagliga sakerna som mockning och liknande. Sedan brukar vi bada eller rykta väldigt noga för att få hästen ren och fin. Om vi inte badar hästen brukar vi alla fall tvätta benen samt svansen, även ta bort vissa fläckar med torrshampo. Vi brukar även frisera om det behövs, klippa manen, svansen och hovskägget. 

Vi brukar även ibland ha svansen flätad under natten för att den skall vara vågig, detta gör vi olika från tävling till tävling. När vi badat hästen eller i alla fall ryktat länge brukar vi ta ut hästen i solen för att torka eller så får hästen gå in i boxen. Efter det tar vi hand om alla saker. Kollar vart alla papper är och ser till att vi samlar dem på samma plats, putsar alla saker och liknande. Vi brukar även packa sakerna i påsar om man skall upp tidigt annars ser vi bara till att vi vet vart allt är och packar det dagen efter.

Vi brukar även kolla släpet se till att lysena fungerar och att vi har strö. När vi kommit hem brukar vi kolla att outfitten fungerar till ryttaren, alltså att vi har en vit tröja och tofsar och liknande till håret.

Tävlingsdagen:
På tävlingsdagen brukar två packa bilen samt fixa det sista med släpet. De andra två brukar fixa hästen, knoppa borsta och sätta på alla transportskydd och så. Det vi brukar göra med hästen innan tävling för att få den fin och prydlig är att knoppa man, fläta inakad i svansen, ta lite banyolja runt ögonen och mulen för att få lite glans. Självklart rykta och sedan ha lite glansspray i svansen. Sedan astar vi och åker till tävlingsplatsen.

Ja det här var  lite om hur vi brukar förbereda inför tävlingen:)

Såhär kan det se ut. Ja kanske inte så specielt men det här är från en tävling. Ja nu kommer vi ha ny utrustning, ridbyxor, kavaj och hanskar bland annat.

Kram


Kommentera!<3

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0