Mjuk hand!

En sak som är viktigt men som många tyvärr inte tänker på hela tiden är att man alltid skall vara mjuk i handen. Man skall vara som ett gummiband kan man säga för man vill ju inte ara hård och dragig i handen. Detta är självklart viktigt för att hästen inte skall bli stum i munnen och för att hästen inte trivs av att han någon som drar den i munnen.

Jag tycker därför att man skall vara ganska noga med att tänka på att man gör övningar för att göra hästen mjuk och att man gör det med en mjuk hand samt ger eftergifter. Även så skall man tänka på att man skall rida hästen med skänkeln och inte med handen. Eftersom hästen skall trampa under sig och varar rund i ryggen detta kan man ju inte göra med bara handen, man måste driva in bakbenen.

Om hästen är väldigt stel och liknande så är det heller inte bra om man låser fast sig i tygeln och är hård i handen. Då är det bättre om man gå på volter och ställer samt att kanske göra lite skänkelvikningar och liknande för att få hästen mjuk. Det hjälper faktist inte av att man drar ihop hästen, den blir inte mjukare av det. Hästn går då heller inte ärligt utan det är ryttaren som tryckt ihop hästen.

Ett sätt att testa om hästen går ärligt är om man kan lätta på inner då skall hästen fortfarande ha kvar stödet på ytter. Jag tycker att man alltid skall tänka på att hästen och ryttaren skall trivas i arbetet så jag tycker att det är viktigt att man rider på ett mjukt och trevligt sätt så att hästen trivs med att arbeta och ha ett bett i munnen.

En bild från Dressyr finalen Grad prix globen 2010

Kram

Kommentera!<3
Postat av: Alice

SV: Alltså ingen av mej och issa har börjat rida honom än. Vi har tömkört och så. Börjar rida honom imorrn. Men jag kommer rida ut på honom, men även på träningar eftersom fabi fortfarande har ont i ryggen. :)

2011-04-10 @ 17:43:02
URL: http://alicefabienne.blogg.se/
Postat av: Johanna

Riktigt bra inlägg (: Förstår precis vad du menar och försöker själv rida så (;

2011-04-11 @ 09:04:37
URL: http://skraattkramp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0