Foder....

Jag tycker att det är väldigt svårt att veta vad för foder man ska ha till sin häst. Det finns så många olika teorier och alla har sin åsikt, ja det underlättar inte direkt av att utbudet på olika foder är så stort. Det finns massor av olika foder, havre, korn, müsli, kraft ja helt enkelt massor, dessutom finns det väldigt många olika märken på allt och som har olika fördelar och nackdelar, så vad väljer man egentligen?

Ja vi har testat ganska mycket olika på Shadow havre, kraft och olika müslin men hur vet man vad som är allra bäst när man inte kan testa allt foder som finns? Ja, till Fire har vi samma foder som hans ägare hade till honom innan så där testade vi inte direkt olika sorters. Men det är väldigt svårt att anpassa fodret efter just sin häst eftersom det enda sättet att gentligen veta vad som är bäst är att testa olika foder. Men sen finns det ett till problem vad ska basen av fodret bestå av. Förut trodde man att man fick piggare häst om den åt mycket kraftfoder men nu senare har forskningar visat att man fick piggare hästar av att hästarna får äta mycket stråfoder.

Ja, och så till alla forskningar som man vill tro på. Det kommer nya forskningar som visar nya saker hela tiden, så ska man vara så noga med att följa det som forskningarna visar när de nästan är garanterat att de kommer ändras och att senare forskningar kommer visa något helt annorlunda?

Jag tycker att den bästa meoden för att hitta rätt foder är att testa olika sorters foder och sedan se vad som passar sin häst bäst för alla hästar fungerar bäst på olika foder.



Kram

Kommentera!<3

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0