Flygfän!

En sak som jag tycker är ganska viktigt är att man ser till att hästarna har på sig flugtäcke eller flugspray när de är på ställen där det finns mycket flygfän. Detta är viktigt eftersom hästar kan börja springa om det tex är mycket broms och om hästarna då står långt ifrån stallet så att man inte ser dem kan det gå ganska illa. Även därför är det viktigt att man försöker ha uppsyn på hästarna även fast de står längre bort, för det kan hända saker att de blir rädda fastnar i något eller så och då är det ju bra om man kan hjälpa hästen så snabbt som möjligt.

Vad tycker ni om det här? Kan man lämna hästen i flera timmar utan uppsyn eller skall man ha uppsyn på den och vad för "skydd" mot flygfän tycker ni att man skall ha?

Kram


Kommentera!<3
Postat av: Emma

Jag tycker att man ska andvända en bra spray och ha en flughuva på hästens huvud i förebyggande syfte om den går i hagen på sommaren. Hatar att de en massa mygg/flug/bromsbett på hästar det kan inte vara trevligt att ha en broms som biter en. Visst hästen behöver inte ha det hela tiden men när den går utan att nån har uppsyn så tycker jag att den ska ha det. Det är ju occkså bra att ha för att t.ex. undvika ögoninflamation... Jätterolig blogg! :)

2011-05-01 @ 22:37:54
URL: http://theponilife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0