Ska Skadorisken göra livet tråkigt?

En sak som jag tycker är väldigt synd är att man tar hand om sina hästar som om de är helt ömtåliga och att de inte får göra någonting efter att hästen har skadat sig eller för att de inte ska skada sig. En häst måste få ha ett liv, få ha roligt och njuta av det. Även fast hästen har ett friskt liv behöver det inte betyda att hästen har ett bra liv. Jag tycker att det är väldigt viktigt att man tänker på att hästen vill ha roligt på samma sätt som vi människor.

Sen kanske man inte behöver utmana ödet genom att släppa ihop sin häst med en annan häst som är aggressiv och sparkas eller att man vet att sin häst inte vill busa hela tiden men att med den här hästen måste den göra det, då kan hästen tex springa fast den är halt eller bli halt. Ja så man måste ju självklart ta hänsyn till vad man tror är bäst, det kanske är bättre att hästen står ensam ett tag än att den står med en häst som den inte gillar och så att den aldrig får vara ifred.

Men jag tycker att det är viktigt att tänka på att hästar vill ha roligt och om du någon gång tvekar på om din häst skall få ha en hagkompis eller inte tänk då på att en häst som har ett friskt liv inte behöver ha ett bra liv.

En frisk häst är inte en lycklig häst bara för att den är frisk. Den är lycklig när den har roligt.

Kram


Kommentera!<3

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0