Vinnaren!

Vinnaren av tävlingen är...

http://maatiildas.devote.se/

Grattis! Maila en HUVUDBILD på hästen du vill jag skall rita av!


Hiss!

En sak jag tänkte hissa är att tömköra hästen. Jag tycker att det är ett super bra sett att motionera hästen på fast den endå får vila sin rygg! Vi försöker tömköra ganska ofta och det fungerar riktigt bra på våra hästar! Fire var rädd nä'r vi fick honnom...men vi har tränat bort det nu.

Diggar tömkörning! Big time!
Sorry!

Nu kommer första inlägget idag! Sorry men har varit upptagen all day!

Idag e en rolig dag...för en av mina bästa kompisar hämtar hem sin lilla ponny idag! :) Sååå kul...nu ska hon ha två! :) Så när vi kommer hem står en ny häst i stallet så himla roligt! Det är en riktigt fin ponny också...hopp ponny men endå fin...driver!!!

Grattis ida!


Grattis!Sista changsen!

Sista changsen!

Att delta i tävlingen imorgon utses vinnaren!

HÄR ÄR TÄVLINGEN!


Nu är det nog!

Nu är det nog!

Sluta hänga ut alla för minsta lilla fel nbån gör! Lixom sluta! Tror noi inte att dem har det tillräckligt svårt redan? Redan folk som klagar och skriver att man är dålig! Lixom skärpning! Då kan vell ni visa  hur ni rider för flera tusen läsare...öppna hjärtat och visa ALLT! Sen kan vi se vad ni tycker om att bli ut hängda på skvallerbloggar...där nån feg anonym teje skriver att nan rider dåligt och drar sin häst i munen! NU blir jag förbannad på er...SKÄMS!

Hur skulle det kännas för er att alla på en läktare vet vem man är när man försöker tävla och INTE bli nervös...atta så fort man tävlar kritiserar alla en och lyssnar på vad man säger och se´n skickar man det till en skvallerblogg. lixom, dem visar väl tilräckligt på bloggen...nej då ska ni stå och skriva om nått dem inte valt att visa på bloggen i alla fall! Lixom vissa är barn...unga....11 år...14 år....16 år! Jobbigt för alla!

SNÄLLA sluta era fegisar som sitter där bakom dartorerna och är elaka mot andra! SLUTA NU! Nu är det NOG!


Vart går gränsen?

Vart går gränsen på vad som är okej och inte?

Är det OK att ha sporrar? får man andvända dem eller ska dem bara vara där?  Är det ok att ha spö? Får man andvända det? till vad? Ha för skarpa bett? OK eller inte?

Här kommer mina svar:
Ja, jag tycker att man får ha sporrar och andvända dem...men till en viss nivå...inga allt för skarpa sporrar. men små för att förtydliga hjälperna. Spö tycker jag e ok...men inte slå eller andvända som bestraffning...men att andvända för att förtydliga hjälperna ä'r helt ok för mig! Allt för skarpa bett är inte OK för mig...alla hästar kan gå på ett helt vanligt tredelat...kan du inte rida hästen på ett vanligt tredelat (Idressyr hoppning och fällttävlan e ett undantag) skulle JAG fundera på om hästen var för svår för mig! Visst det finns undantag!

Jag tycker ionte att det är ok att ens föreldrar köper en aldeles för svår och duktig ponny och sen tror man att dewt ska gå att lösa med ett starkare bett! INTE OK!

Visst...ni som rider med starka bett behöver inte ta åt sig...i hoppning, uteritt, och hoppning tycker jag att det är ok...men jag tror att alla hästar kan gå på ett vanligt bett i dressyren!

var går er gräns? vad e ok för er?


MIN gträns! Vart går er?


Godmorgon!

godmorgon!

Vakna halv nio eller satte klockan på halv nio... haha. Mormor och morfar har kommit ut till landet nu på morgonen...nu känns det rätt.

Men hur mår ni? mår ni bra eller? Jag mår as bra...blir super glad av alla kommentar. Ni e så himla snälla och fina!

Dagens påminelse: TÄVLINGEN!
Dagens SMS: Har inte fått nått! :(
Dagens outfit: bege klänning
Dagens smik: Har inget


Komigen...delta i tävlingen!


Mina åsikter, mina tankar!

För mig är kärleken till hästen viktigare än alla tävlingsresultat...visst jag hade inte tackat nej till att vinna OS i dressyr om man bara kunde berstämma det...men jag hade velat göra det på en häst jag älskar...en häst som betyder mer för mig än bara en häst...eller ett djur. Visst det är vad dem är men för mig är dem mycket mer än så.

Att ha en vän, en vän för livet är viktigare än att har en vägg full med rosseter. Tyvär har jag träffat på folk som inte bryr sig ett piss om sin häst mer än att dem vill kunna rida på den och att den ska gå fint och bra...det gör mig förbannad! På rikltigt.

Jag förstår verkligen inte dem som inte bryr sig om sin häst eller ponny...lixom att man tänker att man vill att sin ponny ska bli frisk så man kan rida istället för att tänka att man vill att ponnyn ska bli frisk och må bra. för att man inte vill att sin ponny skall vara sjkuk eller ha ont.

Så er som älskar era hästar...vill jag bara säga ni är bäst och att ni ser glädjen i eran häst på fler sätt än bara ridningen!

Mina tankar och åsikter...alla tycker olika! Men hoppas att dem flästa håller med mig!Fire innan han komm hem till oss! Kärlek vid första ögonkastet!


Norge!

Den senaste veckan, speciellt dem senaste dagarna har jag tänkt otroligt mycket på Norge och den hemska tragedin som hänt där...läser allt i tidningarna och tänker på er...hur svårt ni har det. Det är många som har dött och fler som känner nån som dött. Jag tror jag talar för alla när jag säger "Han som gjort detta är en hemsk mäniska och vi sörjer med er".

Jag hoppas att ni orkar visa att han har gjort så himla fel och inte vinner över er. ser i tidningarna hur många som sörjer...jag kan inte förstå hur han kunde ta så många liv innom loppet av en och en halv timme. Jag hoppas att ni fortsätter kämpa så att han inte vinner! jag tänker på er som har dött...på er som känner någon som har dött och alla andra.

Jag hoppas att alla vill göra något för att hjälpa alla drabbade i norge!
Kunna busa och ha kul

Jag tycker att det är viktigt att hästarna kan busa och ha roligt i hagen, det finns även regler på att hästen ska kunna få gå en gång i veckan typ kommer inte riktigt ihåg men i alla fall att hästen ska kunna både trava och galoppera i hagen, jag tycker också att det är viktigt då en häst alltid ska ha val enligt mig, om en häst har möjlig het till att busa och så tror jag att hästen blir mycket gladare.

Vad tycker ni, onödig eller bra regel enligt mig är det en väldigt bra regel.

 

Kram

Tack!

Tack för era råd, tack för att ni säger vad ni tycker...vi behöver veta det...så vi blir bättre! Så tack!

så nu kommer ett av era råd eller önsklemål eller vad man säger. eller en fortsättning!

I mitt hjärta!

Mina bästa vänner!
Mina bästa vänner stöttar mig i allt, dem är så himla underbara...lixom ingen som tror att man är bäst här inte...här hjälper vi varandra...ger varandra råd på ett snällt sätt. Min kompis kom trea i SM...jag blev så glad för henne...stolt. Inte avensjuk...hon skryter inte om det...hon är presis som hon var innan. Samma person...helt underbar. Min andra kompis ska köpa en till ponny...jag är bara glad och nyfiken för henne. vill se hennes ponny. vet att den e as fin ska bli såå himlqa roligt att få se hur den ser ut.

Vi stöttar varandra i vått och tort...när det går bra, när det går dåligt....Ida och Cornelia in my heart!

Båda dessa tjejer är HELT underbara...saknar er båda...ska ringa till er idag! LOVE U!

Dessa tjejer finns i mitt hjärta!


Mysigt..

igår hade vi en jätte mysig kväll, vi satt och åt hos grannarna och sen bara snackade och mös. Ja sen blev det ganska mycket skratt också och endast lite berodde på att en soffa som vissa satt i gick sönder. den rasde ihop helt, haha

Ja jag bjuder på en bild tagen från vår brygga.

Måste säga att jag tycker att det är ganska fint vad tycker ni?

Kram

In my heart!

I mitt hjärta...

'
hästarna
Dem betyder så himl mycket för mig...stöttar även fast dem inte kan säga nått. Dem e mina vänner...min familj. MER än ett djur för mig. Dem betyder så himla mycket. Jag älskar dem och tycker att dem är dem bästa hästarna i världen...jag vet att alla tycker det om sina hästar. men dem är bäst för mig!

Min familj
Dem stöttar mig i allt jag gör, i vått och tort, i roligt i svårt. Jag älsakar dem dem är bäst för mig...I mina ögon. älskar dem så himla mycket...

Det får ni veta nu...mer kommer nån annan dag!


Hiss!

Nu måste jag Hissa lädergrimmor, dels är dem mycket snyggare enligt mig men sen går de även sönder om hästen rycker fastar eller liknande vilket är väldigt bra när man tex åker släp då om hästen fastnar är det en risk att hästens huvud fastar om man inte haar läder grimma.
Kram

Vill bli en storbloggare!

Jag skulle vilja bli en storbloggare...det e ett mål som jag strävar och kämpar mot HELA TIDEN med bloggen. anstränger mig med inläggen...nu ska dem bli ännu bättre. anstränger mig med allt. ´Men vet ni...jag tror endå inte att jag kommer bli bland dem största hästbloggarna...det e så himla få som blir det. men man kan jue endå hoppas och försöka.

men vet ni jag tror att det e as svårt att komma dit...för det är dem stora bloggarna som får mer resuser för att bli ännu bättre och stanna där...vad får vi då? små bloggarna med potensial. Alla har potensial att få en stor blogg...vissa större. Men det är storbloggarna som får massa sponsor grejer så dem kan ha tävlingar...det är dem som har egna maneger (stav?). Lixom när jag läste DM så läste jag ibland "datorn krånglar...tur att man har.....som hjälper till och fixar" eller nått liknande. lixom medans ni sitter där och får allt serverat...folk som frågar om ni vill ha nått som ni kan lotta ut på bloggen...hur ska vi göra för att komma dit då?

Jag tror jag har ett svar på det....VARA SIG SJÄLV! skriv från hjärtat visa vem du är...visa hur du är som person.

Lixom Kolla på NELLIE hur är hon på sin blogg... JO hon har kommit dit med ett öppet hjärta visat vem hon är...nu är hon där...på toppen flera tusen läsare per dag. hon är där för att hon var sig själv...visst det har vell alla kommit upp genom...eller. men jag vet bloggare som inte e sig själv till 100 prosent på bloggen. lixom visa vem du är gillar dem dig inte nej då får vell dem STRUNTA i att läsa bloggen...INGEN tvingar er. Jag gjorde det... när jag tuckte DM va dåliga ...slutade jag läsa...det kan ni göra med!

detta e jag:
JAG på bloggen
JAG i verkligheten
...visst jag kommer inte skriva allt...vissa skaer är privata. men mina tankar är på bloggen. LÄS om ni vill STUNTA i det om ni inte vill läsa...ingen tvingar er...om ni inte gillar bloggen...snälla läs inte istället för att klaga!

 JAG är JAG!

Vem är ni?


"Dumma" hästar finns inte...

En sak som jag tycker är viktigt att man tänker på är att det inte finns några dumma hästar. Om en häst blir rädd för en bil så är den inte dun utan den följer sina instinkter jenom att dra eller reagera på något annat sätt, därför är det viktigt att du själv håller dig lugn och lugnar ned hästen istället för att bli sur eller irriterad.

Fire är ganska bakskygg och när det gäller honnom så är han alltid jätte snäll, men när han blir rädd så tänker han inte på den som sitter på ryggen utan reagerar med flykt. Detta kan vara ganska plötsligt men nu har både han och vi vant oss med att lita på varandra och dette händer nästintill aldrig numera, det var i början när vi inte visste hur han reagerade i olika situationer men nu litar han bra på oss och vi litar bra på honom därför tycker jag att det är bättre att bilda tillit till varandra för då kommer deb hästen som var rädd börja lita på att du inte utsetter den för farliga situationer.

Sen är det viktigt att tänka på att hästar också ofta blivit skrämda av någon gång i livet och offta beror det tyvärr på oss människor.


Kram
 

Godmorgon

Ja nu har jag sovit länge kan jag säga... ja väldigt länge typ 10 timmar eller mer. Men nu ska jag äta fruckost sen tror jag att jag ska ducha och sen får vi se vad som händer, ja i alla fall lär det bli en chill dag.

Men nu ska jag äta och sen bloggar jag mer:)

Saknar er sjukt mycket <3

Kram

Ska bli sååå himla kul!

ska bli så himla kul när min lilla ida ska få en till häst...lilla Nippe tror jag den hette. as gulli i alla fall. är as glad för henne. så himla söt och fin!

Gumman lånar en bild från din blogg, hoppas det e OK!


http://excelsa.blogg.se hennes blogg!


Hiss!

Jag måste Hissa de affärer som har matckande sett så att man bara kan lixom hitta en färg/ett sett som man tycker om det och så ja det måste jag Hissa
Kram

Kom ihåg

Nu får ni komma ihåg att vi har frågestund så kom igen och fråga HÄR

Tråkit inlägg men ja, ja

Kram

Trött, super trött, JAG!

Haha, jag är verkligen JÄTTE trött...sov max 2 timmar inatt - inte mycket. haha. kommer gå och lägga mig tidigt ikväll.

hästarna mår i alla fall bra...mamma pratade i alla fall med stall personalen och dem sa att dem mådde bra.

a... i alla fall. så e jag as trött!söötisarna!


Lång natt

ja inatt har vi varit vakna kan jag säga, ja en lång historia... kan bara säga att det var mysigt men att det ledde till att jag är ganska trött nu haha ja men det var jätte mysigt så det är värt det.

Idag ska vi i alla fall nog bada och sola nere vid bryggan och sen bara chilla, men vi får se lite.

Det var väldigt mörkt i alla fall... men vi hade jätte roligt inatt.

Kram

Hej hopp!

Haha.... Fin rubrik va? Nej men e nån vaken? Det e jag! Vi har fiskat HELA natten. Vi har delat upp oss i skift och nån har varit vaken hela tiden! Haha vi ska va vakna till 6 i alla fall. Sen får vi se om vi stannar uppe! Men a vi e vakna och sitter på bryggan!

Asså nice personer!

Vååra kusiner tog med sig några kompisar hit till landet och dem e faktiskt as nice personer. :)

Dem är jätte snälla och vi har kul ihopså vi kan säkert hitta på nått kul. as nice personer faktiskt. eller faktiskt oich faktiskt dem är det...saknar mina små hästar!!!


Tips!

ett litet tips när ni lindar med padd.

när jag lindar med padd brukar jag försöka få den "dubbla" sidan på senan eftersom man vill skydda senan så mycket som möjligt. Senan är ju det "känsliga" som man vill skydda mäst därför tycker jag att det är väldigt bra att skudda just senan extra mycket.

aa, det är ett ganska bra att skydda senan extra mycket!


Hiss!

En sak som är så snyggt är ju mias lindor det finns i massor av olika färger och roliga färger om det finns en affär med massor av olika färger av mias lindor ska man bli glad för då har man lätt att hitta lindor som har rätt nyans av färg till sina schabrak. Ja en STOR hiss till mias lindor.
Kram

Tack!

Tack så jätte mycket för detta:) Ja riktigt roligt tycker jag:)

LÄNK

Jag vet inte om det funka som jag ville men bläddra ner tills ni hittar något som vi har med att göra...

Kram
 

Godmorgon!

Godmorgon alla läsare, nu har vi vaknat och ska äta lite fruckost. Vi ska senare idag bada och bara ha kul :)

Igår va vi i alla fall nere och badade på kvällen faktiskt ganska nice. Ja men vi kom inte ut så jätte tidigt till landet eftersom bilresan tog en tid och sen tog en sträcka med båten som brukar gå på 20 min, gick på 1 och 1/2 timme ja vi bokserade en annan båt men ändå... Ja ganska irriterande haha ja man tänker också nu är vi snart framme när man kom till en plats men nej då var det en halvtimme kvar...Kram

godnatt!

Godnatt! Har inte varit den bästa uppdateringen! Men vi har inte haft tillgång till dator och internet och när jag mobilbloggar kan jag inte få upp några bilder!... Men ska bli bättre imorgon! Vi har träffat några jätte travliga personer här! Men berättar mer när jag har riktig dator! //Carro

Hiss!

En sak jag måste Hissa är swarovski pannband det är jätte snyggt enligt mig och finns i många olika färger och det finns även olika stora stenar jag tycker att det är jätte fint. Vad tycker ni?Kram

Nu drar vi!

Nu drar vi till Landet, ja vi ska vara där i ca. 1 vecka och sen kommer vi hem. I alla fall kommer vi fortfarande att blogga dock kommer vi inte blogga lika mycket men minst 5 inlägg per dag ska nog gå att ordna. Det kommer vara lite tidsinställda inlägg och lite inlägg som vi skriver på plats. I alla fall så får ni nu chansen att önska lite inlägg för er som inte redan har gjort det. Ja för vi ska försöka att skriva så många inlägg som möjligt och vi kan behöva lite tips och ider.

Jag kommer sakna er älsklingar <3

Kram


Godmorgon!

NU e det mycket att fixa innan vi kan åka...båten ska med...då tar allt ännu längre tid...SUCK!

Men i alla fall så ska det packas och fixas en massa! Kan nån påminna mig om VIKTIGA saker som ska med om man e borta en vecka? skulle va as bra så jag inte glömmer nått!

Vet enm sak och hoppas på en sak...verkligen...HOPPAS HOPPAS!

MEn måste fixa massa grejer så ja...vi hörs och syns sen!

Glöm inte tävlingen HÄR!
Skugga!

En sa som jag tror att ganska många glömmer nu på sommaren när det är såhär varmt är att det är viktigt att hästarna får möjlighet till skugga för annars har inte hästarna någon möjlighet att skydda sig från värmen och solen. Därför tycker jag att man ska tänka efter innan man släpper ut en häst i en hage nu på sommaren, se till att det finns skugga och rent vatten för om du skulle tycka om att bli instängd runt ett högt elstängsel så att du inte kan ta dig ut utan att få en stöt på en plats där solen ligger på där det är 25-30 grader varmt och du har bara lite smutsigt vatten och lite mat, där ska du sitta i 10 timmar, Ja inte okej därför är det väldigt viktigt att hästarna ocksp får möjlighet till att stå i skugga och dricka rent vatten för det har vi, vi kan gå in om det blir för varmt ute, svalka oss i vattnet k¨ja massor men varför ska inte hästarna få göra det jo för de kan inte liva fritt vi måste hålla koll på dem men det minsta man kan göra är att se till att de har tillgång till livsviktiga saker.

Vad tycker ni? Håller ni med.....kommentera vad du tycker bästa resonemanget på varför man ska låta hästar ha på ett visst sätt i värmen får en länk på bloggen.


EN bild på Fire i sin hage där han har valt att stä

Frågestund!

Nu startar vi en frågestund här på bloggen. Ni får fråga hur mycket ni vill och vi kommer svara på frågorna så fort vi kan men fråga på nu!!!!!


Kram


Kommer vara svårt att säga hejdå!

Idag e sista dagen vi träffar hästarna innan vi e borta i en vecka och några dagar och sen e vi hemma några dagar och sen blir det gåtland.

Det komme vara jätte svårt att säga hejdå...jag vet att jag e fånig...men jag älskar mina hästar. Och det kommer vara JÄTTE svårt att säga hejdå...jag kommer aldrig vilja åka! Haha...e as larvig jag vet. haha, men jag älskar dem så himla mycket! Jag älskar dem!Älskar er och kommer sakna er! <3


Tips

Nu behöver vi tips på vad vi kan skriva för inlägg vad ni vill att vi ska skriva om och om ni har några önske inlägg. Ja vi ska åka till landet imorgon och vi vill förbereda inlägg som ni vill läsa så därför får ni nu chansen att önska inlägg och så ska vi försöka fixa dem. Så tipsa nu!


Vad vill ni läsa om hästarna? om oss ja vad vill ni läsa om?

Kram

Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet hästarna ska joggas mockas till, ja sen massor av kel för sen åker vi till landet imorgon och träffar dem inte på en vecka så ja massor av kel ska dem få<3

Ja vi ska även borsta och kolla till Elsa eftersom Ida är bortrest.

SÖTA ELSA

Kram

tror inte att...

Jag tror inte att det kommer hända, det kommer nog aldrig hända...

Hände inte förra gången och kommer nog inte hända nu heller...men kanske...man vet aldrig. Hoppas bara att det händer...men när??

Ja, ni fattar nog inte ett PISS! Men det gör inget...ni ska inte fatta!


Tävlings påminelse!

Vill bara på minna om tävlingen!

Den är ju super lätt att vara med i! Bara skriva att man är med och om man har bloglovin så e det bara att följa oss...har man inte är det brar att strunta i det! Ja, så snälla, ALLA DELTAR!

HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR!


Godmorgon!

Godmorgon! idag händer NOG något kul....hoppas hoppas!

Men jag mår i alla fall lite bättre idag. tror jag kan åka med till stallet...måste! eller VILL!

Men vi får se vad som händer resten av dagen...kommer säkert packa, vi åker ju imorgon! :)

AA..men nu ska jag vila! LOVE U!


Sjuk eller nått...

På väg till stallet fick jag migrän, det började flimra för ögonen och sen kom huvudvärken...

Har fortfarande ont i huvudet och tror att jag håller på att få feber eller nått...INTE kul! Orkar inte göra nått, typ. Men VÄRLDENS bästa och underbaraste syster e såå snäll och hjälper mig med massa saker...hämtar vatten..datorn så jag kan blogga och massa mer gullit!

aa...nu ska vi se på film harry potter första delen.. ser för första gången! E den bra???


Snart händer nått kul!

Om allt följer planen så händer nått kul snart! Hoppas hoppas!

Skulle vara as kul om det händer och planen är att det ska det...nu när jag tänker efter så händer massa kul!

Innom några dagar händer en sak, om en vecka händer en annan sak....Ska bli såå kul!


Lycklig häst bättre resultat

Jag tror att mycket med ridningen har med hästens humör att göra eftersom att den är en så stor del av hur det går på träning/ tävling. För om hästen inte vill göra någonting går det inta att göra den saken. Därför tror jag att det är ganska viktigt att man ser till att ha en glad häst som gillar att vara med en som ryttare och även att hästen trivs med dig i all hantering. Det tror jag är viktigt eftersom man då får ett starkare relation till hästen och jag tror då att man får bättre resultat i ridningen.

Vad tror ni? Får man en häst som är rädd för sin ryttare eller en häst som bara inte trivs med ryttaren, får man samma resultat med det ekipaget som om det varit en ryttare som hästen trivs med. Vad tror ni?


Jag tror att om man har ett starkt band till sin häst tror jag att det hjälper i ridningen vad tror ni egentligen kommentera...

Kram

ska kolla panbanden!

Idag ska vi kola hur pannbande ser ut på små killarna!

Har ni tur så blir dett foton! :) Jag tror det...men vi får se om vi sätter dem på tränsen, vi kanske bara håller upp dem...käns så onödigt att sätta på dem när vi snart ska åka bort (på måndag)! Ja, så då kanske vi bara håller upp dem! :)

men sen e det dax att förbereda lite tidsinställda inlägg som ska komma upp medans vi är borta...vet inte hur mycket tid det kommer finnas...haha! Måste sooola och bli brun...e as blek nu! Haha!


Tror ni att detta pasar fire???tror ni att detta passar shadow!

Jag tror och hoppas det!

Tur att vi inte köpte ett sånt silvrit här om dagen på lillhästen i stav...där kostade den över 900 kr på hökks där vi köpte dem kostade det 600 nånting! Asså TUR!


Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet hästarna ska joggas lite och sen måste vi fixa foder till dem också. Men annars så ska vi bara mysa lite med hästarna och sen jogga lite ,vet inte vart men vi får se lite. Ja det ska i alla fall bli skönt att komma hem i hyffsad tid så att man inte direkt måste gå och lägga sig eller ja måste men vill för att man är så trött.

Ja i alla fall så bjuder jag på lite bilder på sötnosarna <3


Kram

grey's anatomyJa vi har sett ganska många avsnitt av grey's anatomy då vi köppte hela grey's anatomy season 2 Ja jag tycker att grey's anatomy är jukt bra och om ni inte  har sett något avsnitt tycker jag att ni ska göra det för det är så bra:)

Ja vi har i alla fall sett ganska många avsnitt nu och jag måste säga att det är skönt att börja dagen med ett par avsnitt...

Kram

Godmorgon!

Godmorgon alla!

Först vill jag ängna en hälsning till alla i norge...dem som mist livet och dem som känner någon som mist livet. P.I.P!

Sen kan jag säga att jag sov bättre inatt! :) Ingen åska! :) idag blir det nog en lungn dag...e super trött och ganska dåligt väder. men stallet blir nog ganska tidigt tror jag...eller efter lunch!

Angående pannbanden!SÅ trodde nårgra att deet guldiga skulle passa på Fire bättre och silviriga på shadow. Men vi testar ofc och om det inte passar byter vi bara! :)


Bilder!

Här kommer lite bilder på sötisarna från här om dagen. Det va på gräset och dem va nog nöjda med att gå ddär.Sååå söta, dem kommer springande när man ropar på dem! :) <3


Nytt!

En sak som införskaffades idag var dessa snygga panband.

Ja Swarovski panband ett till vardera häst.

Detta är till Fire

Detta är till SHadow

Vad tror ni? Snyggt eller?
Kram

Stallet!

Nu ska vi åka till stallet!

Jag, jenni och pappa (kanske farmor) ska till stallet. Vi mockar bara. Mamma tömkörde ju dem igår och det tog aldeles för mycket tid på IKEA!

Så då mockar vi och kollar till små killarna.ÄLSKAR ER! <3Skvallerbloggarna!

Till alla er som har en skvaller blogg!

Snälla, snälla ta bort era skvallerbloggar! Dem förstör bara allt, gör helt underbara personer ledsna och gör deras liv ännu jobbigare! Jag tror inte direkt att det är lätt att driva en blogg med typ 6000 läsare...inte alls lätt. Det finns alltid idioter som klankar ner på en och säger att man e dålig...då kommer ni och gör det ännu värre så snälla ta bort era bloggar.....


Hiss!

En sak jag måste Hissa är dessa schabrak. Jag tycker att de är snygga och har bra kvalite vad tycker ni om Mia schabraken.Kram

Bowla och sen till Ikea

Nu ska vi dra och bowla sen ska vi köpa lite saker på Ikea. Ja vi ska i alla fall dra nu men ni får några bra inlägg när vi är borta så ni har lite att se fram emot:)Ja nu ska vi dra men vi hörs sen...

Kram

Godmorgon!

Godmorgon världen!

Sov inte så bra inatt...åskade som in h*ette... as jobbigt jue! Va orolig för hästarna...nojig som jag e. Säkert ingen fara eftersom dem inte ringt och sagt något.

Dagens planer blir IKEA, bowla (stavning?), och stallet.

På IKEA ska det handlas en ny soffa och lite annat sen ska vi bowla och sen blir det stallet!


Headdern jag gjorde åt min kompis HÄR är hennes bloggHiss!

En sak jag måste Hissa är dessa skrittäcken så snygga eller vad tycker ni?Kram

Sorry!

Ledsen för dålig uppdatering från min sida, det har varit ganska mycket för mig...haha. Nej, men jag har varit ganska nervös under dagen eftersom jag tog vaccin och förra gången svimmade jag och hade kramp. LÄSKIT! :S

Men aa. ni fattar. men nu på kvällen blir det bra uppdatering från båda!

AA
 men ikväll blir det nogKöpte den idag!


Tja!

Nu har jag tagit vaccin! :S Hatar sprutor...HATAR!

Tog gardasil som e mot livmoderhalscanser...då e man ju vaccinerad mot en av typ 100 canser sorter. Det finns så himla många. Hörde typ igår att man kunde få canser i öronen! Hur skumt e inte det...

Men jag va as nervös eftersom jennifer svimma och låg och  krampade...men inte denna gång.

Mamma och pappa fick muta oss lite för att vi skulle gå med på det... så nu ligger en ben and jerry glass i frysen och väntar...mums.

Mamma sköter hästarna idag eftersom det gör ont i armen och så... TACK MAMMA!

Kommer sakna mina bebisar även fast jag träffar dem imorgon!


Godmorgon!

Vaknade nyss seriöst asså...jag fattar inte, brukar vakna kl 9 typ. Haha...

men det är inget bra väder idag...så då får vi se vad som händer eller vad som görs. Just nu kollar jag på lite bloggar!

Men asså ska äta frukost nu asså annars svälter jag.

Juste ska fortsätta jobba med min kompis design!
Grymt fina tsm!


Nice kväll!

Nu har vi haft en nice kväll och dag!

Jag ska nog fixa en disign till en kompis i alla fall börja!

Så ska börja nu....


Tejen jag ska hjälpa!


Diss

En sak som jag måste Dissa är panband som dessa


Jag tycker inte att det är särsilt snyggt när det är som en tagg ned istället för en båge ja inte snyggt enligt mig. Vad tycker ni?


Kram


Tävling!

Nu tänkte jag att vi kör min lilla tävlings ide. Den e super lätt.

Så här går det till:
1. Komentera typ "jag är med"
2. Följ oss via bloglovin (Om ni inte har ett konto behöver ni inte starta ett bara för det här)
3. håll koll på bloggen och hoppas på att du vinner.

Jag lottar ut en vinnare som får maila en bild på sin häst, sköthäst eller liknande (OBS! huvudbild) så ritar jag av den så bra jag kan och så fint jag kan sen skannar jag in bilden och mailar den till vinnaren! OBS: bilden kommer även komma upp på bloggen så dem andra får se.

Jag kan ev. skicka bilden vid intresse men då får vinnaren ev betala kostnaden.

Så komentera och följ oss via bloglovin så e du med! :)


Roligt med hästen

En sak som jag tror är ganska viktigt är att man kan ha roligt med sin häst också inte bara träna utan rida ut, bada med hästen eller busa med den. Bara det att stå och rykta sin häst länge tror jag gör att hästen får en starkara relation till dig som ryttare. Ja tror att man ska låta hästen ha roligt med andra hästar och med dig som ryttare för att få en så glad häst som möjligt.


Här busar Fire i hagen med två andra hästar som inte syns på bilden.

Kram

Ikväll blir det grill!

Ikväll ska vi grilla med mormor, morfar, farmor, en kusin och vi då!

Så ja, det är därför vi åker till stallet tidigare istället för ikväll. Men det är ganska skönt att man kan vara hemma och ta det lugnt på kvällen lixom! :) NICE!

Men ska/har ni hittat på nått kul idag?

Hittade ingen bra bild! :S


Så ni får en uber söt bild på Jennifer och FIre!

Få en känslig häst!

En sak som man ser ganska ofta är när man tar i en pigg häst hela tiden eller driver på en seg häst hela tiden. Man kan ju tro att man då bromsar hästen hela tiden eller driver hästen framåt men man gör nästan tvärt om eftersom hästen tilsslut inte reagerar eftersom den lär sig att strunta i hjälpen, det är som att någon skulle tjata på dig om och om igen gå fortare, fortare, fortare o.s.v tillslut orkar man inte längre och struntar i vad den andra ppersonen säger.

Därför tycker jag att man ska tänka på att om man vill att hästen ska gå framåt så driver man tills man får en ökning och sedan slutar och mjuknar. På samma sätt gäller det om man tar ett minskande tygeltag på en pigg häst när den gör rätt måste den få beröm genom att hjälpen upphör. Ja jag tycker att man ska försöka tänka på detta alltid eftersom att man förstör för sig själv om man inte ger hästen ett uppehåll med hjälperna eftersom den till slut bara kommer sturnta i dig.

Ja hoppas att detta hjälper någon lite kanske i alla fall...


Kram

Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet. Alla våra hästar ska få vila idag och bara ta det lite lugnt, ja vi hade tänkt att leda dem lite idag med det blir roligare för dem att de får gå nere på gräs och busa istället, ja och äta så mycket som möjligt eftersom de nu när de går på gräs inte får något hö till insläppet eller lunchen då de äter hela dagarna. Men i alla fall så ska vi kolla till dem och sen ska vi även kolla till Elsa och borsta kanske, ja i alla fall så är det inte jätte mycket som ska göras men hästarna ska i alla fall få en nice chill dag.


Bilden e tagen från Shadows rygg sööt <3

Kram

Godmorgon!

Nu har jag vaknat! KUL va?

Haha, fiint väder idag hänger nog ute och jobbar på brännan. Haha!

Men vi får se vad det blir av dagen....

Men kolla in DETTA och komentera om ni tycker deet e en bra ide!Denna va som sagt inte så fin...


Vad tycker ni?

En sak som jag tycker är ganska viktigt att förstå är att ridspöt är en förtydling av hjälpen och inte en bestraffning därför ska man inte slå hhästen men jag tycker heller inte att det är fel att använda ett spö genom att peta lite med soöt på hästens rumpa, det gör inte mer skada än vad skänkeln gör men när man börjar använda spöt som bestraffning tyckert jag att det är fel. Sen tycker jag att man ska tänka på att hästar är ömtåliga och de vill inte ha ont på samma sätt som vi inte vill ha så därför ska man aldrig bestraffa en häst.

Men om det är så att man behöver använda spö mycket så tycker jag att man ska täka efter och se i vilka situationer man använder det är det vid hoppning kanske hästen inte tycker om att hoppa är det när hästen tycker att det är jobbigt, ja då ska man kanske inte sätta så mycket press på sin häst eller beror det på att hästen stannar och i sin tur vad beror det på? Jag tycker att man ska försöka att ha en sån trevlig miljö med sin häst som möjligt och man vill att hästen ska känna sig säker i situationen.

Straffa hästen är fel men att an vända spöt som förtydling på hjälp är inte värre än att använda skänkeln sen beror det på hur man använder spöt om der är en frötydling eller bestraffning ett slag är en bestraffning ett pet är en förtydling enligt mig. Men vad tycker ni?Kram

Vatten till hästarna

en sakk som är väldigt viktigt nu när det är så varmt är att hästen har tillgång till vatten som den kan dricka, då är det viktigt att det inte är smutsigt för om hästen endast har smutsigt vatten så räknas det som att den inte har vatten alls eftersom den väljer att inte dricka eller så dricker den och kan då bli sjuk. Därför är det viktigt att man ser till att häösten har rent vatten hela tiden.Kram

Tävlings ide!

Hade en liten tävlings ide...

Det var många eller några som tyckte att min täckning var väldigt fin! TACK TILL ER!

Då tänkte jag att vi eller jag kanske kunde ha en tävling där man vinner att jag ritar av en bild på vinnarens häst (en huvudbild). Vad skulle ni tyck om det?

VAD TYCKER NI???

OM minst tre säger att ni vill det så blir det så...kanske annars också!


Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet ja det har varit så sjukt varmt nu på dagen så det blir skönare för både oss och hästarna att vi är där och rider på kvällen. I alla fall så ska vi nog jogga idag vet dock inte vart men vi får se lite... Ja i alla fall så akn ni vänta er lite rolig läsning medans vi är borta:)


Känns tomt utan dessa...

Kram

Asså livet leker!

Idag leker livet!

Har gjort en sak jag hatar...men det e klart. Gjort en annan sak som inte e kul...men det e klart. Jag e faktiskt lite stolt över mig själv... :)

Sen så blir det stallet ikväll tror jag... så himla varmt... man pallar inte.

Nu ska jag nog soola och bli bruuuuuuun! Lägger mig nog på studdsmattan och läser eller nått eller vi får se.

Asså det blir en as najs dag med shill! eller det e ju f*n eftermiddag, haha!


Ska nog teckna lite....

Vet att denna inte e snygg!


Så gulligt

I förrgår när vi skulle ta in hästarna var de så sööta. Först när vi skulle ta in shadow från gräshagen så när han hörde våra röster så gnäggade han och kom travandes mot oss, gulligt va <3

Sen när vi skulle ta in Fire så stod han längst bort i hagen så vi ropade på honnom och då kom han galopperande till oss med öronen framåt gulliga killar <3

Ja de är så sööta <3


Kram


Ridpass Fire 18/7


Igår joggade jag fire lite i ridhuset, det gick bra men jag tränade inte direkt på någonting så man kan ju inte heller säga att det gick jätte bra. Men han var mjuk och fin så jag är nöjd över passet.

Sötnosen

Kram

Godmorgon!

Godmorgon!

Vaknade nyss...pga a målaren som LÅTER sjukt mycket! BLIR GALEN! Haha...asså han lipar väggen jämn och det låter...

Men dagen går någ åt till att hjälpa en av världens bästa mostrar med att sy en klänning. Ja, eller jag tror det i alla fall. Sen blir det stallet som vanligt.

Men ja, vi får se vad som händer av dagen. hoppas det händer nått kul.

Vet i va gullig tim va när vi kom till stallet...han satt hoss isabelle men blev ändå jätte glad är vi kom så himla söööt. Min lilla älskling!
Svallerbloggarna - Bara negativa?

Ibland blir jag så trött på skvallerbloggarna. Visst har bara varit med några gånger och ingeet elakt har skrivits. Men lixom, jag fattar inte vad som e iden.

OJOJ, herregud nån blev utesluten på en tävling, varför sa hon inte det, tycker hon det e pinsamt. Men lixom, VEM BRYR SIG? Inte jag - tråkigt att det inte gick så bra...sen hur bra/dåligt det gick spelar vell ingen större roll. E ryttaren nöjd. Gud vad bra...inte, vad tråkigt det kommer nya tillfällen där det kanske går bättre.

Jag fattar inte varför skvallerbloggarna skriver så elaka saker...det kan va as bra att ha en överblick om vad som händer...men då menar jag inte att jag vill veta om nån har sitt träns snett eller om en häst vägrar ut sig. Då vill man veta vilka det går bra för och om nån skriver nått intressant inlägg. Man har inte tid att läsa typ 100 hästbloggar och veta allt som händer. då kan man vell skriva om det ROLIGA OCH INTRESSNTA sakerna och strunta i dem dåliga....Det går inte bra för alla hela tiden. Det vet vi. Men lixom händer nått kul, så kommer det inte upp. Men om nån gör bort sig eller gör nåt klantigt, eller om det inte går bra...Ja då e det nyheter som alla vill veta! ELLER?

NEJ! Jag vill mycket häldre läsa om det går bra för nån och allt roligt som händer. Om det går dåligt spelar vell det ingen roll! Eller lixom försök lägga fokus på det bra istället. Det är så man orkar jue.

Så snälla, kan skvallerbloggarna skriva om det possetiva istället för det negativa. det är mycket roligare att läsa om jue!


Hiss!

En ska som jag tycker är jätte smart och måste hissa är deltan jag tycker att det är supersmart då när man longerar kan man bara knäppa på den i bettringarna och sen longerlinan i deltan. Ja så en klar hiss från min sida.Kram

Mina nya ridbyxor!

Det här är mina nya ridbyxor dem är gråa och jätte sköna!Detalj vid ena fickan!


Jag tycker om dem JÄTTE MYCKET och dem e sååå sköna!


Diss

Jag tycker inte att det är så snyggt när man har färjad utrustning som råsa tyglar och liknande så jag måste faktriskt ge en diss till färjad utrustning.

Som denna nosgrimma ja inte så fint enligt mig.

Kram

Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet, ja idag har vi bara våra hästar och dem ska joggas lite i ridhuset tror jag. Ja de ska inte gå så hårt då de senare ska få gå på vila ja för när vi åker på semester blir det lättast om dem vilar. Men vi får se hur vi ska rida i alla fall så ska mamma träna men ja vi kanske hinner rida innan henne och mocka efter vi får se. I alla fall har vi inte jätte brottom då vi bara har tre boxar att mocka till istället för 5 st:) Ja men i alla fall så ska vi dra nu.

Längtar någon av er efter detta? Ja så här såg det ut i vintras...

Kram

Tim är med mamma igen

Ja nu har lilla Tim fått tillbaka sin mamma ja han blev riktigt glad sötnosen:) Ja tomt nu utan honom:(
Ja men han är i alla fall med sin riktiga matten nu <3Kram

Ska läsa världens bästa bok!

Nu ska jag ta och läsa världens bästa bok. Den är bara såå bra.

ÄLSKAR DEN! Ja, det blir en chill dag, med min underbara bok!

Nu ska jag läsa...
Godmorgon!

Godmorgon alla läsare nu har vi vaknat och bara tagit det lugnt ett tag. Ja nu ska vi äta fruckost och sen får vi se vad vi ska göra idag. I alla fall så ska vi åka till stallet nu på kvällen då mamma ska träna. Ja men i alla fall så får vi se vad vi ska göra i alla fall så ska vi blogga något önskeinlägg?

Ja kommentera hjärna vad ni vill ha för inläg så ska vi fixa.


Kram

Redan?!

Höök har redan kommit ut med deras vinter katalog... Jag tycker att det är på för tog för tidigt. Det är sommar och man har fortfarande sommar lov. Då vill man inte börja planera vad man ska ha nä det är - 30 grader ute... det är ju fortfarande 30 grader ute eller typ.Ja, vad tycke ni???Diss!

Jag tänkte dissa knäskodda ridbyxor.Jag tycker att man inte alls får ett lika bra fäste när man rider och inte heller ett så bra stöd. Jag tycker mycket mer om helskodda och det var lääänge sen jag red med knäskodda. Jag tycker inte alls att dem är bra att utan jag vill mycket heldre rida med helskodda.så en


Till knäskodda ridbyxor.


Nellie lägga ner bloggen?

Ska nellie lägga ner sin blogg???

Jag hoppas verkligen inte det eftersom hon är en fantaskisk mäniska som har en grym blogg.

Gumman du är helt underbar och du borde verkligen inte lägga ner din blogg. Men om det är det du vill och känner för så tycker jag att du ska göra som du vill. Du e ju bäst och jag hoppas att du tar ett bra beslut som blir bra för dig!Hoppas allt blir bra, du är BÄST!


En häst i stallet till salu!

Annonsen: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=507161

Det är en d-ponny som är riktit fin som står i vårat stall...

Lovande hopp & dressyrponny.. Hästar säljes

Verklien en JÄTTE fin ponny!


Nu ska vi ha mys!

Nu blir det mys med super good glass och annat mys. Det blir nog nån bra film med världens bästa syster. :)
Vi kommer nog ha en riktig shill kväll!
Det blir nog twilight! :) LOVE IT!Hemma!

Nu är vi hemma.

Våra ponnyer och don fick vila idag med pga värmen. Men det tror jag bara dem tycker är skönt. Shadow fick gå ca 5 timmar på gräs idag, tror att han tyckte om det mycket! :)

Dem var så söta idag båda två. Vi kollade till dem i hagen och kände på deras ben och så. Då va dem sååå söta. Shadow kom travande när vi skulle ta upp honnom från gräset till sin sand hage. Gullungen och fire kom i full kareta imot oss när vi ropade på honnom i hagen. Såå himla gullig. det tog inte lång tid för honnom att ta sig igenom hela hagen (som är ganska stor) Men han var verkligen jätte söt.

Mamma longerade råttan och fabbe...båda skötte sig sa hon. Vi var duktiga och städade ena vårat skåp och alla saker som låg uppe på dem. Det blev väldigt fint! :)

En varm och mysig dag i stallet!Söötisar! (vet gammla bilder men snart kommer kakmeran med och då blir det nya fina bilder)


Hiss!

En sak som jag måste hissa är musik nä'r man rider, antingen i lurar eller högtalare men jag tycker att det är mycket roligare att rida till musik så en klar hiss till musik:)
Kram

Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet, ja shadow ska in till 1 eftersom han ska vänjas på gräs och ska bara gå halvdag idag sen så får han gå heldag imorgon:)

Ja i alla fall så ska två hästar longeras och tre joggas och fem boxar ska mockas men vi är tre som ska hjälpas åt och ta hand om de fem hästarna så förhoppningsvis tar det inte jätte lång tid:) Men i alla fall så ska vi dra nu:)

Sötnosarna:)

Kram

Godmorgon!

Godmorgon e typ ny vaken...haha.

Va as trött vi gick och la oss typ 2 så ja, jaqg har sovit 8 timmar eller mindre...roligt roligt!

Men idag ska vi va i stallety typ 1 och ta upp Shadow från betet, på måndag ska han få gå där all day! Han kömmer att älska detta! :)

Men aaa, kanske tar dem nya ridbyxorna idag, vi får se. Isåfall får ni bild! :)Isabelle kommer hem på måndag kväll så vi blir antingen av med hunden på måndag eller tisdag! Bilden är typ 1.2 år gammal, vet inte så noga, haha!


Blir nog inte så bra updatering i alla fall...

Haha, vi har as NICE med våra kusiner!

Men vet ni. Mamma och pappa gick på 40 års fest, men det blev en kombinerad 40-års fest och bröllop. Fatta vad kul. Dem hade lurat typ alla.Gullit va?


Hemma!

Nu e vi hemma!

Det blir nog bättre uppdatering nu!

Vi va i stallet och det gick ganska bra! Råttan och fabbe fick longeras, våra vilade. Vi tog ner Shadow till gräset så han fick stå där några timmar. Från och med måndg går han där hel dagar.

Han blev verkligen suåper glad! :)

Först gick han och åt sen såg det ut som om han ville lägga sig och rulla så han försökte lägga sig samtigt som han åt. Det gick inte så han gav upp och la sig och rulla. sen tog han en paus medans han låg och tog en tugga. Haha sen rulla han lite mer och sen sprang han ett varv runt en "klippa eller berg" och sen åt han bara! Man såg att han var glad!

Hade inte kameran med oss! Pga, regnet!
Hiss!

En sak jag måste Hissa är flughuvor, jag tycker att de fungerar jätte bra tyvärr kan vi inte ha något på ponnyerna då de drar av sig grimmor och allt annat som är i vägen för dem... Men i alla fall så tycker jag att det är jätte bra att ha speciellt om man har en häst som lätt får irriterade ögon.
Kram


Asså ÄLSKAR!

Asså jag är helt beroende av "så länge vi båda andas" och har kommit till en punkt som e sååå himla spännande. :) Lixom vill bara läsa ooch läsa. Vi får se hur snabbt jag läser ut den. men den är ju sååååå himla bra!! :)Har nån läst? Vad tyckte ni?


Ridpass Fire 15/7


Igår joggade ja bara lite i ridhuset i en lite lägre och längre form, han var jätte mjuk och fin och lyssnade bra på skänkeln så jag är nöjd över ridpasset:) Men som sagt var det mest jogging och jag tränade inte på något specielt.Ja han har blivigt mycket ljusare första bilden är från i vintras den åvan tagen för några veckor sedan.

Kram

Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet, ja vi ska bara longera två hästar och så får våra vila idag:) Ja shadow ska få gå på gräs under eftermiddan idag vilket ska bli roligt för honnom:)

Ja men vi ska kolla till ala hästar och mocka:) Men ja ni får några roliga inlägg tills vi kommer hem:)


Kram

Godmorgon!

Godmorgon!

Vad bra ni komenterade i gårkväll! NICE!

Vi stannade vid lyckås...jag köpte ett par nya ridbyxor. Dem var väldigt sköna och snygga tycker jag...kanske där av priset...Men med priset kommer nog kvaliten, det känndes som det också.

ni kanske får bild senare. Idag ska shadow och fire vila, mamma trodde även att don skulle få vila. Vi ska longera både råttan och fabbe, och moxka fem boxar. Sen har mamma och pappa en tid att passa...dem ska på fest ikväll och då kommer våra kussiner hit som vi hänger med.

Men aa. det e vell planerna för idag!


Älskar denna bok!

Nu har jag börjat läsa, Så länge vi båda andas och den är ju såå bra.

Om ni inte har läst deb är det ett HETT tips. Jag har inte kommit så jätte långt men ÄLSKAR den!Den är grymt ra och den är inte så lång tråkig i början som jag tycker många böcker är. Den är bara såå bra!


Pälsvård!

Nu har jag lite tips till er för att få en glansig ren och fin häst (pälsen) utan att skada huden på hästen.

Tvätta:
När ma tvättar hästar är det bra om man kan använda oparfymerat vanligt schampo alltså till människor eftersom det är snällare mot hästens hud. Man kan även använda oparfymerat balsam om man vill ha en mjuk och len päls dock ska man inte använda det vid sadel och liknande då det kan bli halt, man ska även tänka på att inte använda för mycket. Jag tycker att det fungerar bra på svansen och manen.

Efter tvätt:
Direkt efter man har tvättat en häst tycker ja att man ska låta den torka ordentligt och hälst lufttorka, gå i solen eller liknade då huden mår bättre av det istället för att stänga in allt det blöta i ett täcke. Även är det bra att låta pälsen torka ordentligt innan hästen kan rulle eller liknande då smutsen fastnar mer om pälsen är blöt, annars är set bara att borsta av om pälsen är torr när den får smuts på sig.

Glansspray:
Glanspray är riktigt bra att använda i svansen men dock tycker jag att man ska vara väldigt försiktig med att använda det på resten av hästen då det gör att pälsen blir hal, därför använder jag endast glansspray på man och svans.

Rykta:
Jag tycker att det är bra om man ryktar hästen så mycket som möjligt då den dels blir ren och dels mår hästen bra av det då blodcirkulationen ökar och så.


Ja lite tips det kanske kommer mer sen:)Kram

Frågor till er!

Tänkte ställa er några SUPER enkla frågor...

1. Hur hittade ni till bloggen?
2. Vad tycker ni om den?
3. Skulle ni tipsa om bloggen till nån annan?

ni behöver bara skriva korta svar, intew långa alls!


Sommar vila?

En sak som många tycker ganska olika på är om hästar ska få sommarvila eller inte, jag tycker att det kan vara skönt för hästarna om de får vila någon vecka på samma sätt som vi tycker att det kan vara skönt att inte behöva göra någonting, men samtidigt tycker jag att de inte behöver vila två månader utan kanske två veckor bara för att ha en lite lugnare period där de bara kan slappna av och inte behöva arbeta så hårt.

Men vad tycker ni om detta? Vissa har istället vintervila men vad tycker ni?


Kram


Shoppa på väg till stallet!

Mamma sa att vi skulle shoppa på väg till stallet! Eller kanske!

Vi ska typ köpa lite grejer till stallet och hästarna.

Ni får se vad det blev när vi kommer hem!
Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet vi ska bara jogga hästarna lite och och nu ska vi börja trappa ned arbetet eftersom de ska få vila lite när vi åker bort:) Ja så det blir ett lugnt pass och sen ska vi mocka åt fem hästar och borsta de två extra hästarna:)

Ja men ni får några roliga inlägg när vi är orta:)


Kram

Ridpass Fire 14/7


Igår red jag på utebanan, jag tränade på övergångar, enkla byten öppna och sluta. Fire var verkligen en dröm han var mjuk lydig och gjorde allt super bra. Enkla bytena var verkligen super bra han var lydig tillbaka och fram igen. När jag tränade på öppna och sluta lyssnade han superbra och jag kunde få honnom att böja sig ganska mycket utan att ahn började tvära villket jag är väldigt nöjd med. Ja wow kännslan var det absolut:)Kram

Vad vill ni?

Nu har ni möjligheten att få dw inläggen ni vill ha. Vad tycker ni om tipsen, vad vill ni ha tips om ja hjälp oss att få er att gilla bloggen genom att tipsa om vad vi kan ha för inlägg vad ni vill ha för bilder o.s.v Ja det finns massor ni kan tipsa om och vi ska fixa det ni vill:)

Angående bilder som många vill ha nya av och så så är det så att vi har svårt att få någon att fota eftersom våra föräldrar också har hät som ska ridas och vi brukar rida samtidigt men vi ska försöka se till att ni får bilder det kan jag lova, vi gör vårt bästa:)


Kram

Godmorgon!

Godmorgon!

Nu har jag vaknat eller det va ett tag sen...

Jag har ätit och så...men asså vad tycker ni om den nya disignen? Lite skilnad e det...men inte så mycket!

Men diggar ni det eller inte? Jag kan jue byta tillbaks!Gammal

Ny

Ja, ganska lika med bilderna och så...men endå skilnad!
Knepen

Ja jag tänkte ge er några knep på hur man kan få ett snyggt ekipage på dressyrbanan.

Knopparna:
Knopparna tycker jag ger ganska mycket, om dem är snygga så ser ekipaget snyggare ut men för att få dem snyga är det bra att fläta så hårt som möjligt. Sen även att rulla ihop knopparna så hårt det går. Även så tycker jag att det är snyggt om man sprayar med glansspray över de färdiga knopparna då de glänser men det är svårt att knoppa om manen är hal när man väl ska fläta.

Huvudet:
En sak som jag tycker är viktigt för att få hästten att se snygg ut är att man klipper bort pälls i öronen så att det inte sticker ut tofsar med päls från dem.

Även så är det snyggt om man får mulen att glänsa mer då kan man ta babyolja på mulen, man kan även ta lite på ögonlocket eller vad man ska säga, ja tycker att det är supersnyggt :)

Benen:
Eftersom man ofta tittar på hur hästen rör sig och även på steget så är det ganska viktigt att ens häst inte har mycket hovskägg och så. Därför är det viktigt att klippa hovskägget. Man kan även ta lite babyolja om man vill att tex det mörka på benen ska glänsa mer.

Ja nu har ni fått lite knep som ni kan använda:)


Kram


Tävling i slutet av sommaren/början av hösten

Ja vi tänker ha en tävling i slutet av sommaren/början av hösten som går ut på att ni nu ska fota en sommrig bild på din häst eller dig och din häst, ja en hästig sommarbild ska ni fota och sen maila till oss tvillingryttarna@hotmail.se Ja så fota nu och sen ska ni maila:)


Ja det går bra med andra djur än hästar så fota en djursommarbild:)

kram


Imorgon...

Imorgon jaóbbar mamma och pappa sista dagen innan dem har semester...

Så nice. Då kan man hitta på saker på riktigt. Haha, är beroende av deras körkort. HAha.

Planer:

- Landet, ska vi till
- Gotland, ska vi till
- Säkert nått till som jag glömt... :P

Ja, ska bli så sköt att kunna ha semester på riktigt! Hitta på massa skoj! :)Landet!


Gårdagens ridpass Fire


Igår joggade jag bara Fire lite på galoppbanan, han var fin och mjuk lite taggad och pigg men det får man ta:) Ja i alla fall är jag nöjd över ridpasset:)


Kram


Hästar till salu!

Tänkte tipsa om en häst som e till salu, Jag känner personen som äger den och tycker dem e en riktikt fin hopp ponny!

http://www.bukefalos.com/r/showentry.php?e=207154&catid=8


Ja, inget ville fungera... eller filmen gick inte att ladda upp!Biggen är SHadows hagkompis! eller va...


Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet våra hästar ska troligtvis joggas i ridhuset/på utebanan men vi får se lite:) sen ska vi också longera råttan;P Ja mamma brukar göra det men vi får se. Sen ska även fabbe borstas och så är det ju fem boxsar som ska mockas...

Ja om ni undrar är fabbe och råttan de hästar vi tar hand om nu när våran tränare och kompis ärt bortresta:)


Råttan löshoppas:)

Fabbe trav:)

Ja men nu ska vi dra till stallet:)

Kram

Kolla in bloggen

En blogg som jag vill att alla ska kolla in är min kompis idas blogg som ni hittar HÄR

Ja jag ger er även en video när hon rider sin fina ponny:)


Ja hon tävlar mest i hoppning men har startat några dressyrtävlingar också.:) Kom ihåg hennes blogg nu:)

http://excelsa.blogg.se/

Kram

Ny disign!

Nu har jag fixat en ny disign!

Vad tycks???

Tycker att den är lik (det var meningen) men några förbättringar! Vad tycker ni? Vilken e snyggast denna eller den förra?


Gårdagens ridpass Shadow!Red honnom nere på valle med Jennifer och Fire...

SHadow va super pigg, verkligen ÖVER pigg typ :P Haha, jennifer red först och han va bara så över pigg. Haha

Han var verkligen JÄTTE pigg och han tyckte livet lekte. Haha, JÄTTE PIGG. HAha, såå himla roligt!Gammal bild, jag vet men mamma kunde inte fota, DET kommer nya bilder snart! :)


Godmorgon!

Godmorgon!

Nu e det tomt i huset, inga vita små hundar... Saknar dem, men har ju tim! :)

Haha, han e så  himla mysig denhär hunden. Pussvänlig!

Men sen ikväll, blir det stallet. Ska rida idag igen...råttan ska longeras, fabbe ska borstas. 5 boxar ska mockas... Men det e ju ikväll.

Idag ska jag läsa min underbara bok...Gissa vilken!


Kolla in detta helt sjukt ju!Ja helt sjukt hu eller?

Kram

Svar på tal!

Fick denna kommentar på bilden angående hästen jag vill provrida, eller ja, inlägget där jag skrev att jag kollade på massa annonser!

Absolut INTE Totilas ;)

Nej, det e INTE totilas på bilden och det va inte honnom jag menade, utan en bild som jag ritat svart på hästen jag vill testa. eller vad man säger! Ledtråd, står i sverige! Och jag ska faktiskt be mamma ringa och se om vi får testa. Jag tror att det är det man behöver göra när det bbörjar närma sig att man ska ska ffa häst. Bara ut och testa massor så man vet ungefär åt vilket håll på häst man ska leta efter sen när man ksa köpa!

Hiss!

Hiss till:


Ja jag tycker att tömkörningsgjordar är värda en Hiss eftersom jag tycker att det är så skönt att man kan jobba hästen även fast man inte rider:)


Kram

Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet.

Ska rida på vallen tror jag eller gallopbanan...

Blir nog SHadow för min del...DOn ska vila sa mamma. Hon ska longera fabbe sen.

Men nu måste vi åka. Vill inte komma hem i typ natt! ;)

Här rider nog jag snart!


Åkt hem...

Nu har alla tre maltesrarna åkt hem så nu är det lugnt och väldigt tyst om man jämför med förut. Ja men Tim har vi i alla fall kvar:)

Ja bjuder på en bild på alla fyra som vi vaktat:)


Kram

Tänker inte ljuga...

Jag tänker inte ljuga...För mig är ni dem finaste, underbaraste hästarna i värlen!!!


Kollar på hästar...

Just nu spenderar jag tiden genom att titta på hästar.

Jag har nyss varit ute med hundarna, dem tre vita... dem åker ju hem ikväll! :(

Men jag har faktiskt hittat några riktigt fina. Jag ska inte köpa storhäst än, men jag tror att det är bra att börja åka på massa provridningar och testa och se hur det känns så man vet lite vad man ska leta efter... så, vi KANSKE ska åka och testa några , men bara KANSKE!

Tänker inte säga vilken jag vill testa, då kanske nån av er hinner före...


Haha, ni kan inte förstå vilken häst jag vill testa va???


Godmorgon

Godmorgon!

Ja godmorgon alla läsare nu har vi vaknat och ska äta lite :) Ja sen så ska hundarna ut igen. Ja men idag ska alla maltesrar åka hem:( Kommer bli tomt utan dem, det kan jag i alla fall säga:( Men Tim ska vi i alla fall ha kvar någr dagar till:)


Kram

Hiss!

En sak jag måste Hissa är denna tvål:

Jag tycker att den är super bra då man kan använda den med en torr svamp och sedan tar den bort fläckar och smuts på sadlar som stövlar ja jätte bra enligt mig:)


Kram

Värsta bästa grejen!

Nellie (http://nellieberntsson.se/) gav mig en SUPER BRA ide.

Hon skrev att hon altid lyssnade på musik när hon bloggade. Då tänkte jag, det kan man ju testa, och det känns as bra! :) Man får lixom enerin att orka blogga! Jag sitter här och skriver i takt till Justins låt baby! :)Om ni diggar JUstin kan ni kolla in denna Justin blogg, den drivs av en av mina väldigt bra kompisar! ;)

Men asså detta e nått jag ska fortsätta med, lyssna på musik när jag bloggar! :)
Gårdagens ridpass Fire


Igår red jag ett jogging pass i ridhuset. Han var verklingen super fin och det var från starten, jag red utan sporrar och han var väldigt känslig för hjälperna villket är jätte bra. Ja han var mjuk i båda sidorna occh han var verkligen så fin ja jag är supernöjd över passet:)Kram

Dåligt väder...

Ja det är jätte dåligt väder nu gråa moln och ja kan bara säga en sak hästarna får nog vila idag;P Haha nej men vi får se hur vädret är när vi kommer till stallet för hästarna ska antingen skrittas eller ledas ut eller vila så om det spöregnar blir det nog vila men om det är bättre väder så ska vi nog leda ut eller skritta ut.

Ja i alla fall sår vi se hur hästarna ska gå idag:)

Kram


Kolla in snyggingen!

Detta sto går för endast en halv mille, lite va??? Haha, det e ju bara att ta av en månadspeng så e det klart. Haha!

Men jag förstår verkligen varför!Här hittar ni annonsen!

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=494701&inriktning=4&typ=5

Ja, vad tycker nI?`??

Har fotat en massa bilder...

Nu har vi fotat massa bilder på oss och hundarna! Vill ni se? Komentera i sånna fall...

Nu ska jag städa lite och äta mellis. Sen om ni har tur och har komenterat bra kommer kanske lite bilder! ;)

SÅ KOMENTERA!


Kolla in stallägarens små hundar...såå söta! (GAmmal bild, som ni kanske ser av snön)!


Ni börjar komentera mer!

Asså, det e fett nice, ni börjar kommentera mer. så himla kul!

Ni komenterar mer, och mer! NICE! Asså ÄLSKAR när ni komenterar, det är det som gör att man vvill fortsätta blogga, och bättre. Jag vilol alltid göra bloggen bättre, för er!

Älskar när ni tipsar och säger vad ni tycker, det betyder lixom MYCKET, det e ju ni som läser och vi försöker alltid lyssna på er och göra allt bättre, så ni vilöl ha det. Men inte för mycket ändra, det e endå vår blogg och det ska va vi som skriver här bakom, men vi vill jue endå lyssna på er.

Så nu ger jag er en STOR changs:
Skriv några rader i en komentar där ni ska få med, vad som e bra med bloggen, mindre bra, och vad ni skulle vilja ha mer av, och vad ni vill ha mindre av.

Den med bästa förklaringen kommer upp med en länk till sin blogg. Så snälla skriv vad ni tycker!

Ja, så ta changsen att få en länk här på vår blogg, och få vår blogg att bli ännu bättre.


Godmorgon

Godmorgon alla läsare!

Nu har jag vaknat och ätit:) Ja mamma och pappa v ar snälla och tog ut hundarna på morgonpromenaden:) Ja men vi ska ut med dem snart igen. Ja i alla fall verkar alla hundarna väldigt trötta just nu alla ligger och sover/vilar, haha men man får vara trött;PKram

Gårdagens ridpass Fire


Igår joggade jag fire i ridhuset han var jätte fin, mjuk i sidorna och pigg:) Ja passet gick bra, men eftersom det var så vart blev dei inte alls ett hårt ridpass utan ett lugnare pass bara för att han skulle få röra på sig lite. Men han var så fin lyssnade super på övergångarna och tempoväxlingarna och var bara underbar:)Kram

Glada färger?

Vad tycker ni egentligen om glada färger på schabrak och liknande, jag tycker att det kan vara riktigt snyggt nu på sommaren men kanske inte riktigt lika snyggt på vintern, sedan beror det självklart på vilken färg man pratar om. Men vad tycker ni?

Ett exempel på en glad färg

Ja den ger en glad kännsla eller ja ingen tråkig kännsla i alla fall:)

Kram

Diss!

Asså när jag såd dessa tänkte jag bara DISS! Skulle aldrig sätta på mig dessa... nej, fy!Jag tycker verkligen att dem var jätte fulla! verkligen, fula färger och allt. Asså det känns lite som att vi glömt vad ridsporten handlar om. Nu bryr man sig sjukt mycket om märkers produkter och sånt. Det viktagaste e ju att hästen och ryttaren mår bra. Sen tycker jag att ridsporten ska vara smakfull och stilfull, det e inte dessa...

Vad tycker ni?


Enligt bloglovin...

Enligt bloglovin skriver vi 108 inlägg i veckan och dressyrmupparna skriver 107 inlägg i veckan. Altså har vi bättre uppdatering än dressyrmupparna.

Jag har fortfarande inte läst DM, bara kollat på deras bloglovin sida.Glaad! :)


Vilken nytta?

En sak förstår jag inte riktigt med denna produkt


Ja när använder man reflexer? När man rider ut men varför skulle man ha en reflexgrimma? Man rider i träns och när man leder kan man lika gärna ta tränset, är det då inte smartare att ha ett reflex till bogen så att man kan ha den både när man leder och rider? Ja vad tycker ni?

Kram

Stallet nu!

Nu ska vi till stallet, vi får se hur hästarna får gå eftersom vi klippte oss idag så kom vi iväg lite senare än vanligt så därför får vi se om vi hinner rida men vi ska i alla fall mocka till fem hästar och titta till fyra. Ja mamma ska träna men eftersom vi måste mocka också får vi se om vi behöver mocka samtidigt som hon tränar eller inte. Men i alla fall så får vi se lite:)


Kram


Mysigt<3

Haha ja dagen har varit en riktig mysdag, har bara softat, läst lite och haft en hund i knät. ja och de har varit olika också... Haha nej men alla fyra hundar är så keliga, de funkar helt ockej de har inte bråkat eller något men ena av maltsrarna försvarar de andra två och när Tim kommer för nära någon av maltesrarna blir han utskäld, men det blir inget bråk. Ingen har gjort något utfall mot någon bara markerat när nån går över gränsen och inte med ett hugg utan genom att morra och skälla, ja de löser allt med ord (?) Haha nej men de sköter sig super bra:). Ja det har även blivigt bättre så nu bryr de sig knappt om varandra.

Ja sen så är Tim så snäll ena (den minsta) maltesern klev typ på honnom när båda var i soffan och Tim bara tittade på henne, synd bara att dem andra inte fattar att han inte vill vara elak utan bara busa för han vill leka med dem hela tiden men han får nöja sig med oss... Jag hoppas att han tycker att det är ok i alla fall:)

Ja Tim har även sovit i min famn ett ganska bra tag idag:)


Kram

Visste ni att...

Jag tycker att det är jätte kkul att titta på häst anonser och leta efter "min dröm häst".

Asså jag kollar gärna på försäljnings vidios och kollar på vilka häastar jag tror skulle passa mig och så...haha, jag kommer nog inte vilja köpa häst än men det e ju as kul att titta! :)

Jag hjälper gärna kompisar och letar efter hästar, haha! ;)

Nej, men jag tycker faktiskt att det är riktigt roligt att kolla på!

Jaa, asså gillar att kolla anonser starkt!

Visste ni förästen att vi inte har hittat nån av våra hästar via anons, edast via kontakter...


Genom stall ägaren där vår medryttarponny stod då, där vi står nu. Shadow stod i stallet.Don - Ridskolehäst på ridskolan där mamma och pappa red (vi red också där), han höll inte för ridskolan och det  var mammas favorithäst, så då blev han vår.


Isabelle tipsade om honnom, alltså vår tränare!


Dushad och klar!

Nu har jag dushat sen kl 4.30 ska vi till frisören, den ligger fett nära, men jag ska bara klippa topparna. INget mer!

Asså vill ha lååångt hår! Mitt hår e ganska långt nu, men det ska bli längre. Mit hår betydetr mycket för mig asså, ska va fint och långt, massa bra hårprodukter i det. Haha!

Men asså det va as långt sen jag klippte mig - för långt...

men a ska klippa mig idag så därför e jag ny dushad med extra hårprudukter och såå.

¨

Lite längre nu kanske (några månader gammal bild)

Känner att detta kanske inte blev det mest intressantaste inlägget, men, men!
Godmorgon!

Godmorgon!

Vaknat - check
gått ut med hundarna - Jadå
Ätit frukost - ofc
bloggat - Kommer nu jue
Läst bloggar - jepp
handlat hårinpakning - Ska
dushat - ska
klippa håret - ska

Ja, sen blir det ju massa fler vändor med hundarna. Dem ska jue ut typ var tredje timme...

Men sen blire stallet ikväl, ofc mocka åt 5 hästar, mamma ska träna sen får vi se om vi hinner rida, det beror på när vi e klara hos frisören! :)Förlåt - bilden har ni sett men hittade ingen annan på alla fyra!


Alla bett...

Ja alla bett som finns tycker jag är ganska överdrivna ockej alla är inte överdrivna men att det finns så många som ska ha olika eftkter att man endast får ha vissa på tävling, ja om jag ska vara helt ärlig tycker jag att man endast borde tillåta de som är snälla mot hästen för många av de bett som sägs skada hästen är bevisade att dde gör det också. Kan man inte söka lite mer på vad de olika betten är till för och vad de gör om de kan skada hästen och liknande. Jag tycker även att man ska tänka på vad som passar ens häst bett för vissa bett sägs vara snällare än andra om hästen lätt får skav eller liknande men samtidigt kan det fungera bättre med något annat.

Ja för att få en förändring angående detta tror jag att man behöver göra mycket men om det är någonting du kan göra är det vell att sätta dig vid datorn och söka på ditt bett som du har till din häst och se vad det står om det även så kan du försöka sprida detta till dina kompisar för om du kan hjälpa tre hästar att inte bli skadade i munnen för att man inte vet så mycket som mna tror så tycker jag att det är riktigt bra:)

Även så ska man tänka på att trots att det finns måga forskningar på vad som skadar hästen ska man också tänka på att för att sälja ett bett säger man inte hur bettet skadar hästen utan att den kommer gå bättre av det eftersom... ja säg någon som försöker sälja någonting jenom att berätta alla nackdelar med produkten.


Kram


Fina tävlingshästar

Som alla som tycker om hästar tror jag att man har någon häst som tävlas på riktigt hög nivå som man bara tycker är fantastisk fin, ja dessa tycker jag är fantastiskt fina.


Totilas:
han är en fantastisk häst och svart som är en ovanlig färg. Han är en otroligt vacker häst som jag värkligen vill se i verkligheten, jag var nära på att göra det under Globen horse show förra året men han böt ägare innan det så det fick jag tyvärr inte:( Men kan man säga annat än att han är fantastiskt fin?


Parzival:
Denna häst van grand prix förra året under globen horse show och jag såg även den fantastiska final ritten. En fantastisk häst eller vad säger ni?

Ja dessa är mina favorit hästar innom dressyrtävlingsområdet eller vad man ska säga, ja de två finaste grand prix hästarna enligt mig:) Ja totilas slår ju alla eller ja typ blivigt slagen under två tävlingar och ja det kan man väl nästan kalla en oslaggbar häst eller?

Kram


Hästar ska få ha roligt:)

En sak som jag tycker är viktigt är att hästarna får ha roligt att de inte bara står i en liten hage själv och sen får tränas jätte hårt nej man ska låta hästen få ha roligt med andra hästar och även när man rider så ska man låta hästen ha roligt om hästen älskar att jobba ska man låta den göra det men om inte pressa den hela tiden, om man kommer över ett trappsteg ska man inte direkt pressa den över nästa utan låta den ha roligt.

Ja du vill ha roligt med kompisar varför ska inte hästar få det?


Kram


Stallet nu!

Nu drar vi till stallet, massa att göra!

5 hästar att mocka åt!
Råttan ska longeras.
Fabbe ska tömköras eller longeras
shadow sha ridas
Fire ska ridas
Don ska ridas (tror jag)

A massa att göra! :)

Hundarna e hemma med pappa. Eller tim följer med, han följer med ÖVERALLT! Det e han van vid, isabelle tar med honnom överallt! :) Så då får han följa med oss överallt också! :)

Men a, massa att göra så i syns sen.

Tidsinställda kommer! :)


Såå trött på blogg.se!

Just nu e jag verkligen trött på blogg.se alltid nått som krånglar! Alltid. Staatestiken visas ju alldeles för sent. kunde se den sent på dagen och den har nog inte räknat alla läsare, BLIR GALEN! Nej, men om bloggen blir större kommer vi ssäkert flytta den till nått bättre, det e inte värt allt snart!

Vad tycker ni krånglar nått hos er?Asså, visst bra på sätt och vis, men vissa saker krånglar ju alltid! :(


Vad e detta?

Vad e detta? Har aldrig sett något liknande! Har sett bogskydd och lösa halsar med huvud, som gör att hästen kan hållas ren, men lixom vad e detta?Lixom har aldrig sett detta? E det bra? Kanske, jag vet inte! et ni?


Vad vill ni ha?

Vill ni ha en ny tävling, frgestund eller nått annat???

Asså, det är er vi bloggar för, så vi vill ju veta vad NI vill ha. Så komentera så kan det säkert fixas!

  Lyssnar på er och vill göra bloggen bättre! :)


Godmorgon!

Godmorgon alla läsare!

Nu är vi vakna och hundarna har fått gått på promenad, ja nu ska vi äta fruckost och sedan så ska vi nog bara mysa i solen, ja vi vet heller inte när vi ska till stallet men det är fem hästar som ska röra på sig, så vi får se hur det blir med stallet.

Ja i alla fall så ska vi nu käka lite så ni får mer läsning sen:)Kram


Stallet idag!

Idag var det ÄCKLIGT varmt! Man dog jue! Haha!

Nej, men våra ponnysar fick vila. dem va aldeles för trötta, men shadow fick gå ner nån timma på gräs för att vänja sig, snart ska han få gå där nere. Han kommer ÄLSKA det!

Men råttan och Fabienne longerades, dem var duktiga! :)

Hundarna va med, dem tyckte nog att det va kul! Så himla kul att ha huset fullt med hundar. Alla blev ju riktit sugna på att skaffa, men vet att det inte kommer hända...har inte tid!
När dem tre vita bollarna kkom hem till oss!


Roligt med hundarna:)

Hundarna är verkligen underbara super snälla och musiga ja jag vill verkligen ha en egen men tyvärr har jag inte det så jag får nöja mig med att låna:) Men i alla fall tycker jag att det är super mysigt att bara ligga i sängen och ha hundar som myser med än:) ja man kan knappast klaga, eller?

Har ni en hund i så fall kan du väll beskriva det bästa med den och bästa förklarineg kommer upp på bloggen med en länk till din blogg ikväll eller imorgon om det är mer en 5 som kommenterar eller ja beskriv ett bästa hund minne eller vad du tror skulle vara bäst om du hade en hund:)


Kram

Hiss!

Jag måste Hissa inspänningar då jag tycker att det är bra att kunna använda dem när man longerar eller liknande. Vad tycker ni?


Jag hittade tyvärr ingen bra bild på en inspänningstygel men i alla fall...

Kram

Stallet nu!

NU ska vi dra till stallet, vi haar två extra hästar som ska motioneras och sen ska vi ta med alla 4:a hundarna så det lär ta ett tag och lär bli ganska mycket. Men roligt kommer det bli:)

I alla fall så ska det två extra hästarna longeras och våra troligtvis ridas på galoppbanan, ja i alla fall så ska vi åka nu men ni får lite rolig läsning när vi är borta:)Kram

Tre hundar till...

Nu har vi fått de tre gulliga maltesrarna. De är lite rädda för Tim men jag tycker ändå attt det går och har gått jätte bra:) I alla fall så var vissa räddare än andra och kryper ihop tett intill oss... Nej men de har redan vänt sig och vågar nu hälsa och så, ja jag tycker att det går väldigt bra:)Kram

Gårdagens ridpass!Shadow var väldigt fin och duktig igår...är väldigt nöjd med honnom. Han var lydig och duktig, pigg och glad. Det e det viktigaste.

Är riktigt nöjd med min ponny och det märks ju verkligen inte att han är 13 år gammal! :)

Min underbara ponny! <3De e sååå himla underbar!


Godmorgon!

Godmorgon, nu e alla vakna, tim har gått på promenad med Jennifer och alla har nog ätit frukost!

Kl 1 kommer dem andra tre hundarna, då får vi fullt hus! Vet ni vem som sov i min säng inatt, JO TIM <3

Först låg han vid mitt huvud men han flyttade ner till fotendan. Han e såå himla fin denna hund, helt underbar!

Vi får se vad han tycker om sina kompisar som kommer kl 1! :)
Tips!

En sak som jag måste tipsa till er som äger/hyr en häst och har medryttare är att skaffa en almenacka/ stallbok där man kan skriva om hur hästen mår och hur man ridigt, för dels kan du ge kommentarer och sen kan även du se hur hästen gått dagen innan när din medryttare tagit hand om hästen. Så jag tycker att ni ska kolla in denna och ev köpa den:)Kram

Gröntkort för att få ha djur?

Gröntkort för att ha djur...

Nu täcker ni säkert, VA? SKA DET BLI GRÖNTKORT FÖR ATT FÅ HA DJUR? Nej, inte vad jag vet eller jag tror inte det heller, men det är något jag tycker borde införas. Det finns så himla många mäniskor som har djur fast dem inte borde...

Sen krävs det väldigt mycket för att man ska bli av med sitt djur....man behöver behandla djuret riktigt illa för att man ska bli av med det.

Så jag tycker faktiskt att man ska behöva göra nått test för att få ha djur. Jag tycker verkligen att det ska göras ändring så att VI MÅSTE se till att djuren mår bra, dem kan inte utfodra sig själva eller städa undan deras skit...det måste vi göra åt dem. Så jag tycker nånting ska ändras!Bamses ny städade bur!Ridpass Fire 7/7


Igår red jag Fire på utebanan han var super fin, lydig mjuk ja allt gick bra med hela ridpasset, det finns ingenting att klaga på. Jag tränade mest på lydnaden och att han skulle lyssna framåt och tillbaka. Jag red utan sporrar och han lyssnade super man behövde typ tänka att man skulle driva framåt och då gick han framåt:) HAHA nej men han var verkligen super fin:)
Kram

Stallet nu!

Nu åker vi till stallet, Tim ska med ofc!

Han får sitta i sin bur i bilen när vi rider annars e han med. Imorgon kommer ju tre kompisar till honnom, får se vad han tycker om dem!

Men vå får se hur det blir med ridning och så idag... det beror på hur hästaran är, så himla varmt jue! JA, vi får se hur det blir. Det får ni veta ikväll eller imorgon bitti.

Men 5 boxar att mocka och fem hästar att ta hand om... 3 av hästarna skall motioneras på nått sätt, två ska vila. Får se hur det blir med våra tre.Alla tre hästarna i samma bild! :)


Hiss

En sak som jag måste HISSA är sommarlov, det är ju nice att inte ha några måsten. Som idag bara vilat sett på film och myst med en söt hund. Ja det är inte så jobbigt direkt;P Men jag tror att det inte är någon som inte håller med mig eller?

Sen är det skönt att inte behöva stressa bland hästarna för att man måste hem och plugga till prov eller liknande. Man kan lixom bara vara i stallet i flera timmar och bara vara. Vilket e nice:)

Sommarkänsla över dessa bilder


Kram

Vad tycker ni om..........Jag äl lite nyfiken eftersom vissa tycker att Jeans ridbyxor är jätte snyggt, medans andra hatar det! Jag tycker att dem är ganska snygga, sen är det ganska smart att man inte riktigt tänket på att det är ridbyxor. Dessa skulle man göra det på men det finns dem som man typ inte fattar är ridbyxor.

Men vad tycker ni???


Somnade vist om!

Både jag och Jennifer somnade om när vi såg på film! Ouups

Sen när vi vaknade så blev tim Jätte glad! Han hoppade upp och ner och var jätte glad, haha. Gullit jue!

Så vi, jag och han gick ut på en promenad och nu bloggar jag och han vilar. Han saknar no Iassabelle lite i alla fall... Han e så himla mammaig.

Men nu får vi se vad vi hittar på, kanske går ut och solar, men äter nog lunch först! :)Tim när han va bebis!


Busig hund!

Ja kan bara säga en sak the dog is crazy. Ja vill busa hela tiden och mitt i natten börjar han studsa i sängen som en gummiboll och ja han hade nog inte såvigt jätte mycket då (?) Men men i alla fall är han super snäll och fin, lydig och gör ingett dumt, bara är och vill busa. Som hans ägara sa han lever efter mitt liv, ja han kan faktiskt anpassa sig superbra till vad vi gör:) A nice dog är han verkligen:)

Sov några timmar i min säng och några i jennifers!!! Haha, fördela tiden jämt???

Men hunden e underbar och vi harf ju känt han sen han va typ 12/13 veckor, nu e han ett år och åtta månader (ungefär)!

Nu försöker han få upp en ihop tejpad toarulle med mat i! Går inte allt för bra.


Godmorgon

Godmorgon alla läsare! Ja nu är vi uppe, ja som man brukar säga uppe med tuppen:)

I alla fall så vaknade jag av att Tim rörde sig mycket i min säng. Ja dessutom kunde han inte riktigt bestämma sig vart han skulle sova för först såv han ett tag i Carros säng men sen vaknade jag och då var han brevid min säng, sen när jag vaknade hoppade han upp i min säng för då dåga han att jag var vaken. Ja han e lite knäpp:) Haha

JA idag vet jag inte vad vi ska göra men i alla fall så lär vi vara ute eftersom vädret är superfint. Ja men vi får se lite:)

Mina älsklingar <3

Kram

Idag kommer tim! :)

Idag kommer tim hem till oss! :)

Ska bli sååå himla kul att ha honnom i 10 dagar, han e en så himla fin hund och vi kommer nog hitta på en massa kul med honnom. Vi kanske tränar agility eller nått!Gulliga TIM! <3


Sjuka värld!

Asså måste bara säga att ddet finns så sjuka människor.

Asså jag har läst och hört saker som att det går runt folk och SKÄR "sönder" hästar på nätterna. Asså vilka gör så? Då kan man inte va frisk.

Har hört att det har hänt ganska nydligen... vet inte vad ja ska lita på, finns så många löngner och falska saker ute i världen, menn asså  HÅLL ETT EXTRA ÖA PÅ ERA HÄSTAR!

Hemskt jue!


Föl!

En sak som jag skulle tycka var jätte roligt är att ta ett föl eller vad man ska säga alltså att avla fram ett eget föl med ett sto och den hingst man vill, jag skulle tycka att det var jätte roligt att se ur fölet blir äldre och sen hur det utvecklas när man rider in det och så. Dock tror jag att det skulle kosta ganska mycket när man inte får någon ridning tav det på flera år men det skulle vara super roligt tror jag. Vad tror ni?

Ja jag skulle älska att ha ett föl för jag tror även att man får en annan relation till hästen om den växt upp med den blivande ryttaren allar vad man ska säga:) Vad tror ni?


Kram

Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet.

Får se om Shadow får vila, han behöver kanske det. fast han va endå as pigg igår, så vi får se. Men vi ska i alla fall till stallet och idag får mamma rida. :)

Men tidsinställda kommer upp mmedans vi e borta (som vanligt)!

Så länge kan jag berätta vad som hände igår.....

när vi skulle åka hem så hoppade ett rådjur upp på vägen, typ presis framför oss. Mamma stampade på bromsen och som tur va så han honn stanna. Tur att man har bra bromsar! Nej, men stackars djur, tänk om vi inte hunnit stanna!Vägen är ingen bra plats att va på!


Städat!

Idag har vi städat hela huset damsugit, skurat ja allt. Okej inte allt men det mesta så nu är huset fint:) Ja det är ganska tråkigt att städa men kul att se resultatet sen kan man också vinna på det:) Ja både mamma och pappa blev jätte glada och när dem är glada får man saker haha, nej men vi fick typ ben och jerry glass som vi egentligen ska köpa själva men nu fick vi det istället för att pappa blev så glad :)

Ja nu är i alla fall vårat hus rent och snyggt. Det gäller bara att hålla efter det nu så att det håller sig så:)

Kram

Ridpass Don 6/7


Ja, igår red jag Don. Jag joggade bara lite för att han skulle få röra på sig lite eftersom mamma inte fick anstränga sig. I alla fall ka jag säga att Don har kommit väldigt långt från det att jag red honom i vintras, vilket är super roligt! Han har kommit väldigt långt efter skadan, som tog väldigt lång tid att läka, och det roligaste är att han har kommit så långt på en ganska kort tid för han utvecklas vid varje ridpass och blir finare och finare vid varje träning. Måste faktiskt ge min mamma och pappa beröm för att de har fått den  superstela omusklade hästen att bli mjuk och fin och musklig på en kort tid. För jag kan säga att efter minst ett års vila är det inte konstigt att hästen tappar muskler. Att han har kommit så långt tror jag också beror på att han själv vill jobba, ja en fantastisk häst som ingen först trodde skulle bli helt frisk efter skadan men som nu är så himmla fin. Ja, så roligt att allt detta händer:)

Ja, nu kan jag berätta också om att ridpasset gick jättebra. Han var jättefin och mjuk i sidorna och så, dock lite för  pigg i galoppen eftersom han vilade dagen innan så han blev lite pigg och ville nästan dra iväg. Men efter ett tag kunde jag samla upp honom mer och få honnom att gå under sig i stället för att bara springa så fort som möjligt som han ville göra från början:S Men alla hästar måste få vara pigga ibland:) I alla fall tycker jag att ridpasset gick superbra:) Och det tyckte nog mamma också, för det sa hon i alla fall!


Don i hagen :)

Kram

Häst evenemang

En sak som jag tycker är roligt är att det finns ganska många häst evenemang som falsterbo horse show, stockholm horse show och liknande. Dock tycker jag att det borde finnas fler då dem är väldigt utspridda i landet och ändå få om man jämför med andra sporter. Sen tycker jag att det är väldigt roligt att dessa evenemang är under längre perioder som tex falsterbo och Globen horse show.

Men jag tycker att det skulle vara väldigt roligt om det hade funnits ännu flera så stora evenemang eller vad man ska säga även tycker jag att det skulle vara roligt att vi hade haft typ VM i Sverige eller någonting liknande, jag tycker att vi i Sverige borde hjälpa till att få ridsporten större.


Några bilder från Globen horse show förra året

Kram

Ridpass Shadow 7/7!


Igår red jag Shadow ute på volten. Han var verkligen JÄTTE pigg och glad, han var verkligen jätte pigg. Så himla kul att sida honom när han är så pigg. Han var ovanligt pigg, jag tror att elsa smittade av sig lite. Haha! :P

Men hn var verkligen jätte rolig att rida igår och jag är värkligen såå nöjd med honnom. Sååå fin! :) <3

Jag tränade lite på att han skulle lyssna ordentligt frammåt för skänkeln, vilket han gjorde ÖVER bra. Såå himla fin min lilla kille!

Godmorgon

Godmorgon alla underbara läsare!

Nu har vi vaknat haha ja vi har varit vakna ett tag en nu ska vi i alla fall äta lite sen ska vi städa:) Ja lilla urgulliga Tim kommer med oss hem ikväll eller kommer hem vi vet inte riktigt det beror lite på men vi får se hur det blir. I alla fall så ska vi städa ahemma idag sen blogga och vara ute och mysa i solen:)Kram

Utrustningen?

En sak som jag tycker är viktigt är att man har utrustning som passar hästen bra, att man har rätt bett och sadel och så. Det tycker jag är viktikt eftersom det är som att du skulle försöka springa så snabbt som möjligt i jeans alltså inte så lätt, därför tycker jag att man inte ska stressa med att hitta rätt utrustning utan testa sig fram lite och ta det lugnt. äve så tror jag att det är viktigt att man inte måste låser sig fast vid en sak som passar sin häst bra utan jag tror att det är viktigt att man ser till att testa saker så att man vet om någonting fungerar bättre som tex ett annat bett eller liknande.

Hur tror ni att man hittar den perfekta utrustningen?


Kram

Diss!

En sak som jag måste Dissa är dessa sopkvastar jag tycker att de är jätte dåliga och svåra att sopa med så mitt tips är att inte köpa sånna här

Ja alltså vanliga sopborstar, de funkar jätte dåligt att sopa med dem i stallgången och så enligt mig så en Diss från mig Vad tycker ni??
 

Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet ja vi ska nog jogga våra hästar men vi får se lite då någon av oss kanske måste rida Don då mamma inte får anstränga sig eftersom hon drog ut en tand igår så ja vi får se. Men vi rider nog på utebanan då den är superbra just nu:)

Men i alla fall så kan ni läsa mycket under kvällen så vi har fixat ganska mycket läsning till er som jag hoppas att ni gillar:)Kram

Städat lite:)

Nu har jag städat lite i mitt rum ja imorgon kommer lilla Tim och då måste det vara lite renare, så jag har fixat lite idag och sen får jag städa resten imorgon:) Ja i alla fall kan jag knappt vänta tills vi har en hund här igen det ska bli så roligt:)Hiss!

Jag måste Hissa hästsläp som har sadelkammare och foderkammare det måste vara fett nice att kunna packa allting i släpet utan att behöva ha det bak bland hästen, det är även en säkerhetsåtgärd eftersom det är osäkert att ha saker löst i släpet då hästen kan fastna och liknande, därför så måste jag bara Hissa hästsläp med sadelkammareKram


Vem ägde?

Ja vi har spelat monopol och ni kan ju gissa vem som ägde ut alla? Just det jag:) Haha nej men i början låg jag sämt till men i slutet hade jag typ alla tomter samt ett par med hotell på och där hamnade ju de andra två hela tiden och då fick jag typ 10 miljoner villket var ganska nice:) Haha

Ja vi märkte också att alla vi var ganska övertrötta då de slutade med att alla låg ned och skrattade, själv grät jag för att jag skrattade så mycket. Ja vi hade så sjukt roligt:) I alla fall så ska vi laga mat äta och sen dra till stallet men vi får se hur hästarna går då mamma inte får anstränga sig idag pga att hon drog ut en tand igår så ja vi får se hur det blir med hästarna:)Kram

Nu e vår kompis här!

Nu är sanna här!

Vi ska nog hitta på massa skoj! :)

Nu ska vi spela monopol nu! :) Har bråkat lite om ve´m som får va bank! :P Haha, Sanna fick va bank!

men nu ska vi spela och vi ska ha så kul!!!

Kan ju avslöja att nått kul kommer hända, asså det kommer bli fett kul jue! Ni får inte veta än....

Nyfikna??? :P

Ridpass Fire 5/7


Igår joggade jag Fire på utebanan han var super fin och passet gick väldigt bra:) Ja han var arbetsvillig och lydig och även mjuk i båda sidorna, så jag är jätte nöjd:)

Ja han var inta alls tittig eller spend trots att det var lite rörigt och stökigt runtomkring banan vilket är roligt att se då han litar mer på mig som ryttare för varje pass och hela familjen litar han väldigt mycket på nu vilket är jätte roligt:)


Kram


Godmorgon!

Godmorgon på er alla läsare:)

Nu har vi vaknat och ätit fruckost vi ska städa lite och sen kommer våran kompis hem till oss:) Ja vi får se vad vi ska göra men i alla fall kan jag lova att vi kommer ha jätte roligt:)

HAha ja men nu ska vi i alla fall städa så att vi kan ta emot någon... Haha nej så hemskt är det inte men det kan ju vara fint också:)
  

Kram

Hiss!

Jag måste HISSA dessa grepar tycker att de är jätte bra och kan nu typ inte mocka med andra... Haha nej men jag tycker verkligen att det är superbra och om ni inte testat dem eller vad man ska säga måste ni göra det eller bara köpa på en gång för de är verkligen super bra enligt mig:)
Kram

Diss!

Jag vill DISSA


Vanliga sånna här grepar, dem är verkligen mycket svårare att mocka med och går sönder enklare. Jag tycker verkligen att sånna här grepar är värd en stor DISS! Jag tycker verkligen att dem är dåliga jämfört med allt annat som finns ute på marknaden.
Trafiken...

En sak som jag tycker är synd och väldigt irriterande är att många i trafiken inte har respekt för att hästar kan bli rädda när man är ute och rider, att de bara dånar förbi och struntar i att man kör förbi ett stort djur som faktiskt kan bli rädda. Därför tycker jag att man själ som hästmänniska kan överdriva och ha respekt för de andra som faktiskt sitter på hästen eller leder för ibland när man själv rider eller leder en väldigt kännslig häst som blir rädd för mycket hade man velat att alla som körde förbi hade tagit det lugnt och så för att inte stressa upp den hästen. Men varför ser man då att de är vissa av dem som struntar i hästen och inte saktar ned har en egen häst. Ja det tycker jag är väldigt konstikt för istället borde det vara vi som överdriver och får andra som inte är hästvana att se att man ska sakta ned för att vara snäll.

Ja vad tycker ni? Är det ett problem för er att vissa som kör bil bara dånar förbi när ni är ute och rider? Och framförallt saktar ni ned visar ni gott exempel för dem som inte vet bättre och inte förstår att hästar faktiskt kan vara rädda och känsliga?

Jag tycker att det är ganska mycket dubbelmoral att klaga på vissa som dånarförbi och sen göra samma sak själv genom att inte sakta ned men kanske inte köra fullt så snabbt som dem du klagar på, därför tycker jag att vi ska tänka på att ta det lugnt i trafiken bland hästarna.Kram


En bra blogg för mig...

Vad som får mig att fastna för en blogg är till största del personen som driver bloggen. Om du är en underbar person som är öppen så kommer jag ganska troligt fastna för din blogg. Jag vill läsa om personer som kan stå för dem själva eller igentligen bara sticka ut på något sätt. Man kanske är väldigt duktig på att rida, då är det ju jätte kul att läsa om personen.

Sen tycker jag att inläggen är väldigt viktiga. Jag vill ha en mix av inlägg, vad man har gjort, ridpass, hissar, dissar, åsikter och massa mer. Jag vill även att inläggen ska vara olika långa, vissa inlägg får gärna vara långa lex åsikts inläggen medans hissarna och dissarna behöver man inte ha en två sidor förklaring på vad man tycker om sakne och varför, men gjärna en beskrivning på några rader.

Rättstavningen - är igentligen inte JÄTTE viktig, så länge man förstår vad som står och att det inte är 100 stavfel i en tex så är det okej.

Disignen är ju ganska viktig, o jag kommer till en ny blogg e det bland det första jag tittar på. Välj bra bilder i headdern, där man rider bra. Om det endast är bilder på dig och din häst på marken så känns det som att man inte är så duktig på att rida och vill dölja det. sen får headdern gärna vara lite specielle om inte allt för trist. headdern är det första intryket om jag vill se en duktig ryttare i headdern. så kollla ordentligt hur du sitter och hur hästen går. Det är viktigare än vad man tror.Länkar till två bloggar jag läser dagligen:

http://nellieberntsson.blogg.se/

http://excelsa.blogg.se/

dessa e två underbara tjejer med en underbar personlighet! :) <3


Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet vi ska bara jogga killarna idag så det blir inte ett jätte hårt ridpass:) Men vi ska i alla fall rida:) Ja sedan ska vi pyssla om dem i övrigt och fixa och ta hand om dem:)


Ja sötisarna <3

Ni kommer även kunna läsa massor av roligt medans vi är i stallet:)

Kram

Hunddagis = förberedelser

Ja under nästa vecka kommer vi ha hunddagis, ja vi ska vakta en hund i 10 dagar och sen tre hundar 4 dagar samtidigt eller under samma period så nu imorgon och idag ska vi/har vi förberett lite genom att städa och så:) Ja så nu förbereder vi oss på dessa små söta hundarna

+ våran tränares hund som jag tyvärr inte har en bild på:( Men när vi vi vaktar honom ska vi självklart fota:)

Kram

Vinnaren!

Ja nu har vi utsett vinnaren till vem som vi ska göra designen till eller lottat, fast det blev inte riktigt som vi tänkt... Ja vi är så snälla så vi ger två stycken personer en varsin designe. Ja och om du också vill ha en designe kan du kommentera och så om ni har tur har vi tid för det. Men då ni vet (vinnarna) kan designen ta ett litet tag men vi kan prata mer om det via mail så maila till våran mail tvillingryttarna@hotmail.se

I alla fall vann

http://stoet.blogg.se/
och
http://stockholmsryttare.blogg.se/

Ja maila nu de bilderna ni vill ha i headdern och beskrivning på designen hur den ska se ut :)


Kram

Gråtstund avklarad!

Jag brukar nte gråta till filmer asså, om inte nått e sorgligt BIG TIME. Asså deetta va det.

såg allt för min syster asså så himla sorglig. Jag grät ja as mycket. Men man e vell mara mänsklig när man gråter eller?

Lixom e det en begravning, så gråtere jag BIG TIME, asså på farfars, jag gät typ mer än pappa. Men den va as fin, och det e den begravningen jag gått på där jag känt personen bäst eller nej, min plastfarfar kände jag nog ganska bra också. Grät där med, kanske inte lika mycket. Men gråter på alla begravningar. Kan va nån man inte känner, gråter ju endå.

Men filmer, gråter jag sällan till, se denna film e sorglig!

Godmorgon!

Godmorgon alla!

Dagen blir nog ganska lugn, sen på kvällen lir det stallet!

På dagen blir det städning, och att chilla! :)

vi måste städa lite innan hundarna kommer, Tim kommer ju på torsdag så då måste ju huset vara fint! :) Det ska bli sååå himla kul att ha massa hundar hemma igen! Assså vi hadde ju en hund som vår i flera månader förut, farfars hund när farfar låg på sjukhuset och så. Men sen när han blev bättre fick smilla bo hoss farfar igen. När vi hälsade på dem förra sommaren var det sista gången jag såg dem levande...

Smilla blev avlivad när vi var där och farfar dog några månader senare.... det är vell bara att inse, gud behövde ha tilbaks sina änglar. Men nu har dem det bra tillsamans i himelen.Smilla, samma dag som hon åkte till himelen! :) Älskar dig för evigt!


Hiss!

Jag tycker verkligen att det blir mycket snyggare om man klipper häöstens man än om man rycker (min personliga åsikt) men om ni håller med det så tycker jag att ni ska köpa en hårsax/frisörsax då de är vassare och mycket lättare att klippa med (kan köpas billigt på apotek) så jag måste nu Hissa hårsaxar.
Kram


Frågestund!

Sätter igång en till frågestund!

Nu kan ni fråga MIG allt! :)


Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet, vi ska bara leda våra killar idag så det blir inte direkt så hårt pass för oss eller hästarna. Ja sen ska vi ju mocka och ta hand om killarna i övrigt, pyssla om dem och gosa med dem:) Ja vi kanska också kan ta med kameran så då får ni kanske roliga bilder när vi kommer hem. Men vi får se.

Ja vi ska i alla fall åka nu, men ni har roliga inlägg som kommer upp under kvällen:)


Kram

Glöm inte!

Glöm inte tävlingen vi har!

Ni kan vinna en disign och headder som vi gör!

Ni hittar den HÄR!

Hoppas ni vill delta!


Bakat!

Ja vi har bakat lite idag och det blev super gott :) ja nu ska vi sätta igång en ny film:) Ja vi har spelat lite spel också men tyvärr vann Cornelia! :(

Vi bakade kladdkaka, den blev jätte god! :P

recept:

2 ägg
2 dl socker
100 gram smör
1 dl mjöl
1 tesked vaniljsocker
3/4 dl kakao

vispa sockret och äggen tills smeten blir pösig. Smällt söret i micron och när den svalnat häll i den i smeten, vispa. Blanda mjöl, vaniljsocker och  kako i en egen bunke eller skål. Om kakon är klumpig kan du sila det så blir det bättre. när det är blandat häl i det i smeten och rör om tills den e slät. Häll i den i en rund for och låt stå i ungnen i ca 20  min i 175 grder.


Hiss/Diss

En sak som jag tycker att man ska prioretera lite mer är hederspriserna på tävling. Jag tycker verkligen att vissa priser på vissa tävlingar är jätte tråkiga medans på andra tävlingar är dem jätte roliga, jag har vunnit ganska roliga saker som schabrak, hästschampo, ridstrumpor och dvd (rid dvd) alltså hästinspererade saker. Det är lixom inte jätte roligt att vinna saker som man inte har något behov av som vissa tävlingar som man typ vunnit en ficklampa. Inte så roligt...

Därför tycker jag att man ska hitta sponsorer till hästtävlingar som ger hästinspererade priser eller vad man ska säga för det är mycket roligare att vinna ett schabrak en någonting som inte har med hästar alls att göra.

Dessa priserna van jag på en tävling när jag kom 4:a och det tycker jag är jätte roligt för det är bra priser :)

Kram


Godmorgon!

Godmorgon alla bloggläsare:)

Ja nu har vi vaknat och ätit fruckost. Ja igår fick vi hem underbara Cornelia som har sovit över:) ja nu ska vi se lite på film och bara mysa:) men sedan måste jag påminna er om att ni måste kommentera detta inlägg ja ni har ju chans att få en designe av oss så kommentera nu.

Ja men nu ska vi sätta igång en film så hejdå så länge:)Ja bjuder på en bild på Cornelia och en hingst hon lånar som heter Valdo


Kram

Hiss

En sak som jag tycker är riktigt bra innom hästvärden är sadelskåp, ja det är någonting jag måste Hissa eftersom ddet är så lätt att packa sakerna och man kan lixom bara rulla ut skåpet från släpet när man ska på meeting eller läger istället för att packa allting i bilen/ i släpet så kan man bara rulla in skåpet i stallet och packa in allt sedan rulla ut skåpet igen istället för att gå fram och tillbaka 20 gånger så en klar HISS till sadelskåp.
Kram

Ibland känner man sig bara såå dålig på allt!

Igår va en sån dag!

Jag kände mig as dålig på att rida, as dålig på allt. Men asså jag tror att alla känner så nån gång ibland! och igår va det min tur!

Dermot e det nog min tur lite för ofta...

Men brukar ni känna så eller e det bara jag!


Ridpass Fire 2/7


Igår joggade jhag Fire lite på utebanan det gick jätte bra han var mjuk och fin han blev bara lite spend i ena hörnan där det var någonting som var jätte läskigt... Haha ja han e för söt:)

I alla fall gick ridpasset väldigt bra han var super fin och mjuk och det finns ingenting att klaga på för han var väldigt lydig, lyssnade jätte bra fram och tillbaka, ja jag tränade även på tempoväxlingar samt övergångar och det gick jätte bra:)


Kram

Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet, ja vi ska nog jogga hästarna lite men vi får se vart. Ja i alla fall så ska vi pyssla om dem och motionera dem men vi får se hur...

Ja men i alla fall ska vi dra nu och ni har några roliga inlägg att vänta er:)Kram

Dagen..

Dagen har börjat med att jag har ätigt fruckost och läst, läst läst och läst ja en beroendeframkallande bok man blir faktiskt beroende på riktigt och det är inte jätte kul... haha ja boken äger men man vill inte sluta läsa även fast man behöver fixa andra saker men men om man vill läsa en riktigt bra bok måste ni läsaJa men åter till vad som ska hända under dagen. Ja vi ska åka till stallet och jogga hästarna tror jag sedan bara slappa. Med andra ord inte direkt en jätte händelserik och ovanlig dag för våran del. Ja en slapp och vanlig dag.

Kram

Tävling!

Nu har vi gjort en ny headder till oss men vi tänkte också ge er möjligheten att få en ny och somrigare designe det ända ni ska göra är att kommentera en länk till din blogg och sedan så lottar vi ut minst en som får en headder och designe.

Ja den som vinner får önska hur designen ska se ut men måste också skicka med bra bilder som vi kan använda till headdern och vi kommer även kanske inte göra headern exakt som du vill ha den men vi kommer göra en valfri hedder eller vad man ska säga och försöka följa som ni vill ha det så gott det går. Men ni kan inte förlora någonting på en kommentar så kommentera nu!

Men kommentera nu! ;)

Kram

Ridpasset 2/7 Shadow!


Igår red jag Shadow på utevolten! Han var väldigt mjuk och fin! :)

Han var anska pigg och lydig och så. E jätte nöjd över honnom! Min underbara ponny! <3En bild jag gjorde på shadow!Tre bilder i ett på shadow!


Fixar med disignen!

Om det ser konstigt ut så e det för att jag fixar med disignen och så!


Vad tycker ni om vår nya disign och headder?

Jag gillar den och den är mer somrig. Inte lika grå och deppig eller vad man säger!

Det e jag Caroline som har gjort denna men vad tycker ni?

Jag gillar att den e roligare och så! :) SOMMAR typ! :P


Det var två som typ hade rätt om vad som skulle ändras. Dem sa headdern, men hela disignen ändrades ju, men ni får rätt.

Bara en av er hade blogg!

Länk: http://tsmklararviallt.blogg.se/


Hiss

En sak som jag måste Hissa är sladdlösa klippmaskiner jag tycker att det är mycket lättare att hantera eftersom de med sladd måste ligga typ på hästen och sen är det så jobbigt när det bara finns ett uttag på ena sida i stallgånen och så måste ma vända på hästen eller ha sladden över hästen ja allt blir så mycket enklare om man har en sladdlös m askin eller en där man har ett batteri i ett bälte och sen går en sladd från batteriet till själva maskinen.
Kram

Roliga saker i hästvärlden

Det finns många olika saker som jag tycker är ganska roliga i hästvärlden som man kan använda för att "pynta" hästen några av dessa saker är:


Hovlack med glitter


Färgglada snoddar


Glitter gele


Glitterspray

Ja detta är bara lite av de roliga sakerna som finns i hästvärlden.

Kram

Nått ska ändras!

Nått ska ändras! kan ni gissa vad???

Den som först gissar rätt, får en länk.


Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet det blir nog ett lugnare ridpass idag eftersom det är så sjukt varmt. Ja det är skönt för både hästarna och oss att ta det lite lugnare. Men vi får se lite, ja i alla fall åker vi ut såhär sent eller vad man ska säga pga värmen.

Ni kan se fram emot några roliga inlägg. :)


Kram

Värmen...

Jag tycker att det är jätte skönt att det är varmt och fint väder men ibland så orkar man inte med denna värme det blir för mycket och man får typ värme slag. Jag tycker att det är jätte jobbigt när man bara känner sig död för att det är så varmt och man lixom inte orkar någonting men samtidigt vill man att det ska vara fint väder men man vill gärna orka rida också... Ja jobbigt med denna värme men ändå så skönt. Vad tycker ni?
Ja hästarna blir också utmattade av denna värmen.

Kram

Beroende

Jag har blivigt beroende av en bok... Ja vill inte sluta läsa och blir sur när nån sägger någonting till mig om att jag måste sluta läsa för att äta lunch eller liknande. Ja det beror nog mest på att det är världens bästa bok vi pratar om men ändå... Kan ni gissa vilken bok det är?


Ja så länge vi båda andas läser jag :) Den är sjukt bra den bästa av alla böcker i serien tycker jag men om ni inte läst serien är det någonting ni måste göra.

Kram

Ridpass 1/7 Don!

ja, igår red jag don åt mamma.

Han var faktiskt väldigt duktig och fin. Jag tog bara ett jogging pass och jag tycker att han skötte sig väldigt bra! DUKTiGA killen.

Han var ganska mjuk och fin i båda sidorna trots att han vilade i torsdags. Men jag e riktigt nöjd med honnom!Don! :)

Jag skulle ju igentligen rida shadow också, men han fick vila eftersom det var så äckligt varmt igår och jag skulle aldrig orka rida en häst till. Så han fick vila istället. Han tyckte nog det var mysigt att få stå kvar och mysa i solen! :)
Godmorgon!

Goodmorgon!

Har vaknat? - Jepp!
Sovit bra? - Nopp!
Har bloggat? - Jepp!

Hade så himla svårt att somna, en granne hade fest och värsta dunk, dunk musiken på typ HÖGSTA volym. Haha. Så himla svårt att sova!

Haha, men asså jag skämtar inte, hade stängda fönster och allt och jag hörde lixom exakt vilken låt dem spelade, haha!

Hoppas det blir lugnare ikväll!

Idag ska vi åka för bi foderboden och köpaqa mat till hästarna, den e slut eller snart slut. Sen hoppas jag att vi hinner åka till lyckås. Behver köpa en massa saker ju! :PKolla vad jag hittade! En bild från kyrkogården på allahelgona! SÅååå fint!


Hiss

En sak som jag måste HISSA är sånna här fina hårklämmor eller vad man kallar dem. Ja jag tycker att det är supersnyggt och gillar det jätte mycket och tycker att det är supersnyggt dock går min hjälm ned lite för mycket bak så den får lixom inte plats men jag tycker att det är super snyggt.
Kram


Ridpass Fire 30/6


Igår joggade jag bara lite på ute volten det gick jätte bra han var fin mjuk i sidorna och var lydig. Ja det gick jätte bra. Jag tränade mest på lydnad och tempoväxlingar. Jag tycker att passet gick bra och jag är nöjd över passet:)


Han var verkligen super fin :)

Kram

Ridpass Shadow 30/6!


Jag red Shadow på utevolten och det gick helt OK!

Han var ganska pigg och glad men det kändes inte jätte, jätte bra. Men jag är endå nöjd med Shadow. Jag tror att det mästa va mitt fel faktiskt! Men Shadow var duktig! Det kan inte alltid gå bra! Eller det gick bra, men det hade kunnat gå bättre! :)
Stallet nu!

Ja pappa jobbar hemma idag så han kan köra ut oss nu så vi ska åka till stallet nu :) Ja me det lär ta ett tag eftersom vi ska ta hand om 4:a hästar och mocka åt alla samt rida alla, ja men i alla fall så ska det bli skönt att åka ut på dagen för då kan vi vara hemma på kvällen och bara ta det lugnt då:)

Ja i alla fall ska vi ta hand och våra killar Shadow och Fire sen ska vi även ta hand om Don och sen får vi en bonus häst som står i stallet Calle  ja tre valackar:)

Men ni kan vänta rolig inlägg när vi är borta i alla fall:)Kram

Godmorgon!

Godmorgon!

Idag händer inte så mycket!

Ska shilla och ta det lungt, sen ska vi til stallet och rida två hästar var tror jag. Det beror på om vi åker ut med mamma eller med pappa.

Pappa kan ju inte irda så i såfall  rider vi först våra ponnysar, och sen Don och en annan häst i stallet som vi ska hjälpa till med idag.

sen blir det vell sova också! XD

RSS 2.0