Tömkörning idag!

Eftersom vi är sjuka idag har snälla mamma sagt att hon skall tömköra våra ponnyer. Det är super snällt tycker jag för vi vilar upp oss medans hästarna blir motionerade:) Ja min mamma är så himmla snäll:) Dessutom tycker jag att det är bra för hästarna att bli tömkörda ibland. Jag skulle vilja att de blev tömkörda lite oftare men ofta när mamma är i stallet och inte rider själv så tömkör hon Don. Ja dessutom är Shadow väldigt svår att få självbärande och går lätt på bogarna, så man får samla honom rätt bra för att han inte skall ta skada av det. Fire fungerar nu bra att tömköra men i början fick han typ panik när tömen snuddade rumpan. Ja vi tror att han har fastnat eller något liknande hoss de som lånade honnom någon gång innan oss. Men nu när han litar lite mer på oss, eller ja nästan helt så går det mycket bättre:)

Jag kan be mamma beskriva lite om passen senare och lägga upp på bloggen om ni vill:) Ja men vi får se<3

Tips!

Nu skall ni få ett litet tips som käller hårborttagning och då pratar jag inte om på hästarna.Derma seta som denna produkt heter tycker jag verkar kanon bra! :)

Vi har beställt en sådan och den komm hem till oss idag. Jag testaden och tycker den verkar bra. Visst den tog inte bort varje hårstrå men det tror jag beror på att jag var lite över försiktig. När vi beställde den var det ett extra erdjudande som gjorde att vi fick två till priset av en, och jag såg att det var samma erbjudande tidigare idag (Det tar slut när lagret tar slut så jag vet inte om det är kvar).

Det blev lite varmt och  lite rött men det har gått över nu. Jag tycker den verkar riktigt bra! :)

Men jag skall testa lite mer om ett par dagar! Men jag tycker den verkar JÄTTE bra!

Du kan hitta den HÄR !


Tack!

Tack http://endiktaresliv.blogg.se/ För de fina Idolbilden vi fick från dig!Min dator kunde inte ladda upp den stor! :( Men den är i alla fall super snygg!

Vi blir JÄTTE glada för idolbilder så alla ni får gärna skicka fler! :)

Tack tack!


Andra djur!

Som ni säkert redan vet så älskar vi djur. Ja de flästa i alla fall, jag skulle nog kunna ta hand om vilket djur som hälst utom kryp och strutsar. Jag är livrädd för strutsar. Hahaha ja låter jätte konstigt men det är sant.

Ja i alla fall tänkte jag skriva lite om de djuren vi har haft/vaktat. Tyvärr kommer jag inte kunna fixa bild på alla djur efterssom det var ett tag sedan.

Dvärghamstarar:
Ja när jag och Caroline var små fick vi en varsin dvärghamster de var suprsöta och keliga. Jag kommer ihåg att de båda kröp i tröjärmar i fickor och ja de var super söta.

Kanin:
Jag och Caroline fick en kanin när vi var väldigt små. Han var super gullig och vi kan säga att vi räddade hans liv, då han hade blivigt avlivad om han inte fick ett nytt hem snabbt och då fick vi honnom. Han var en otroligt gullig och kelig kanin, tyvärr blev han sjuk och behövde avlivas förtidigt enligt oss men vi tröstade oss med att vi gett honnom ett bra liv ochh tre år mer än vad han först skulle få.

Marsvin:
Efter några år (Vi hade kaninen Oliver och även en dvärghamster) fick vi två ursöta marsvin, jag fick en och Caroline en. Vi hade dem ett tag sedan dog min (Av ålder tror vi då den var äldre än Carros) han var jätte gullig och jag blev väldigt ledsen. Men Carolines Marsvin som vi då hade som bådas blev otroligt kelig och keligare än nånsin. Vi funderade först att lämna tillbaks honnom/sälja eller köpa en ny men då han trivdes bättre ensam så var det det bästa altenativet.

Chinchilla:
Bamse fick vi gratis av några grannar som skulle köpa katt och hund, han skulle då inte kunna bo på ett bra ställe utan att bli störd samt springa lös som han gör nu:) Mamma och pappa trodde att han inte skulle leva så länge då han var 13 tror jag när vi fick honnom men nu har vi haft honnom i snart 5 år och är alltså 18 år, han är en pigg och glad chinchilla som älskar att spri´nga lös i mitt rum, förut fick han göra det nästan varje dag men senare kom han på att det var otroligt roligt att gnaga på saker så nu kan han tyvär inte göra det lika ofta men absolut minst en gång i veckan får han springa lös, dessutom får han vara ute oc kela med oss och så har han en stor bur att hoppa i:)

Hundar:
Vi har aldrig haft någon egen hund men vaktat har vi gjort. Jag skriver lite kort om de vi vaktat.

Julle och Luka: Är två maltesrar men klippta så de är sötare än utstälnings maltesrar. Vi har vaktat Julle ett antal gånger och nästan en gång varje år i 4? år men Luka har vi bara vaktat en gång då han blev ett tillskått till familjen senare. De båda är otroligt gulliga och snälla:) Mammas jobbarkompis hundar.

Casper: är en gullig ....som är ganska gammal, vi har bara vaktat honnom en gång och han var fantastisk att vakta. Han var pigg och glad och väldigt matgalen;) Han har en nervsjukdom som många i rasen har. Men det störde honnom inte mer än att medecinen han fick gjorde att han alltid kände sig hungrig. Han var även döv men var lydig och kunde sitta ligga och komma med hjälp av tecken. Ja otroligt söt. På grund av att han var döv kunde han aldrig vara lös då man inte kunde prata med honnom.

Chicko:
Var vår tränares hund som vi endast vaktade någn gång, vi gillade honnom otroligt mycket och han var en fantastisk hund som tyvärr inte finns på jorden längre. Saknar honnom mycket för vi träffade honnom nästan varje dag förut<3

Smilla:
Smilla var vår farfasr hund som tyvär också blev avlivad, vi vaktade henne i flera månader när farfar låg på sjukhus. Hon var fantastisk och pigg för sin ålder. hon blev 13 eller 14 år. Hon kommer alltid finnas i mitt hjärta<3

Tyvärr fungerade ingen av bilderna att se på bloggen, leddesn men om det önskaks kan jag testa senare<3

Samspel mella häst och ryttare

En sak som är väldigt viktig för att det skall gå bra är att häst och ryttare är samspelta och då menar jag inte en gång men utan att hästen och ryttaren är samspelta kommer man aldrig komma upp på en hög nivå innom tävling. Därför tycker jag att det är viktigt att man rider samma häst mycket och att man inte låter 8 olika personer rida samma häst, det är viktigt att hästen förstår ryttarens små hjälper för olika ryttare rider på väldigt olika sett. Därför tycker jag att man dels själv skall vara så tydlig som möjligt med alla hjälper så att det inte blir några missuppfattningar även tycker jag att det är viktigt att man blir kompis med hästen så att hästen vill vara känslig osv.´

En annan sak som jag tycker är väldigt viktig är att man får hästen att tycka att det är roligt att jobba och ger den något när den ger dig saker. Alltså att om hästen är duktig så måste du ge hästen beröm för annars har den svårt att veta när den gör rätt. Hästar brukar även tycka att det är roligare att jobba när den får beröm, Fire och Shadow jobbar bättre när de får beröm och beröm kan vara lätt som en eftergift men att man även pratar och klappar hästen

Det man även kan göra utan att tänka på är att man blir sur på hästen när den gör fel och försöker rätta till genom att ge elaka hjälper(säger inte att detta stämmer helt utan att det kan hända) Det är jag helt emot, jag tycker att man skall ignorera misstagen och berömma det posetiva. På det sättet blir även hästen mer posetiv till att arbeta och det brukar då gå bättre. Tänk dig att du får negativ kritik varje gång du sprineg/joggar på idr eller vad som helst som du springer förlångsamt, du bättrar dig till nästa gång men då får du en kommentar som du måste ta ut stegen dina steg är myrsteg osv då skulle man tillslut tröttna och inte vilja springa mer om hästen får sammsá sak, negativ kommentar eller en arg ryttare eller liknande. Den blir inte mer posetiv av en spark i magen och tycker nog inte att det är roligare men om den får mycket beröm tycker den nog att det är roligare. Eller vad tror ni?

Jag överdrev självklart lite. Man sparkar nog inte hästen om man blir sur i alla fall skulle jag aldrig göra det men jag skrev som jag gjorde för att vara övertydlig.


Det är viktigt att man är kompisar<3 Jag är kompis med mina älsklinag

Ja söta lilla Shadow vid en prisutdelning:) Söt eller vad? Ja sötast var han när vi red ärevarv öronen fram och pigg:)

Kram

Mini tävling!

Eftersom vi fått underbara komentarer som denna:Så tänkte jag ha en liten tävling.

Den går till såhär:

Ni komenterara Varför ni läser våra blogg, vad ni tycker om den, Vad som är bra, och vad vi borde förbättra. SÅ väljer vi ut MINST en vinnare vars text kommer upp på bloggen med en länk till din blogg/hemsida eller vart du vill ha länken!

OBS:
I komentaren skall du länka dit du vill ha länken så vi vet vart vi skall länka. Du kan självklart vara med även fast du inte vill ha nån länk! :)

Hoppas alla vill vara med!
:)

Kram


Fatta vad glad man blir!

Fatta vad glad man blir när man får sånna här komentarer! Assså då känner man sig lite lyckad i alla fall. Jag fattar inte att nått JAG gör, gör ER glada och NI tycker det JAG gör är bra! :)Asså jag blir så sjukt, sjukt glad! ni är bara för underbara!

Jag lever MINST 2 timmar på en komentar som denna. Dessa två timmar känner jag mis så lycklig, jag behöver inte äta, inte dricka på dessa två timmar. Komentaren gör mitt liv. Okej visst behöver jag äta men detta gör mig så himla, himla glad!


Ni gör mig så glad, fortsätt komentera så blir vi glada och bloggen blir bättre. :)


Känner mig döende!

Ja jag känner mig döende nästan redan död. Självklart är jag inte det men min kropp orkar nog inte så mycket mer. Jag har sovit nästan hela tiden fram tills nu och därför har jag inte bloggat något men jag skall ta igen det:) jag vet att jag inte har uppdaterat så mycket nu när jag är/har varit sjuk. Ja igår och hitils idag, så nu får jag ta ikapp det:)

Jag skrev som sagt ett inlägg om respons igår och det är så roligt att få det och det verkar lite som att ni försökt kommentera lite mer. Ni kanske inte har det men det gillas i alla fall starkt varje gång någon kommenterar:) Fortsätt med det


Vill bli frisk!

Nu vill jag verkligen bli F R I S K!!!

Så himla jobbigt och tråkigt att vara sjuk. Vill ju vara frisk så man orkar rida. Ja, sen måste ju Jennifer bli frisk så hon kan träna inför hennes tävling, jag kommer säkert vara mer nervös än Jennifer. Haha!

Men det skall bli riktigt kul att Jennifer skall tävla!!! Då får vi bara hoppas att det kommer gå bra. Det är ju några veckor dit och det e ju bara en L:B 2 så hon har tid att finslipa allt. :)


Älskar denna bild!Fortfarande sjuk!

Jag är fortfarande sjuk! :(

Idag är jag fortfarande sjuk! Vilket e tråkigt. Men man får vell se på nått bra på TV så blir det lite roligare i alla fall! Sen hoppas jag på att ni kanske kan komma med några önske inlägg. Det  skulle vara kanon om ni önskade inlägg! Då blir lilla jag så glad! :)

Om nå e sjuk så komentera så kan vi kanske ha tråkigt tsm via bloggarna eller chatta elller nått! <3

Tack till det stöd jag får från er! <3


Godnatt!

Godnatt!

Nu skall jag sova så jag kanske mår bättre imorgon och kan bli frisk snart!

LOVE U!


Underbara läsare man har!

Vi är inte nån stor blogg, men ni läsare vi har! Ni, just ni e underbara!

Ni stöttar och gör mi glad, ibland känns det faktiskt som jag ör nån nytta. Det känns som att med bloggen kan jag ge er nått, fast endå känner jag mi allt för ofta värdelös.

Om nån säger att jag e ful eller vet int va så krävs det minst 20 pers som säger att jag e snygg, Men problemet e att jag har fått så j*la mycket skit att jag inte ens tror på dem som säger nått possetift om mig!

Ja tror inte ens på min familj när dem säger att jag e duktig på nått eller att ja  e söt eller va nån nu säger. Då tänker jag bara "sluta ljug jag vet att det inte i sant".

Ibland har man bara nedgångar och just nu känns det mesta som en ned gång.

Men jag vill tacka er så mycket för det stöd jag får!


Ni e underbara!


Roligt med respons

Ja en sak som både jag och Carro tycker är väldigt roligt är att få respons för det man gör. Jag skulle aldrig kunna blogga om vi hade 0 läsare, därför är det så himmla roligt att vi har några fler läsare;) Ja vi har inte direkt någon blogg med 1000 läsare men jag är så himmla glad att vi får fler och fler läsare hela tiden:) Självklart går det ju upp och ned lite hela tiden men i början blev vi lixom glada när vi hade över 20 läsare per dag och nu är väll vårt rekord över 200 läsare det är ju verkligen super roligt:) En annan sak som är roligt är när ni kommenterar våra inlägg fårgar frågor och ja är delaktiga:)

Ovasett om det är en negativ eller posetiv kommentar så blir det roligare att blogga för utan att någon reagerar eller utalar sig om vad vi gjort/skrivigt så hade det lixom inte varit någon ide. Så snälla kommentera mer det är så himmla roligt:)

En annan sak som jag också tycker är roligt är att skvallerbloggarna har "lagt märke" till oss. Vi har varit med i 2 skvaller och även fått en Hiss. Vi har haft ett skvallerinlägg på rsskvaller och ett på ponnysanning och det tycker jag är roligt:) Dock handlar inte skvallerna direkt om oss utan om oss och Nellie. Men det är så roligt med respons så fortsätt att läsa bloggen, kommentera fråga och tyck till:)

Kram

10 saker ni kanske inte visste om mig!

* jag e 170, vilket e bra på sett och vis men lite dåligt (jag kommer ju inte kunna rida ponny tills jag e 18 pga. min längd)

* Mitt själförtroende ligger på botten just nu.

* Jag lärde mig att svälja tabletter (medicin vitaminer m.m) Väldigt nyligen.

* Jag har haft massa djur, chinchilla (har nu), kanin (R.I.P), Marsvin (R.I.P), dvärjhamster (R.I.P), vi har haft 4 hästar (en e såld nu, men vi har ju tre kvar).

* Jag har varit rädd för hoppning (massa år sedan). Men kom över det tack vare den nu varande stall ägaren där vi står (vi stod där förut, och sen stod vi inte ddär och nu står vi där) och Shadow.

* Jag satte mig på ett glasbord när jag var liten (inte så smart)

* Jag vill bli modelle.

* Matte e mitt favvo ämne i skolan (utom bild, slöjd m.m)

* Jag har som högst hoppat 95 cm på Shadow (inte så högt, men eftersom jag inte e en hoppryttare så e det ganska högt)

* Jag red endast på små ponny lektioner när jag red på ridskola (bestod oftast av A, B och vissa C och D som var sega elle liknande)


Förberedelser inför tävling!

Ja en sak som många gör väldigt olika är hur man förbereder hästarna inför tävlingar. Hur man motionerar hästen dagen innan, hur man tar hand om utrustningen osv. Jag tänkte i alla fall berätta hur jag har förberätt mig inför de tävlingar jag varit med på.

Jag har förberätt mig olika beroende på när jag tävlade hoppning och när jag tävlade dressyr men jag tänkte berätta hur jag gör inför dressyren.

Dagen innan:
Jag försöker att motionera hästen så snabbt som möjligt på dagen så att den kan vila upp sig och få energi till tävlingen. Jag brukar ta det väldigt lugnt då våra hästar behöver bli lite taggade på tävling för att det skall gå sådär super, antingen leda eller skrittjobba för att mjukgöra.

Efter detn så brukar vi bada hästen och se till att hästen är ren (beroende på hur mycket klockan är, gör det så att hästen kan stå inne resten av dagen alltså efter insläppet) och efter det putsa sakerna och se till att vi har allt vi behöver och vet vart det är. Ibland packar vi bilen dagen innan eller samma dag beroende på när vi skall åka dagen efter.

Dagen:
Vi brukar börja att borsta samt knoppa hästen och göra den iordning medans en/två packar bilen och fixar släpet. När vi är klara lastar vi och drar.

Med mig som ryttare fixar jag så att jag har på mig alla kläder utom kavaj och krage(som vi har lös) och har överdragskläder över.

Framridning:
På framridningen gör vi mycket övergånar och rider de rörelser som är med i programmet om det är skänkelvikning gör vi det osv. Även rätt storlekar på volt och så.

Ja dethär var lite om hur vi förbereder inför tävling:)


Kram


Onsdag = inget stall!

Det är onsdag alltså inget stall för nån av oss i familjen. Det är ju pelle träning hela kvällen och då kan vi ju inte rida i ridhuset. Då har vi valt att hästarna får en vilodag på onsdagar, och vi köper mockning från stallpersonalen.

Då brukar vi fråga lite olika folk att kolla till våra hästar så kan vi kolla till deras häst/hästar när dem är borta. Och idag skall snälla IDA kolla till våra hästar. Och eftersom hon e så snäll så tycker jag att hon är värd en stor länk!

Ni hittar hennes blogg

----> HÄR <----

Älskar dig IDA och kommer alltid göra det!!!

Söööta ida!


Ridpass Fire 29/3


Ja igår red jag Fire i ridhuset, jag tränade på lydnand övergångar samt skänkelvikningar. Jag tycker att det gick super bra:) Det jag först gjorde (efter framskrittning) var att göra övergångar skritt-halt-skritt och så vidare på volt. Det gick väldigt bra, han lyssnade bra och var fin i formen. Sedan gjorde jag samma sak i trav fast ned till skritt osv. Det gick även bra, fick vara på honnom lite några gånger innan han lyssnade på de små hjälperna, sedan var han lite hetsig iväg från halterna som jag fortsatte att göra från skritten.

Jag gjorde sedan lite skänkelvikningar i trav och det gick väldigt bra:) Sedan red jag övningen vi pratat om förut där man minskar en fjärdedels volt sedan ökar en fjärdedel osv det gick super. Jag gjorde även samma sak i gallop.

Jag fattade även gallop ur skänkelvikning från trav och det gick super i ena varvet men i andra varvet tänkte han inte lika mycket framåt men det gick super bra i slutet. Jag travade även av på serpentiner i en lång låg form. Jag är verkligen jätte nöjd över mitt pass. Han var super fin och allt gick bra så nu känns det riktigt bra inför tävlingen om 3 veckor:) Ja vi har lite tid kvar på oss men det är viktigt att han tar skänkeln ordentligt:) Men jag är super nöjd:)

Kram

Tomt utan dig!!! :(

Som dem flesta vet så har Jan Svanlund avlidigt! Vilket är väldigt hemsk och sorligt.

Det kommer bli enormt tomt utan honnom i cgloben i år. Det är han man vill ha och ingen annan.

R.I.PKolla på --> denna <-- film!

R.I.P Vi kommer sakna dig inormt mycket! <3<3<3


Gårdagens stall!

Ja som sagt var vi i stallet i går:) Vi var jätte snälla mot mamma och var hennes hästskötare eftersom hon jobbade över och skulle träna. Så vi hjälpte henne att göra iordning och sedan leda fram. Det gick väldigt bra för mamma i alla fall. Ja det jag såg var super fint ut:) Vi mockade även:) Vi är så snälla<3

Ja sedan efter det så tog vi hand om våra ponnyer och då leddes Shadow och jag red Fire det gick jätte bra att rida men mer kommer senare:)

Kram

Hemma idag igen! :(

Idag är jag hemma igen, pga sjukdom. Jennifer är också hemma idag. Jag haar visst smittat henne, hihi!

nej va elakt, men det e ju hemskt! Har typ vaknat 1000 gånger inatt och hostat och blääää! HEMSKT!

Men som sagt så e vi båda hemma HELA dagen idag så det blir nog en massa blogg! :) Ni får super dupeer gjärna önska inlägg och sånt! Då skuklle jag bli skit glad! :)

Svaren på frågestunden kommer nog upp under dagen så håll koll! hoppas ni mår bättre än jag, detta e inte kul.....


Diss!

Jag måste dissa benskydd i skrikgia färger. Jag tycker att benskydd inte är så snyggt över huvud taget men att ha det i en överdriven färg gör det inte direkt bättre.


Ja vad tycker ni?


Kram

Svar på tal

Ja som sagt så skrev jag ett inläg om att många ryttare eller att på många av de bilder vi tog från finalen i globen horse show dressyren så var det många som drog upp hälen och på detta fick vi denna kommentar

haha, men det beror på att ryttarna gör speciella rörelser med skänkeln för att hästen ska göra olika steg & så.
dom är för duktiga för att sitta med hälarna uppåt :D

Svar: Viss självklart gör dem ju speeciella rörelser. Det förstår jag med. Men dem flesta hästarna är väldigt känsliiga och det skall inte behöva göras en sån "stor" hjälp för att få den göra vad man vill. självklart förtår jag att det är svårt att få hästen att göra allt med mini mini rörelser. Jag tycker inte att det e så konstigt att man tar upp hälen lite för att visa hjälpen. Jag har själv gjort gallop ombyten och det e SVÅRT att få hästen att göra det i rätt timing. Speciellet i ett 20 * 40 ridhus med en över pigg häst på typ 170. När man i vanliga fall rider ponny! ;P Så jag förstår men det är just det att de ligger på den nivån och då borde man inte behöva överdriva sina hjälper för det är det man gör om man har skänkeln vid shabraket.
Tips!


Jag tänkte skriva lite tips för dig som rider en seg häst.

Ta bort täcket:
Om du skrittar fram med skrittäcket så tycker jag att du skall ta av det då dels det blir lite kallare för dem och jag tror att de flästa vet att kyla gör hästen piggare. Därför kan det hjälpa men även kan det hjälpa så att du kommer åt hästen mer. Med spöt om det skulle behövas med lite små dutt men även med skänkeln.

Bra skor/stövlar:
Jag kan inte alls rida med stövlar/ skor där man inte får rätt stöd eller klart det går men det är mycket svårare tycker jag. Jag tycker därför att det är viktigt att man har bra stövlar/skor så att man kan komma åt hästen ordentligt.

Bättre en gång en flera:
Ja det är bättre för hästen och för dig om du går på hästen lite mer ordentligt en gång i stället för att sitta och driva lite hela tiden. Då menar jag inte att man skall vara elak emn ni förstår säkert:)

Stum:
Man brukar säga att hästen kan bli skänkelstum det menas med att hästen tillslut inte bryr sig om skänkeln då kan det vara bra att driva lite olika. I vanliga fall driver man lite kanske en gång varje steg men i stället driva i mitten av ett steg och vänta två och sedan köra två under ett steg. Ja du förstår kanske. Se till att hästen inte vet vad som kommer för då blir hästen lite överaskad. Ja menar självklart inte bokstavligt men ni förstår kanske?;P

Jag hoppas att dessa tips hjälpte lite:)

Stallet nu!

Ja nu skall vi dra till stallet. Jag kommer nog rida Fire och vi får se om Caroline orkar rida eller om han leds eller blir tömkörd. Ja det skall bli roligt att rida jag ser fram emot det, nu har jag även ett mål dit jag vill komma ganska snart och det är tävlingen:) Jag har även planerat några andra tävlingar men inte anmält så vi får se hur det blir:)

Blir nog inga bilder då alla har en häst att ta hand om men ja vi syns snart:)

Kram

1100 de inlägget!

detta e det 1100 inlägget! Kul, ja riktigt kul! Vi har ju bara haft bloggen i 144 dagar vilket ger ett snitt på mer än 7.5 inlägg per dag! Men det blir ju högre och högre varje dag eftersom vi tog en paus förut!

Men riktigt kul!


Hiss!


Till speglar i rihus.

Speglar i ridhus år en STARK hiss från mig eftersom det e jätte smart att kunna se hur hästen går och hur man själv sitter och kkan då enklet korrigera felet när det händer. Om man filmar (vilket också e jätte bra) så ser man ju hur det såg ut och kan vara efterklok, vilket e kanon bra det med. Men ser man sig själv i spegeln så ser man ju vad som händer jus NU och inte senare vad som hände DÅ!

Den som komm på att man skall ha speglar i ridhus e ju fan skit smart! Nobelpris till Han/hon!!!!


Hiss

Ja måste hissa ylle skrittäcken så snyggt jag har letat efter ett täcke som skall vara blått med gul kant samt fläta och inte ländtäcke men har typ inte hittat något som jag vill ha:( Så om ni vet vart det kan finnas så kommentera.  Jag tycker faktiskt att de flästa ylle täckena är fina men just det här vill jag ha men hiss på alla ylle skritttäcken.Ja vad tycker ni? Hiss/Diss?


Kram


Kolla vad jag hittade!

Kolla vad jag hittade!

Såhär såg Shadow ut när vi fick han!Gud vad lycklig jag va den dagen!!!! :) Love U Shadow 4-ever!


Sitsen!

I all ridning är ju sitsen enormt viktig! Men jag har tänkt på lite bilder vi tog på globenhorse show dressyr finalen att deras hälar gjärna pekar uppåt!(Tänk inte på ryttarna! Detta var bara dem bilderna man såg tydligast på!!!)

Dem rider ju sjukt bra, men man rider ju inte med benet som å sista bilden! Det e ju en väldigt konstig skänkelstälning. Visst att man behöver rida, när man gör desa rörelser. Men sporren e ju uppe vid Shabraket! Ja! Väldigt konstigt!

Jag klagar inte på deras ridning eller sits! Dem sitter som gudar! Men lite konstigt att ma kan ta upp skälnkel sådär mycket utan - poeng eller vad man säger!


Följ oss via bloglovin!

Nu tycker jag att ALLA ni skall följa oss via bloglovin!!

bloglovin

Klicka på knappen för att följa oss! Gör det! Vi blir Jätte glada vilket leder till mer bloggande!!


Hemma och sjuk! :(

Idag e jag hemma och e sjuk! Jag e verkligen jätte, jätte förkyld!

Ush! Tur att jag var i skolan igår så jag kunde skriva matte provet! Hoppas det gick bra för mig! Jag hatar att vara sjuk och jag hoppas att jag inte missar nått jätte viktigt i skolan....

Vi har nämligen prov på torsdag så jag hoppas det kommer gå bra i alla fall! :)

Om nån annan e ledig/sjuk idag komentera så kan vi kanske komentera varandras bloggar så slipper jag känna mig så ensam! ;)

Haha!

Syns sen! <3<3<3

God morgon!

Nu har jag vaknat, ja duchat i en varm duch och nu skall jag göra mig i årding till skolan:) Ja riktit skönt att det är ljust både när man vaknar men mycket längre på kvällarna. Riktit nice;P

Ja idag i skolan skall vi jobba med NO och SO vi har NO prov på torsdag inte direkt jätte roligt. Men det är bara att försöka:) Ja vi skall plugga mycket på onsdag kväll och i dag får vi föreläsningar så vi får hoppas att det går bra:)

Kram

Underbara mäniskor det finns!

Dem flesta e nog bara EMOT mig, men det finns så j*la underbara mäniskor!

Mina kompisar:

I love u! ni e fan bäst! <3<3<3

Familjen:

Stöttar mig i alla lägen! F*n vad underbar familj man har! <3<3<3

Sen finns det några som man inte ens känner eller känner och känner men man har inte ens träffat personen och man bara känner som om man känt personen i evigheter. Gör rätt saker lixom!

Finns folk som kometerar här på bloggen som säger exakt rätt saker. Som gör en så Himla glad!

Tack till er!


Till alla underbara Vänner, familj och andra underbara mäniskor!

I <3 u!!!!


Första tävlingen är inbokad!

Ja nu är min första tävling inbokad eller ja för det här året:) Det är dessutom min och Fires första lokala tävling;) Det är den 22/4 och det är nära och bra. Dessutom är det på eftermiddan så jag tror att det blir bra:) Ja så länge Fire inte tittar så går det nog bra:) Det är inget avanserat et är bara en L:B 2 ja tror det i alla fall:) Jag tycker att det skall bli riktigt roligt att komma igång nu´:) Till dess skall vi träna på programet samt rörelserna eller vad det nu är i programet det är nog bara ökningar volter och kanske serpentiner:) Är i alla fall taggad

Kram

Hiss eller diss?

Vad tycker ni?Hiss eller diss?

Jag tycker att det verkar roligt att man kan skriva egna texter och så yill pannbandet. Men det gade varit gullig på en liten ponny, eller e det finnt på alla ponnysar och hästar?

Jag vet inte riktigt vad jag tycker! Vad tycker ni?ELLER
Känner mig piss!

Just nu känner jag mig PISS!

Ush! Jag är väldigt förkyld. Hoppas det blir bättre tills imorgon. Jag har inte tid med att vara sjuk! :(

Nej! Det e jätte jobbigt. NÄsan bara rinner och rinner och jag känner mig H E M S K!!!


Ja, ni skulle inte ens vilja se mig.... Helt röd runt näsan, ja Hemsk!

Men via bloggen kan ni ju inte se mig! Smart jag e!! Hoppas ni inte e sjuka, verkligen jobbigt!

See you later, aligator! <3


Konstig=skadad?

En sak som jag tycker är ganska märklig är att många inte märker att hästen beter sig konstigt för att den är halt. Det kan vara att hästen stannar/vägrar helt plötsligt eller börjar stegra. Det kan även vara att den börjar rycka upp huvudet men om du märker att din häst beter sig konstigt tycker jag att du skall kolla upp den.

Ett exempel som nog de flästa vet om är Star (Lisas ponny i ponnyakuten) det är en av tränarna som tycker att hästen beter sig konstigt och att han tycker att Lisa skall kolla upp hästen. Jag har dessutom hört att hästen senare blir halt men har inte hunnit se några avsnitt efter det den här tränaren sa. Men det jag tycker är märkligt är att ingen av de andra tränarna tänkt på det eller inte ens haft det i tanken för jag skulle nästan direkt undra om hästen var halt...

Ja jag tycker att man skall se hästen betende också för hästen kan även visa att den har ont genom att inte vilja arbeta eller vad man skall säga. Vad tycker ni om detta? Skulle du tänkt på att hästen skulle kunna varit halt om din häst höll på som Star eller något liknande?

Skulle vara intressant att få veta vad ni tycker om detta. Självklart behöver hästen inte vara skadad om den gör något liknande men det är värt att kolla upp enligt mig.

Kram

Skrittmaskin

Jag måste hissa skrittmaskiner. Så smart då man kan se till att hästen rör sig varje dag utan att behöva rida eller vad man skall säga, vissa hästar kanske behöver röra på sig lite mer än andra och då kan det vara bra att låta de gå på morgonen och rida på eftermiddagen, skönt då om man har en skrittmaskin:) Men samtidigt så tror jag att det är bra för hästen att få en varierad miljö samt att gå på olika underlag, men så länge man inte blir för bekväm tror jag att det är super bra:)

Ja det fins även olika modeller det finns ju rullband och sedan voltskrittmaskiner om ni förstår?
Vad tycker ni om skrittmaskiner?
Enligt mig en klar hiss i alla fall:)Kram

Hemma från en lång skoldag

Ja nu har vi kommit hem från en jobbig skoldag och det tar inte slut kan jag säga:( Ja vi skall nämligen plugga massor idag... Inte så roligt men det får man leva med, i alla fall så kommer Cornelias andra ponny Bucke till elvskogen idag, hon har en ponny där som ni kanske redan vet och nu kommer bucke också riktigt roligt:)

Ja ni får även ge oss mer blogg tips, vi har försökt fixa de tidigare tipsen och videoblogg med en presentation skall vi förhoppningsvis fixa så snabbt som möjligt, kanske i helgen vi får se också hur det blir med kameran. Men tipsa jätte gärna alla som tipsar får en länk i det inlägget där vi skriver "önske inlägget" Ja hoppas att vi får många tips:)

Kram

Bra eller dålig?Vi har köpt den och tänkte testa den. Självklart bara på prestige sadlar, men vi har ju två stycken så det blir nog bra.

Jag tycker den verkar riktigt bra och är nog jätte bra! Så har du en prestige sadel rekomenderas den starkt!

OM någon har andvänt den? Vad tyckte ni om den?


Hiss!

Jag måste hissa en ska som har med skåpen att göra i stallet, för som ni redan sett så har vi ju skåp och då måste man kunna lägga saker någon stans och då tycker jag att dessa saker är super (vet ej vad det heter)


Den gråa i vårt skåp:)


Kram

Godmorgon...

... alla bloggläsare:) Jag hoppas att ni har haft en bättre morgon än vad jag har haft. Jag vaknade med värsta halsonten. Ja inte så kul. Kan inte prata utan att det gör ont:( Ja så jag hoppas att ni har haft det lite bättre än mig...

Ja idag är det skola som gäller och jag hoppas att det skall gå bra med min hals, men det får vi väll se. Ja vi skall nu dra till skolan och vi syns senare idag. Självklart bloggar vi under dagen<3

Kram

Island bilder

Önskeinlägg från Anonym

Du villa ha lite fler bilder från Island när mamma var där och jag skall se om ni inte redan sett dessa bilder.
Jag vet inte om ni redan har fått dessa bilder men här är 3 till i alla fall:)

Kram

Hiss till alla ras föreningar!

Jag tycker att det är väldigt roligt att det finns så många föreningar som har en ras.. ni kanske förstår? Ja men som New Forestföreningen. Det som jag tycker är roligast är att det finns sm för just den rasen. Jag skulle tycka att det var väldigt roligt att se alla andra fina ponnyer/ hästar som har samma ras som min egen. Jag hoppas att vi kan vara med i årets Newforest sm men det vet jag inte ännu. Tyvärr är Shadow okänd och är inte med i en liknande förening. Men har du ridigt en häst på ett ras sm eller något liknande och vad tycker du om det i så fall? Var det roligt att se andra hästar i samma ras?

Det jag skulle tycka var väldigt roligt att se skulle vara fjord sm då det bara hade varit massa fjordingar överalt de är ju dessutom mer lika varandra än andra raser som kan vara i väldigt många olika färjer och så men det är ju inte fjordingar på samma sätt:)

Kram

Test: vilken stallkompis är du?

Ja ett nytt litet test:) Det blir jätte roligt om ni ber´ättar vad ni blir men det stämmer nog inte:) Ja det är bara på skoj så ta det med en nypa salt....

Din kompis häst är skadad och skall vila i 2 månader vad gör du?
1. Du pratar med din kompis och får henne/honnom att bli på bättre humör och du är mycket med personen.
2. Du är som vanligt säger att det är tråkigt men inget mer.
3. Du frågar om hon/han skulle vilja testa att rida din häst.

Du märker att en häst är sjuk i stallet vad gör du?
1. Du ringer ägaren så att hon får reda på att hennes häst mår dåligt sedan rider du och tar hand om din häst.
2. Du brukar inte tänka på hur andras hästar mår så antingen märker du inget eller så bryr du dig inte.
3. Du ringer ägaren och frågar om du skall göra något, kanske tempa eller borsta så att hästen blir bättre.

Du vet att din kompis inte skall komma ut till stallet och du vet sedan att den som skulle mocka till hästen glmt det och redan åkt hem vad gör du?
1. Ringer ägaren eller personen som skulle mockat.
2. Det är inte mitt problem.
3. Du mockar det tar inte så lång tid och jag hade faktist velat att någon annan gjort samma sak.

Stallet är smutsigt och du vet vem som stökat ned, personen har lämnat stallet och inte tänkt på att städa vad gör du?
1. Pratar med personen via telefon och berättar vad som hänt.
2. Jag stökade inte ned jag städar inte upp
3. Sopar upp det det hjälper inte att vara elak.

Ja inte så många frågor men om du hade flest

1:or
Är du en person som lägger märke till saker och vill att alla skall ha det bra men du borde kanske själv hjälpa till genm att ställa upp med handlingar och inte bara ord.

2:or
Du tänker inte så mycket på de andra i stallet du borde noghjälpa till mer för du vill själv ha hjälp om det händer dig.

3:or
Du är stallets kompis hjälper alla och vill att alla skall må bra men du måste tänka på att du måste hinna med dig själv också men om du har tid så fortsätt så.

Ja vad fick du mest av? Lite nyfiken:)

Ljust nu!

Ja nu har vi ju blivigt av med en timme eller vad man skall säga men det som kommer bli väldigt skönt är att det kommer vara mycket ljusare nu:) Tidigare har det varit ljust till 18:30 ungäfär men nu kommer det vara ljust till 19:30 i så fall:) Ja sommaren kommer faktiskt på något sett mycket närmre:)

Kram

Alla hjälpmedel...

Idag finns det många olika hjälpmedel som man kan använda vid ridning. Det finns massor konstiga saker för att få bättre sits och hjälptyglar med mera för att få hjälp mer med hästen vid ridning. Jag är inte så jätte förtjust i hjälptyglar då jag tyckar att det känns som det är hjälptygeln som gör jobbet och inte jag. Men samtidigt är det bra att man kan få hjälp med de hästar som är väldigt svåra. Men samtidigt blir allt mycket svårare senar när man skall ta bort den och det kan bli värre då hästen vet att den kan göra mer som den vill igen.

Hjälpmedel för sitsen tycker jag är på sätt och vis väldigt smart för då behöver man inte tänka på sitsen men ändå får man in en ny vana att sitta på ett visst sätt. Men samtidigt så tycker jag att det känns som att det är en genväg mot en bra sits för man måste själv kunna sitta likadant utan den sen när man tar bort hjälpmedlet. Jag har aldrig ridigt med ett sådant hjälpmedel och vet därför inte om det är svårare att rida men jag skulle nog mest bli irriterad över att ha tex en plast sak i rygen som skulle hjälpa mig att bli rakare.

Har någon av er ridigt med ett sådant hjälpmedel vad tycker ni? Hjälptygel bra eller dåligt?

Kram

Jippi! :)

Jippi!

Nu har pappa instalerat ett entivirus program till min dator så nu har jag en egen igen! :)

Jag har suttit vid en liten mini dator och den e ju FÖR liten! E i alla fall skönt att sitta vid den stora igen!

Jag skall plugga massa engelska. MÅSTE MÅSTE plugga massa! :)

Syns sen! Måste plugga.


Ida i stallet! :)

Det är verkligen JÄTTE roligt att Ida har kommit till vårt stall. Eller vårt och vårt. Men det e kanon kul att man kan få vara med sina underbara kompisar som man saknat jätte mycket. Jag Ida, e ju verkligen en ur gullig liten sprallig tjej, hittar mer än gärna på massa bus. Behövs känner jag. Sen har ju Cornlia kommit med sin hingst för några veckor sendan och jag tror att det var prat om att bucke skall komma inom en snar framtid. Sen har ju Saida stått med lord hoss oss ett tag så det blir ju kanon.


Ida och hennes ponny, Bild lånad från ida


Saida och hennes häst, bilden e lånad från alice!

Cornelia och Valdo, bild lånad från Ida!

Klicka på tjejernas namn för att komma till deras bloggar. Cornelia har tyvär ingen blogg! :(


Rösta!

Ni måste rösta på vilken tävling ni vill att vi skall ha på bloggen rösta här

Gör även testet jag gjort här

Vaknade vid 9

Jag vaknade vid nio men då vaknade jag ju vid 8 enligt gammla tiden:S Förstår inte det själv riktigt:) Nu skall jag i alla fall ät frukost och sedna måste jag plugga:( Ja stallet blir det i kväll, för vi skall fira våra kusiner på dagen:) Ja men skömt att det är få i stallet i alla fall:)

Ja men självklar blir det mycket bloggande<3

Kram


Godmorgon!

Godmorgon nu är kl är 9.45. Åååå jag vill ha mina timmar.

Vad ska ni hitta på idag då?

Vi skall plugga, fira våra söta kusiner och ut till stallet.Sööötis <3


Bli av med en timme???

Är det idag vi blir av med en timme, eller snarare i natt.

Jag tror det. Fy, f*n att man skall ta en timme! Jag tycker ju att det e svårt att få timmarna räcka till i alla fall, och nu tar dem bort en timme. vad elakt.

Ja, det e jätte rolit att lilla Ida nu står hos oss. JÄTTE ROLIGT! LOVE U, gumman!

Hur har eran lördag varit? Bra? Hoppas det! :)

Nu blir det film och mys som gäller!


Dem som önskade inlägg var......

Dem två duktiga läsare som önskade inlägg var....

Anonym

och

Nellie

Tack för det. Uppskattas! :)

Ni ville se fler bilder från island. Det skall nog gå att ordna, mamma måste bara kolla så vi inte får med nån av hennes kolegor.

Ni ville också se en vidio blogg, vilket vi skall försöka årdna. Jag e inte så bra på vidios och så, men vi skall försöka.


Hemma nu:)

Ja nu är vi hemma från stallet. En jätte skön dag med super, nej världens bästa ponnyer<3 Ja de skötte sig super och var underbara att gå med och ja inte så matgalna som ponnyer kan vara;) Ja om det finns ett träd i närheten kan ju ponnyer dra dit för att få något att äta men inte idag. Ja Fire blev rädd när Don skulle visa upp sig för en Islänning, ja eller jag vet inte vad Don håller på med han är lite konstig;) Men de var i alla fall jätte snälla och det var faktiskt riktigt mysigt att promenera i solen:)


En bild från idag:) Fotad med mobil så inte jätte bra kvalié men det får duga:)

Ja sedan flyttade ju underbara Ida till elvskogen idag:) Ja snart kommer vell alla från vårt gammla stall till det stallet vi står på nu;) Tyvärr han vi inte prata så mycket då vi var tvungna att åka men ja läs jätte gärna hennes blogg:)

Ja en lyckad dag men lugn som också kan vara skönt:)

Diss och Hiss

Jag måste dissa gjordlösa täcken. Jag tycker att det är osmart då man häldre vill ha ett skritt täcke när man rider och man måste ha lös gjord om man hästen skall ha det i boxen eller likande. Det som man borde ha i stället är avtagbara gjordar för då kan hästen ha täcket i boxen och man kan även lättare ha det vid ridning om man vill:)

Det här täcket har ingen gjord så används nästan bara vid ridning:)


ja mycket bättre att ha täcken med avtagbara gjordar:)

Hiss!

En sak som jag har märkt är att många inte använder boots i transporten eller skydd som går ned på benen. Det som kan hända är att när hästen parerar med benen i svängar eller liknande råkar trampa sig själv. Jag har även varit med om att hästar inte kunnat delta pga att de trampat sig i transporten. Dock vet jag inte vad de hade för skydd då. Men jag tycker att man skall ha boots, transportskydd, läder grimma och svansskydd. Ja men tänk på att hästar kan skada sig i transporten så använd skydd.
Ja så jag hissar klart alla transportskydd:)Jacka vs Väst?

Väst eller jacka när ni rider.

Vissa gillar att rida med väst oh vissa med jacka. vad rider ni helst med?

ridväst
Du hittar västen HÄRJag föredrar att rida med jacka kanske inte denna just (fel märke)...

Jag vet inte vaför men det skall nog införskaffas både några västar och jackor. Men jag föredrr jackor. Eller jag vet inte vad jag tycker är snyggast. Faktiskt. Ja, vad tycker ni?


Hjälp mig!

Jag vill köpa massa lindor med matchande schabrak (dressyr schabrak) Så ddet skulle vara super duper bra om ni kunde tipsa mig  om vart deet kan finnas. Ni kanske till och med har egna till salu....

Men det skulle vara jätte bra om ni tipsade mig.

Jag skulle vilja ha i ungefär dessa färger.

Det behöver inte vara i exakta nyans men i dessa färger. Skulle bli jätte glad! :)


Nu till stallet!

Ja nu skall vi dra till stallet. Det blir nog en promenad ute:) Ja vi leder nog så att de slipper bära runt på oss;) Mysit i det här vädret:) Solen skiner och det känns ändå ganska varmt, våren kommer kanske i alla fall. Ja tidigare har det känts som att det håller på att bli vår men sedan blir det kallt igen och börjar snö. Nej tack vi vill ha vår och sommar:)

Ja vi syns snart igen;)

Önska inlägg!

Alla som önskar inlägg i en komentar till detta inlägg får en länk i ett inlägg!

Nu e jag snäll!


Godmorgon!

Godmorgon!

Jag skulle vakna kl 8 men råkade vakna nu....Mamma och pappa väckte mig innan dem kte men jag råkade visst somna om. Jag börjar bli förkyld igen :( Hostar massa och har ont i halsen. Under dagen blir det ridning och plugg som gäller. Har massa plugg, redovisningar, prov nästa vecka. 

Vad skall ni hitta på idagg då? hoppas ni får en JÄTTE bra lördag!
Ja allt e så lätt hatt hitta i våra städade skåp. :)


Ridpass 24/3 Fire


Ja som sagt skulle det här inlägget kommit upp igår men det får bli idag istället. Ja blir två dagar försenat. Förlåt. Ja vi red som sagt i ridhuset och jag red Fire. Han var ganska seg men det brukar han bli när han har tagit det lugnt, så det är inte så konstigt. Det var även ganska rörigt i ridhuset. Jag red inte så jätte länge mest för att han skulle komma igång lite mer efter måndag, tisdag och onsdag. Men jag är väldigt nöjd för i slutet var han avslappnad och tog ut steget lite mera.

Ja han börjar bli så fin nu i formen, kan både gå lång och lågt men även i en lite högre och kortare form, för i början hade han lite svårt att slappna av och gå i den långa låga formen.

Kram

Klantiga jag!

Klantat mig.... igen

Jag skrev ju ett påminelse inlägg om frågestunden men som ni kanske märkte så lyckades jag länka ttill själva bloggen och inte just det inlägget. jag var lite stressad och hade bråttom, då blir det som det blir! :P

Ni hittar i alla fall inlägget --> HÄR <--

Syns i mogon! <3


Funktionen på shabrak

Ofta när man köper shabrak så tänker man på färg modell och storlek men en sak som jag har märkt är att man måste tänka lite på hur de är i funktionen. Vi har nämligen ett shabrak som jag gillar väldigt mycket men som ger skav av kanten längst bak och det är ju inte bra. Därför har vi inte använt det så jätte mycket. Andledningen till att det ger skav är att det blir som en luftbubbla längstba och att kanten då "skär" in i huden.

Ja ni kanske fattar av bilden lite i alla fall. Ja så jag tycker ändå att det är en sak att tänka på. Har ni haft något liknande?

Kram


Påminelse frågestund!

Nu har ni varit riktigt, riktigt dåliga på att fråga frågor i vår frågestund. Ni kan fråga massa roliga saker så svarar vi på frågorna i helgen.

Ni hittar frågetunden --> HÄR <--

FRÅGA MASSOR!!!!


Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet. Vi rider nog i ridhuset idag och jag vi skriver mer om hur det gått när vi kommer hem gårdagensridpass kommer också förhoppningsvis upp senare:) Men blogginlägg kommer ni få i alla fall<3

Kram

Tips!Ja det är vell dags för lite tips igen. Ja det blir faktiskt ridtips idag:) Hoppas att ni gillar det. Jag tänkte nu ge tips till dig som ryttare vad du alltid skall tänka på ovasett om du rider ut rider hemma eller ja på tävling. Även om du hoppar eller rider dressyr så är det här viktigt.

Planering tycker jag är jätte viktig för du vill bestämma över hästen och då måste du själv veta vad du vill och när du vill det. Annars är det lätt att man rider och bara fattar gallop när man gör om ni förstår... Så det som är viktigt är att bestämma just där skall det vara gallop och då får man vara bestämd efterssom det är precis som på tävling, man måste följa ett pogram och man måste även följa upp sitt eget program eller vad man skall säga.

Hjälperna får inte bli stumma, om man säger åt hästen en sak måste man vara bestämd och se till att den lyder och inte ge en liten hjälp på liten hjälp utan då får man ge en lite tydligare hjälp.

Ja det här är lite små tips kommer fler senare<3
Kram

Test: Vilken ryttare är du?

Jag tänkte göra ett litet test som ni kan göra om ni vill. Detta stämmer kanske inte och ta inte åt dig efterssom jag inte vet hur just du har det. Även kan det vara så att du har  väldigt blandade resultat men att en fråga avgör att du får tex fläst 1:or med ett poeng då är det inte så troligt att det stämmer. Men vad tycker du om testet, stämmer det på dig eller inte (PS: Jag har överdrivigt lite;P)
Svara på frågorna nedan kommentera även vad du fick för resultat och vill du ha flera liknande?

Vad gör du helst?
1. Rider ett ordentligt pass med passande övningar som skänkelvikning, öppna och sluta
2. Hopptränar eller hoppar själv
3. Rider en skogstur eller står och myser med min häst

Vad gör du om din häst är lite trött och seg i största almänhet?
1. Rider som vanligt, får ha spö i fall det behövs
2. Hoppar så att hästen kanske blir glad
3. Pysslar om hästen och sedan låter den vila

Du skall rida vad har du på hästen?
1. Matchad outfitt med lindor och ett schabrak i smma färg
2. Så länge allt är märkes saker så spelar det ingen roll
3. Ingen kommer ändå se så jag tar det som är rent occh passar mig och hästen bäst, samt är lättatst att ta av och på

Banan är översvämmad vad gör du?
1. Rider till ett stall i närheten där du vet att du kan rida i deras ridhus
2. Rider ut och hoppar lite teräng hinder
3. Skrittar ut lite och bara myser med hästen

Vad gör du om du märker att ingen av den utrustningen du hade tänkt ha på tävling fungerar. Kavaj som träns och sadel?
1. Om jag inte kan se snygg ut spelar det ingen roll om jag tävlar eller inte eller så tvingar jag mina föräldrar att jag skall få köpa nya saker
2. Ser till att hitta annan utrustning som fungerar du har ju längtat så länge
3. Det kommer fler tävlingar och du ville kanske ändå inte riktigt tävla

Din häst är spend och tittig vad gör du?
1. Skrittar och ställer igenom, jobbar mycket så att hästen tänker på mig
2. Bara kul min häst blir bara extra pigg och rolig att rida
3. Jag försöker rida där vi brukar vara ensama och där min häst är lugn

Dina skor/stövlar har gått sönder, vad köper du för nya?
1. Snygga höga stvlar med dressyrbåge, de kanske skaver i knävecket men det är ju så snygt
2. De stövlar som är mäst inne gärna rolig färg eller med snörning
3. Bekväma skor/stövlar

Vad använder du för utrustning?
1. sporrar, och dressyrsadel det viktigaste är att jag kan göra små hjälper
2. Sporrar, spö, hoppsadel, martingal och skarpt bett annars blir hästen för stark
3. Inte något specielt en sadel som ligger bra och ett bett som hästen gillar

Det går dåligt på en tävlin vad gör du?
1. Blir sur och skäms, vad skall alla andra tycka om mig nu?
2. Blir besviken men det var ju kul att få träffa vännerna och hoppa
3. Spelar väl ingen roll. du hade kul och det är viktigast och glöm inte att du var med din älskade häst

Flest 1:or
Du tycker det är ganska viktigt vad folk tycker om dig. Du är nogran när det gäller hur hästen skall se ut och du gillar ordentliga pass. Du vill även att allt skall gå bra och ibland måste du tänka på vad som är roligt och inte resultaten. Du är en riktig dressyr ryttare men tänk inte alltid på vad andra tycker du måste känna vad du skälv vill

Flest 2:or
Du är en hoppryttare som tycker att hoppning är roligast och gillar fart och spänning. Tänk på att det måste vara säkert och att hästen behöver varierad ridning. Även så är det viktigt att du tänker på utrustningen, har du förskarpt bett eller använder du hjälptyglar alltid? Tänk på att du själv måste ha kontroll på hästen och att det inte skall vara utrustningen som kontolerar hästen.

Flest 3:or
Du är en ryttare som inte bryr sig om vad andra tycker du tycker att det viktigaste är att du och hästen har det roligt och att ni mår bra. Du rider gärna ute men tänk på att hästen kan behöva ridas lite ordentligt också. Hästen kan tycka att det är roligt att rida ute men kan vilja jobba lite ordentligt också. Men det är bra att det är vad du tycker som går före vad de andra tycker.

Hiss!Jag tycker verkligen att dessa e snygga. Eller vad tycker ni? Jag tycker dem  riktigt snygga och riktigt bra, eftersom dem skyddar så bra när man e på resande fot. Jag tycker alla färgerna e riktigt snygg! Så självklart en HISS!


Hiss

Jag måste stövlar hissa Cavallo. Jag tycker att de har superfina stövlar och det är även bra att man kan specialbeställa eller vad man skall säga. Dessa är några av modellerna.
Vad tycker ni? Jag gillar dem helt klart:)


Kram


Pest eller kolera?

Hej! Ni får jätte gärna göra lite pest ellr koleeera som vi kan svara på! Dey skulle jag tycka var super roligt! :)

NI kan antingen maila eller komentra.

Nu skall ni få lite pest eller kolera.

ANgende ridning och hästar:
Rider i snöstorm/ösregn
Rider en galen hingst
/rider en häst på 180 som kastar av ALLA
En häst sparkar dig till döds (smärtsamt)/döda en häst (snabbt, den lider inte)¨

Skolan:
No/matte
Sv
/eng
Bli kallad till rektorn/bli kallad till kuratorn
Ha en bildlärare som verkar vara pedofil (ch verkar vara ute efte dig)/ ha en lärare som verkar vara massmördaren (Verkar inte vara ute efter nån specielle bara  väldigt skumm)

Läkaren:
Operera dig (Dem glömer att se till att du "sover" och du vaknar och ser dina egna inelvor) / Göra nån pinsam och smärtsam behandling eller undersökning

Dem tjocka e det jag skulle valt! Skriv i en komentar vad ni skulle valt! Om ingen e tjock så kan jag inte vällja :P

Men skriv vad ni skulle valt!


Tävlingar?

Jag vill starta en tävling nu men vet inte riktigt vad för tävling:) Kan du hjälpa mig genom att rösta på det altenativ du vill?

1. Foto tävling (Valfritt djur)
2. Vårbilden (Rösta på bild som man får känsla av vår av)
3. Redigerar tävling (Du skall redigera en bild)
4. Finaste hästen (Den häst som går finast)
5. Bästa tävlingsbilden (Bild från en dressyrtävling hälst men kan även vara hoppning)
6. Finaste miljöbilden?

Vilken tävling vill du ha???? Röösta nu;)
KRAM

Benskydd på ridskolehästar?

En sak som jag har lagt märke till är att det är sällan ridskolenhästar har besnkydd och bara de hästar som verkligen behöver. Jag tycker egentligen att det borde vara tvärt om för ridskole hästarna går hårdare och så. Dess utom så är det större risk att hästen går i obalans o.s.v efterssom det kanske inte är så erfarna ryttare och dessutom alltid olika ryttare. Jag tror att hästarna hade mått bättre om de haft benskydd så att de inte slår i benen och liknande. Vad tycker ni? Skall ridskolehästar ha benskydd?


Kram

Hiss


Boots tycker jag är väldigt viktigt aatt man har när hästar har broddar. Framförallt när man rider men även i hagen om häten trampar sig. Vi rider alltid med boots någon annan som gör det?

En klar hiss enligt mig i alla fall


Kram

Linserna!

Ja som sagt har jag nu haft linser och det ända är att mina ögon blir väldigt trötta efter ett tag när jag har tittan när:S ni kanske fattar. Hitils har jag bara haft linserna i skolan men så småning om så blir det nog i stallet med:) Ja på lördag och söndag skall jag inte ha linser heller:) Ja så att ögonomen kan få vila nån gång;)

Ja ögonen blir trötta men jag vill ju se;)

Kram

Tips


Nedan komer lite tips för att få din häst att se fin ut på tävling.

Mule och ögon:
Ansiktet på hästen tänker man ganska mycket på och därför kan det vara bra att få ansiktet att se prydlgt och snyggt ut.

Bajby olja är bra att ha på mulen runt ögonen och även på andra ställen i ansiktet som man vill markera. Det är bra då det glänsewr och ger en ren känsla. Man stryker bara på det och kan massera in det lite om man vill.

Att hästen är ren är viktigt men ansiktet kan man lätt glömma och därför kan det vara bra att vara noga med det så att ansiktet är rent och fint. En annan sak som kan vara bra är att renborsta ansiktet från fällt hår/päls. Ser inte så snyggt ut om det ligger lös päls i hela ansiktet.

Benen:
På hopptävlingar så har man skydd men på dressyrtävling har man inte det och då är det viktigt att hästen inte har mycket hocskägg och liknande så det är viktigt att man klipper bort.

Knoppar:
Knoppar är ett måste för mig, hoppning som dressyr ett måste. Men det som är viktigt att det inte sticker ut lösa hårstrån och att manen är ren. Jag tycker även att man skall knoppa panluggen men det är en smaksak. Det som jag tippsar om är att använda silekonsnoddar.

Svans:
jag tycker att det ser mycket renare och snyggare ut om man har en inbakad fläta högst upp då det inte ser så spretigt ut. Dessutom framhävs hästens rumpa mer.

Det man alltid bör ha med sig som reserv:
- Extra snoddar i fall nån går sönder eller liknande
- Handuk för att torka av utrustning samt häst i fall hästen slemmar/löddrar mycket
- Svamp för att torka av saker
- Läder puts i fall stövlar eller läderytrustning blir smutsigt

Ja det här är vad jag brukar fixa med lite men jag har säkert glömt massor.

Kram

Veckan för hästarna hitils...

Ja veckan har varit väldigt konstig för hästarna hitils. Den har inte varit som vanligt över huvudtaget. Ja såhär har i alla fall veckan sett ut hitils.

Måndag- Leddes
Tisdag- Vila + flytade sovplats.
Onsdag- Leddes

Ja de skulle ha ridigts i tisdags men efterssom det tog lång tid att fixa så han vi helt enkelt inte så ja inget har varit som planerta. Idag är planen att vi skall jogga i alla fall:)

Kram

Hundkläder?

Vad tycker ni egentligen om att klä på sina hundar kläder? Jag själv tycker att man kan ha kläder på hundarna för att de skall hålla värmen men inte bara för att det skall se snyggt ut!

Visst om hunden fryser kan man ju lika gärna köpa snygga MEN varma hundkläder. Jag tycker bara att det ser fjantigt ut när det kommer en liten chihuahua med en rosa liten kjol. Lixom av vilken andledning sätter man på hunden en kjol? Jo, för det skall vara snyggt! Men det är det knappast.... Men vad tycker ni?

Kram

Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet. Ja skall bli roligt att rida:) Jag skall nog rida Shadow och Jennifer Fire. Skall bli roligt att rida då jag inte gjort det på tre dagar nu:S Ja längtar:)

Vi har förberett massor av roliga inlägg som kommer dyka upp snart:) SÅ håll ut:)

Kram

Inne i natt!

I natt skall hästarna få st inne i SINA boxar igen! Jippi. Då kan fjantiga Caroline slippa ligga vaken på nätterna och vara orolig. Tur att allt har gått bra i alla fall.

Dem skall lägga halm i botten av boxen så den höjs upp och inte blir liika blot om något mer smälter.

Men jag är verkligen super, super glad att dem skall få sova i sina boxar.Jippi!


Diss

Ja en sak som jag personligen inte tycker om är några av de kända "hoppstövlarna" och jag som dressyr ryttare gillar det inte men det kan vara snyggt med en fin hopp outfitt.
Detta är vad jag tycker (i dressyren) men vad tycker ni egentligen?Nu drar vi till skolan!

Nu drar vi till skolan!

Syns sen! Puss på er! <3

Plugget klart!

Ja nu har vi pluggat färdigt för ida:) Sittre framför tven medans mamma är snäll och tar hand om hästarna<3 Ja våra hästar leds och blir lite pysslade med<3 Ja det är jätte bra att veta att de mår bra och det ser mamma alltid till. Som vi skrivigt tidigare så är det översvämning i hästarnas boxar och vattnet hade räckt upp till knäna om de stått där så igår blev det en aning krisigt....

Allt slutade i alla fall bra och Fire och Don står nu ute på nätterna och inne på dagarna men Shadow har bara bytt box. Mamma sade även (via telefon) att hästarna som stod ute var lugna men att Shadow pep lite mot hans nya boxgranne som är en hingst. Dock var det inget mer än ljud. Så jag tror att allting blir bra nu:)

Kram

Önske inlägg

Ja vi fick en kommentar om att ni ville att vi skulle skriva om bamse så här kommer ett inlägg om honnom:)

Bamse är en grå Chinchilla som har ställts ut mycket och vunnit många tävlingar. Han är väldigt gullig men inte så kelig då chinchillan är mer aktiv än ett keldjur. Han vill gärna hoppa omkring och titta på vad vi gör men att bli klappad håller inte så länge;) Han är född 21/7 år 93 alltså är han snart 18 år eller ja innte snart men ja i år blir han 18 år. Jag vet inte riktigt hur gammal han kan bli men i en djurtidning stod det att chinchillor blir ca 10 år men kan bli upp till 15 om de har haft ett bra liv. Men jag vet inte hur säker källa det är(?)

Ja han är väldigt gullig eller vad tycker ni?

Oskarpbild men,men:)

Kram


Gulliga Bamse!

Super gulliga Bamse hoppar runt när vi sitter och pluggar till seminariumet som vi ar imorgon! Han e ju jätte söt, gud så kulliga djur man har!

Dagen blev ju inte den bästa........

Först var jag hoss läkaren och tog blodprov i armväcket (jag e rädd för nålar) sen fick jag stressa till skolan, till min engelska lektion. efter engelska lektionen hade jag typ 20 min lunchrast och sen skulle jag gå till idrotten och ha idrott. J O B B I G T! Efter idrotten hade vi bgs (Basgruppssamling) och sen slutade vi. Sen skule man till optikern vilket som gick helt okej. Nu skmall jag sitta och plugga.....

Men ni kan ju göra mig glad genom att komentera! Haha, men jag skulle bli super glad om ni komenterade en massa! så pleas gör det.Sööööööööööötis! Just nu hoppar han i Jennis knä!


Längtar!!!!

Gud vad jag längtar till globen horse show. Vi har redan bokat biljetter och har därför ganska bra platser;) Vi skall gå på dressyren söndag samt showen söndag och vi sitter på A-läktare på båda.:D Ja det brukar aldrig finnas platser på A-läktaren på söndagsshowen men vi har fått tag på det:)

Vilka har tänkt att gå? Harn ni eller skall ni boka? Skulle vara kul att veta:) Det här är några av bilderna som vi tog förra året:)

Hoppas att det blir bra bilder i år:)

Kram

Hiss

Jag måste hissa teddy saker. Jag tycker att det är väldigt fint och dessutom praktiskt då det förhindrar skav osv så en klar hiss enligt mig:)

Ja en klar hiss enligt mig men vad tycker ni?


Kram

Jag klarade det!

Jag klarade att sätta i och ta ur linserna! :)

Så nu har jag fått med mig några hem och dem räcker i nio dagar, men jag skall ju bara ha dem i skolan. Men sen om typ tio dagar går jag tillbaka till optikern och jag vet inte vad jag skall göra men nått.

Men det blev som en ny värld´, man såg ju allt mycket bättre! Så det blir nog kanon.

Sorry för att jag/vi inte bloggat så mycket idag, men det kommer mer ikväll! :)


Hästarnas natt!

i går blev det ju lite kris medn boxarna eftersom de sex uteboxarna blev översvämmade.  Ja, som jag har sagt tidigare så stod Fire ute i hage, Don ute i hage och Shadow fick stå inne i en box.

Som jag sa i morse så skulle vi få ett sms från stallpersonalen. Vilket vi fick, dem sa att hästarna mådde bra och så! Riktigt skönt eftersom jag var o´väldigt orolig över dem.

Sen får vi hoppas att vattnet aakn försvinna ner i marken så snabbt som möjligt, så dem kan få komma till sina bóxar!

Snart skall jag till optikern och testa lincer!

Syns sen!


Hiss!

Idag tänkte jag Hissa matchning!


Detta skule ju sitta fin fint! :)

Det skulle bli jätte snyggt om man skulle mátcha jämfört med om man inte skulle göra det!


Godmorgon!

Godmorgon!

Igår blev det ju somsagt lite box kris i vårt stall. Ute boxarna blev ju översvämmade. Sex hästar stod i utebox varav två var stallägarens tre våra och en en annan inakordering. Det fanns två lediga "boxar" i ett annat stall. Alltså var fyra hästar tvungna att stå i en ute i en hage över natten. Alla ville ju ha sina hästar inne i ett stall. Det slutade i alla fall med att don och hans hagkompis (den andra inakorderingen) stod i en hage. Shadow fick ta Bamses box (stallägarens häst och vår förra häst), medans bamse fick stå ute i hagen. Fire stod ute i hagen , med hans ägares tillåtelse.

Jag somnade orolig och vaknade orolig. Haha! Det e ju mina bebisar! <3

Jag tror dem mår bra och stallpersonalen skullle Smsa mamma ¨så dem gör nog det snart. Sen skall dem ta hit en grävskopa och ta bort snö samt gräva ett dike. Sen kommer vi nog åka till stallet även fast det e vår pluggdag!

Jag hoppas att mina bebisar mår bra! :)


Hissar


Till matchning när det gäller täcken och grimmor.


Ja vad tycker ni?
Kram

En bra bild!

Vad är egentligen en bra bild? Ja det kan man undra men jag tycker att allt har med känslan som bilden ger. Det beror på vad man vill ge för känsla och vad man får för känsla. Men ibland vill man bara ta en bild på sitt djur och nedan kommer lite enkla steg för att man skall få en bra bild.

Bra bild på ett djur:
1. Det viktigaste som jag tycker är hur djuret ser ut. Det skall vara rent och snyggt;)
2. Platsen, man kan fota vart som hälst men det ger inte samma efekt om en hund ligger i ett rum som om den skulle ligga på en äng i det höga gräset. Då vill man nog ha en bild på hunden i det höga gräset eller?
3. Kameran, kameran tycker jag är väldigt viktig. Man vill ha bra kvalite på fotot med bra skärpa.
4. Vart är ljuset? Det som man också bör tänka på är var ljuset är, kommer det komma en skugga med i bilden vart osv,
5. Känslan, man vill inte att hunden skall morra så det viktiga är att få hunden eller vilket djur det nu är att se glad och posetiv ut.

Jag hoppas att detta kanske hjälpte lite om du vill ta en bild på ett djur. Dessa bilder har jag tagit på våt Chinchilla Bamse. Jag var tvungen att fota inne eftressom han nog hade rymt ute;S


Sötnos

Ja vad tycks? Dessa är oredigerade men man kan ju även redigera om man vill för bättra en bild då kan det se ut såhär

Det jag har gjort är att ändra skärpan (bland annat)

Kram

Hästkärlek

Att jag tycker att hästar skall gå med en kompis vet ni nog redan. Men en sak som är svårt att hitta till sin häst är en kärlek eller vad man skall säga. Hästar kan vara kompisar och snälla mot varandra men det är inte så ofta hästar står och äter i samma hö hög eller står och kelar med varandra. Detta tycker jag är väldigt ovanligt att se och jag blir verkligen glad när jag ser det:) En av våra hästar har denna bästa kompis och de är ur gulliga tillsammans eller vad tycker ni?

Söta eller vad?

Kram


Stallet nu!

Ja nu skall vi dra till stallet. Det är lite kris för det är översvämning i våra boxar så det måste fixas på något sätt. Så vi får se hu hästarna motioneras för att hästarna får sova är faktiskt viktigast. Vi skall även försöka lösa bloggandet men det går inte att sätta tidsinställt. Men vi skall försöka:)

Kram
Tvillingryttarna<3

Läkaren imorgon!

Imorgon skall jag till läkaren! Vilket nog kommer bli rena mardrömmen eftersom jag hatar nålar. Verkligen HATAR. Jag kommer nog behöva ta blodprov vilket e väldigt läskigt, verkligen.

Har ni några tips på vad man kan göra för att hålla sig lugn när man tar blodprov? Isånna fall behöver jag dem.

Sen kan jag redan nu säga att min bloggning kanske inte kommer vara den bästa under de närmaste dagarna pga. virus på min dator! :(

hoppas ni gillar mig endå ;)Love U!


Mode i hästvärlden

Ja nu tänkte jag skriva lite om ridmode:P Jag är faktist inte så jätte inne på vad som är inne utan det jag tycker är fint köper jag men kan i alla fall försöka:)

Jeans ridbyxor har jag märkt är ganska inne. Dock så var det mer inne förut men har tappats lite nu. Men det syns ändå ganska mycket.(Mäst i hoppvärlden)


Det som är inne i dressyrvärlden är ganska milda färger. Inte så skrikigt men det har det varit väldigt länge. Det jag tycker att man ser mycket av är blåa saker och då menar jag inte bara i dressyrvärlden eller när det gäller ridbyxor. Även täcken, grimmor osv


Lackade hästsaker är en sak som har kommit mycket nu på senaste tiden. Själv gillade jag det inte så mycket förut men det faller mig mer i smaken nu. Dock så måste det vara en fin sak för att det skall passa. Alltså blir inte en nosgrimma fin bara för att den är lackad, den måste även ha fin form osv.

Ja det här är lite som jag har sett mycket i hästvärlden håller ni med eller inte?
Tack för tipset Lova

Kram

skolan

Ja nu sitter jag i skolan och skall snart labba jag är super ledsen över att det inte blivit några inlägg tidigare men linserna tog mycket tid imorse;-) men när vi kommer hem blir det mer blogg:-)

Förlåt!

Förlåt för dagens dåliga bloggande! Igår fick jag virus opå min dator och i morse han jag inte blogga. Jag e jätte ledsen för bloggandet fram till kl 3 men då blir det vanligt bloggande igen. Just nu har jag jätte svårt med att komma på saker att blogga om så tipsa gärna. Den som tipsar om det jag väljer får självklar en LÄNK! Så tipsa! Vi syns senare// Carro

Nice fast endå stressig vecka!

Denna vecka blir ganska skön fast endå STRESSIG!

Måndag (har redan varit men endå)

- optikern (med Jennifer och kolla glasögon)

- på kvällen Massa plugg!

Tisdag:

- skolan (myycket att göra)

- stallet Nice!

Onsdag:

- läkaren

- optikern (linser)

- skolan (beroende hur långtid allt tar)

- kvällen plugga massor!

Torsdag:

- Skolan (Muntlig redovisning)

- stallet Nice!

Fredag:

- Skolan massa plugg

- stallet!
¨

Det låter kanske inte så stressigt men massat att göra! Det blir lite skola men massa plugg endå! :(

Hoppas er vecka e roligare! Dessutom kommer jag nog tyvär behöva ta blodprov och göra massa andra hemska tester hos läkaren! :(

´Glomm inte att fråga oss i bloggsvar! :)


Till all stress!Headder!

Jag har gjort en headder åt en kompis! Såhär blev den!


Vad tycks?

Inte jätte svår men jag gjorde den till dem!

Du hittar deras blogg --> här <--


Sorry!

Ledsen att vi inte uppdaterat så bra idag! Men vi e hemma hela kvällen så det blir nog bra updatering! :)

Idag var vi som sagt och kollade på bågar och Jennifer på linser. Men alla bågar var ju jätte fula :(! Ja det blev alltså inga glasögon idag! Men Jennifer har fått några linser så hon kan se! :)

Jag skall till optikern på onsdag och få mina linser! :) Om jag får i och ur dem bra. Hoppas, hoppas!

Vad tyckte ni om stallet?

Ni får bilderna igen för dem som missade det!

Men min dator krånglar så jag startar om den! nu!

//Carro


söta eller vad?

Ja nu har vår stall personal fått eller köpt två hundvalpar som är 5 månader super söta här är de små söötisarna:)

Lilla är en tjej och den större är en hane men från samma kull:P

Lill tjejen

Ja båda igen.

Sötast eller vad<3

Städning!

Igår städade vi våra skåp:) Ja de ser i alla fall ut såhär nu:)

Fires skåp

Shadows skåp
Ja vad tycker ni?

Kram

Påminelse frågestund!

Fråga massor frågor i vår frågestund!

Du hittar den --> här <--

Fråga, fråga !!!!!Stallet

Igår fotade jag lite på stallet så att ni skulle få se hur det ser ut. Dock hade jag systemkamera så det var svårt att ta bra bilder efterssom det blev så insommat. Men här är lite om hur stallet ser ut:)


Här är några av stallets hagar.

Gösselstacken

Stallgången

Sadelkammaren med sadlar samt träns

En del av foderkammaren där alla mat påsar och hinkar ligger

Tunnorna där maten ligger

Hö rummet med hö påsarna

Skåprummet med några av skåpen. (ett skåp/häst)

Solariet:)

Vattenspiltan och gulliga Shadow<3

Uteboxarna

Ridhuset:)

Ja det här är vårt stall vad tycker ni? Ja är ledsen över att bilderna blev så insomade men, men:)

Rätt svar!

Rätt svar var att jag skall fixa linser. Dock skall jag även kolla på glasögon men kommer nog inte anväda dem så ofta;) Men Carro förstörde lite eller? Ja grattis

http://endiktaresliv.blogg.se/

Som hade rätt svar
:)

Vilka är ni?

Ni vet nog vilka vi är. Men vilka är ni?

Tjej/kille?

Hur gammal?

Hur hittade du hit?

Svara på dessa tre frågor i en komentar så kan vi veta vilken "målgrupp" som läser våran blogg!

Hoppas ALLA komenterar!


Ska kanske ha denna imorgon! Vad tycker ni?


Sorry!

Sorry för dålig uppdatering!

Imorgon e vi lediga! :) För vi skall till optikern på nån jätte konstig tid. Men nice!

Ja, ni får en söt bild på Shadow från dagen!


Shadow dricker från vattenslangen! :) Sötis!


Gissa vad!

Imorgon skall jag inte vara i skolan. Jag skall fixa en sak till mig. Jag har skrivigt om det tidigare och hissat;) Mamma och pappa vet att jag inte skall vara i skolan och de skall betala för denna sak. Ja gissa vad det är:) Ja ett till tips det hjälper mig med endel:) Ja gissa nu vad det är jag skall fixa. Den som gissar rätt först får en länk:)Ridpass Shadow 19/3


Ja igår red jag som sagt Shadow. han var verkligen super fin:) Jag tränade på skänkelvikning, enkla byten och travökning/ mellan trav. Det gick verkligen super bra. han blev lite seg i skänkelvikningen men det var inte så mycket;) I enklabytena var han super lydig och i mellantarven flöga han fram;) Ja kan inte säga så mycket mer än att jag blev väldigt nöjd:) Bilderna får ni senare;)

Sötnosen i stallgången<3

Kram

Tips!


Ja nu skall jag tipsa om de strumpor vi hade igår. De är super bra enligt mig:) Tunna men ändå varma. Red med dem igår och frös inte. Dessutom så fråm man in de i typ vilka skor som hälst efterssom de är så tunna. Så dessa strumpor rekomenderar jag;)


Kram

Ridpass 19/3 Don


Ja igår red jag Don och det gick väldigt bra efterssom det var första gången jag red honnom ordentligt:) Jag red mest på volt efterssom han även är väldigt stel. Ja han bet tag i vänster sidan och därför försökte vi jobba mest med det. jag tycker att det gick väldigt bra han släppte allt i slutet och var avslappnad. Tyvärr blev det inga bilder då han blir spänd när man fotar. Men det skall vi jobba på;) Jag är i alla fall mycket nöjd:)

Kram


Tips!Idag skall ni få ett bloggtips!
Jag har typ precis lärt mig hur man sätter in disigner och headdrar i bloggen! Våran kompis har ju gjort den förra och då startade jag en testblogg där jag kan testa och fixa och dona utan att vara rädd för att förstöra den disignen man själv har!

Jag tycker det var jätte smart och för att det skall vara samma sak som på din "riktiga" blogg är det bara kopiera den stilmallen du har på din "riktiga!" blogg! Jag tycker att det är kanon smart så lär man sig! Sen har finns det ju en blogg som har jätte bra videor och förklarings inlägg på hur man gör så man kan lära sig och härma! Du hittar bloggen här! Lycka till med att disigna din blogg!


Vår första headder som ebba gjort!


Kavaj!

igår när vi skulle handla såg vi en jätte fin ridkavaj! Tyvär fans den inte i rätt storlek!


Tycker den var jätte snygg!

Satt jätte fint på! Vad tycker ni?


Stallet snart!

Ja snart bär det av mot stallet. Det blir uteritt och lite städning:) Ja ridpasset sedan igår och idag kommer komma senare och om ni vill kan vi fota hela stallet och visa lite bilder (5 kommentarer om ni vill att vi skall fota stallet)
Vi ses;)

Godmorgon!

Godmorgon! Idag består dagen av pluggande, att rida ut, bloggande, och ta det lugnt! Det kanske händer nått mer! Det vet man aldrig! :)

Just nu så kommer jag verkligen inte på något att blogga om! Så ni får jätte gärna tipsa om det. Om jag anndvänder tipset får ni självklart en länk! :) Så TIPSA MIG!

Snart kommer gårdagens ridpass, förhoppningsvis lite bilder! Det beror hur bra dem blev! Vi har inte värdens bästa kamera när det gäller att fota i ett ridhus, vilket är lite synd!

Om NI vill så kan jag/vi hjälpa er med enklare disigner och headdrar. Vi kan även sätta in den i eran blogg om ni har en fast iinte vet hur man gör! Om ni vill ha hjälp med idsign och headder kan ni maila oss! :)

Vill att mina stövlar ska komma! Hur ska jag kunna vänta i 8 veckor?
Cavallo Winner Plus

1000:de inlägget

Ja det här är vårt 1000:de inlägg:P Ja tycker att det är super roligta:) Vi har altså ett snitt på över 7 inlägg per dag:) Är vi inte grymma?

Tränare?

Jag har hört några säga att man inte behöver träna när man har kommit upp på en viss nivå. Enligt mig är det helt fel. Ja asså det tycker jag eftersom man alltid kan bli bättre och man behöver alltid hjälp från marken för du kan bara gå på känsla. Så jag tycker helt enkelt att man alltid skall ha tränare i alla fall ibland. Kanske inte varje vecka men regelbundet tycker jag om det inte så är att man är väldigt sjuk eller har varit det ett tag. Ja det kan finnas andra anledningar så kan vissa vara okej men ja tycker att du skall ha nån från marken som hjälper till och det kan vara en kompis eller en förälder också. Vad tycker ni i denna fråga? 

Kram

Beställt stövlar

Ja vi skulle ju köpa stövlar idag självklart fanns de inte rätt storlek så det blev att beställa. Det som är skönt är att de nu finns i våra egna mått så att de inte är något nästan rätt storlek utran nu blir det rätt storlek. Ja det blev i alla fall Cavallo winner plus. Jag tycker att de är riktigt snygga:) Vad tycker ni?
Dem ser i alla fall ut såhär. Tyvärr får vi dem inte förns om 8 veckor så nu får vi rida med försmå stövlar ett tag:S Men den som väntar på något bra väntar aldrig för länge.

Kram

Urustningen blir bedömd(?)

Ja när man tävlar i dressyr så bedöms intrycket av ekipaget. Alltså hur hästen går, hur ryttaren sitter hur de samarbetar men en dommare ser likaväl som vi också vad ryttaren använder för ytrustning men frågan är om dem tillhör bedömningen. Tyvärr tror jag det efterssom om man har rena fina kläder med en fint knoppad häst ger det ett bätre intryck så jag tror att det är något som dommaren inte tänker på men som endå bedöms. Men vad tror ni?

Ja spelar klder gentligen roll?

Tror ni att det spelar någon roll om en ryttare kommer in med dessa ridstövlar eller

dessa?

Ja vad tror ni?

Stallet nu!

Nu drar vi till stallet. Ja vi får se om jag hinner rida Don eftersom det tog lite längre tid än planerat att shoppa men det får vi se. I alla fall skall jag tvinga mamma att fota... Ja eller jag skall i alla fall fråga;) Ja vi skall matcha lite snyggt. Blir nog marinblå outfit på Shadow och Vit på Fire. Snyggt? Hoppas. Ja våran outfit är:

Jennifer:

Ja byxorna är de nya och de äär marin blå ser ut som svarta men, men jaja. Jag tror att det passar till outfitten som ni troligtvis får se om mamma är snäll och fotar;)

Kram

Till salu!

Ja vår gamla kavaj är nu till salu så om du är intresserad så mail till tvillingryttarna@hotmail.se Kavajen är i storlek 150. Ja mer info på mail


Såhär ser kavajen ut på

Hiss

Ja nu blir det dags för mig att hissa lite saker som har med det vi skall handla idag;)

ja nu hissar jag kavajer som är figursydda väl. jag tycker inte om "fyrkantiga" kavajer nej figur sydda skall det vara;)


Lädrestövlar som är enkla. Jag tycker inte om stövlar med mycket färg eller konstigt mönster (i dressyren)

Ja det var lite i alla fall:)

Kram

Nu åker vi och shoppar!

Nu åker vi och shoppar! See you later!

Love u!
Dagens planer(?)

Ja vi har lite saker att göra idag. Dock kanske vi inte hinner med allt men detta är i alla fall planen:

- Plugga
- Shoppa
- Rida

Ja inte så mycket men vi kanske inte hinner shoppa idag men vi hoppas att vi gör det. Det vi skall handla/kolla på är:
- Stövlar
- Ridbyxor
- Tävlingsridbyxor
- Kavaj
- Hjälm
- Lindor
- Schabrak

Ja vi vill ha ett fint brunt schabrak och gråa lindor sen kanske vi hittar något annat men vi skall i alla fall köpa lite matchad utrustning.

Ja jag tycker att det skall bli roligt att handla hjälm och stövlar efterssom att man använder det så ofta. Sedan är det ju kul om man hittar några fina tävlingsridbyxor och kavaj men jag vill ha något som jag är nöjd över så om vi inte hittar något som vi blir nöjda över blir det väll inget. Planen är att handla idag eller imorgon, men vi får som sagt se vad vi hittar.

Ja ridningen skall förhoppningsvis fotas och jag skall troligtvis rida Shadow och Don idag:) Ja Shadow kommer säkert vara superfin men hur Don kommer vara vet jag inte riktigt efterssom jag inte ridigt honnom ordentligt sedan skadan (Har bara skrittat) men idag blir det nog lite mer ordentlig ridning. Ja han är ju fortfarande i igångsättningen men han har kommit en ganska lång bit på vägen nu:) Riktigt roligt. Det känns som att det går framåt ganska snabbt nu med honnom. Han blir finare i formen för varje pass och vi får öka ridningen med 5 min (?) varje vecka. Ja är inte säker men i alla fall går allt framåt....... Jätte roligt

Lilla Bus Shadow står på rid listan;)

Don skall också ridas idag(är i alla fall planen)

Kram

Övningstips


Igår sa jag att jag skulle berätta mer om övningen jag gjorde i dag så har kommer den.


Ja ni kanske fattar ganska bra genom bilden men det man gör är att rida på en volt sedan när man kommer mot denöppna delen så gör man skänkelvikning och när man kommer ner går man in på en ny volt och sedan skänkelvikning. Man behöver inte göra övningen i "flyt" utan man kan rida på volten ett extra varv om man behöver ställa o.s.v.

Jag tycker att den här övningen är väldigt bra efterssom man har tid att ställa igenom emellan, och så tränar man även på något. Ja man rider intte bara runt utan får in en övning (I detta fall skänkelvikning). Ja men man kan även lägga till något anna än skänkelvikning t.ex ökning, minskning, öppna eller sluta men självklart kan man göra något annat om man vill det.

Ja om ni har gort den vad tyckerr ni? Om inte kan ni vell testa och sedan säga vad ni tycker.
Kram


Godmorgon!

Godmorgon!

Godmorgon underbara bloggläsare!

Vad ska ni hitta på under dagen? själv ska jag plugga, rida och ha en myskväll tror jag! Vi skall ta med kameran idag så vi kan få lite fina bilder till Headdern som våran kompis, kompis skall göra! Den kommer nog bli kanon fin tror jag! Verkligen kul! Ni får inte glöma vår frågestund. Klicka på frågestund för att komma till den.

Ni får fråga massa frågor så kan vi svara snart!

Have a nice day!

Min hand är mycket bättre nu!

Såhär såg den ut förutSå här ser den ut nu:Det är mycket bättre! :)


Ridpass 18/3 Shadow


Ja idag red jag som sagt Shadow i ridhuset. Han var super fin;) Ja jätte roligt. Jag red fram på volter för att ställa och sedan travade jag lite på hela spåret där jag flyttade bogen. Det gick jätte bra och han var super fin:) Ja sedan galopperade jag på spåret samt volterna. Det gick bra. Jag tränade på att få "upp" framdelen. (Galoppera i uppförsbacke) Ja det gick bra han var fin och mjuk i munnen. Sedan red jag skänkelvikning som på en 8:volt skall visa övningen i ett annat inlägg. Ja det fungerade super bra och han blev super fin. Jag travade även av på en 8:volt i lång låg form. Ja är riktigt nöjd med ridpasset idag:)

Sötnosen:)

Kram

Dagens ridpass Fire!


Idag red jag Fire, vilket var kanon kul eftersom vi delar upp lite vecko vis nu! Förra veckan red jag Shadow och alltså denna vecka Fire. Men i tisdags han vi ju inte rida utan bara leda eftersom mamma jobbade sent :(. På måndagar och onsdagar vilar dem eftersom vi behöver plugga och så tränar mamma sent på måndagar (för sent) och så är det hopp träningar på onsdagar. Sen var jag ju sjuk igår! :(

Men nu till dagens ridning!

När min Fire inte hade fullt upp med att vara en fjant så var han super lydig och fin. Jag började med att trava uppe på en volt där allt gick fint och han var så duktig, sen gick jag längs spåret och i en hörna stod ett hinderstöd med ett skrittäcke på. Den var så otroligt läskig tyckte fire! Haha! Kunde inte gå närmare en sju meter. Min lilla fjant! Men efter det gick det mesta bra och han fattade gallop när jag bad om det och gick fint och lydigt. I ena gallopen krånglade han lite men jag fick igenom det som jag ville i slutet! Så jag är jätte nöjd med ridpasset idag!

Sen när jag skulle gå och hämta mitt skritt täcke så satt en kille på bänken där och han var ju sjukt läskig! Haha! Igen så var min ponny en liten fjant! Man han är bäst endå! <3


Min sötnos! <3


Frågestunden!

Glöm inte frågestunden!

Här hittar du den!


Tips!


Ja ett tips om man vill klippa hästens man eller svans så kan man använda en hår sax. De är vassare så jag tror att det fungerar bra. Vi skall testa i helgen. Ja så att det kan vara något att testa självklart kommer jag skriva mer om det sedan när vi redan har testat i alla fall så brukar de vara ganska dyra men det går att köpa på apoteket billigare så ni kan kolla om ni vill.

Kram

Så sjukt!

Lixom! Hur duktig e hon? Typ 10 år!

Grymt duktig ju! Och tänk att få sjunga med Gaga!


Redigera?

Är jag bra på att redigera? Jag har redigerat den headdern som är uppe nu;) Om ni inte sett några av det tidigare bilderna jag har gjort och agt upp på bloggen. Ja i alla fall så ha några frågat om jag kunat hjälpa till med liknande tidigare och det kan jag ev om jag har tid när ni frågar och om ni skickar med bra bilder. Jag kan även hjälpa till med hur du skall fixa så att headdern syns eller disagnen. Ja så maila till tvillingryttarna@hotmail.se eller kommentera:)

Ja jag är inte så duktig på det men, men kanske bättre än inget.............

Kram

Stallet nu!

Ja idag kom mamma hem tidigt så vi skall dra till satallet nu:) Ja skönt att komma hem i hyfsad tid. Jag tror att jag kommer rida Shadow i ridhuset;) Ja han leddes ju igår så det blir vell lite jogging;) Ja i alla fall skall jag kanske Rida Don imorgon. Ja men det får vi se då i alla fall hoppas jag att mamma kan fota imorgon ovasett vilken/vilka hästar jag rider.

Men nu skall vi åka till sötnosarna:)<3<3

Kram

Ny headder! Igen!

Haha!

Vi tycker det e kul att göra om så nu får i en ny!

Vilken gillar ni bäst? Den blir det! RÖSTA!

1.2.


RÖSTA NUUUUUUUUUUUUUUU!


Annonser på bloggen!

Hej! Jag tänkte att ni kan få maila annonser till oss som vi kan lägga ut på bloggen! Tex om ni skall sälja ett par stövlar så kan ni skriva stoliek och info med en bild så lägger vi upp den här.

Inte som en bloppis utan mer att ni får möjligheten att våra läsare kan köpa saken! Vad tycker ni om det?

Komentera och berätta vad ni tycker!


Hungrig! Kanske blir dessa! Gick jätte fort att göra!


Så nöjd!

Som ni ser så har vi gjort om lite på bloggen!

Jag är jätte glad att jag lärt mig lite och ´nu skall jag plugga! :)

Sen kanske jag kan lära min lite mer saker! :)

Hihi! Vad tycker ni då?


Stallet igår + ridpass

Ja som sagt så åkte jag ensam till stallet igår tyvärr:( Ja jag han inte rida båda men shadow blev ledd och Fire red jag i ridhuset. Shadow var snäll och pigg;) Ja men de båda fick röra på sig och det är det viktigaste:)


Ja som sagt red jag i ridhuset. Det gick väldigt bra:) Ja han var fin i formen slappnade av och allt var bra:) Ja jag red på volterna ganska mycket men även på serpentiner. Ja han var super fin:)


Kram

Som ni ser!

Som ni ser så har vi en ny disign och headder!

Den är inte ansiktslyftet utan jag ville bara ha en ny tills hon som ska fixa headdern har fixat den! :)

Så det kommer bli bättre sen!

Men vad tycker ni?


Hiss/Diss Nosgrimmor


Nosgrimma med mjuk vaddering, extra bred

Ja detta var lite men i alla fall något;)

Blev inget stall för mig idag! :(

Idag blev det inget stall för mig eftersom jag känner mig sjuk!

Tråkigt eftersom jag saknar mina killar!


Love u <3 <3 <3


Oj!

Ja i går så gick en av våra kompisar omkull med sin häst om jag har förstått allt rätt. Hon bröt tydligen nyckelbenet. Jag var inte med men vi får hoppa att allt blir bra med dig nu<3 och hästen<3 Ja jag tycker det är superläskigt när hästar går om kull. Ja håller typ på att få en hjärt atack av att se det på tv så om jag hade varit med hade jag nog varit i chock(?)

Ja men krya på er<3


Stall dags!

Ja nu bär det av mot stallet:) Planen är att rida i ridhuset och mjukgöra. Ja vi får se vilka övningar det blir och så. Det skall bli jätte roligt att träffa killarna<3 Ja vi träffade dem ju inte i går:( Ja saknar dem. Haha ja en dag och jag saknar dem redan tänk  då när vi är borta en till två veckor;) Ja men vi hörs;P


Tänk om vädret hade varit såhär:)

Kram

Städning:(

Ja nu måste vi städa för det skall typ vara fint innan vi åker till stallet:( och ja så det är väll bara att sätta igång? Ja i alla fall skall vi städa äta och sedan åka till stallet:) Ja men självklart skall vi blogga också. Ja sedan är vi lediga imorgon så vänta er mycket blogg:P

Kram

Tror jag håller på att bli sjuk! :(

Jag fryser som en galning och tror jag håller på att bli sjuk! :(

Jätte tråkigt och jag känner mig verkligen risig!


att vara/hålla på att bli sjuk!


Påminelse frågestund!

Som ni säkert har märkt så har vi frågestund just nu!

Ni kan hitta den här!

Vi kommer svara på alla frågor så gott vi kan!


Hiss


Ja nu hissar jag radio i ridhus för jag tycker att det är super bra att rida till musik. Hästarna lyssnar inte på samma sätt på vad som händer utan för. Allt e inte så tyst, man slappnar av mer och sedan känner man sig inte så ensam.... Ja om jag rider ensam i ridhuset i bland käns det super tomt om man inte har på mjusik. Håller ni med eller inte?

Kram


Sporrar!

Sporrar bra eller dåligt? Okej eller inte okej.

Om man tittar på alla stora tävlingsryttare så har dem alltid sporrar men ska det vara okej på ponny och vilken längd och modelle?

Jag tycker att sporrar borde vara okej för ponyer också! Dermot tycker jag att det är bra att man inte får andvända alla modeller och storlekar på ponny eftersom jag tror inte att alla unga ryttare har den kunskapen att andvända på rätt sätt!

Nu skall ni skriva en komentar om vad ni tycker och den som skriver den bästa kommer upp på bloggen med en länk!Så komentaera om era åsikter!
Godmorgon

Godmorgon blogg läsare. Nu blir det skolan snart man det är i alla fall sista dan på veckan så det e nice. Ja vi är lediga imorgon:P Ja riktigt skönt..

Ja det blir i alla fall NO och SO idag:( Ja inte direkt så kul men vi syns senare;P

Kram

Förlåt för dålig uppdatering!

Förlåt för as dålig uppdatering under kvällen men vi skall lämna in en uppgift imorgon som vi får betyg på!

Så det e ganska viktigt!

Mer updatering imorgon och på Freda!

På fredag kommer det bli bra updatering eftersom vi e lediga! :)


Frågestund!Nu kör vi en frågestund där ni kan fråga vad ni vill! Så gör vi vårt bästa att svara!

Vi svarar på frågorna när vi tycker vi fått tillräkligt många så fråga på! :)
Ni kan fråga till oss båda!

FRÅGA!


utmattad eller sjuk?

Ja nu har jag varit super trött flera dagar i rad. Det som är konstigt är att jag sovit helt ok. Ja jag var trött i måndags och i går höll jag på att somna när jag gick och idag somnade jag....

Ja jag hade lite för höj temp men vad skall man göra? Ja jag har en inlämningsuppgift som skall in imorgon och en "läxa" som vi skall visa upp imorgon så tyvärr kan jag inte sova hela kvällen;) Så nu skall jag vila lite till och sedan skall jag se till att göra klart inlämningsuppgiften och läxan. Självklart skall jag blogga:P

Kram

Hästen före ryttaren

Vi har ju egna hästar och en sak som jag har märkt av ganska mycket om man gämför med ridskola är att man alltid måste tänka på hästen före sig själv. Det förstog man ju men inte att det var så mycket man måste tänka på för på ridskolan har man alltid en häst man kan rida.

Därför tycker jag att man inte skall kasta sig in i egna häst världen när man är ung eller snabbt, för man måste se till att man kan ta ansvar för hästen se till att hästen har vatten i hagen osv. En sak är också att man kan komma ut till stallet och märka att hästen är varm eller liknande som leder till att man inte kan rida den dagen. Det man måste man ta och tänka på att det viktigaste är att hästen mår bra.

Så kasta dig inte in i dn egna hästvärlden....

Kram

Hiss


Ja nu hissar jag dressyrsadlar eftersom jag tycker att man får mycket bättre sits och stöd. Jag kan typ inte rida i annat än dressyr sadel. Ja så enligt mig blir det en klar Hiss


Kram

Blogg.se

Ja nu är det väll något slags fel på blogg.se eller något. Ja i alla fall har inte de tidsninställda kommit upp och det ber jag mycket om ursäkt för. Ja men de kommer förhoppningsvis dyka upp snart:) Men förlåt:( Ja är trött på blogg.se nu men, vad kan man göra?

Kram

Säkerheten!

Säkerheten är som sagt viktig.

Det finns olika sätt att höja säkerheten på när man är med hästar och idag tänkte jag berätta lite mer om  lite olika.

Man kan lasta och lasta ut en häst med logerlina då man kan hålla i den istället för hålla kvar i tygeln. Jag känner nämligen på två personer som gjort illa Finger/fingrar när dem lastat ut hästen och det är inte roligt.  Så andvänd longerlina vil lastning och ur lastnintg.Sen ska man aldrig Leda hästen i bara grimma! Det är inte säkert alls och kan också skada fingrarna mycket. Det är ju jätte svårt att släppa en häst med den tex stegrar när du håller i den i bara grimman. Med bara grimman menar jag utan grimskaft! Så andvänd alltid grimskaftTänk på säkerheten.
Kram

Godmorgon!

Godmorgon alla bloggläsare. Ja nu bär det snart av mot skolan. Vi skall ha idr.... Ja inte så roligt, men vi skall dansa och jag är inte så bra på det:( Ja, ja jag får göra mitt bästa. Men det värsta är att vi får bedömning på detta så man måste ändå göra bra ifrån sig.

Ja det blir i alla fall en ganska nice dag då idr tar halva dagen och det är skönt;)

Ja men vi syns senare<3<3

Kram

Hiss och diss benskydd!

Här kommer en hiss och diss på benskydd!

Ful färg och inte alls snygga!
Snyggt med vitt och ludd!

Ja, nu fick ni en hiss och en diss! Hoppas ni berättar vad ni tycker <3
Hästar vi ridigt - Glenn!GlennGlenn var våran förra medryttar häst men vi slutade rida honnom när vi fick Fire! Vi hade inte tiden för två ponnyer plus en till en gång i veckan! Men det är en super fin ponny som vi blev medryttare på genom att när vår kompis sålde Corona så köpte hon honnom och då blev vi medryttare på honnom!

Jennifer:
Glen är en super fin hopp ponny som hoppar super fint<3 Han var även väldigt fin i dressyren men hade en tändens att bli lite över pigg;) ´Man var tvungen att känna honnom innan det gick sådär super bra och det gjorde det i slutet. Ja en super fin häst som en lycklig ryttare en dag kommer få rida och lära känna.

Caroline:
Jag tycker att han var en mycket trevlig och fin ponny som jag gillar jätte mycket! En riktigt fin ponny! Han har gått mest hppning och man måste verkligen veta hur han är för att kunna rida honnom rätt! Så i början gick det inte så bra men i slutet gick det kanon. Jag har faktiskt skuttat lite med honnom barbacka! ;P

Kram

Nu blir det stallet!

Nu åker vi till stallet!

Det blir bara en promenad pga tidsbrist. det blir tyvärr så nån gång i bland när både mamma och pappa behöver jobba sent! Det blir ju näst in till omöjligt att åka komunalt!

Älskar er killar!Love u <3


Mamma köpt!

Förut fick jag ett tips på en kräm som kanske kunde hjälpa mot mina super torra och hemska händer! Så idag har mamma köpt den så vi får hoppas att det funkar! :)

Tack till http://caiza.devote.se/ Som var så snäll och gav mig tipset!

Såhär ser mina händer ut nu!Om inte värre!


Ny disign och headder!

Vi koommer troligtvis få ny disign och headder on några veckor!

Jag har pratat med en tjej som troligt vis ska fixa det och hon gör kanon fina jobb! Verkligen!

Jag har sett lite saker hon har gjort och jag tror verkligen att det kommer bli bra om hon har tid och lust. så kameran skall med i helgen så vi kan ta lite nya bilder till heddern.

Men e verkligen super glad och då kommer vi nog själva fixa lite nya namn  skyltar som passar disignen! MEn det blir nog kanon!

Tycker ni det är dax?

Hemkunskapen!

Ja som sagt hade jag hemkunskap idag med bedömning:S Ja det gick faktiskt ganska bra är verkligen nöjd. Inget gick fel så ja vad mer kan man säga även så blev allt klart samtidigt så att allt var varmt= bra Ja vi får se senare vad för betyg jag fick och ja hoppas att jag får MVG men ja vi får se. Vi lagade det vi lagade i går som träning så ni får de gammla bilderna efterssom jag glömde fota:(

Ja vi gjorde ärtsoppa (grön) med oststänger faktiskt gott:P

Kram

Island!

 Som jag lovade så kommer nu.......
Bilder från Island!


Äckliga torkade fiskar!

De rakar tydligen hästarna så här för att det inte ska komma löss!


Hästarna i hagen!

Hästen mamma red!Visst ser det fint ut på Island! :)


Lindor vid hoppning?

Ja när jag gick på ridskola lärde jag mig att man aldrig skulle hoppa en häst med lindor eller att en häst aldrig skall hoppa med lindor;) Ni fattar. Ja i alla fall sa dem att de berodde på att hästarna hade svårt att böja ordentligt på benen då lindorna stramar åt. Är det något ni vet något mer om eller är det bara en skröna för jag har sett fler hästar hoppa med lindor bland annat några av de kändare hästbloggarna. Om det är farligt för hästarna tycker jag att det är ganska oansvarigt av dem att hoppa med lindor i så fall då de är förebilder för många. Men, men de är männsikor de med;)

Ja i alla fall har någon mer hört om det är farligt att hoppa med lindor? I så fall kommentera:)


+

Gammal bild på söta lilla Shadow<3 Jag är ganska liten men..

Är det dåligt att hoppa med lindor?

Kram

Hiss vs Diss?


Idag finns det många färgade boots med olika färger glansiga och mönstrade ja alltmöjligt finns det vad tycker ni nu om färgade boots? Och i så fall vilken färg är fin/ful?

Jag tycker att det kan vara okej om man har en snygg och inte skrikig färg samt att man då matchar med en annan outfit så att man inte har rött schabrak och sedan att man har rosa boots det är ett No, NO men jag kan ändå inte ge färgade boots en hiss eller diss för det beror så mycket på den exakta färgen. Men vad tycker du?

Kram

Godmorgon!

God morgon på er<3 Ja nu är ja vaken och har lite tid tills vi skall åka till skolan. Vi skall ha hemkunskap idag:S Ja jag gillar inte riktigt det då jag vet att den här gången kommer avgöra vårt betyg:( Ja så vi får hoppas att det går bra. Ja vi tränade ju igår så förhoppningsvis går det ganska bra:)

Ja i alla fall så skall jag fixa lite blogginlägg som kan komma upp under dagen:) Ännu har vi nämligen inte internet på datorn i skolan så det blir mobilblogg annars. Ja så syns sedan:P

Kram

Inget liv?

Visa av mina kompisar tycker inte att jag har något liv. Att allt kretsar runt hästarna och att man skall vara "ung och dum". Med detta inlägg menar jag inte att jag tycker att ni är konstiga, dumma elle rnågot sådant, jag vill berätta om hur jag ser på mitt liv.

Vissa av mina kompisar tycker att det är när man är ung ska man hitta på dumma saker och så, men inget fel med det.

Jag tycker att jag har ett skit bra liv med underbara vänner och fantastiska häästar. Jag ser ingen poeng med att supa mig full för att vara "ung och dum" (inte för att jag menar att ni gör det).

Jag ser ingen poeng med att vara ung och dum bara för att, då ser ja heldre mitt liv med mina underbara hästar och med dem kompisarna som delar detta intresse!

Nej jag sa fel jag har inte ett skit bra liv men det som Vissa (menar ingen specielle eller igentligen nån alls utan almänheten) menar att jag har för mycket av hästarna och för lite av "fest tider", det tycker jag att jag har bra med. Jag vill ha mina hästar och vill inte göra vissa saker för jag ser ingen poeng i det.

Jag säger inte att jag har ett perfekt liv alls. Visst det finns säkert folk som är avensjuk på mig, mina föreldrar bor tillsamans, jag har hästar, går i en bra skola osv. Men det är inte allt. Alla mår dåligt nån gång i livet av något och jag är inget undantag!


Det finns en sårbar tjej på insidan av alla! Glöm inte det när ni säger något till någon! Hur tuff och självsäker den än verkar vara!

Det man säger sårar!

Så tänk en extra gång!


Jag hoppas verkligen inte nån tar detta fel! Jag älskar mina vänner och förstår att alla inte vill ha samma liv som mig! Men jag har valt att jag vill preoritera hästarna! Mitt "ung och dum" får vänta ett tag!

Komentera!

Det är super kula att ni tycker om våran blogg och komenterar! Men jag skulle tycka att det var roligt om ni komenterar ännu mera! Då blir vi gladare och vill blogga ännu mera!

Sen blir vi jätte tacksamma för varje litet mail vad sdet än gäller! Om det gäller att ni vill ha ett speciellt  inlägg, kanske en idolbild eller VAD SOM HELST gör oss super glada!

Varje önskeinlägg och synpunkt om vad ni tycker om blogen är jätte viktigt så vi kan utväckla och förbättra bloggen! Vi blir inte ledsna för kritik utan glada för att vi får möjligheten att förbättra våran blogg! Vi vill ju att bloggen ska bli så bra som möjligt och så rolig att läsa som möjligt därför uppskattar vi varenda åsikt.

Vi vill verkligen förbättra bloggen ochgöra den så rolig som möjligt för er! Visst det är ju kula att blogga bara utan nån enda läsare men när vi får fler läsare så blir det ju ÄNNU roligare! Därför skulle jag li glad om alla lämnar en komentar om vad ni tycker, vad ni saknar, vad ni vill att vi skall ta bort och fjärna ett önske inlägg!

Så snälla söta hjälp oss!Till er som komenterar och säger vad ni tycker!


Ridpass 13/3 Fire


Ja igår red jag lilla Fire han var faktiskt riktigt fin. Jag red fram honnom i en lång låg form i början men sedan höjde jag formen lite. Han blev lite spend och det resulterade i att han gick i en för hög form. Men efter ett tag så släppte det och han blev riktigt fin:) Ja roligt:) Det blir bättre och bättre för varje pass och det är självklart roligt. Jag tränade mäst på lyndnaden att han skulle reagera snabbt. Jag tycker att det gick bra:D Ja men i slutet blev han lite spänd för då tog de fram löshoppnings redskap och då skramlade det lite och prasslade men det gick bra:)


Han e så himmla söt när han tittar på något eller?

Kram

Hemkunskap imorgon!

Imorgon har vi hemkunskap! Så idag tetade vi det vi skulle laga så vi lixom vet hur det fungerade.

Vi skall laga ärtsoppa med ost grejer (krokonger eller vad det heter). Det var faktiskt ganska gott!

Vi tyckte att det gick bra och det var inte direkt svårt! Så det kommer nog gå ganska bra. Andledningen att det är ganska viktigt är att det är denna gång HELA vårt betyg i hemkunskap ligger på.

Såhär såg den ut:


Gott ser det faktiskt ut!

Ost sakerna!

Ja gott faktiskt! Och ENKELT!


Diss!

Tycker att dem är riktigt fula! Jag gillar dem inte ett dugg! Det finns nog inte en millimeter på dem som jag tycker är snygg! Nej fy!

Jag skulle nog aldrig sätta på mig dessa! Om jag gör det nån gång och lägger upp det på bloggen kan ni ringa psyket direkt! Då är det något fel på mig! Den dagen (om det händer) jag sätter på mig ett par sånna här stövlar så är jag riktiggt sjuk! Inte för att jag tycker att ni som har/vill ha e sjuka utan för det är så långt ifrån vad jag skulle vilja ha som det bara går tror jag! Nu kanske ni tycker jag är ytlig och dum i hela huvudet! Tyck det då!

Jag vill iinte ha dem! Så snälla om jag nån gång köper ett par ta med mig till en läkare eller psyket! Jag är inte frisk då! Som sagt inte för att jag tycker att alla som har dem e dumma i huvudet eller så! För att jag nog ALDRIG kommer vilja ha dem eftersom JAG tycker att dem e fula!

Om ni gillar dem och vil köpa! KÖP! Jag vill inte sitta här och ändra era åsikter utan visa vad jag tycker! Om ni har sånna kommer jag säga "visst jag tycker inte att dem i så fina, men grymt att du gör vad du gillar och tycker!"


Love u!Så jävla nöjd!

Jag är jätte nöjd över mig själv!

I helgen har jag läst typ en hel TRÅKIG bok som man måste läsa med skolan! Den var hemsk och inte så rolig men den i klar nu!

Och idag i skolan Gjorde jag ett typ mini mini prov i spanska som jag klarade! :)

ikväll blir det massa plugg! Jag måste ta tag i skolan nu! Men bloggar ju ändå!

Sen så har det ju bi´livit lite komentarer på inlägget om island så mer bilder kommer!

Ni får en Islandsbild så länge! Fler kommer!


Fiint va!Tänk på säkerheten!

Jag tycker att det är väldigt viktigt att man alltid tänker på säkerheten. Då menar jag inte hjälm eller säkerhetsväst utan att man tänker på hur man leder en häst så att man inte släpper den i gången helt lös och tar ut den i hagen eller liknande. Eller att man använder grimskaft och inte tar hästen i bara grimman. Detta är några exempel på saker jag tycker är viktigt.

Ja det är viktigt att tänka på att hästar är djur och har instingter de kan bli rädda för saker och då sätter deras instinkter igång. Det kan vara världens säkraste häst men om den blir rädd så kan den också skada männinskor.

Ja ett ganska kort inlägg om säker heten men det kanske kommer mer sen.

Använd grimmskaft;)

Kram

Diss!

Nu måste jag dissa en sak som jag tycker ser väldigt slafsigt ut men det är vad jag tycker och det är vojlokar.


Ja diss enligt mig men vad tycker ni?

Kram

Godmorgon!

God morgon alla underbara läsare:) Ja nu skall vi åka till skolan. Mamma är snäll och kör oss:) Det kommer bli en nice dag den här veckan i alla fall:) Ja en 4 dagars skol vecka:) Vi är lediga på fredag (tror jag) Ja skönt eller vad?

Ja det blir plugg i kväll och det är inte så roligt men, men ja dages outfitt kommer kanske senare men vi syns;)

Kram

Om ni vill se bilder!

Om ni vill se fler bilder får ni komentera detta inlägg!

Om ni vill så KOMENTERA!


Hemma från stallet!

Nu är vi hemma från stallet blev lite längre dag än vad vi trodde. Ja när vi kom dit så var det bara att göra iårdning och ut och rida efterssom de skulle löshoppa 18-20 så ja det gick ganska bra. Ridpass kommer senare:) Sedan så gjorde vi iårdning hästarna efteråt och sedan tittade vi på löshoppningen. Var riktigt kul att se alla 2 1/2 åringar som tränar för 3:års testet. Ja de var jätte duktiga i alla fall. Ja en häst tyckte att bommarna var super konstiga när de låg ihop när de inte hoppade alls högt. Ja men så fort det höjdes hoppade den super fin:)

Den häst som jag tyckte var roligast att se var en 3:årig C-ponny? Ja man kan ju inte veta nu riktigt men den var i alla fall inte så stor. Ja den hoppade 1,15 som högst tror jag och var ganska högt över:) Ja riktigt roligt att se.

Kram


Svar på tal!

Denna kommentar fick jag på mitt inläggg om vad som gjorde hästen eller vad man skall säga...

Det är just det dom inte har. Hästar är av olika raser och har olika egenskaper och kroppsbyggnader. Ang om huruvudare travare kan gå dressyr eller ej, så är det fånigt att påstå att de inte kan det, för det kan de självklart. Däremot har de inte alls samma förutsättningar som ett varmblod (Svensk varmblodig ridhäst, inte varmblodig travare). Dressyrhästar är i allmänhet avlade för att ha lätt för att samla sig och för att bli korta i kropparna, samtidigt som en travare är avlad för att bli så lång som möjligt och där är anledningen till att travarna inte har samma förutsättningar.
Många travare, har absolut möjlighet att lära sig många skolor och bli utbildade i dressyr, däremot krävs det mer prestation av en travare att utföra en viss rörelse eller moment än det kan göra av en dressyravlad häst. Det betyder som sagt inte att de inte kan, men att det är svårare och att det krävs mer av ryttaren.. men helt enkelt, nej hästarna är inte av samma grund, de har olika kroppar, olika lynnen osv vilket ger dem olika förutsättningar för olika arbeten :)

Svar:
Alla hästar har viss samma grund enligt vetenskapen om det var det du menade. Alla levande djur har samma grund och sedan har hästarna anpassat sig olika med evolutionen och det naturliga urvalet så sedan långt tillbaka i tiden har de samm grund och det tror jag att alla vet som går i skolan i alla fall. Jag menar absolut inget illa med detta men som du skriver alla hästar kan men har olika svårt och lätt för olika saker. En dressyrhäst skulle säkert kunna tränas för att bli en duktig travhäst också men man måste arbeta mer och lära om hästens naturliga arbete. Men allt detta går om man har mycket tålamod och en duktig utbildare.

Fjordingar är från början drag och arbetshästar men idag använder vi dem som ridhästar. Detta är det jag menar med att hästar kan utbildas till andra saker än deras grunder. Det finns fjordhästar som slår framavlade dressyrhästar/ridhästar och det tycker jag är ett täcken på att det inte sitter i rasen utan hästen som individ och utbildningen.

Kram

Bloglovin!

ja, det skulle vara jätte roligt att alla ni följer oss via bloglovin! Det skulle vara super kul och jag skulle bli super klad!

Klicka här för att komma till sidan där ni kan följa oss!


Till alla som följer oss och som kommer börja!

<3


Vill ha nya!

Cavallo Piaffe Plus
Vill verkligen ha nya ridstövlar mina e ju aldeles för korta och små! Vi ska köpa men det finns ju aldrig tid! :(

Ja ni har sett bilden men det är för att visa att stövlarna e för korta
Ser ni! det ser ju inte klokt ut! Jag vill verkligen ha nya!

Vi skulle ha åkt förra helgen men då fanns inte tid och denna helgen va ju mamma inte hemma! :( Men vi får vel göra det nästa helg! Får tvinga mamma och pappa! Då blir det nog nya ridbyxor och ny hjälm också! Men det e ett måste!


Stallet nu!

Nu bär det av mot staallet! Skall bli roligt att rida men vi har lite brottom då de skall löshoppa hästar i ridhuset 18 och då måste vi ha ridigt klart eller så får vi rida ut så nu måste jag dra syns sen. Och det är super roligt att ni kommenterar så mycket det gillar vi fortsätt så:)

Kram

Diss!
Inte ens på en liten a eller b ponny skule jag vilja ha dessa benskydd! Såg dem och tycker dem var jätte jätte fula! Ush! Skulle ni ha dem på nån häst isånna fall vilken och när?


Mamma hemma!

Mamma har nyss kommit hem från Island!

Hon har tagit massa fina bilder och vi fick fina presenter! :)

Jag fick ett armband som var gjort på lavastenar och isländs choklad!armbandet e Jätte fint! Jag bjussar på en bild nu om detta inlägg får över 5 komentarer så får ni fler senare idag eller i veckan! SÅ komentera om ni vill se bilder från island!


Fint va?

Ni får en bild på hästen mamma red också! (jag tror det var den hon red)


Sööt va? Fast inte lika söt som våra killar! :)

Om ni vill se fler bilder så komentera! om vi får fem komentarer så får ni fler bilder!Häst vi ridigt - Corona


Corona

Söta lilla Corona!

Corona är ett sto. Hon är en C-ponny och hon var våran första medryttarhäst! Hon var ett ganska tjurigt sto som inte var så lätt! :P Vi blev medryttare på henne genom att en i våran ridgrupp fick henne och vi åkte och red henne lite och sen blev vi medryttare på Corona.

Jennifer:
Jag red Corona ganska ofta och länge. Hon var en ganska svår ponny som inte riktigt ville göra som vi ryttare sa. Om man krävde något blev hon sur och det visade hon bra;P I slutet av de år vi red henne var hon jätte fin och jag hade lärt mig mycket om hur jag skulle rida en lite svårare ponny på tygeln. Hon var väldigt fin när hon väl ville men hon hade en egen vilja. Hon var väldigt söt och otroligt snäll i stallet:)

Nu vet jag tyvärr inte så mycket om henne då hon såldes för ett tag sedan.

Caroline:
Jag lärde mig mycket på Corona eftersom hon var en väldigt svår ponny och var ganska svår att få på tygeln men med tränares hjälp så gick det till slut! Vi var medryttare för några år sedan så om jag red henne nu hadde jag nog inte tyckt att hon var så svår! Jag red henna ganska mycket och lärde mig otroligt mycket på henne! Hon var svår men det var jätte roligt att se framstegen hon och jag gjorde. Hon var ett rigtigt sto!

Hon var en super snäll ponny vid skötseln i stallet!

Tyvär hittade jag inga bra bilder eftersom dem e på en dator som e avstängd och urkopplad för tillfället!Kram


Rasen, hästen eller utbildningen?

Många dömmer hästttar efter ras men jag tycker att man skall gå ett steg längre och se hästen som en individ och se vem och hur den blivigt utbildad. För många hästar kan komma långt så länge de får en bra utbildning. Självklart är det även så att hästar är gjorda för ett visst arbete. Vissa hästar är kraftiga för att orka dra vagnar, vissa hästar är nätta och uthålliga för att orka springa snabbt och länge. JA hästarna har ett ursprung från olika delar av världen och därför anpassar de sig olika för vädret och arbetsuppgifter.

Men en häst som är bygd för att dra kan utbildas till en dressyrhäst eller hopphäst och komma långt så länge hästen vill och ryttaren har tålamod och är skicklig. Jag blir faktiskt ganska irriterad på de som tycker att det är en travare den kan ju inte gå dressyr eller något liknande för från början har alla hästar samma grund. Varför skulle några raser kunna men andra inte? Det är helt sjukt enligt mig. Dock så kan vissa raser ha svårare än andra då de kraftiga raserna inte brukar ha samma lätta steg och därför kan de ha svårare att hoppa och även möta de hästar som är fram avlade för dressyr.

Men snälla döm inte hästen för rasen det beror så mycket på hästen som individ och utbildningen. Så innan du ser en häst tänk efter innan du dömmer den. Fräga dig själv om du vet vad hästen har för utbildningar eller om du vet vad just den här hästen tycker är roligt. För hästar är som vi människor olika....

Alla våra hästar är väldigt olika. Men vi ser dem som individerna de är och inte rasen/stammen.

Kram

Godmorgon!

Godmorgon!

Idag kommer mamma hem så då kommer säkert lite bilder från island upp här!

Vi och mamma ska åka till stallet idag och vi ska nog rida i ridhuset! Jobbigt att det är måndag imorgon! Men vi är i alla fall lediga på fredag så det blir ju skönt! Fast jag kommer nog behöva plugga lite då i alla fall, men det är ju skönare att få vara hemma än att sitta i en skola med massa jobbiga ungar, med ungar menar jag dem skrikiga sexorna! Men det blir ju nice!


till er läsare! Vi har haft ganska bra statestik de senaste dagarna så tack!


Hemma!

Nu har vi kommite hem!

Vi gick en liten promenad med hästarna och dem var pigga och glada!Vi kom på att mamma har kameran på island så vi kunde tyvär inte fota :(

Dem hade plogat på gallopbanan så det var jätte bra att gå där!

Kanon vädret gjorde det inte sämre!


Bjuder på bilder på vår lilla busponny! Denna dagen lyckades han ta sönder staketet! Bra jobbat! :)

Älskar dig!


Säkerhetsväst?

Skall man anväda säkerhetsväst eller inte?

Det finns många olika åsikter när det gäller säkerhetsvästar några tycker att det är självklart att man skall använda dem efterssom det kan förhindra sakdor men det finns även de som tycker att de bara förstör sitsen och att det då blir svåfrare att rida på ett bra sett som kan leda till att man ramlar av. Det finns även en del som tycker att det gjör ondare att rammla av med säkerhets väst än utan.

Jag gillar inte säkerhetsvästar då jag tycker att man blir framåt puttad och att man inte kan ta in armarna till sidorna. Dock tycker jag att man skall använda säkerhetsväst vid hoppning och ute då man kan landa på saker som ett hinder eller en sten. Men jag tycker att det är något man själv skall besluta om med ens föräldrar.Kram

Hiss!


Hjälmar tycker jag att alla borde använda efterssom det är en sådan liten sak som kan gjöra så mycket. Huvedet är ett väldigt känsligt organ och därför måste man vara rädd om det. Du kan inte ändra ett val efteråt om du inta haft hjälm och skadat dim mycket. Du kan bara välja att ha hjälm innnan skadan e framme så snälla tänk ett stag fram och ta på dig hjälmen innan du sitter upp på hästen.


Kram

Svansfläta!till svansfläta!


Täcken med svans flätor tycker jag är otroligt fina! Verkligen jätte fina! Jag skulle vilja ha tusen täcken med svans flätor! Sååååååå snyggt!

Jag tycker det gör att hela täcket ser mycket, mycket dyrare och finare ut! Ger täcket något extra. Jag tycker att det blir mycket snyggare.


Stallet nu!

Nu skall vi till stallet. Det blir en promenad ute. De har ju gått två dagar i ridhuset nu så då blir det dags för dem att gå ute. Vi kommer nog leda så att deras ryggar får vila från oss och efterssom de bara skall skritta ändå spelar det inte så stor roll. Ja i alla fall skall vi mysa lite med hästarna idag och ev kan vi fota lite under promenaden. Det beror på vilket humör de är på. Haha

Ja mina små älsklingar nu skall vi åka till er<3


Ja sötnosarna<3
Kram

Hur vi fick Shadow!

Historien bakom Shadow är ganska long för det tog lite mer än ett år från att vi träffade honnom till att han blev vår. Och den resan har varit underbar och från den dagen till idag har också varit underbar. Shadow är en fantastisk häst som älskar sina vänner och som inte riktigt gillar vem som hälst. Han är helt underbar och nedan är vår histora med honnom.

Första gången vi såg honnom:
Ja vi hade en medryttar häst då som stod på samma stall och när vi först såg honnom visste vi inte att det var den hästen vi skulle provrida för att ev. ha på halvfoder. Stallägaren pratade med oss om detta andra gången vi träffade henne men att det var just Shadow had hon inte berättat.

Ja vi gick in i stallet och såg en underbart söt ponny titta på oss från en av uteboxarna. Vår kompis som då var med tyckte att han vra supersöt och det tyckte vi med. Men vi intalade oss själva att tycka att vår medryttar häst var mycket sötare för att vi var så glada att få rida henne. Men egentligen blev det nog kärlek i första ögonkastet som inträffade och vi tyckte att Shadow var sötare än någona annan.

Första ridningen:
Gissa om vi blev glada när vi fick reda på att det var den söta ponnyn som vi sett tidigare. Han var super snäll och det ända han gjorde var att stanna när han längre inte ville jobba.:) Vi gillade honnom mer och mer för varje gång vi hälsade på honnom och red honnom.

Halvfodervärd:
Vi hade Shadow på prov i två månader som halvfodervärd och sedan på Julafton samma år fick vi reda på att vi fick honnom på halvfoder. Ja vi blev självklart superglada och förstod att vi skulle få tillbringa mycket tid med den häst vi älskade.

Helfodervärd: 
Några månader senare så sa den andra halvfodervärden upp sig och då fick vi honnom på helfoder. Ja vi bleb självklart superglada. Efter det red vi honnom mycket i både hoppning och dressyr. De hopptränare som vi tränade för tyckte att Shadow ver en underbar häst som hoppade otroligt fint i alla lägen.:) Ja man var inte tvungen att lägga honnom mot ett hinder utan han fixade allt själv och det är inte många D-ponnyer som gör det. I alla fall inte de jag hoppat med;) Han var även otroligt fin i dressyren och så otroligt snäll. Gjorde aldrig något dumt. Han älskade att gå ute och blev pigg och glad men inte mer än så.
 
Dagen vi fick honnom:
Sedan kom den underbara dagen då vi fick Shadow det var på våran födelsedag. Han stod där i stallgången med en rosett runt halsen men vi förstod inte någonting. Vi vågade inte hoppas så de fick nästintill berätta innan vi fattade och då blev vi super glada så klart. Efter det så har bara allting blivigt bättre. Vi har blivigt otroligt duktiga på att rida och han blir finare och finare.

Denna underbara häst har ett hjärta av guld och är en underbar häst som vi älskar mer än något annat.


Otroligt fina Shadow med ett hjärta av guld och sötare än socker

Kommer ihåg!


Denna låt sjöng vi i kören ungefär samtidigt som vi skulle åka och kolla på Fire för första gången! Jag och jennifer sjöng och sjöng på den här låten! haha, mamma blev galen!

Vi sjöng den hela vägen från stockholm till ekerö och där stod han! Den underbara killen som nu står hos oss! Den underbara Killen som jag älskar så otroligt mycket! Han var så söt och ottroligt fin! Visst, hans päls var lång och såg mer ut som en skogsmulle än en fin tävlingsponny, men hans ögon, hans huvud, han såg så snäll och gullig ut!

Vi blev kära i den ponnyn! Nu e han i stallet i hagen och jag är världens lyckligaste tonåring med dom två undebara hästarna jag har! Så underbara båda två!

Ni ska få hela historien bakom FIre och hela historien bakom Shadow, men ibland så bara får man ett minne i huvudet! Jag har några as starka minnen med mina små killar och detta var ett av dem! Eller ett minne påväg till honnom!

Älskar er båda! <3


Ridpass Fire 11/3


Ja igår red jag Fire i ridhuset. Det gick faktiskt bra tycker jag., Han var mjuk och fin. Mycket lydig och posetiv. Han är så söt för dest mer beröm han får desto roligare tycker han att det är att jobba och lyssnar då bättre. Ja lilla sötnosen. Han var mjuk i båda sidorna och var avslappnad och kunde fokusera på mig istället för dörren som lät som det gjorde igår;)

Det var riktigt roligt att rida honnom efterssom han var så fin:) Ja så kul att rida när det går bra;)

Sötnosen

Kram

Fråga i bloggsvar!

Fråga massor i bloggsvar!

Där kan ni:
fråga
berätta
tycka om bloggen
önska (ex inlägg)
m.m

Vi blig gladför varje fråga och varje komentar! Så komentera och fråga på!


Ridpass Shadow 11/3!


Igår red jag Shadow i rihuset, det gick ganska bra utom att han stanade och lådsats kissade! haha!

Men när han slutade stanna var han kanon mjuk och fin! Han var glad och possetiv och det tycker jag är kanon kul! Men vi joggade bara så vi red inte så hår  men han var ju kanon duktig i alla fall!


Sötisen! :)


Var kom ni ifrån?

Idag hade vi ganska många läsare men jag vet inte riktigt vart ni kom ifån?

Vi har inte blivit länkade ån stans vad jag tror så jag vet lixom inte bart ni kom ifrån!

Hur hittade ni hit igentligen? Hade varit kul att veta! :)Fire och Shadow gillar att rulla :)!
Bra och dåligt? Bäst och sämst?

Vad tycker ni e bra/dåligt Bäst/sämst med våran blogg?

Vad tycker ni om bloggen? Det skulle vara jätte bra och veta så vi kan ändra på det dåliga och göra det bättre! :)


Sötisar!


Sticka ut eller smälta in?

Ja en fråga som jag stält mig är om man vill sticka ut eller smälta in på träning och tävling. Det jag menar med det är främst i dressyren och vill man då ha udda färg på kavaj eller annorlunda modell på stövlar för att sticka ut eller vill man vara klassisk och inte dra till sig uppmärksamhet?

Jag tycker att man inte skall vara för udda då det kan leda till att man kollar på vad för kläder ryttaren har i stället för att kolla på ekipaget. Detta är vad jag tycker men vad tycker ni?

Detta är en outfitt som smälter in ganska bra i mängden.

Kram

Snyggt!

Såg detta och tycker att det var ejj jätte snyggt täcke för att vara från Hööks!
Jag tycker att det var jätte snyggt! Du kan hitta det här!

Jag tycker i alla fall att det var jätte snyggt!


Stallet dags!

Nu bär det av mot stasllet. Skall bli riktigt roligt att rida:) Ja hoppas att hästarna är fina och snälla har saknat dem sedan igår. Ja det är jobbigt att vara ifrån dem tycker jag. Har du något djur du tycker är jobbigt om du är ifrån?

Ja vi skall nog träna på det vår tränare sa i söndags och så får vi se när vi skall träna för henne igen. Ja kanske på söndag eller nästa vecka vi får se. I alla fall kommer det bli mycket övergånga ökning-minskning ja lydnadsträning. Vet ej säkert i alla fall blir det ridhuset.

Kram

Taco = Mums

Ja nu skall vi snart laga taco skall bli väldigt gott:P Ja älskar taco finns det någon som inte gör det? Ja vad tycker ni är det gott eller äckligt? Ja det blir mat och sedan stallet. Tror att det blir ridhuset idag:) Ja nu är vädret i alla fall fint här men det lär vara mörkt när vi kommer ut. Det är bara att hoppas att det inte blåser så mycket så att hästarna inte blir så tittiga:) Ja så nu blir det i alla fall ner i köket och börja laga mat:)

Kram

Önskeinlägg!

En tjej bad mig skriva ett inlägg om dem skvallerbloggar jag läser så nu ska du få det :)

Jag läser ponnygossip

Jag tycker att det är en bra skvallerblogg med riktigt skvaller och dem uppdaterar ganska bra också så det e ganska kul! Jag gillar den bloggen ganska mycket!

Jag läser ponnysanning

en ganska bra skvallerblogg dock ganska dålig uppdatering! :(
Plus att den/dem hissat oss! Här!

Sen läser jag rsskvaller

Men dem har inyte heller så bra uppdatering!

Ja det e nog dem jag läser! :)

Tack för önskeinlägget! Då blir det ju enklare att få ider så ni alla får gärna önska inlägg! Om ni har en blogg så får ni ju säkert en länk i det inlägget (om vi kom på iden från dig, vi kan ju ha den i huvudet själva! :))


Hiss!

Jag måste hissa denna

Ja det är super bra tycker jag dels är det lätt att ta på liknande skydd hittade inte de jag letade efter men de ser verkligen ut som lindor och går fort att sätta på. Man borde gjöra liknande i många olika färger så kan man använda dem som linder och matcha. Men en klar hiss enligt mig vad tycker ni? (Ej riktigt sådanna skydd som är på bilden men liknande är dem jag menar)


Kram

Ridpass Fire 10/3


Ja igår red jag Fire han var spänd och allmänt tittig. Det var lite jobbigt då vi typ gick två steg och sedan blev han rädd. Ja ja det var väldigt blåsigt så det är inte så konstigt.

I alla fall släppte allt när jag joggade av och det kändes skönt att han var avslappnad i slutet. Jag red mycket på volter. Men jag är väldigt nöjd om man tänker på förutsättningarna. Så jag är nöjd:)

Ser muppig ut när jag rider läått men, men:)

Kram

Shadow ridpass 10/3!


Igår red jag SHadow i ridhuset, det blåste ganska mycket men min lilla häst blev innte rädd! Rädda blev dock både Don och Fire så Shadow fick vara en liten lungnande sak åt dem! :)

Ja Shadow e ju  nästan aldrig rädd så det e ju jätte bra att ha en som kan visa att det inte är farligt!

Men han var ganska mjuk och fin, pigg och glad! :) Jag tycker att det är jätte viktigt att ha en glad häst eller ponny, då blir ridningen roligare för både ryttaren och hästen! 

Jag tycker att han skötte sig bra och var kanon duktig. Min söta lilla ponny e ju altid duktig! :)


Älskar er killar! <3 


God morgon!

God morgon alla underbara blogg läsare. Ja igår hade vi ganska många läsare:) Beror nog på länken på ponnysanning. Ja i alla fall tycker jag att det är väldigt kul när man får något för allt bloggande för statestikens höjs...

Ja det kommer bli en del blogg idag så håll utkik;)

Underbara läsare<3

Kram

Helt klart värt en länk

Ja tyvärr han jag avsluta tävlingen om mest klantiga men denna tjej måste få en länk för om detta är sant har man inte så tur. Eller i alla fall är man klantig....

haha jag är en otroligt klantig person av mig bara allmänt haha händer någonting hela tiden som igår klämde jag båda mina fingrar i stall dörren och nu är de blåa och helt offside.
Me iaf för nått årsen var jag med i lucia tåget.
Vi hade levande ljus och jag av alla människor skulle bära de.
Jag gick lungt och sjöng den där santa lucia sången och mitt i allt trampar jag på mitt linne flyger men som tur är slocknar ljuset på vägen ner.
inte nog med de jag kommer upp på scenen och gjorde ett ''nummer'' med ett ex antal andra tjejer och jag var som den sista som skulle hämta ljusen som vi lämnat till killarna undertiden..
Men jag bara traskade rakt över scenen och hämtade de och ställde mig på ''min'' plats hela skolan garvade (A)
Och ännu var de inte slut jag av någon konstig anledning kom på att jag skulle göra någon ninja spark och snart som jag är gör jag ju de och landar rakt upp och ner och slår svanskotan så jag inte kunde sitta resten av veckan haha :p
Och än äre inte slut utan när jag kom hem satte jag på popcorn i mickron men glömde dit dem de började ryka brandlarmet gick jag sprang ut och tänkte inte alls på att ta ut dem så jag stod och hoppade på bron.
mamma kommer in och om de hade varit en halv minut till hade huset brunnit ner (A)
hhaha samma lunch hällde jag btw spagetti och köttfärs sås i skorna!
hahah vet att de låter lite overkligt men allt jags sagt är sant ahha och att de hände på samma dag :p
lite pinsamt vare ju emn tror jag är van :D
tack för en sjukt bra blogg btw :P


Kolla in hennes blogg här

Kram

En ide..

Ja nu har vi fått en ide om att skriva om en häst varje dag som vi ridigt då det tar ganska long tid att skriva om alla i ett inlägg. Då skall vi även försöka fixa bilder om de finns kvar? Men i alla fall vad tycker ni om det?

Ja vi har fått önskemål om att skriva om de hästar vi ridigt men det tar förlång tid att skriva om alla samtidigt och då kan vi sprida ut det. Om ni gillar iden kommentera detta inlägg:)

Kram

Tips!


Ja nedan kommer lite övnings tips som du kan använda dig av.


Denna övning är bra om du vill ha en lösgjord häst. Det man gjör är att först ställa igenom på en volt och sedan gå in på skänkelvikningar. Det man skall tänka på är att inte flytta förmycket eller förlite.

Jag tycker att denna övning är väldigt bra då man har chansen att ställa igenom på volterna och även att man inte ligger och harvar i samma varv utan ställer om också.


Jag tycker att denna övning är bra då man dels tränar på att öka och minska och även får igenom sidorna på skänkelvilningen. Det man måste tänka på är att inte gjöra något för skarpt då man alltid skall förbereda hästen ordentligt Alltså inte gå från minskning till okning. Röd= minskning helt. grön= ökning

Hoppas att ni kan testa dessa övningar och tycker att de är bra<3
Kram

Hiss Amigo!

Jag måste säga att jag tycker om amigos täcken super mycket!

Dem e varma och har en bra kvalite. Fire har ett par amerigo täcken och dem har jätte bra passformer!


att av täckerna.Fire i samma täcke (man ser även lite av det andra sticka ut under)!

Jag gillar verkligen dessa täckerna och tycker dem är bättre än bucas, men det e bara lilla jag som tycker!


Önske inlägg!

Ni får gjärna alltid önska inlägg! Det e bara komentera eller skriva det i bloggsvar!

Då kan ni ju få veta vad ni vill och så får vi ider!

Just nu har jag inga ider så ni får super gärna komma med förslag! :)

Om ni skriver ett förslag i detta inlägg som jag tycker är bra och vill andvända så får ni en länk i det inlägget!

Så vad kan ni förlora? Det e ju bara att skriva ett litet förslag! :)

Jag skulle bli super glad! <3


Love u!


Nu åker vi! ;)

Nu åker vi till stallet! :)

hoppas de e några roliga mäniskor där <3 Det brukar det vara så det är det säkert idag åckså!

Men det skall vara underbart att rida! Var ju inte i stallet igår, sen måste jag komma ihåg att jag skall pussa på Lord från hans ägare Saida!

Saida, saknar dig <3

Hon e pluggar nån stans och saknar henne mega mycket!


Klantigt/pinsamt

Detta skrev en tjej Hanna hon är också vinnaren av mest klantigt/pinsamt

Hejsan, detta är kanske inte är så passande till kategorin "klantigt" utan själv hade jag sagt "pinsamt". men iallfall väljer jag att skicka (eller kommentera) in detta till er.. :)
--
Det var en dag för ca 1 år sedan (ja, det var förra vintern så det var ett tag sen.) så skulle vi till vångabacken. Jag var där med min bror och med min farmor (farmor skulle följa med oss och ta fota och sådana onödiga saker..) Jag och farmor stod i kön till att låna skidor och pjäxor medan Henrik skulle gå och hämta stavar.. och medan han var iväg stod vi bara där och "små" pratade. Det kom en kille brevid mig och då trodde jag det var Henrik och sa "tog du inte stavar till mig..?" farmor stod och skratade jätte jätte länge. och det pinsamaste med detta var ju att han var lika gammal som mig.. haha. fast om man tänker tillbaka till det nu är det kanske inte så pinsamt, men ändå lixom.. ;)
haha.. :p
Lycka till med er blogg, :D


Grattis

Skvallerbloggarna är ute igen...

Ja nu har ponnysanning skrivigt om oss och nellie ni kan ju läsa det här om ni vill:)

Ja tycker att det är lite roligt faktiskt;)

Kram

Hiss!

Nu måste jag hissa människor som kollar och hjälper till när man rider. Det kan ge så otroligt mycket när man har någon som kommenterar lite att nu går hästen bakom hand eller att hästen behöver trampa under sig mer. Ja så nu Hissar jag föräldrar, kompisar eller tränare. Personer som även ser hur det ser ut för du kan bara gå på känslan som ryttare.Kram

Dressyrschabrak Diss och Hiss!


Hiss, hur snyggt kan det inte vara att ha ett enkelt vitt schabrak? Jo, hur snyggt som helst!Fult med den där neråt flärpen! En klar Diss!


Avundsjuk!

Idag åker mamma till Island!

Såååååååå avensjuk!

Visst hon skall inte få rida så mycket men endå. Skulle  ju vara jätte mysigt att få rida där!

Mamma åker idag och kommer hem på söndag! Ha det bra mamma, älskar dig! <3

Ja, mamma ha det bra, lite avensjukt endå! ;)


Avundsjuk!

Idag åker mamma till Island!

Såååååååå avensjuk!

Visst hon skall inte få rida så mycket men endå. Skulle  ju vara jätte mysigt att få rida där!

Mamma åker idag och kommer hem på söndag! Ha det bra mamma, älskar dig! <3

Ja, mamma ha det bra, lite avensjukt endå! ;)


Godmorgon!

Godmorgon!

Idag är det skolan som gäller! :(

Men man måste ju till skolan! Just nu vil jag bara att det ska bli sommar, varmt och med massa kompisar <3

Dagen i skolan består av tråkiga saker tror jag, tyvär. Ska åka till skoan nu så puss på er! <3Puss, puss!


Skvallerbloggarna?

Vart tog alla skvaller bloggar vägen?

Många skvallerbloggar bloggar man inte på, vissa har försvunnit helt och hållet och vissa uppdaterar alldeles för sällan!

Lixom vart tog dem vägen?

Jag tycker att någon ska ta sig i kragen och blogga ordentligt skvaller, och mycket!

Men en sak har jag att tacka er skvallerbloggar:

Ni skrev om Nellie, om ni inte hade skrivit om henne tror jag inte att jag skulle ha hittat till denna super söta och underbara tjej!

sen måste jag säga att det var lite kul att läsa om sig själv i det inlägget som Rsskvaller skrev! :)

Nu gör jag såhär:Ida <3

Du får en bonus länk! :)


Hur F lyckas man med...

.... att riva sig själv så att man blöder? Det kan jag inte riktigt förstå men kan bara säga att jag lyckats. Jag satt och läste en bok och sedan när jag vände blad märkte jag att det var blod där mitt finger varit. Jag hade kliat mig i hårbåtten och märkte att det vär därifrån blodet kom. Ja jag vet ärligttalat inte hur jag lyckas....Ja vad har du gjort som är klantigt? Den som kommenterar det roligaste/klantigaste får en länk i en vecka så bjud på dig själv.

Kram

Underbara Nellie!Som ni ser så ramlade nelli av igår när hon tränade! Hennes självförtroende har nu sänks!

Jag har chattat lite med henne på facebook och komenterat i hennes blogg! Jag tycker att det är riktigt synd att hennes självförtroende har sänks!

Hon e ju en underbar tjej so em grym på att rida! Det ser ni ju i filmen tills stoppet!

Nellie du e ju grym!

Du kan allt med rätt stöd! jag hoppas att du känner dig bättre snart!

Alla borde ge henne en liten glad komentar idag så hon kanske blir gladare!

Nellie du kan allt! Kän inte någon press! Vi, dina läsare skulle älska dig lika mycket om du ramlade av 55 gånger per gång du rider! Vi skulle älska dig lika mycket om du bara red ut med dinna ponnyer! Vi älskar dig exakt som du är!

Nellie jag har aldrig träffat dig men önskar att vi gjort det! Jag kommer alltid tycka tt du e en underbar tjej och kommer alltid älska dig! Inte för din ridning, inte för din blogg, inte för dina läsare, För dig! Jag kommer älska dig för den du är inte nån annan och inte din blogg och inte din ridning!Love U!


Ridpass Shadow 8/3!Igår red jag Shadow i ridhuset! Vi delade ridhuset med en super söt islands häst! Sååå söt var den!

Pappa tyckte att Shadow såg jätte fin och fräsch från början! Ha var pigg och glad! Och hur kul är det inte att rida dem då?

Verkligen en trevlig kväll i stallet! Ddock blev det lite sent! Men vi åkte i alla fall inte sist (vilket häder för ofta!) :)

Men shadow var jätte duktig och lydig! Käns verkligen jätte roligt att vi har honnom alla dar i veckan nu! Synd att det nog inte kommer vara så länge pga. tids brist.

Men Shadow var fin och pigg och glad. Han var ganska mjuk och följsam, men det viktigaste tycker jag var att han verkade glad och som om han hade rolit. Jag tycker att det är viktigt att hästen har det rolit också.


Älskar dig och kommer alltid att göra det! <3


Ingen medryttare!

Ja från den första har vi inte haft någon medryttare på älsklingen Shadow. Därför kommer de nu ha två vilodagar var som jag tycker passar dem båda ganska bra. På dessa dagar kommer vi vara hemma och plugga:) Ja vi måste ändå tänka på hur våra betyg ser ut och nu är det 1 1/2 år kvar på grundskolan så det är bara att kämpa på;)

Ja i alla fall kommer hästarna nu vila på måndagar och onsdagar. Vi har valt dessa dagar då Mamma tränar väldigt sent på måndagar och att hela veckan halkar efter pga sömnbrist på måndag natt. Sedan är det hoppträning på onsdagar då man inte får rida samtidigt och då är det ut eller vara med på träningen som vi inte kan. ja eller så klart vila som vi nu valt.

Vi har nu samma antal stall fria dagar som tidigare men att de får vila en extra dag i stället. Det tror jag kommer leda till piggare och gladare hästar och jag hoppas att det fortsätter att gå så bra som det gjort hitils. Så nu har vi våra älsklingar för oss själva<3

Och fina är älsklingarna

Kram

Köldskador!

Jag har faktiskt köldskadoer på mina händer!

Mina händer är jätte torra och prickeer hela tiden på grund av köldskadan! Det är värst på ena handen och det gör jätte ont.

Jag smörjer in handen med handkräm men det verkar inte hjälpa så bra! :(

Har ni några bra tips på hur man kan få händerna att bli bra igen? I sånna fall skulle jag bli super glad om ni komenterade!

Bilder på den värsta handen:

Hoppas att ni ser lite på de dåliga bilderna;P

Kram

Ridpass Fire 8/3


Ja igår red jag Fire i ridhuset. Han var ganska spänd då det var en Islandshäst som töltade runt som var väldigt konstig enligt Fire. Ja lilla knäppis;) Han var i alla fall väldigt fin utöver detta och det släppte efter ett tag utom när hon med islandshästen gjorde en töltökning då det lät ganska mycket.

Jag red på åttvolter och gjorde ökningar och minskningar. Jag red lätt i traven och i gallopen så längde jag mäst på steget så att bakbenen skulle komma igång ordentligt. Ja han gjorde övningarna bra tycker jag:) Han var super fin enligt mig och pappa som såg;)


Kram

Hissar!


Hiss för snösulor nu när det är vinter så bra att hästarna inte får snösulor. Så en klar hiss enligt mig vad tycker ni?


Kram

Godmorgon!

Ja nu bär det av mot skolan. Skall bli ganska skön dag då vi inte har så mycket skoltid då en halv dag går åt till att idrotta. Ja så vi syns vell lite under dagen hoppas jag:) Och det skall bli mycket blogg idag<3

 

Kram

Stallet klart!

Ja nu är vi hemma från stallet. Det var super mysigt med mysiga hästar. SÅ keliga<3 Ja Det var väldigt roligt att vara i stallet och var mysigt med hästarna.

De var super söta och de verkade må super bra<3 Ja det var skönta att det inte var så många i stallet. Man kan då fokusera lite mer på sig själv och gjöra allt i sin takt... Ja det tog ett tag för oss att komma ut till ridhuset men man måste ju mysa med hästarna<3Kram

Grimma i hagen?

Ska man ha grimma i hagen eller inte?

Det finns många åsikter och synpunkter kring det. Då e frågan vad man SKA ha.

Det finns ju fördelar och nackdelar.

Fördelar med att ha grimma i hagen:
Man kan lättare fånga in häste i hagen och om den rymmer.
Lättare att få in huvudskygga hästar och liknande.

Nackdelar med att ha grimma i hagen:
En häst kan fastna i ett träd tex.
Hästar kan bita sönder dem på varandra.
Hästen kan klä av sig grimman och då kan det vara svårt att hitta den.

Våra hästar har inte grimma i hagen eftersom dem brukar lyckas klä av dem och då försvinner dem lätt. Så då är det enklare att lägga dem utanför hagen. sen känns det lite "friare" Att dem kan busa med varandra utan att ha en grimma ivägen.


Här hade Fire en grimma eftersom det var nya kompisar som han testade att vara med. Då skulle det vara enkelt att ta ut honnom ifall det blev bråk! Vilken det senare den dagen blev :(


Tips!


Ja här kommer lite övningar som alla kan göra för att få hästen lydig. Ovasett vilken nivå man ligger på. 

Lydnad = Grunden för allt

Ja det som är viktigast innom ridsporten är att hästen lyssnar. Man kan inte ha en häst som rider sina egna vägar och hoppar de hinder den vill eller bara springer runt på de vägar som hästen väljer. Den måste lyssna på dina hjälper och ha dem som grunden för alltning.

Ryttarens planering:
Det finns många övningar för att få en lydigare häst men det viktigaste är hoss ryttaren. Ryttaren måste själv veta vad som skall hända för att hästen sedan skall gjöra det. Då menar jag att ryttaren måste ha ett mål hela tiden. Ex Vid A skall det vara en halt eller gallop eller vad man nu skall göra. Detta är väldigt viktigt då du själv måste se en väg för att sedan kunna få hästen att gå på den vägen.

Övningar:

Denna övning är bra efterssom man gjör saker hela tiden.

Övningar som passar enligt mig är när man gör övergångar minskar ökar. Gjör mycket saker på rätt plats helt enkelt. Sedan kan man blanda in serpentiner eller vad som helst.

Kram


Stallet nu!

Nu bär det av mot stallet blir ridhuset:) Syns efter och medans lite;) Ja mer om ridningen senare<3

Kanske ett kort inlägg men men
;)<3

Kul att ni kommenterar så mycket:) Och en fråga jag glömt har någon ätit Semlor?

Kram

Tips!


Idag blir det Rid tips som gäller!

Jag tänkte börja med att tippsa om en ridövning som vi gjorde på träningen i söndags.
Den går ut på att man galloperar på en volt och sen tänker man att man delar upp volten i fyra tårtbitar. På varanan tårtbit ökar man gallopen och på varanan minskar man gallopen.

På de gröna delarna ökar man gallopen och på de röda delarna minskar man gallopen! Jag tycker att det funkar kanon och gör att hästen blev lydig och mjuk på samma gång! En riktigt bra övning.

Denna övning funkar säkert jätte bra i skritt och trav också, men vi körde i gallop!

Ni får gärna testa övningen och lämna en komentar om vad ni tyckte!


Hemma från skolan!

Ja nu är vi hemma från skolan. Super nice;) Ja snart är veckan slut eller? Nej tre dagar kvar suck* I alla fall har dagen varit helt ok. Jobbat med So, No och musik. Ja på musiken hade vi en redovisning där jag spelade trummor. Ja det gick ju sådär... Hade väldigt ont i huvudet efter i alla fall. Ja jag fick i alla fall minst VG mer sa inte vår lärare;)

Ja nice dag hitils och kommer förhoppningsvis vara framöver<3 Jag skall ju till små killarna så kvällen kommer bli nice med blogg, stall och en bok som skall vara utläst på fredag till skolan:S

Ps:

Vad roligt att ni tycker att Shadow e fin<3 Visst e han snygg i kroppen, tänk att han e 23 år (Caroline som rider)

Kram

Roligt!Jag tycker att det är ganska roligt att det kan vara så stor skilnad på schabrak. Jag tycker att det översta är helt ok men det understa nej inte fin alls. Men ändå har de samma färg. Allt beror på mönster och att den översta är åtdragen medans den understa är kögglig för att den äl slapp. Ja i alla fall tycker jag att detta visar bra på att man måste välja efter annat än färg:) Vad tycker ni?

Kram


Ponnygossip!

Ponnygossip tycker jag erkar vara en riktigt bra skvaller blogg med bra uppdatering och riktigt skvaller! :)

Riktigt kul att det kommit en ny skvallerblogg med riktigt bra skvaller! :)

Länk:
http://ponnygossip.blogg.se/

Ja, ni som inte kollat in den borde göra det!


Till ponnygossip!


Godmorgon!

Godmorgon!

NU åker vi till skolan! :)

Vi har musik uppspel idag så ska vara i skolan lite tidigare så vi hinner öva! :)

GUd vi ska spela inför hela klassen! Ush! Jätte läskigt ju.

Hinner inte fota dagens outfit eller facelook så ni får en bild på Killarna! :)


Söta va!


Godnatt!

Godnatt! NU e det sängen som gäler!

Super trött! Vi syns imogon! Puss!


Sötaste hästen blev...Ja hästen heter Elsa och ägaren/vinnaren av tävlingen är Ida. Kul att många röstade och alla bidrag var super söta:) Ja besök Idas blogg nu:)

Grattis, grattis:)

Kram

Bilder från gårdagens träning!

Ja som sagt blev det inte så fina outfittar då vi hade lite brottom till träningen;) (Trodde vi haha)

Hur snygg e inte Shadow?

Ser lite muppat ut när jag rider lätt:S Ja, ja

Ja samma sak här;)

Söta shadow i full fart:)

Ja blev inte så många bilder då de flesta var väldigt oskarpa:S Ja mamma är inte så duktig på att ställa in kameran rätt efter ridhusets ljus och rörelse;)


Kram

Gårdagens outfit!

Ja igår så tränade vi och vi försökte matcha lite;) Dock så hadde vi inte ett grått schabrak i stallet då det görs om i täckesrummet där man kan ha schabrak. Men i alla fall så blev det helt ok under ridningen och fint under av och fram skrittningen:) Ja här är den i alla fall

Den visar i alla fall den svartgrå outfitten vad tycks?

Kram

Gårdagens ridpass Shadow!


Ja, igår tränade jag Shadow för Isabelle! Det var riktigt skönt att komma igång att träna igen. det blev ju inte så mycket träning på vintern eftersom vi blev sjuka. Men nu kommer vi nog komma igång och träna ordentligt eftersom Isabelle är Cornelias stora syster och Cornelia har ju kommit med sin Hingst till vårt stall! Så då kommer ju Isabelle komma och träna Cornelia och då kan hon träna oss också! :)

Men själva ridningen Gick super bra med tanke på att det var länge sedan vi tränade! Shadow var ganska lydig och tyckte att det var roligt! Vi tränade mycket på tempoväxlingar och han var jätte duktig. Tanken var att dem inte skulle bli svettiga eftersom dem står ute men han e ju så långhårig att han blev svettig endå! :P

Nu tänker ni säkert "varför klipper dem inte hästen då?" Men det gör vi inte eftersom Shadow är en gammal ponny och eftersom han står ute vill vi inte att han skall frysa. OM dem fryser finns ju risken att dem tappar vikt och det är ju svårare att få upp en gammal ponny i vikt än en yngre!

Bilder från ridpasset kommer i bästa fall ikväll!

Bild på Cornelia och Valdo (hingsten) Bilden lånade jag från Ida!

Fint va!


Söta lilla Ida!

Hoppas bilderna på oss kommer ikväll! Måste redigera dem och fixa lite! ;P


Inget löshår här inte!

Nej jag har inte löshår!


Helt äkta och mitt!

Först med rätt svar var:
Sofie


Ridpass Fire 6/3


Ja som sagt så tränade jag igår för Isabelle. Det var super roligt att komma igång med träningen igen. Ja vi har inte tränat på hela tiden då vi varit sjuka så det var jätte roligt:) Ja det gick också ganska bra tycker jag han var lite spend i ena varvet och ville inte riktigt släppa en läskig dörr ur blicken. Haha ja men det gick bra:)

Ja vi tränade mest på att han skulle komma igång och minska öka. Det gjorde vi dels på spåret och längde steget. Sedan ökade vi och minskade på volterna. Det gjorde vi genom att dela in volten i fyra lika stora delar och ökade på två och minskade på två. Detta gjorde vi i både trav och gallop. I gallopen så minskade vi även volten. Vi avslutade hela passet med att trava av på serpentiner.

Jag tycker att det gick bra och är super nöjd:) Bilder får ni när vi kommit hem från skolan:)

Kram

Löshår eller inte?

Löshår eller inte?

Den som gissar rätt först om jag har löshår eller inte får en länk i ett inlägg!


Jag tog bort mitt ansikte då bilden inte blev så fin! :P

Haha! Men som sagt den sog gissar rätt först blir länkad i ett inlägg!


Godnatt!

Godnatt!

E jätte trött efter en rolig helg med alla underbara tjejer! SÅ nu tänkte jag gå och lägga mig!

Jag hoppas att jag hinner blogga imorgon bitti och fixa tidsinstälda till under dagen! Eller snarere så blir det ett krav på mig själv!

Syns imorgon!


Hemma hos Ellinor!

Hej, nu e vi hemma hos Ellinor. Riktigt kul att träffa henne det var ju jätte länge sen! Vi har tränat för Isabelle och mamma fotade, så ridpass inlägget och förhoppnings vis lite bilder kommer i kväll! Vi hade i alla fall en super mysig helg med massa underbara tjejer! Först Cornelia och ida och nu med Ellinor! Men nu ska jag vara med ellinor! //Carro

Stigbyglar?

Vilka stigbyglar skall man ha?

Det finns massa olika varianter, snygga, smarta, ja massor!Det här är bara några av många varianter. vilka andvänder ni och vilka är bäst? Personligen använder jag nr 3, eller nr 3 är närmast! Men vad andvänder ni?


Rösta nu!

Ja nu måste ni rösta på sötaste hästen.

Röstningen avslutas snart så skynda;)


Hiss!

Hissar boots!

Ja nu på vintern måste jag hissa boots då de förhindrar balltramp bra. Så om din häst får ssår på benen/hoven tycker jag att du skall sätta på boots i hagen:)Kram

Träning idag:)

Idag skall vi träna för Cornelias storasyster Isabelle. Det skall bli roligt om hästarna sköter sig;) Ja med de gör de alltid så det går nog bra. Jag och carro skall träna omlott efterssom de inte får bli svettiga nu när de står i uteboxar. Så det blir nog inte jätte hårt. Men i alla fall skulle mamma fota:) Ja vi hoppas att hon kan få till några bra bilder, haha ja men vi får se;)

Nu skall vi i alla fall åka till stallet och så sedan skulle vi vara med Ellinor Det skall bli super roligt tycker jag:) Vi kommer självklart blogga också:)


Söta Shadow och Biggen i hagen:)

Nu står söta Fire ensam igen då hans hagkompis skadat sig:( Får hitta en ny kompis till honnom snabbt:)

Kram

Grattis Sandra!

Grattis Sandra på 15 års dagen! Älskar dig gumman!


Sandra och Shadow på tävling!


Så snyggt!

Detta täcke tycker jag e sååå snyggt! Verkligen jätte snyggt!


Jag tyker det är jätte snyggt och skulle gärna ha ett sådant! Sååå snyggt ju!

Vad tycker ni?


Godmorgon!

Nu har alla vi vaknat! ;)

Vi hade en jätte mysig kväll med bästa tjejerna. Fast ïgentligen skulle alla sova i Jennifers rum men jag flydde in till mitt rum för det blev så Jävla varmt, Haha!

Jag vet inte riktigt när det blir stallet men det blir det nån gång! :)

Igår hade jag lite träning för Ida. Hon tyckte jag var duktig. :)

Ida och hennes ponny.


Visst e dem söta!E med bästa tjejerna!

Nu e vi med bästa tjerna! Så nica att va med Ida och Cornelia de var ju jätte länge sedan!

Här får ni en bild på Ida!
Här får ni en bild på Cornelia!Älskar er bästa tjerna! <3333

Och imorgon blir det Ellinor!


Benlindor jag tycker e snygga!

Dessa färger med röda sträck tycker jag e snygga!
Pannband


Jag tycker att det är fint att ha väldigt enkla pannband på hästar med täcken i ansiktet och lite mer avanserade på hästar utan tecken. Så det ovan tycker jag passar häst med tecken och det nedan en häst utan tecken.

Vad tycker ni?

Kram


Stall dags!

Nu skall vi åka till stallet. Ja vi skall ta en promenad ute är planen. Ja pulsa lite i snön;) Ja de e ju lite jobbigt för dem också. Ja det skall i alla fall bli super mysigt att komma till stallet<3 Hästarna är ju så underbara och det skadar ju inte direkt;)

Glöm inte att rösta på sötaste hästen

Syns sen

Alfabetet!

Jag såg på en blogg att hon gjort som ett alfabet med hästar hon träffat/rört och tänkte jag skulle göra det också! Smeknamn e ok!

A - Allan (ridskolehöst)

B - Bamse (Pappas förra häst)

C - Corona (Min första medryttarponny)

D - Don (mammas och pappas häst)

E - Elsa (idas ponny)

F - Fire

G - Glenn (en gammal medryttarhäst)

H - Harry (min tränares häst)

I - Isa (ridskole ponny)

J - Jonatan (ridskole ponny)

K - Kalle (det finns två kalle i vårat stall)

L -  Lord

M - Moreno (häst i stallet)

N - Nero (Häst i stallet)

O - Oktas (Står i samma stall)

P - Pinocio

Q -

R - Russifer (Ridskole ponny)

S - Shadow

T - Tornado (Häst i förra stallet)

U - Urban (stod i vår stall)

V - Ville (häst i stallet)

W -

X - 

Y -

Z -

Å -

Ä -

Ö -

Haha! Lite kul att se vilka som var svårast att komma på!
Redigeringstävling avslutad!

Ja nu avslutar jag redigerar tävlingen och de som van var....

M`

Julia

Ja så nu är det bara att maila och jag skall göra mitt bästa:) Ni kan välja storlek och lite teman osv men ni måste maila med de bilderna ni vill ha med:) Bra om ni kan maila så snabbt ni kan så jag kan börja:)

Kram

Ridpass Shadow 4/3


Ja igår red jag Shadow barbacka efterssom han har skav efter sadelgjorden och då låter vi det vila ibland. Ja det börjar bli bättre nu i alla fall:) Det ända är att det är ett mysterium hur det kom till då vi haft teddytunnel på hela tiden? Ja jag kan inte riktigt förstå det men, men.

I alla fall var han lite över pigg och för minsta lilla snudd med skänkel flög han iväg;P Ja kanske inte riktigt men han var i alla fall pigg. Han var lite stel i början men i slutet blev han super fin:) Han gick i en bärande form och jag är så nöjd:) Man kan ju inte kräva lika mycket när man inte har sadel då man själv inte sitter lika bra och kan då inte använda de små hjälperna på samma sett. Ja han var i alla fall super fin.

Mamma tömkörde Don så jag fick hålla mig lite undan efterssom man inte kan gå förbi på samma sett. Jag redi i alla fall på volterna och gjorde lite minskningar och ökningar och ja ett bra pass helt enkelt:)


Ja söta lilla Shadow:)

Kram

Godmorgon!

Godmorgon! Idag blir det stallet och inte så mycket mer!


Saknar alla kompisar på forsen (mitt förra stall)! :(

Men det var så kula att COrnelia sov hos oss igår eller förgår (torsdag till fredag)! Jätte mysigt att få träffa henne så och kunna se på film och så, riktigt mysig sen gick vi och la oss typ halv två! Haha vi sov till typ halv elva!


Under dagen tänkte jag försöka rita en bild till vinnaren och måste påminna er om tävlingen vi har nu! Klicka på "Tävlingen" för att komma till inlägget om den!

Alla anmäler sig!


Hemma!

Hemma! Men måste fixa lite saker!

De e verkligen skumt att min kille som jag hade i 5 börjar chatta med mig på facebook och vill ha mitt nr!

Lite konstigt när vi  inte pratat på tre år!

Dressyr hjälm sökes!

Vi letar efter snygga och inte allt för dyra dressyr hjälmar så om du vet något märke på en hjälm samt vart man kan köpa den så skulle det vara supersnällt om du kunde kommentera det:)

Ja vi letar efter hjälmar nu så hjälp oss;P


Kram

Täcke!

Vi skall nog införskaffa detta fleece täcke vad tycker ni? Jag tycker att ddet är super snyggt:)

Ja fin färg enligt mig och fint att det är text och så på det. Ett fint täcke som man kan ha på tävlingsplats eller meting enligt mig:)


Kram

Stallet nu!

Nu skall vi till stallet:) Det blir ridhuset idag också men nog tvärt om när det gäller hästarna;) Ja det blir nog lite ordentligare för min del eller vad man skall säga jag kräver nog lite mer:) Ja men vi får se:) Syns senare i alla fall:)
Kram

Hiss och Diss ridstövlar!

Jag tänkte hissa och dissa lite olika ridstövlar!


Lackade ridstövlar tycker jag är riktigt snyggt! Gör stöveln lite mer intressant! Den blir lixom roligare! Dressyrbågen e ju jätte snygg och hög! Hade jag vuxit färdigt hadde det kanske blivit en sån här!Tycker jag ser grymy fula ut! För klumpiga i foten och lädret ser ut att ha en dålig kvalite! foten verkar vara väldigt bred och det ser ut som om den skulle kunna fastna i stigbygeln väldigt lätt. Bådde ful och opraktiskt! Ja, verkligen en


Jag tycker dessa ridstövlar är fula. Jag tycker inte att man skall ha ridstövlar i massa konstga färger (just denna var ju inte det men det finns ju jätte många färger i samma modell). Jag tycker bara att stöveln är helt fel! Visst, den kan kanske vara snygg till hoppningen men, om du nån gång vill tävla dressyr så skulle det ju vara jätte fult om man kom med en sån här stövel!Dessa har jag och jag tycker att dem e grymt snygga och jätte sköna. Dem är gjorda för barn och ungdommar som växer. Därför finns det lite resår på insidan men det är väldigt diskret. Jag tycker att det är jätte smart med resoret när man växer! sen tycker jag att stöveln är jätte snygg! den finns även med snörning för dem lite mer hoppintresserade, men det untan snörning tycker jag e mycket snyggare ut!

Vad tycker ni?

PS: Glöm inte att fråga oss frågor i bloggsvar!Ridning intresse eller jobb?

Vissa har ridning som intresse och andra som jobb. Vad vill du ha ridningen som eller vad har du den som?

Vi har ridningen som fritid och intresse just nu men man kan ju även jobba i stall, vara beridare, inridare, tränare osv. Ja men vad är egentligen bäst? Vill man bara ha hästar som sitt intresse eller vill man få betalt över att rida? Många kan se det som en dröm att få jobba med hästar men de som jag har pratat med som jobbar med hästar tröttnar mer och mer på ridningen.

De jag pratar med har tyckt att det är ett jobb och att man inte gärna håller på med ens jobb hela tiden. Så om du berider hästar som ditt jobb vill du inte gärna rida din häst efter som ett exempel. Nu har jag inte träffat någon med just detta problem. Så vill man jobba med hästar egentligen eller är det bara vissa hästyrken som man vill jobba med? Ja detta har jag funderat ganska mycket på och nu lutar det till att jag vill ha hästarna som ett intresse och inte jobb.

Kram
 


Redigera!

Nu får du en stor chans. Jag kommer nämligen lotta ut några som jag kommer redigera en bild till. Ja ni har ju sett några bilder jag gjort tidigare och nu kan även ni få en. Jag vill nämligen träna på att redigera bilder men det är väldigt tråkigt att inte göra något. Alltså bara redigera för att träna därför skall ni få chansen att få en bild:) Ja de kanske blir ganska lätta men det får vi se:)

Om du vill ha en redigerad bild skall du bara kommentera detta inlägg och skriva mail/bloggadres i komentaren så att jag kan kontakta dig i fall du vinner. Du kommer sedan maila några bilder till mig så jag kan redigera:) <ja det är bara att kommentera du kan inte fölora någonting;)

Kram

Ridpass Fire 3/3


Ja jag han som sagt inte blogga igår kväll så det får bli nu istället;) Jag red Fire i ridhuset. Det gick ganska bra faktiskt. Jag krävde nästan ingenting. Lät honnom trava och gallopera i sin egen form. Däreomt stälde jag igenom och så för att han skulle bli mjuk men jag kortade inte upp honnom utan han fick gå i en låg och ganska lång form hela passet. Vi red med Cornelia och hon red en Hingst ponny. Super söt, man kan ju inte rida hur nära en hingst som helst så det blev lite specielt pass. Ja Fire var lite mallig och ville gärna gå fram och hingsta upp sig haha, ja han e sööt men det gick bra vi fick tillslut ganska bra avstånd för först drog hingsten till Fire och Fire vägrade gå men Cornelia fick stopp på Hingsten och jag fick fram Fire.

Jag är ganska nöjd ver ridpasset i stort. Allt gick bra han var avslappnad och lugn nästan hela tiden så jag är nöjd.


Gammal bild det syns eller? Haha

Kram

Fråga i bloggsvar!

NU får ni ta och fråga massor i bloggsvar!

Fråga eller säga något!

Det e ju mycket enklare att svara på era frågor och sådant! Nu när jag har lyckats fixa bloggsvar får ni ta och fråga!

Haha!


Helt sjukt ju!

Som många säkert vet så har Sanna och Rodney i big brother förlovat sig. Big brother hade fixat fram ringar och ddem förlovade sig!

Jag tycker detta e helt sjukt! Dem verkade ju inte så seriösa! Dem skrattade och det var mer som en "lek"! Vad är poengen att förlova sig om man inte e seriös? Ingen vits ju?

Jag fattar inte att man gör ågot sådant, visst bra TV, och nii kommer garanterat få många löpsedlar! Men jag fattar inte poengen med att förlova sig. Vad tycker ni om detta?

Sanna Redsäter är en dansös från Floda. Foto: Daniel Ohlsson/TV423-åriga Rodney Da Silva från Haninge. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Jag tycker det e sjukt!Vad tycker ni?


Nu har alla vaknat!

Nu har vi vaknat! :)

Nu skall jag, jennifer och Cornelia äta!

Jag ska försöka tvinga Cornelia att gästblogga, men räkna inte med det eftersom hon inte ycker hon e bra på det! Men det tycker jag hon e! Men hon kommer nog inte göra det! :(

Men nu får ni fråga massa frågor i bloggsvar! Ni kan även tycka till något om bloggen och så! :)

Ni kan ju fråga vad ni vill! Det e ju kanon!

Nu skall vi äta och kolla få film!

Puss puss


Bloggsvar!

Nu har vi fixat bloggsvar till bloggen!

Där kan ni fråga, berätta och massa mera! Andvänd den väl!

TAck till Andrea!


Godmorgon!

För det är ju faktiskt morgon!


Men nu skall vi gå och lägga oss! Så trött! Skönta att man har varit ledig men veckan gick ju sååå fort eller den e ju inte slut ännu!

Tänkte säga vem som van min lilla mini tävling det blrev.....

Amanda!

Grattis till dig! Du får maila en bild till oss som jag skall göra mitt bästa att rita av! eller om du vill ha en bild som jag ritar från egen hjärna! Det skulle vara kanon om det var en häst! Då jag e bäst på det! ;)

Hoppas du tycker det blir roligt! Sen vill jag till lägga att jag inte e en konstnär utan gör detta som en amatör, men hoppas du blir nöjd i alla fall! :)


Va? Vart kom ni ifrån?

Vart komm alla ni ifrån? Vi har ju haft massa läsare de senaste dagarna så sukt!

Men ni e ju underbara! <3

Nu blir det mys med underbara COrnelia lite film och sånt!

Ni får se den där bilden på henne och bucke igen! Men de e ju så nice att få va med henne igen. Det har ju inte blivit så mycket av när vi står på olika stall!Jag ska försöka tvinga henne att gästblogga imorgon men hon tycker inte hon var så bra på det!


Hissar!


Ett tag hade Shadow väldigt mycket problem med munnen(Han har en missbildning) och vi kunde då inte rida på vanligt bett så då testade vi hackamore. Han gick inte alls bra på hackamore och blev jätte stark. Ja det gick helt enkelt inte bra. Då fick vi låna ett bettlöst av en i stallet som gick jätte br. De fungerar genom att de känner av ett tryck. Ja det fungerar i alla fall super bra enligt mig:) En klar


Kram

Stall dags!

Ja nu bär det av mot stallet. Det blir jogging i ridhuset, hoppas de är pigga och glada:) Ja det blir nog inte så jätte hårt och vi får nog hålla oss undan lite då det är träningar på torsdagar. Därför blir det inga bilder på ridningen heller efterssom vi inte vill störa träningen. Men i alla fall hoppas vi att vi får med oss Cornelia hem:) Ja det var jätte länge sedan vi träffades ordentligt så ja antingen idag eller imorgon skall vi se till att hon kommer hit;P Ja super roligt att träffas igen:)


Sötisar<3

Kram

Jag tänkte ha en liten tävling!

Den går ut på att jag lottar ut en teckning eller vad man säger.

Ni anmäler er genom att komentera typ jag e med, viktigt att ni skriver mail eller blogadress så jag kan kontakta vinnaren! Sen lottar jag ut en vinnare som jag ritar en bild på en häst till! OBS! Jag e inte så jätte duktig men skall göra mitt bästa!

Ni kommer få bilden via mail så jag kommer scanna in den på datorn så ni vet!

Jag hoppas ni tycker det blir rolit!
Detta e en jag gjort! UTan bildjag vet inte vad som e lä´ttast, men som ni ser så e jag inte jätte duktig, men det kan kanske vara värt en komentar! :)

Hoppas alla e med!


Träning på att redigera!

Som jag skrev för ett tag sedan så tränade jag på att redigera bilder. Jag valde att göra idolbilder efterssom man då gör något av dem också och någon blir glad:D  Ja några av bilderna jag gjorde har kommit upp på bloggarna runt om. ja bara två stycken men vad tyckerni?


Ni kan hitta bilden här

Ni kan hitta bilden här

Hoppas det var ok att jag lade upp bilderna här på bloggen men vad tycker ni?

Kram

Så j*a kul med bloopers!

Det e ju så kul med bloopers! Man garvar ju tills man döööör!Haha!


Hemma från optikern!

Ja, nu har jag  kommit hem från optikern!

Jag kommer få både linser och glasögon, men kommer ha linser när jag visar mig ofentligt! :)

Man måste typ gå tillbaka och "träna" på att sätta i linser innan man får reseptet på dem! Jätte konstigt men det är vell för att dem skall se att man kan!

Jag hade ganska ojämna ögon eller vad man äsäger, ett hyfsat bra öga och ett som inte var lika bra. Det kommer nog bli lite konstigt när man måste ha olika styrka på linserna till ögonen! Man såg ju så sjukt mycket bättre när man fick på sig "glasögonen"! Ja, det ska bli nice att kunna se något! ;)

Vad tycker ni om skvallret på rsskvaller?


Skvallret handlar om söta nelli och oss! <3 <3 <3 Nelli e ju så underbar!Tips


Ja det var ett tag sedan jag skrev ett tips så nu får det vara dags;P Ja detta tips gäller om du har problem med skav.

Skav i munnen:
Om en häst har skavsår i munnen eller kanske bara sår är det svårt att rida på ett bra sett efterssom det gör ont på hästen. Därför är det ganska viktigt att göra vad man kan för att hästen inte skall få sår/skav. Det man skall tänka på om en häst redan fått skav i mungipan kan man fundera på vad för bett man har. Skall man kanske använda ett snällare bett eller är hästen nikel alergisk eller beror det på att ringarna skaver? Ja om det beror på ringarna kan man ju istället köpa ett menfasta ringar eller sätta på gummiplattor. Detta är bara att testa vad som är bäst.

Salvor kan man också h ai hästens mungipor och då kan man ha idomin eller vittvaselin som jag föredrar då det lägger sig mer som en hinna som skyddar.

Detta är vitt vaselin går att köpa på apotek.

Sadel skav:
Hästar kan ha väldigt mycket skav av sadlar och då tycker jag att man skall köpa renskinn som funger super. Men hästar kan även ha skav av gjorden och då skall man sätta på teddytunnel och smörja in med återfuktande efterssom det annars kan bli väldigt tort. Helosan fungerar bra.

Skav av täcket:
Om en häst får skav av täcke måste man kolla på hur täcket ligger på hästen. Vart ligger trycket vad får hästen skav av och så vidare då när du vet på ett ungefär är det bra att byta täcke tll ett som inte har samma tryck osv. Även här är det bra att smörja in då hunden kan återhämta sig snabbare och få ny fin päls snabbt.

Ja hästar kan även ha andra skav och då är det viktigt att försöka lista ut varför hästen har skav och om det är av schabraket byt ut det till ett annat osv.

Hoppas detta hjälper lite om du har en häst med skav.

Bett!

Ja det finns många olika slags bett med olika funktioner. Ja vilket gillar ni bäst och varför? Här kommer några bett och min åsikt om dem.


Fasta bettringar tycker jag är väldigt bra. Det tycker jag efterssom ringarna inte gliderrunt och då minskar risken för skav.


Jag tycker inte så mycket om hackamore då det dels är ganska skarpt och dels är svårt att arbeta hästen.


jag gillar inte raka metall bett då det blir ganska stumt och skarpt för hästen.


Raka gummibett brukar de flästa tycka är svårt att rida med då man inte kan göra så mycket. Jag håller inte riktigt med men jag tror att hästen måste vara mjuk för att den skall gå bra på bettet. Vi har ett liknande bett på Shadow efterssom han får skav av alla bett vi testat utom detta. Ovavsett om vi har fasta ringar eller nikel fritt får han skav. Men i vissa fall kan detta bett ge skav.

Ja detta var mina åsikter om några bett.

Kram

Skvaller?

Hahaha Ja vi såg nämligen tackvare en av våra kompisar att RSskvaller hade ett skvaller om oss och Nellie haha. Ja de överdrev lite om att vi/ Nellie var fjeskisar fattade inte riktigt men,men. I allla fall lite roligt att folk reagerar bara för at man kommenterar på varandras bloggar. Visst att vi har kommenterat och så men ja som sagt tycker vi att Nellie verkar vara en fantastisk tjej och förstår inte varför det skall bli en stor graj av några kommentarer.

I alla fall tycker vi självklart att detta var rolig men i fall ni vill läsa inlägget klicka här

Kram


Lindor eller benskydd?

Vad tycker ni e snyggast, smartas, bäst? Benskydd eller benlindor?


ellerJag tycker mest om benlindor efterersom det finns många fler färger och sen känns det snyggare och bättre! Vet inte varför! Men vad tycker ni? Vad e bäst, snyggast och smartast? Vad andvänder ni helst?


Träns hiss/Diss

Ja kör på samma som jag gjorde tidigare idag fast med svarta träns. Detta är vad jag tycker och innom dressyren. Vissa är kanske fina på hoppning men jag säger vad jag tycker utifrån dressyren.


Jag tycker att detta var supersnyggt. Fint med det lackade och den breda nosgrimman.


Ja gillade inte att det var tunna remmar plus blinget på nosgrimman. Inget dressyrträns så lite hänger nog på det också;)Tyckte inte om det här alls. Nosgrimman är typ lika smal/bred som de andra remmarna nej inte min smak.Så fint... bred lackad/glansig nosgrimma och rundsytt me like:)Kram

Idag har jag ritat lite! :)

jag ritade en häst! Kan inte direkt säga att den blev så bra men ni får se den endå! :)Ja, som jag sa, inte så fin!

Men eftersom jag vill träna så ritar jag i alla fall! vad tycker ni? Hur hemsk e den?


Blogg.se= Inte glad

Vi är inte så glada på blogg.se nu då de haft något slags problem så att ingen (tror vi) har kunnat logga in. Men nu är det tydligen fixat och vi får hoppas att det inte blir yttligare problem med blogg.se för det orkar vi inte med. Vi vill ju blogga massor:) Ja men som sagt så hoppas vi att det är förståligt och att ni kan ta ikapp ikväll;)

Hatar blogg.se nu!


Kram

Byta rytare?

Idag är det ganska många hästar som får väldigt många olika ryttare. En som rider den dan och en annan som rider dagen efter. Jag tycker att det inte är så bra, jag tycker att man kan ha två till tre olika ryttare på ett ungefär och hälst två. Vi har två till tre ryttare på Shadow och två ryttare på Fire. Jag och carro rider Fire och Shadow och så har vi även en medryttare på Shadow. Det fungerar bra tycker jag. Men man kan ju tänka sig att det är ganska självklart att en häst som bara har en ryttare kan ta mindre hjälper av den än vad en häst som har fem ryttare kan. För alla rider på lite olika sett och man kan ju därför inte kräva att hästen skall förstå allt lika lätt för vilken ryttare som än sitter upp på hästen.

Jag tycker att man skall tänka på att försöka att inte skicka upp vem somhelst på sin häst efterssom den inte kommer rida på samma sätt som du och kanse därför inte förstår lika bra eller inte är lika lyhörd på vad du gör nästa gång du rider. Hästar vet inte nu rider DEN så då skall jag lyssna så på det och så på det. De tar hjälperna som de lärt sig och är vana därför är det bra att få in rutiner.

Som sagt tycker jag att man skall tänka sig för men att det är helt okej att låta andra rida men att man tänker på att dett kan påverka LITE.Kram

Godis och leksaker

Man vill ofta belöna sin häst för att den har varit duktig på en träning eller något liknande. Man kan också vilja ge hästar godis i boxen så att hästen får något att göra. man kan även ha leksaker till en häst. Men är allt bra för hästen egentligen?

Jag tror att man skall vara ganska försiktig med att ge hästen mycket godis. Det är for att det inte är naturligt för hästen att äta så mycket socker som det finns i en del godisar. Det kan leda till att hästens tänder förstörs. DÄrför tycker jag att man skall ha leksaker som man kan välja godis själv. Tex leksaker där man kan ha morötter även att man kan ge hästen morötter, äpplen eller knäckebröd som hästar älskar.


Dessa älskar de flästa hästar. Eller jag har inte varit med om någon häst som inte älskar dem. Tyvärr inhåller det väldigt mycket socker och är inte så bra för tänderna.

Den här leksaken har ju inget godis därför är det ett ganska bra altenativ om man är rädd om hästens tänder. Dessutom är den mjuk och gör att hästens tänder inte skavs/slipas ned.Man kan även ha likande bollar som främst kanske är till hagen då de är väldigt stora.... Samma sak här inte godis och mjuk så jag tror att den är bra för tänderna.


Den här leksaken är lite bättre än den vanliga lik godisen. Det är efterssom den har en boll också men även här inehåller slickdelen mycket socker.

Liknande bollar finns till väldigt många djur. Hundar, smådjur och hästar m.mm Ja man lägger i godis eller vad man vill i och sedan när hästarna rullar den kommer godisarna ut. Jag tycker att dessa är väldigt bra efterssom de vill ha det som är i och man kan välja själv om man vill ha godis eller vanlig mat. Ja hästarna vill leka med den.


Naturligt godis tycker jag är bäst om man skall ha det som belöning.


Ja konstgjorda godisar eller vad man skall säga tycker jag inte är så bra efterssom de ofta inehåller mycket socker som ofta gör godisen gått. Men ofta tycker hästar att naturligt godis är godare.

Ja det här är lite leksaker och godisar som finns ute på marknader. Ja samt vad jag tycker om dem. Har ni någon erfarenhet av något och vad i så fall. Vad tycker ni? Håller ni med eller ej?

Kram

Rätt svar är:

Hon "vann" honnom!

Den som gissa rätt först varhttp://asslatjejerna.blogg.se/ !

Tack till er läsare! Vi hade ju jätte många läsare igår! Skall inte ta åt mig all äran för det utan det var nog länken till ett inlägg som jag skrev som nellie la upp! Självklart var det länkat till inlägget om henne! Men riktigt rolit att ha 220 läsare i alla fall!

Det skulle vara bra om ALLA deltog i tävlingen som vi har nu och att ALLA röstar på den sötaste hästen!

Sen vill jag säga att om nån av er vill sälja något, så kan ni maila med oss så kan vi säkert lägga upp en annons på bloggen!

Sen skule det ju vara roligt med fler idolbilder ;)

E självklart JÄTTE GLAD för den vi fått :)


Gullig va! NI har sett den förut! Men ville visa den igen!

Hiss/Diss SchabrakJa det här är vad jag tycker vad tycker ni?

Kram


Tack!

Ja som sagt hade vi läsarrekord som slutade på 220 unika besökare. Det är verkligen super roligt tycker jag och jag hoppas att ni fortsätter att läsa bloggen. Vi tycker att det är väldigt roligt att blogga när man får bra respons så tack så jätte mycket alla underbara läsare.PS: Kom ihåg att rösta i tävlingen här-> http://tvillingryttarna.blogg.se/2011/february/tavling-sotaste-hasten.html#comment

Kram

Läsar rekord!

JA tack så jätte mycket för att ni läser bloggen tycker att det är superroligt<3KRAM älskade läsare... Ja alla ni 185 läsare. Nyss hade vi 125 unika besökare nu har vi 184 helt galet
:P Tack för att ni läser:)


Haha! Kommer ihåg!

I sexan och typ början på sjuan var jag så sjukt galen i en kille i vår skola! Problemet var att min bästis var också galen i honnom! Vem tror ni han valde? ;)

Detta kanske kan hjälpa:
Den som har rätt först blir länkad i mitt nästa inlägg! ;)

Gud va jag var aglen i honnom! Och hur många tårar det fälldes från mig och min bästis då! Haha!


RSS 2.0