Tips


Ja det var ett tag sedan jag skrev ett tips så nu får det vara dags;P Ja detta tips gäller om du har problem med skav.

Skav i munnen:
Om en häst har skavsår i munnen eller kanske bara sår är det svårt att rida på ett bra sett efterssom det gör ont på hästen. Därför är det ganska viktigt att göra vad man kan för att hästen inte skall få sår/skav. Det man skall tänka på om en häst redan fått skav i mungipan kan man fundera på vad för bett man har. Skall man kanske använda ett snällare bett eller är hästen nikel alergisk eller beror det på att ringarna skaver? Ja om det beror på ringarna kan man ju istället köpa ett menfasta ringar eller sätta på gummiplattor. Detta är bara att testa vad som är bäst.

Salvor kan man också h ai hästens mungipor och då kan man ha idomin eller vittvaselin som jag föredrar då det lägger sig mer som en hinna som skyddar.

Detta är vitt vaselin går att köpa på apotek.

Sadel skav:
Hästar kan ha väldigt mycket skav av sadlar och då tycker jag att man skall köpa renskinn som funger super. Men hästar kan även ha skav av gjorden och då skall man sätta på teddytunnel och smörja in med återfuktande efterssom det annars kan bli väldigt tort. Helosan fungerar bra.

Skav av täcket:
Om en häst får skav av täcke måste man kolla på hur täcket ligger på hästen. Vart ligger trycket vad får hästen skav av och så vidare då när du vet på ett ungefär är det bra att byta täcke tll ett som inte har samma tryck osv. Även här är det bra att smörja in då hunden kan återhämta sig snabbare och få ny fin päls snabbt.

Ja hästar kan även ha andra skav och då är det viktigt att försöka lista ut varför hästen har skav och om det är av schabraket byt ut det till ett annat osv.

Hoppas detta hjälper lite om du har en häst med skav.

Kommentera!<3
Postat av: Emma

Bra inlägg! :D

2011-03-03 @ 12:08:09
URL: http://thehoppmupps.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0