Stallet!Nu skall vi åka till stallet.

Det blir en promenad med killarna eftersom vi e sjuka, så vi tar och borsar dem och myser med dem. Em mys dag helt enkelt. Sen skulle IDA vara där så jag täcker tvinga henne att gå med oss. :)

Men vi syns imorgon eller ikväll. sorry, det blir inte så bra uppdatering som jag sa och trodde, vi har lite brottom! :S

Men see you! <3Ledsen för den dåliga uppdateringen!

Leedesn för den dåliga uppdateringen.

Vi har varit hemma och sjuka idag oc inte orkat göra mycket alls. Jag e förkyl och vaknade med huvudvärk. INTE KUL. Men nu e jag i alla fall vaken och kvällens uppdatering kommer bli mycket bättre!

Från och med nu kommer vi dessutom kunna blogga mer, eftersom vi inte har några fler "riktiga" skoldagar innan sommarlovet. :)

Så nu skall vi faktiskt skärpa oss. :)

Ja, men det finns inte små mycket roligt att säga. Jag hann fördigt med det viktigaste i skolan igår, så det e bra. :)


Men ni får en bild på min tränares hund! R.I.P
Hiss!

En sak som ajg måste hissa är denna flugspray jag tycker att det är den bästa av de jag testat i alla fall vad tycker ni? Vad använder ni för någon?


Ja jag tycker att den är jätte bra vad tycker ni om ni testat och vilket annat märke tycker ni är bäst?


Kram

Skolan nu!

Nu skall vi dra till skolan, har ganska mycket att göra nu de sista dagarna och därav den låga uppdateringen igår. Ja vi båda pluggade nästintill hela dagen så ja vi hittade tyvärr inget rum för bloggandet men snart börjar vårt "sommarlov" ja vi kommer typ inte göra något vättigt efter onsdag känns det som, efter onsdag är det ju ledigt torsdag - måndag och sedan är det bara en utflykt en idrottsdag och en städdag sedan skolavslutning:) Så man kan säga att vi har det ganska lugnt framför oss så ja då kan vi ju blogga nästan hur mycket som hällst:)

Ja nu skall vi som sagt dra till skolan, jag skall lämna in ett steg och redovisa ett:) Sedan har jag lite som måste bli klart tills imorgon som jag skall jobba med.

Bjuder på denna bilden, är det någon som saknar det gråa och trista vädret? Men Fire e så gullig på denna bild tycker jag<3

Kram

Ledsen!

Ledsen för sååååååååå DÅLIG uppdatering!

Jag e jätte ledsen men jag har pluggat från morgon till kväll, och tagit några enstaka mat pauser och liknande!


Hoppas ni förstår och vi snyns imorgon!

Godnatt! <3


Godmorgon!

Godmorgon!

Nu e det dax för lilla mig att PLUGGA! Jag har as mycket att göra idag som ska vara klart imorgon! BROTTOM!

Så vi syns ikväll eller imorgon! MÅSTE PLUGGA!

Vill hälsa Grattis till Nellie som debuterade L:A igår och VANN! Stort grattis!

Och IDA som debuterade (tror jag) L:B och gick felfritt, hamnade presic utan för placering!

GRATTIS TILL ER! <3


Anpassning!

En sak som jag tycker är väldigt viktigt är att man anpassar ridningen och träningen efter hästen samt ryttaren. Álla hästar behöver olika träningssätt på samma sätt som vi människor, vissa hästar trivs bäst med korta efektiva pass medans andra hästar trivs bäst med lite längre pass fast med mer lugnt arbete och då måste man tänka på hur man skall lägga upp träningen för att hästen skall trivas men också för att man skall komma så mycket framåt som möjligt. På samma sätt behöver vissa hästar längra framridning än andra inför tävling och vissa hästar behöver göra alla rörelser innan man går in på tävlingsbanan medans andra hästar bara behöver joggas fram lite för att bli varma i kroppen. Jag tycker därför att det rä viktigt att man tänker på hur man anpassar träningen för sin häst och sig som ryttare.

Vad tycker ni?


Kram

Ridpass Fire 27/5


Igår red jag Fire i ridhuset, jag joggade bara lite, han var fin och så men jag hade inte alls så höga krav han fick gå i en lägre form och det ända jag krävde var att han tog mina hjälper vilket jag tycker att han gjorde bra. Han lyssnade jätte bra framåt och tillbaka så jag är jätte nöjd. Dock så var han lite larvig och tittade på en superleskig mur som stod i ena hörnan av ridhuset ja i alla fall struntade han totalt i den på slutet vilket var jätte bra:) Jag är jätte nöjd:)

Lyckan är när man får äta gräs:)

Kram

Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet, vi får se hur vi rider hästarna idag vet inte riktigt vad vi skall göra men i alla fall måste vi hem och plugga igen:( Ja vi har pluggat nu på förmiddagen och skall göra det när vi kommer hem också så ja inte direkt en super rolig helg plugg, plugg ja snart behöver vi i alla fall inte plugga så mycket mer eftersom att det är lov:) Så skönt det skall bli:)

Men nu skall vi i alla fall dra:)

Bjuder på gulliga bilder på älsklingarna<3

Kram

Hej på er!

Hej på er alla läsare:) Ja nu börjar jag känna av sommaren och att lovet snart är här men inte riktigt ännu det är lite plugg kvar som jag måste göra. Därför är det en slutspurt nu för att nå dit man vill. Men, men i alla fall så kommer vi inte plugga ordentligt efter tisdag då det ändå inte kommer påverka betyget vi har även ganska många sköna dagar framför oss som  att vi skall bada ja och liknande sedan så har vi hemstudiedag på onsdag och sedan är vi lediga på torsdag och fredag även måndan efter så det blir en riktigt lång helg som man kan slappa på och vara med kompisar samt hästar:)

I alla fall så tror jag att vi skall åka till stallet hyfsat snart, ja vi får se hur vi skall rida idag men vi skall i alla fall troligtvis byta ut allt strö i boxarna i alla fall Dons och sedan ta bort bädden i Fire samt Shadows för att byta till halmpellets imorgon. Ja vi måste i alla fall byta till halmpellets snart. Alla hästar i vårt stall skall ha det och det är för att det är ett så pass bra strö och man behöver heller inte fylla på med så mycket hela tiden för man skall tydligen få med jätte lite strö när man mockar villket jag tycker är jätte bra.

I alla fall så kan ni vänta er ganska rolig läsning idag:)


Kram

Redan 97 läsare idag!

Nu har vi 97 läsare, redan. Gud vad ni har ökat! :)

verkligen JÄTTE roligt!

Detta är jätte roligt och vi hoppas att ni fortsätter att läsa våran blogg. Sen e jag ledsen att uppdateringen inte varit den bästa de senaste dagarna. men det beror faktiskt på skolan eller vad man säger! Denna helg kommer också bli FULL av plugg sen efter tisdag kommer det bli lite mindre och då kommer bloggen i fokus!

Men det kommer bli bättre. Sen hoppas vi att ändringarna som bloggen skall få kommer snart. Skall bli riktigt roligt så vi hoppas att det blir klart snart: :)


Nuvarande Headder! undrar hur bloggen kommer se ut när allt e klart????

Haha! Ja vi får se när det e klart! :)


De olika grenarna...

Ja det finns massor av olika grenar innom ridsporten men en fråga är, finns det några som är bättre/sämre än andra? Skadar vissa grenar hästarna mer än andra?

Ja tyvärr så finns det ganska många ridgrenar som sliter väldigt mycket på hästarna, så jag tycker faktiskt att man skall tänka på hur sin gren sliter på hästen och vad man skall göra för att minska slitaget? Även så kan det vara bra att tänka på att inte träna på de slitsammare grenarna hela tiden även att man tar det lugnare och sänker kraven på vissa pass.

Det som sliter kan vara:
- Snäva svängar i full fart
- Hastiga stopp
- Mycket tyngd på frambenen
- Träna på samma sak väldigt ofta

Så jag tycker att man skall tänka på saker för att få sin häst att må bra och att man minskar slitaget för hästen.
Vad tycker ni? Tänker ni på hur det kan slita på hästen och vad du skall göra för att minska slitaget?


Bjuder på en bild på mina älskade hästar som jag älskar så otroligt mycket<3<3

Kram

Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet, vi skall jogga killarna idag. jag vet inte riktigt vart men antingen i ridhuset eller på utebanan men det beror på hur många som är i stallet och vart de personerna rider ja så vi får se:) Jag hoppas i alla fall att vi kan fota men vi får se:)

I alla fall så skall vi dra till stallet nu och träffa dessa underbara killar<3

Love you<33333

Kram

Back on track

Ja nu är vi tillbaka ordentligt igen och snart blir uppdateringen som innan vårat lilla blogguppehåll eller ja vi fortsatte ju att blogga men inte riktigt lika ofta:) Men i alla fall så skall vi göra allt för att ni skall få bra läsning igen så nu har ni någonting att se fram emot:)

Så ja nu vill jag att ni skall Läsa ofta och kommentera:)

Bjuder på en gullig bild på våran Chinchilla Bamse:)

Kram

Besöksrekord!

Igår hade vi besökrekord! :D

Vi hade 302 läsare! UNIKA! Tidigare rekordet var 220 tror jag! Men nu e jag en glad tjej!

Visst hör det nog ganska mycket att göra med länken som nellie gav oss igår men, endå! :) <3

GLAD GLAD GLAD!!!! <3

:)


Så himla glad för det nya rekordet! får se om ni lyckas slå det igen! :) Jag hoppas att ni kanske fortsätter att följa bloggen för det skulle i alla fall jag tycka var super roligt:)


Kram

Skolan!

Nu skall vi till skolan!

Jag har lockat jennifers hår och jag hade flätor inatt så jag har också lite lockar!

Jennifers hår blev as fint tycker jag! Nöjd! :)

Men nu skall vi till skolan och vara duktiga. Jag måste fixa färdigt en grej och jag tänker tvinga Jennifer att hjälpa mig! haha, :P

TACK NELLIE för länken igår! :) <3TACK! <3<3


Drömmen?

En sak som jag tycker är ganska konstigt är att många som får egen häst eller medryttarhäst som länge drömt om det sedan tröttnar. Det behöver självklart inte vara så och jag känner absolut inte så:) Men det jag menar är att i början när man fått bli medryttare eller liknande längtar man varje gång och vill vara i stallet jätte länge men sedan kan det leda till att man inte längtar men tycker att det äör super kul när man är i stallet. Har ni också tänkt på att det är ganska många som trappar ned eller slutar med tex medryttarhäst för att de inte känner samma sug?

Ja jag vill alltid ut till mina hästar men ibland kan det vara lite jobbigt när man måste åka just när det regnar och vädret är dåligt. Sedan blir jag alltid jätte glad när jag träffar mina älsklingar och då kan jag stå i regnet och mysa med dem:)<3 Ja hästarna älskar jag i all oändlighets oändligheter.


Älskar er Shadow och Fire<3<3<3<3

Kram

Viktigt!

En sak som jag tycker är ganska synd är att många är ganska rädda för att ha sina hästar med andra hästar, tex för att de kan skada sig eller för att de busar för mycket. Jag tycker tvärt om att det är väldigt viktigt att man har sin häst med en annan häst för att hästen skall få ha roligt. Sedan finns det ju undantag då det är bättre att ha dem ensamma det kan vara att sin häst inte passar med någon annan i stallet eller att sin häst skadar andra hästar. Ja det kan finnas andledningar till att ha hästen ensam men jag tycker att det skall vara ett undantag och inte att det är ovanligt att hästar går tillsammans, jag tycker att man  skall göra sitt bästa för att ha glada hästar och hästar är faktiskt flockdjur därför tycker ja att man skall låta dem vara det och framföralt i hagen då de skall få göra lite som de vill.

Vad tycker ni?

Fire på bete med sin hagkompis Nero:)

Kram

Skolan!

Nu skall vi snart åka till skolan. Vi skall jobba med lägenheten och fixa klart det, för det skall lämnas in imorgon.

Sen efter skolan skall vi ha typ info om skolbalen (vi går inte i niaan) utan vi skall servera på niornas skol bal. Jag tycker att det är jätte roligt att servera så deet skall bli riktigt kul. Eller jag hoppas det i alla fall. Tänk om man skulle klanta sig totalt och typ spilla mat över någon. INTE SÅ KUL. Haha, vi får hoppas att det inte händer.

Men nu skall vi snart åka och jag kan säga att glädjen har hållit i sig. Jag är fortfarande glad! :)

you made ​​my day! :)

Ja, see u later!Min tränares häst bandage får stå för bilden. Grymt  fula bilder och det är riktigt synd om honnom att det är där.    :( lilla Harry!

men vi syns! <3


Dagen!

Idag hade vi som sagt prov, det gick vell sådär kan man säga.

Sen har ja plugat för fullt med ett projet som vi har nu. Jag e verkligen ledsen för att det inte blir så bra updat och det kommer det nog tyvär inte bli tills på måndag. Och det är jag verkligen ledsen för. Men skolan måste gå föst nu.

Jag hoppas ni förstår och jag vill bara säga förlåt för dålig update. Men jag skall plua lite till sen ta en snabb dush senSååå bra! :)

Men se you later!


Skolan!

Nu skall vi åka till skolan! Känner mig fortfarande sådär och lite sjuk men jag har verkligen inte tid nu...

Jag får åka och vara sjuk i skolan. Jag smittar ju inte så det e ju ingen fara. Men en viss person har gjort min dag idag! Tack så jätte mycket, jag e såååå glad! <3<3

idag blir det nog provet som vi missade igår. Vi övade både i går kväll och källen innan det så det går nog bra. :) Vi får hoppas det i alla fall. :)
 

Ja, sen skall jag göra ett helt steg idag och redovisa det imorgon. Sen skall jag plugga massa i helgen och ja, skolan e fokus just nu, det blir tyvär så. Men nästa termin skall jag sköta mig hela terminen inte bara i slutet! haha! :)

Men vi syns sen!Får stå för bilden! <3


Grattis Nellie!

Gud vad roligt för dig gumman! Verkligen AS kul!

Du kommer göra dig såååååååå bra i TV och jag hoppas att ditt problem löser sig! :) Det kommer bli as kul att följa dig och jag hoppas verkligen att det går bra, med allt.

Ha så roligt gumman! Du e värd det! <3Have fun! <3


Hemma och sjuka!

Jag är fortfarande sjuk och jag har även lyckats smitta Jennifer! Så idag är vi båda hemma och sjuka!

Jag hostar jätte mycket och hade även lite högte temperatur än min "vanliga". Så jag e hemma och tar det lite lugnt. Fast jag skall plugga i alla fall så det blir nog bra.

Men vi e ju hemma så om ni vill önska inlägg skulle det vara jätte bra eftersom jag inte kommer på så mycket. Orkar ju inte tänka så mycket nu när jag e sjuk. Har dessutom JÄTTE ont i huvudet.

Som jag sa igår kommer nog uppdateringen inte bli lika bra som den vanligt eftersom vi måste lägga fokus på skolan. Men vi kommer endå blogga så ni får endå hålla koll . Sen kommer ju det bli lite anorlunda utseende mässigt sen också! :)hur kommer detse ut och vad kommer ändras? Det är en bra fråga som jag inte tänker svara på! ;)


Sorry!

Jag är jätte ledsen men från och med nu kommer uppdateringen inte bli den bästa fram till veckans slut.

Självklart skall vi göra det bäst vi kan för att blogga men vi kommer prioritera skolan eftersom det blir ganska mycket att göra i slutet. Jag hoppas att ni förstår och kan förlåta oss för det. MEN vi kommer blogga så ni får inte glömma att kolla in bloggen denna vecka i alla fall. Dermot kommer kraven på oss själva om bra uppdatering inte vara lika hög. Därmot kan jag meddela att bloggens utsende nog kommer förändras lite i slutet på nästa vecka så från och med torsdag får ni hålla lite extra koll! :)Sötnos, bamse! <3


Ridpass Fire 21/5


Ja som sagt red jag båda två igår och nu tänkte jag berätta om ridpasset med Fire.

Fire var jätte fin han var mjuk och så men han ville inte riktigt gå i den formen jag ville ha honnom i. Ja jag ville ha honnom i en lägre form så att han kunde slappna av lite och så men i början tyckte han mest att det var lite konstigt när ett hinder med plast mur blåste upp. Ja svårt att förklara. Men i alla fall blev han super fin i slutet och sökte sig ned jätte bra så jag är jätte nöjd över honom.

Bjuder på lite bilder från när fire gått på bete. Ja de blir invanda nu och står nu ett tag in på dagen och sen så skall de få gå hela dagarna.


Fire och hans hagkompis Nero

Fire söötnosen:)

Kram

Ridpass Shadow 21/5


Igår var Carro som sagt sjuk och orkade därför inte rida så då red jag båda killarna:) Båda var jätte fina men nu tänkte jag skriva om Shadows ridpass.

Shadow var jätte fin. Han var fin i formen och mjuk i sidorna. Vi tränade mest på galopparbete och det gick jätte bra. Jag gjorde lite förvänd galopp och även lite enkla byten men även övergångar mellan galopp och trav. Han var verkligen jätte fin och jag är jätte nöjd:)


Kram

Stallet!


Nu åker vi till stallet! det blir nog en liten promenad med hästarna. Jennifer börjar nämligen också bli sjuk! :(

Jag vill bli frisk´. Jag har inte tid att vara sjuk! Dessutom ska jag prata så lite som möjligt för annars kan det typ förkylningen sätta sig på stämbanden och då kan man typ inte få prata på en månad. Jag eerkänner jag är inte rätt person för det. Jag är prat glad så i sånna fall kommer jag typ DÖ!

Haha, men det skall bli mysit att träffa hästarnn även fast jag inte vet hur mycket jag kommer kunna göra!

älskar er.
Godmorgon!

Godmorgon!

min gårkväll var ganska tråkig och ja är fortfarande sjuk. Idag skall jag ta och tvinga mig till stallet även fast jag är sjuk. Jag vill ju träffa mina små hästar. <3

Idag tävlar Cornelia Lycka till till henne och valdo.

Nån som skall göra nått kul. Nu vet man lite vad som s¨kall hända i sommar i alla fall. vill ni se?

Lista:
-NFM (New forrest mästerskapen)
- London (julklapp blir nog i sommar)
- ev Göteborg (hälsa på lkite vänner och sånt)
- Vakta hundar! :)
- Landet

kanske nått mer men vet inte! :P


En av hundarna som vi skall vakta när den var valpis! :)


Inget stall.

Nu åker Jennifer, mamma och pappa till stallet. Jag mår väldigt dåligt nu så jag stannar hemma. :(

Jag kommer ju sakna hästarna och jag har jätte dåligt samvete, men nu när jag är sjuk så har jag inte så stort val. :(Älskar er! <3

Ja, önske mål på inlägg nu när jag är hemma? KOMENTERA!


Gårdagen i stallet!

Tänkte berätta lite om gårdagen i stallet. Ja det var jätte mysig dag och det är alltid mysigt att få träffa hästarna:) Ja jag och pappa promenerade med Shadow och Fire eftersom Carro började hosta så fort hon rörde lite på sig så tyckte vi att det var bäst om hon mockade för då skulle hon kunna vila om hon behövde men hon kunde lixom inte direkt vil om hon hade promenerat med en häst.

I alla fall var båda super pigga och glada igår, man märkte absolut inte att Shadow var 23 det var mer som att han var unghäst eller i alla fall en väldigt pigg häst:) Ja sööötnos han var jätte glad och super söt roligt att se. Ja älsklingar<3


Sötnosar

Kram

Godmorgon!

Godmorgon underbara bloggen!

Nu skall jag plugga, sen ska jag vell till stallet. får se hur vi gör med ridningen, jag låter ännu värre idag! :(

Det är så himla jobbig att vara sjuk, jag har haft så mycket otur med det nu. Såååå tråkigt! :( Ska ni hitta på nått kul i helgen? Själv består den till mesta del av plugg. :( Det blir så mycket att göra nu i slutet av terminen.är fortfarande såhär snygg ;)

Haha, ja gillar komentaren jag fick igår om denna bild! haha :)


Hiss och Diss!

En sak som jag tycker kan höja eller sänka en outfitt är pannband. Så nu tänkte jag visa några som jag tycker är fula och fina samt vart man kan köpa dem för hur mycket.


329:- Hööks


Måste Dissa detta panband för jag tycker att det såg ganska billigt ut men det är min åsikt vad tycker ni?


649:- Hööks

Måste Hissa detta pannband jag tyckte att det var fint och jag tycker att ett nedböjtpannband kan vara jätte snyggt


85:- Börjes

Diss till detta pannband tycker att det ser klumpigt och billigt ut sedan är det ju billigt också... eller vad tycker ni?


Ja det här var några pannband vad tycker ni?:) Håller ni med mig eller inte?

Kram

Tävlingar?

En sak som jag tycker är ganska roligt är att det finns så många olika typer av tävlingsplatser. Alltså vissa är bättre än andra och ja vilka har uppdatering på internett ja men nu till min fråga. Vilken tävlingsplats tycker ni har varit sämt och bäst och beskriv vad som var bra och dåligt, jag tänker använda kommentarerna i ett inlägg och alla som berättar om tävlingsplatserna får självklart en länk i det inlägget:) Så passa på nu:P

En gammal bild vid en tävling:)


Kram

Stallet!

Nu skall vi dra till stallet.

Jag är ju som sagt sjukt så vi får se om jag orkar rida. Tror tyvär inte. Ja, så vi får se hur det blir med allt.

Nu är det i alla fall bestämt att en tjej skall fixa disignen. headdern fixar vi senare. Vi tänkte ta lite snygga sommarbilder först. Ja, men det kan dröja ett tag för hon kunde inte fixxa det direkt. Men jag har ju haft så mycket krongel med folk som skall fixa. Dem har först sagt ja, sen har dem inte kunnat så nu får vi hoppas att denna kan. :)

TACK TILL DIG! Ni får veta vem det är när det är klart! ;)

Ja nu blir det stallet i alla fall.Till er! <3Pysslat med min chinchilla!

Nu har jag pysslat lite med min chinhilla.


Buren städad och lagt i nytt spån


ny sand (bamse badar i sin sand :) )


tvättat vattenflaska (det var lite grönt på insidan som vi inte fick bort, men nu är det borta :) )kelat med honom

Bamse älskar russin, lilla gulliga bamse! :) <3


Egen häst?

Jag tänkte skriva ihop ett inlägg om när jag tycker att man kan skaffa egen häst.

Jag tycker att det beror på lite orlika saker.

Om föreldrarna kan mycket om hästar och har ridit i många år tycker jag att mann kan skaffa häst tidigare då mamman eller pappan kan mycket och kan hjälpa till. Men annars tycker jag att det kan vara bra att ha ganska många års ridskole erfarenhet. Det är mycket ansvar med en egen häst, så jag tycker att man skall vänta ganska länge. Tills man känner sig redo. Man kan även prata med sin ridlärare på ridskolan oom hon/han tycker och tror att du skulle klara av att ha en egen häst.

När det är dax att skaffa häst är det bra om man kan hitta en tränare eller liknande som kan hjälpa till med sökandet efter häst och även träningen, foder stat, m.m. När man går på ridskola behöver man ju inte fixa sånt till hästarna så jag tycker att man skall kolla att man kan få hjälp av en kunnig vuxen med egen erfarenhet.

Det viktiga är att man känner sig redo och att  det finns vuxna kunniga som kan hjälpa till. Sen äår det väldigt viktigt att dina föreldrar verkligen har råd. Det kan förekomma oberäknade kostnader (vätrinärer m.m)!

Skaffa häst när du känner dig redo! :) <3
Egen häst är en dröm för många. Men alla får inte ha en häst när man är liten. Många får/köper sin första häst när dem är vuxna! <3


Idag är jag hemma och sjuk!

Idag är jag hemma och sjuk! Jag vaknade med värsta förkylningen! Hemskt, ush jag känner mig typ döende. Sen hade jag drömt en jätte konstig dröm så jag sov nog inte så bra heller.

Men jag vill be om ursäkt för att det inte blev så bra updatering igår, men vi pluggade. Jag hade en inlämnings uppgift som skulle lämnas in idag så jag var tvungen att göra den klar. Jennifer var gullig och tog med den så hon lämnar in den! :)

Sen måste jag säga att jag blir GALEN på blogg.se när dem kronglar såhär. Dem fixade med nått så jag har inte kunnat logga in förns nu! ag blir verkligen arg och det mest ireterande är att det står att det skulle gå att komma in kl 8. Tror ni att ja kunde det? Nej. Så ireterande!


Så här ser jag ut! :P TYP!


tips på hur disignen skall se ut?

Det är en tjej som har sagt att hon kan fixxa en disign och headder åt oss, så jaghh undrar om ni har ågra förslag på hur den skall se ut. Det skulle vara jätte roligt om ni ville tipsa oss! :)Hjälp till med förslag så blir jag jätte glad! <3


Hiss

En sak som jag tycker är väldigt bra är leksaker till häst, som man dels kan ha i hagen och dels i boxen. Jag tycker verkligen att det är ett jätte bra altenativ för någon som har en otålig häst som kanske inte riktigt kan varva ned utan blir uppstressad och så därför kan det vara bra att hästen tänker på någontin annat.
Kram


Ridpass Fire 18/5!Igår red jag Fire! Super kul eftersom jag inte fått rida honnom så mycket nu på slutet eftersom Jennifer har tävlat och har velat träna inför det. Vilket jag förstår HELT. Men det var jätte roligt att få rida honnom.

Han var jätte mjuk och fin i båda sidorna, sökte sig nerå jätte fint och var mjuk och fin i handen. Men i höger gallop så var han lite spändare och ville inte riktigt fatta ghallop. men efter några fattningar blev dem mer avslappnade och han lyssnade bra på mig. Jag tycker att han var jätte mjuk och fin, så jag är jätte nöjd med honnom.Söötis i vintras! gulliga du! <3


Skolan nu!

Nu skall vi dra till skolan:) Mamma är snäll och kör oss, det gillas alltid. Ja i alla fall så är skolan inte alltid rolig och idag skulle jag heldre velat vara hemma och sovit. Men man får inte alltid som man vill....

I alla fall är det inte mycket av skolan kvar nu för det är faktiskt snart sommarlov:) Ja kan bara säga att jag längtar dit. Gör ni det? 
 
Idag skall vi i alla fall bara plugga och sedan skall vi träna på kvällen vilket alltid är roligt. Så ja dagen är ändå helt ok.

Bjuder på en söt bild på Don när han springer lite:) Så att ni vet är den tagen på kliniken för ett tag sedan:)

Kram
 

Hiss!

En sak som jag måste Hissa är Back on track jag tycker att det är superbra och ger bra värme. Jag tycker att de fungerar och jag tycker att det kan vara bra att använda om sin häst har problem med tex ben eller rygg eller liknande. Har ni någon åsikt om back on track?Kram


Diss!Jag tänker dissa konstgjorda ryktborstar. Dem gör att hästen lättare får stötar och det vill man ju verkligen inte. Vi hade en typ sånhär borste till fire men när man borstade och sen råkade nudda med fingret på honom så fick han en stöt, sen den borsten andväns inte längre. Så visst det finns säkert konstgjorda ryktborstar som inte ger stötar mot hästen, men vissa gör det. Så en stor DISS till det.Vad tycker ni?Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet. Ja vi brukar inte vara i stallet på onsdagar de brukar vila men eftersom det inte blev någon ridning igår pga vädret så åker vi ut idag:)

Ja vi får se hur vi skall rida men det blir nog på utevolten för det är träningar i ridhuset. Ja men vi får helt enkelt se. Vi får se om kameran följer med idag men jag hoppas att den kan det:)

Ja i alla fall har vi fixat inlägg till er som kommer under kvällen men nu skall vi dra så hejdå så länge.

Bjuder på en gullig bild på Bamse:)

Kram

5 saker ni kanske inte visste om mig!

1. Jag är ca 1,70 lång.
2. Jag har ALDRIG ridigt en hingst.
3. Jag ÄLSKAR

4. Jag råkar alltidförstöra mina ridbyxor.
5. Jag älskar och


Godmorgon!

Godmorgon!

Idag är vi lediga! Skönt, men jag skall ändå plugga så det spelar inte så stor roll.

jag tänkte berätta lite om hur ridningen (eller snarare inte ridningen igår). Vi skulle rida i ridhuset så vi gjorde i ordning och gick ut, och när vi komm in började det spö regna, vi har plåt tak på vårat ridhus och det lät JÄTTE högt. Vi hörde inte vad vi sa till varandra. Det är nog svårt att förstå hur högt det lät. Det var en annan tjej i ridhuset, hennes häst blev GALEN så hon gick ut från ridhuset. Vi ledde någrra varv så att hästarna inte skulle få gå ut när dem var rädda, sen gick vi ut ur ridhuset. så det blev ingen ridning.

Ja, ni skall få lite huvud bilder på hästarna i alla fall! :)Ville (en häst i stallet)Fire <3


Fire <3Fire <3Shadow <3

Fina killar! <3


Utverdering tävlingsplatsen!

Tävlingen var ganska bra!

Framridningen:
Var sudär eftersom det var hagar med hästar brevid som hand RACE! Så många hästar blev tittiga och det var inte den bästa platsen. Sen var det ju utomhus och som många nog vet så var vädret inte det bästa i söndags!

Tävlingsbanan:
Var innom hus och det var ett bra underlag. Så bra! :)

Läktaren:
Fanns mycket plats på läktaren bla. en cafiteria med glas så man kunde se tävlingen samtidigt.

Priserna:
Jag tycker att priserna var bra. Vinnarna fick vinnar täcken och det var fina så priserna var bra! :)


Rosetten och plaketten Jennifer fick Häst Schampot och Ridstrumporna kom inte med på bilden.

Kram

Stallet nu!

Nu skall vi åka till stallet! :)

Kameran ska med! Jag måste komma ihåg det! MÅSTE!

Det blir ingen bild när vi rider eftersom det inte finns nån som kan fota. :( Pappa skall vara hemma och jobba och mamma skall rida själv!

Bilderna kommer upp imorgon och då är vi lediga. Så ge oss massa tipps på vad ni vill att vi skall blogga om imorgon! Alla som tipsar får en LÄNK i ett inlägg! :)

Ni får lite bilder på stallet så länge!


Stall gång!

Sadelkammaren!
¨
Foder kammare!


Solarium!Stallet nu!

Nu ska vi till stallet, vi ska nog jogga i ridhuset, vet faktiskt inte riktigt vem jag ska rida och heller inte vad jag ska träna på heller, men i alla fall så skall vi dra nu:) Det blir nog en ganska sen kväll men vi är lediga imorgon så det gör inte så mycket...

Ja i alla fall skall vi dra nu och sen får vi se om vi kan ta med kameran, hoppas men vi får se:)Kram

Det bads om nya bilder!

Ni bad om nya bilder och jag skall försöka ta med kameran idag!

Ja har tänkt på det ganska ofta men glömmer det alltid! Jag skall be mamma påminna mig. :)

Tack för att ni säger till vad ni vill ha. Annars vet vi ju inte och då kan vi inte bättra oss. Men jag skall försöka komma ihåg kameran.

Så länge kan ni få en osedd bild (fast gamal)Gullig! <3


Jennifer fick!

När Jennifer komm 5 i söndags fick hon

- Rosset
- placket
- ridstrumpor
- häst shampo

Jag tycker att det var ganska bra priser. Rosseten var ganska stor, eller ganska lagom. Placket var lixióm en placket. Haha. Ridstrumporna såg ut att vara helt ok. Häst shampot såg också ganska bra ut.

Så helt ok var priserna! :)


Rosseten! :)


Hiss!

En sak som jag tyckte va jätte bra var att på tävlingsplatsen vi var på kunde man följa hur man låg till och vem som var inne på banan och liknande, vi internet. Super bra för när jag låg placerad kunde vi följa hur det gick på mobilen i bilen. Ja verklien superbra:P


Bilden är tagen hemma så att ni vet:)Kram


Skolan!

Nu skall vi dra till skolan, det är prov idag på någonting om hur det är att flytta hemifrån ja i alla fall kan jag faktiskt det som jag skall kunna:)

Ja i alla fall kommer inlägg upp under dagen till er:) Ja i alla fall måste jag dra nu:)


Kram

Jag behöver hjälp!

Jag vill ha en HELT ny disign. Jag kan göra headdrar men deet är själva disignen jag vill ha ny en headder också, men det kan jag fixxa själv om inte nån har möjlighet. Så jag undrar om ni vet nån som kan fixxa det åt oss. Gärna gratis eller billigt. Om någon av er vill göra en gratis åt mig så får ni självklart länk i ett inlägg och ni kan självklart få skriva ett gästbloggsinlägg.

Jag hoppas att ni skulle vilja hjälpa mig för jag är lite desperat av en ny disign. Jag vill gärna ha hjälp med headder också. Så om ni vill hjälpa mig så e det bara att komentera. Ni kan självklart få komme med egna förslag om nån deal som vi kan hitta på. Men jag behöver verkligen hjälp!!!

SNÄLLA HJÄLP MIG!

;) Jag behöver er hjälp! :)
Tävlingen!

Ja som sagt så var vi på tävling igår. Ja det var en Lätt B:1 och en Lätt A:1 så det var kul att köra två klasser. Dessutom var det ju Jennifers första LA så det var jätte kul.

LB:1
Han ville inte riktigt vara med och var allmänt tjurig, tills ´gallopen kom. Den biten gjorde han jätte fint. :) Det blev ett par ganska stora missar, men vi slutade endå på 60.96% och hamnade i mitten.  Så det var ju inte så jätte bra!

LA:1
På framridningen var han fin fast lite spänd. Det var en hage brevid där hästarna racade så han blev lite spänd. Men jag tycker att det gick ganska bra på framridningen! :)

På banan var han fin och lyssnade bra, en stor förbättring från LB:1! :) Han gjorde det mesta jätte fint och det blev 65.00% verkligen roligt att det gick så bra på första LA:n. Det räckte till en femte placering! :)Visst är dem duktiga! :)


Hemma och Sjuka!

Vi är hemma och sjuka idag! :(

Jag vaknade och hade jätte ont i halsen. :( jag tror att det beror på att jag var ute så mycket igår och det det var ju jätte kallt. Det är ju inte kul att ha ont i halsen och vara sjuk! :(

Sen vill jag jag be om ursäkt för att det blev så dåligt bloggande igår och tidigare, så jag hoppas att det blir bättre snart. :)

Vi skall försöka skärpa oss, och vara duktiga! :)
Förlåt från oss! <3


Svar på tal!

När han är 100 % igång, kommer ni/ dom starta några tävlingar på honnom? :)

Svar:
Jag har faktiskt ingen aning. Mamma har inte dem bästa tävlingsnerverna och pappa vet jag inte om han vill eller ska. Sen vet jag ju inte hur det blir en dagen när vi går upp på storhäst. Så jag kan faktiskt inte svara på den frågan! :(Sööt!


Tävlings dax!

Idag är det tävling som gäller. Vi får se hur bra update det blir, det beror ju lite på hhur långt tid allt tar.

Jag tänkte ge er ett ridpass så läng! :)Jag tänkte berätta lite om hurr det gick i torsdags när jag red Don (mammas och pappas häst). Jag tycker att det gick ganska bra! :) Han var ganska mjuk och fin, men anska stor gämfört med våra små ponnysar. Lite mer häst att rida. Men han var mjuk och fin och det är roligt att se att han bara blir bättre och bättre efter skadan. Mamma och pappa har verkligen jett honom en kanon bra changs och gett honnom den tid han har behöft.

Vätrinärerna tycker att vi har varit jätte duktiga och tålmodiga som har gett honnom över ett år för att han skall bli bra. Vilket verkar löna sig! :)  Så himla roligt när man får något för allt jobb och tid man lagt ner.

Han kan nog bli en kanon fin häst, bara han får den tid han behöver. Han är inte riktigt igång ännu            men med tid kommer han nog bli kanon. :)Sööötis! <3


Ledsen! :(

Ledsen för gårkvälls och daens super dåliga uppdaterring.

I fredags kväll däckade vi och var super trötta. så vi orkade inte tänka på någonting typ. Sen idag har nästan all tid gått åt att förbereda morgondagens tävling. träning m.m.

Jag hoppas ni förstår att tidin ibland inte finns och det är jag verkligen super ledsen för. Imorgon kommer nog tyvär inte uppdateringen vara så bra eftersom dagen går åt tävlingen. Jennifer skall rida två klasser imorgon så då tar det ju ännu längre tid. :P Men vi får hoppas att det går bra. :)Lilla Jennifer och Fire skall tävla imorgon! :)


Ridpass Fire 12/5


Igår tränade ja i ridhuset, det gick jätte bra han var jätte fin och lyssnade bra. Vi tränade på Lätt A:1 och delarna i det. Det gick även super när jag red igenom programmet. Jätte roligt att han var så fin. Ja det känns riktigt bra inför tävlingen i helgen då jag ska rida min tredje lokala dressyrtävling, första där det är två klasser och även min första Lätt A tävling. Ja det ska bli kul att se hur det går.

I alla fall så kändes passet jätte bra och jag är supernöjd:D

Bjuder på en gammal söt bild på Fire och mig:D

Kram

Ridpass Shadow 12/5!


Igå red jag Shadow i ridhuset. Jag tränade för Isabelle och det gick JÄTTE bra! :)

Shadow var verkligen jätte fin och mjuk i formen och JÄTTE pigg och glad. Vi ränade på LA:1 delar eftersom Jennifer skall tävla Fire på det på söndag. Så då tränade jag och Shadow på det också. Han var verkligen jätte fin när vi tränade på allt. Sen i slutet red jag igenom programet och han gjorde nästan allt jätte fint. Det enda var att han gjorde inslag i den ökade skritten (vilket bara visar att han är pigg). Annnars gjorde han allt verkligen jätte fint. Den ökade traven var kanon, sjänkelvikningarna var jätte fina och allopen var jätte fin. Jag är verkligen super nöjd med honnom! :)


Love u! <3Dags igen då...

Nu är det dags igen då, dags att åka till praon ja det skall bli rolit men nästa vecka så måste man tillbaka till skolan det skall ju inte direkt bli jätte roligt. Men i alla fall ska vi kanske få rida idag vilket kommer vara roligt men ovant eftersom vi båda bara ridigt våra egna hästar nu på ett tag. Menn vi får se hur det blir.

Jag har i alla fall fixat inlägg till er som kommer undre dagen så ni får läsa bloggen mycket:D


Kram

Ridning imorgon! :)

Imorgon skall vi nog få rida en lektion på tyresö som tack för hjälpen under prao veckan. Vilket är lite nervöst eftersom jag inte tror att det kommer gå så bra eftersom jag är van med våra ponnysar och inte andra. Men vi får hoppas att det går bra.

Våra är ju mer välridna än ridskolehästar eftersom det bara är vi som rider dem på ett konsestant sett. så det skall bli lite spännande att se om jag kan rida en ridskole häst. Ja det är faktiskt ganska stor skilnad på en häst som är van att bli riden av en och samma person och hästar som blir ridna av många olika personer. De som blir ridna av samma person är ofta lydigare mot den personen eftersom samma person rider på samma sätt och kan då få den efekten den vill av de hjälper den ger som ryttare. Ja ni kanske förstår.:P

En kul grej, att man får rida som tack för hjälpen (om vi nu får det). annars blir det ju bara jobb på jobb. :)

Vi får hoppas att det kommer gå bra. Sen skall vi äta pizza till lunch med Sofia och Linda (dem andra som praoar). Sofia är jätte snäll och går i 8 som oss (inte samma skola) och linda är också jätte snäll och går i nått gymnasium.

Ja i alla fall så får vi se hur det blir imorgon, om vi får eller inte får rida visar sig nog:P


Kram

Stallet nu! :)

Nu skall vi åka till stallet och träna! :) Vi skall träna för Isabelle och hoppas att det skall gå bra.

Jag skall rida Shadow som var Såååååååååååå himla fin i tisdags så vi får hoppas att han är det idag också. Vi kommer nog ligga lite i "andra hand" eftersom Fire och Jennifer skall tävla på söndag. Men det går nog bra i alla fall. Jag hoppas verkligen att det går bra. Det är ju så himla roligt när det går bra. :) Sen tycker Isabelle att det är kul eftersom hon hadde Shadow innan vi köpte honnom.

Sen ska ev jag eller Jennifer rida Don åt mamma, men hon kan tydligen inte bestämma sig! :P

Men håll tummarna för mig sådär vid 18.00 och frammåt för då börjar träningen! :) 


Isabelles lilla syster (min bästis <3) får stå för bilden! :)


Stövlar!

Nu har vi fått hem våra stövlar, ja vi bestälde dem tidigare i år men nu har vi äntligen fått dem, de var ganska höga men de kommer även sjunka så de skulle nog bli rätt. I övrigt satt de typ perfekt, de var lagom tajta ja helt enkelt så satt de jätte bra.

Vi skall ha hälkil i början tills de har sjunkit lite, ja så att man kan rida i dem över huvud taget. Jag tyckte i alla fal om dem jätte mycket.


Ja så här ser de ut. Vad tycker ni?

Kram

Hiss!

En sak som jag måste Hissa är hovolja. Dels så blir det snyggt när hovarna glänser extra och sedan så är det ju bra när hovarna inte blir så torra. Så jag måste hissa Hovolja.Kram

Tisdagens ridpass Shadow!Jag vet, lite sent. Men nu kommer i alla fall tisdagens ridpass.

Han var verkligen JÄTTE lydig och lyssnade kanon bra på mig, så himla roligt. På träning har vi tränant lite på enkla byten tidiigare så jag hade tänkt testa det i tisdags. Han var verkligen jätte duktigt. Isabelle säger åt mig att tänka hallt för då blir det skritt men i tisdags blev det verrkligen halt. Så himla roligt.

Sen tränade vi lite på skänkelvikningar och han var juy verkligen lydig och dukktig genom HELA ridpasset. Verkligen roligt! Han var super lydig.


Gammal bild, men sper fin! <3


Tidig morgon!

Nu skall vi åka till praon och jobba igen. Ja vi får se hur det går för jag har nämligen oont i ryggen, ja jag har skadat mig lite.... Haha Ja jag är så klantig ibland. Men i alla fall så är det mycket roligare att praoa än att sitta i en tråkig skola.

Ja vi har i alla fall några inlägg till er som ni kan läsa under dagen.


Kram

Ridpass Fire 10/5

Igår red jag Fire i ridhuset. Det gick jätte bra:) Ja han var mjuk fin och framåt, ja jätte fin var han. Jag tränade på lätt A delarna och så red jag även igenom Lätt A:1 programmet. Han var jätte fin och allt gick jätte bra. Jag är verkligen jätte nöjd.

Det som är "svårt" i Lätt A:1 som vi alltså inte tävlat förut är skänkelvikningar, ryggningar, förvändgalopp och tiometersvolter i galopp även fattning från skritt. Så det red jag igenom igår.

Jag är jätte nöjd


Hiss!

Jag tänkte hissa prao! :)

Jag tycker att prao är kanon bra för man får lära sig hur det är påriktigt. Annars sitter man ju bara i skolan och läser om hur det är eller vad man säger. Jag tycker att man lär si ganska my cket om hur det är på en ridskola ocvh då ser man ju verkligen om det är något man vill jobba med i framtiden.

JAg tycker att prao är bra för alla, skolan (eleverna borta då har dem tid för annat), där man praoar (får hjälp med saker), eleven (lär sig nya saker). Så jag tycker verkligen att prao är värd en HISS!Kram

Dags igen...

Ja nu är det dags att åka och praoa igen då. Ja det är lite tidigare mornar och framföralt längre dagar. Det är man inte van vid så man är lite trött. Ja i alla fall så är det roligare än skolan:D

Ja men nu skall vi i alla fall åka, vi har fixat roliga inlägg till er så ni kan vänta er en ganska bra läsning. I alla fall från min sida:) Men nu måste vi dra om vi skall hinna i tid.


Kram

Hiss!

En sak som jag måste hissa är större vattenkoppar kan man säga som man kan ha i hagar och liknande, det som är bra med dem är att de känner av vart vattenytan är och då fylls vattnet upp dit, jag tycker att det är superbra för hästen har alltid vatten i hagen och dessutom så fylls det på med nytt frächt hela tiden. Så en klar HISS från mig.Kram

Riktigt nyttigt!

Idag på praktiken eller praoen eller vad ni vill kalla det så hade ridlärarna en kurs. Så vi fik göra ganska mycket själva eller det e ju två andra tejer som också har praktik nu. :)

Men efter lunch skulle dem rida och träna vilket ingick i deras kurs, då frågade vi om vi inte kunde få titta på. Vilket vi fick! :D Det var verkligen JÄTTE nyttigt och jag lärde mig faktiskt ganska mycket eftersom tränaren samtidigt berättade för de andra ridlärarna. Så nu har jag några knep! ;P

Men det känndes verkligen jätte nyttigt och allt tjejen sa, verkade riktigt vettigt! så det var jätte roligt! :) Sen kändes ALLT mycket bägttre än igår, man vet ite mer hur allt går till. MEn när hästarna kommer in (dem springer själv) Så har jag ju ingen aning om vilken häst som är vem. Aja, jag kommer nog endå inte lära mig det denna vecka! :)

E ni intresserade av foton från ridskolan? Isånna fall kan jag nog ta med mig kameran någon av dagarna så får ni se hur det ser ut! :)Så himla kul att ha prao istället för att sitta i skolan, men man blir ju as trött! :P


Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet. Ja vi skall jogga hästarna idag. Jag skall träna på Lätt A delarna som är med i programmet som jag skall tävla på söndag. Ja i alla fall så skall jag alltså träna på skänkelvikningar i trav, ryggningar, förvändgalopp samt mindre volter.

Ja vi får se hur det går vi hoppas att det går bra i alla fall:)


Sötnosar<3

Kram

Tävlingsplatsen!

Nu tänkte vi köra en liten utverdering på tävlingsplatsen.

Parkering:
Parkeringen var ganska bra, men väldigt liten. För oss var parkerings möjligheten väldigt bra, men andra fick stå på betydligt sämre platser.

Funktionärer:
Funktionerärna var ganska få och många var typ barn. Därför kändes det hela lite rörigt och oseriöst. Det var endast funktionärerna som var vid parkeringen som hade västar, så det var ganska svårt att veta vilka som var fuktionärer och vilka som var vanliga mäniskor.

Framridnings möjlighet:
Det fanns två framridnings banor, ett var på en utebana där det var många mäniskor runtomkring och väldigt stökigt. Därför red väldigt få där och i stället i ridhuset. Det var bra underlag och inte allt för varmt. Men eftersom det var många ekipage där inne så var det trångt och svårt att göra det man ville.

Tävlingsbanan:
Tävlingsbanan låg presis brevid en gång väg, där det var många mäniskor som rörde sig och han blev då lite spänd. Så det var lite tråkigt att det var så många som gick, cyklade, sprang osv brevid tävlingsbanan.

Priser:
Ja, jennifer blev ju inte placerad, men vi såg att vinnaren av klassen innan vann ett vinnar täcke och att tvåan i min klass fast på c-ponny och b-ponny fick ett shabrak. Rosseterna såg ganska tråkiga ut. Prisena var nog ändå ganska bra. :)

Bild från tävlingsdagen! :)Sööt! <3


Diss!

En sak som jag tycker är ganska dåligt är när man har saker upphängda i stallgången utanför boxen, tex täcken eller liknande för hästar kan faktist fastna och götra sig illa. Därför tycker jag att man skall tänka på att inte ha det rörigt i stallgången, att man kan ha egna rum i stallet för detta. Ja så Diss till stall med täcken och så i stallgången.


Jag tycker att det är jätte tråkigt och synd att man har saker som täcken och grimmor mer eller mindre uppslängda någon stans.


Kram


Sööööööööt! <3Lilla gulliga Shadow <3

Ida tog denna bild på honnom så jag snodde den från henne. Jag hoppas att det var ok! Visst e han sååååååååå söt!

Kram


Är ni vakna?

Hallå alla bloggläsare!

Nu skall vi i alla fall dra till praon ja ni kanske inte ens är vakna såhär dags, eller? I alla fall så skall vi nu dit och ta hand om massa söta hästar, ja det är ganska stor skilnad på privathästar och ridskolehästar. På ridskolan var alla jätte snälla och lugna medans privathästarna är lite mer på och vill in eller är spunkiga och så men de flästa på ridskolan bara gick in i sin box/spilta och väntade på att man skulle stänga/knäppa fast dem. Ja ganska stor skilnad.

Men nu skall vi i alla fall dra och mer inlägg kommer under dagen.


Kram

Sökes!

Jag vill gärna ha ett sadelskåp så jag skall försöka övertala dem att köpa ett, så jag tänkte att det kanske går lättare om jag hittar ett begangnat billigare. Så om ni vet nått så skulle det vara kanon om ni komenterade!  å jag hoppas ni vet något.

Jag skulle tycka att dety var kanon att kunna ha allt i ett och samma skp istället för överallt i bilen. Vår bil blir verkligen propful när vi åker och tävlar. Det kan bero på att vi tar med massa saker som det sedan visas att vi inte andväner oss av. Haha, man veet ju inte vad som kan behövas. På förra tävlingen tog vi till och med med regn jackor, regntäcke m.m eftersom det ev. skulle bli regn. Fas t solen sken hela dagen så det var lite onödigt! Men om vi inte hade tagit med regnkläder hade de säkert börjat regna. Men då skulle man ju kunna ha allt som hästen skall ha i sadelskåpet och allt till ryttaren i bilen. SÅ tipsa om ni vet nåt! :)
 
Detta e en modell, finns MASSA!


Diss

En sak som jag måste dissa är när tävlingsplatser inte har funktionärer med västar eller liknande, jag tycker att man som ryttare skall förstå vilka man kan prata med och så, det kan vara svårt att veta vem man skall prata med annars. Vad tycker ni? Är det bra eller onödigt att funktionärerna har västar eller liknande eller är det dåligt när de inte har det skall jag kanske fråga :S?Kram


Vad tycker ni?

Va tycker ni om glitter lack på hästen? Jag vet inte riktigt vad jag tycker.Jag vet inte, det kan kanske vara gullit på typ en b-ponny, men jag vet inte. Så då tänkte jag fråga mina visa läsare om vad ni tycker. Så komentera och berätta vad ni tycker! :)

Så lämna en liten komentar! :)


Tävlingen

Nu är vi hemma från tävlingen och har varit det ett tag. Jag är jätte nöjd över ritten, han var lite spänd och så men det var faktiskt inte så konstigt för det var en promenad vägen precis bredvid tävlingsbanan där det gick massor av människor, det var barn med cyklar och med bollar och ja cyklar, bilar moppar ja ganska mycket som Fire inte direkt är van vid.

Ja jag kom i alla fall precis utanför placering, jag är jätte nöjd över ritten och Fire var framåt och jätte fin, ja utom den tittiga och spända delen av ritten. Men jag är i alla fall jätte nöjd. Mer om tävlingen kommer komma upp imorgon eller senare i veckan.


Söta lilla Fire:)

Kram


Hiss!

En sak som jag måste hissa är sadelskåp. Jag tycker att det är jätte smart eftersom man kan ha dem i släpen och utan att det ligger löst även så slipper man ha hela bilen full med saker så fort man åker på tävling. Jag tycker att det är jätte smart verkligen. Även att man kan ta med sig det om man ska på läger eller något sådant så kan man bara ta med sig skåpet utan att behöva ta sak för sak, ja en stor hiss från mig:)Kram

Prao!

Vi skall ju praoa nästa vecka oct tänkte berätta lite om stället där vi skall praoa.

Vi började rida på Tyresö ridskola då mamma red där och var väldigt insatt i ridskolan. Mamma var ordförande i styrelsen så det var ganska självklart att det var där vi började rida.

Tyresö ridskola är en ganska stor ridskola eller jag vet inte riktigt var gränsen går för "stor". men vi red typ bara små ponny där innan vi fick Shadow. tyresö har 55 hästar varav ca 50 stycken är lektionshästar. Dem har ridlektioner från barn som är 6 år och uppåt. Tyresö lridskola ligger på fårdala gård och ridskolan drivs av tyresöryttarförening.

Ni får gärna kika runt lite på deras hemsida! :)

http://www2.idrottonline.se/TyresoRF-Ridsport/Så det skall bli kul att hälsa på ridskolan igen! :)

Ridpass Fire 7/5


Igår tränade jag för vår tränare på utebanan, det gick jättebra jag är super nöjd. Vi tränade först på att han skulle lyssna fram och tillbaks och sedan så tränade vi på lite Lätt A delar som jag skall rida nästa vecka. Ja vi red lite ryggningar, skänkelvikningar och så. Sedan så red jag igenom programmet och det gick jätte bra, ja han lyssnade bra och var fin i formen, inget att klaga på:) Ja det ända var väll att det var lite svårt att rida rakt och ta ut hörnen för vi hade liksom bara konor där bokstäverna skall vara för våran bana är större än vad jag skall rida och därför så blev det så. Men, men i det är i alla fall bra för att träna upp stödet och inramningen:)

Ja han var verkligen jätte fin och jag är super nöjd:)

Kram


Stövlar?

Ridstövlar finns ju i många olika modeller och varianter. Vissa klassas som "hoppstövlar" och vissa som "dressyrstövlar".

Jag tycer att det är ett absolut NEJ till att ha hoppstövlar vid dressyr. Visst att det kan varas okej om man igentligen tävlar hoppning och bara skall testa dressyr på typ klubb eller kanske lokal nivå. Så jag skulle nog ALDRIG tävla i ett par hoppstövlar i en dressyrtävling.

Men att ha dressyrstövlar (Vanliga svarta) kan vara okej att ha i hoppning eftersom dem är svarta, sen att dem kanske inte har snörning tror jag inte att någon tänker så mycket på. Så jag skulle helt KLART kunna tävla i hoppning i dressyrstövlar.

Det är vad jag tycker! Vad tycker ni???
                                     eller

                                            

Vad tycker ni?


Tävlingsdags!

Nu bär det av mot stallet. Ja nu skall Fire knoppas bli fin och redo för tävlingen och sedan skall vi åka till tävlingsplatsen. Jag vet inte när jag skall tävla men det är i alla fall inte fasta starttider vilket jag tycker är synd. Så vi har räknat ut på ett ungefär när vi skall vara där och så, sedan blir det nog mer väntan än vad vi tror men då får vi ta det.

Jag skall i alla fall rida Lätt B:1 på en ute bana. Det är våran första ute tävling och även den första när vi har med Fire på en ute tävling. Han har tävlats ute förut men inte med oss så det är ju lite spännande. Ja vi får hoppas att han tycker att det är roligare att visa upp sig än att titta på vad som händer runt omkring honom. Ja vi får i alla fall se vad som händer och hur det går.

Vi har i alla fall fixat inlägg till er och vi kommer självklart att skriva hur det gick när vi kommer hem.


Bjuder på en bild från förra tävlingen

Kram

God natt!

God natt alla underbara läsare:) Ja det är så roligt när ni kommenterar och så.

Nu skall jag i alla fall ladda inför tävlingen imorgon, mycket sömn *host* ja inte särskilt mycket sömn lär jag få eftersom jag skall upp vid 7 imorgon, men det hade kunnat vara värre jag hade kunnat vara först i första klassen som startar 8 så ja då hade väll jag gått upp nu eller kanske inte ens gått och lagt mig ;P Ja i alla fall så känns det bra nu inför tävlingen. Det är våran första tävling utomhus och dessutom ligger en bilväg precis bredvid tävlingsbanan. Vi får hoppas att det inte är någon som åker förbi med lastbil när jag tävlar för Fire är rädd för lastbilar :S Ja i alla fall så får vi se hur det går men jag räknar inte med någonting eftersom jag inte vet vad han tycker om att tävla utomhus.


Idag var det sommarkänsla igen:)

Kram


Tävling!

Som sagt så skall jag tävla imorgon, jag har inga förväntningar eller krav på oss eftersom tävlingsbanan är ute och dessutom pricis brevid en väg. Dessutom har vi aldrig tävlat på en utebana förut så vi får helt enkelt se hur det går. Jag kommer upp med mer om tävlingen ikväll eller imorgon ja vi får se. I alla fall så kommer vi fixa ganska mycket inlägg till er imorgon eftersom vi kommer vara borta mer eller mindre hela dagen. Så ja tävling imorgon....


Kram

Hiss!

En sak som jag tycker är väldigt bra är att man kan välja att ha nummerlappen på schabraket eller tränsen och att man då kan välja vad man själv föredrar och om ens häst inte tycker om att ha en nummerlapp i ögat eller ja brevid så behöver man faktiskt inte ha nummerlappen på tränset, så jag ger en klar hiss till schabraknummerlappar.
Kram

Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet, vi skall träna idag och eftersom det är tävling imorgon så skall vi träna på det till tävlingen och kanske delar från Lätt A:n som jag skall tävla nästa vecka. Sen så skall vi rykta och frisera lite så att han är redo för tävling imorgon. Jag vet inte riktigt när vi skall tävla men det blir nog under dagen inte så tidigt och inte heller så sent, så kanske mitt på dagen någon gång.

Men nu skall vi i alla fall dra till stallet:)


Kram

Godmorgon!

Godmorgon!

Nu har vi varit vakna ett litet tag.

Idag får vi se vad som händer. Vet inte riktigt.  :) Hoppas ni har haft det bra hla veckan och kommer ha en bra helg. Hoppas ni hittar på något roligt! :)

Men jag har faktiskt inte så mycket att säga utom att denna kille är så BÄST!Du e bääääääst! <3

Om du är mer sugen på Justin kolla in denna blogg! http://itsabeliberthing.blogg.se/ 
Tävlingen!

Kom igen nu!

Nu får ni delta i våran tävling!
Ni hittar tävlingen --> HÄR <--Hingstar...

En sak som jag tycker är ganska tråkigt är att på utställningar så ger man ofta Hingstar Best in Show även fast en valack skulle vara finare. Jag förstår att det är viktigare för Hingstarna att ha bra resultat eftersom man vill att många skall vilja ha föl efter dem men samtidigt kan man ju inte döma orättvist för att en hingst skall vinna Best in Show det skall ju vara den finaste hästen. Eller vad tycker ni?

Cornelia på en Hingst hon har på foder

Kram


Stallet!

Nu drar vi till stallet! :)

Vi skall rida på gallop banan om allt blir som det är tänkt. Jag rider Shadow eftersom Jennifer skall tävla på söndag (på Fire).

Jag älskar att rida på gallopbanan eftersom lilla Shadow blir så himla pigg och glad. Alltid lika kul när man märker på honnom att han tycker det är kul.Från en av de tidigar gångerna på gallopbanan! <3


Hiss!

En sak som ja tycker är väldigt bra är när tävlingsplatser har bra framridningsmöjligheter för det är där man kan mjukgöra hästen inför tävlingen och om det då är jätte trångt eller liknande så är det jätte svårt att göra det man vill. Om det är massor av hästar ivägen är det inte så troligt att man kan göra skänkelvikningar och liknande så det måste jag hissa.Kram

Skador

En sak som jag tycker är väldigt tråkig är att många hästar skadar sig mer alvarligt. Jag blir jätte ledsen varje gång jag får reda på att en häst som jag känner är skadad och ännu värre är det ju självklart när en av mina älsklingar har skadat sig. Som tur är så har jag inte varit med om så många hästar som har blivit riktigt alvarligt skadade (peppar peppar) jag är verkligen glad över att det går att rädda fler och fler hästar när det är ganska mörkt, och att man kan hjälpa många hästar på bättringsvägarna gör allt mycket bättre tycker jag.

Nu finns det ju väldigt mycket mer hjälpmedel för att rädda både människors och djurs liv och det är jag väldigt glad över än vad det fanns förut. Jag är glad att jag inte varit med om så många skador (Peppar, peppar) vad har ni varit med om för skador när det gäller hästar?

En annan sak som jag är väldigt glad över är att det finns väldigt många bra veterinärer som kan hjälpa till för att få en frisk häst.

Bjuder på en bild på Don när vi var på återbesök hos veterinären som hjälpte oss mycket med rehabiliteringen.

Kram


15 minuter???

Nu är vi på väg hem! Ska bli skönt med helg! :-) Men att sittta och vänta 15 j*la minuter är inte lika kul.... Ja, bara sitta här och blogga! Finns inte så mycket annat att göra! Idag han jag faktiskt göra ganska mycket i skolan! Jag gjorde och redovisade ett helt steg i spanska och gjorde nästan ett helt steg i engelska! Sen hade vi nån novellanalys i svenskan som vi gjorde på ett pass! :-) Sen så kom helt plötsligt en t-bana på jag slapp vänta i 15 min! Jippi! På nu sitter jag på t-banan! Men nu har jag inget mer att skriva om detta. Så bloggar när jag kommer hem! :-)

Ridpass Fire 5/5


Igår red jag Fire i ridhuset, planen var att träna men det gick tyvärr inte eftersom vår tränare inte kunde:( Men jag red i alla fall lite för mamma och tränade på lite delar som skall vara med på lätt a:n nästa vecka och sen red jag igenom lätt B:1 och det gick faktiskt jätte bra, han tittade lite på hörnorna för där står det lite saker som tydligen var jätte läskiga det vill säga hinderstöd och lite sånt.

Ja det gick i alla fall jätte bra, jag är verkligen nöjd över mitt pass och med Fire:D Jag är jätte nöjd.

Bjuder på en gammal tävlingsbild.

Kram

Framskrittning!

Framskrittning är en viktig sak som många tyvär slarvar lite med. Jag har sett många som endasst skrittar fram i ca 5 minuter, mendasn jag tycker att man skall skritta fram MINST 10 minuter. Jag tycker att det är viktigt med fram och avskrittning eftersom det är det som får igång hästens kropp att arbeta och sänka pulsen och avsluta arbets passet.

Jag tycker att det är väldigt viktigt och vi brukar skritta fram i ungefär 15 minuter. På vintern försökte vi skritta fram nästan 20 minuter. Jag trycker att det är jätte viktigt och tycker att det är synd att det ofta blir väldigt korta framskrittningar på ridskolor. Det är ju faktiskt där barnen och dem vuxna lär sig rida och då borde dem ju je gott exempel och visa vad som är bra. Men självklart förstår jag att man inte kan ta 10 - 15 minuter från en ridlektion till att skritta fram och yttligare 10 minuter till att skritta av när man har en lektion på 40 - 50 minuer. då blir det ju bara 20 - 30 minuter kvar. Så självklart förstår jag det.

Man skulle kunna ha en skrittmaskin som man kan sätta hästarna i medans man går igenom ävningen man skall göra. Då får ju hästarna skritta fram längre men lektionen blir inte kortare. Självklar för står jag att det skulle vara dyrt, men man borde leta efter en bra lösning för både hästar och mäniskor.


 Det är ju en kanon möjlighet att kunna skritta fram på denna gallop bana. :)


Fredag...

Nu är jag glad kan jag ju säga, vädret är bra (just nu i alla fall) och sen är det ju fredag. Inte nog med det så är det Prao nästa vecka och då behöver man ju inte gå i skolan och ha tråkigt. Nej jag tror faktiskt att det är mycket roligare att praoa. Ja men innan det måste ju vi faktiskt dra till skolan, ja vi skall åka typ nu och sedan år vi i skolan till 2 men på eftermiddagen skall vi sitta och skriva någon Svenska uppsats under 80 min ja inte det jag längtar mest till direkt. Sen får vi säkert bedömning på det också, ja det vill jag inte riktigt.

Haha ja i alla fall så tycker jag att du skall läsa vår blogg mycket idag :PKram

PRAO

Jag tänkte berätta lite om prao platsen som vi skall vara på under nästa vecka. Vi skall vara på en ridskola där vi kommer att få hjälpa till med vanliga sysslor som mockning fodring och liknande. Vi kommer även troligen vara med under handikappridningar som finns på ridskolan och ev vid veterinärbessök om det är inbokat.

Vi har valt att Praoa på en ridskola eftersom vi slutade när vi var ganska unga och vill kunna hjälpa till lite mer. Även att vi vill hålla på med hästar är ju en del i det hela, sedan så är det ju roligt om man kan lära sig någonting nytt och eftersom vi aldrig varit med och hjälpt till under dagen när inga lektioner hålls så kan det ju leda till att man får reda på hur det är. Ja men vi får i alla fall se vad vi tycker om praon, ja jag har även tävlat (klubbtävling) där vi skall praoa eller båda har tävlat där.


Bild vid den ridskolan...

Kram

Ändring på ponny?

Man har ju funderat på att ändra åldersgränsen på ponny här i sverige. Nu får man rida ponny till och med det år man fyyllet 18 om jag inte minns fel. men vi (sverige, förmodligen svenskaridsportsförbundet) funderar ju på att ändra åldersgränsen till 16 eftersom det är d3em reglarna som gäller innom europa när man tävlar internationelt.

Jag tycker att det finns både för och nackdelar med detta, så jag tänkte ge er några!

Fördelar:
Man minskar ålderskilnaderna på ponny (det kommmer inte kunna delta en artonåring och en 11 åring i samma klass). Jag tävlade mitt första tävlingsår som 11 åring trorjag och det var på SHadow. Så jag mötte alltså 18 åringar som hade många fler år erfarenhet av tävlingar och ridning.

Man kan se till att inte på tok för stora rider och tävlar ponny.

Nackdelar:

Man kan inte rida ponny lika länge, många säger ju faktiskt att de är de bästa åren.

Väldigt små ryttare (korta och smala) kan ha problem med att rida stora hästar även fast dem är 16. Vissa blir ju väldigt korta och då har man nog svårt att rida stora hästar.

Ja, där fick ni några för och nackdelar från mig. Vad tycker ni?

Föresten visste ni att mamma sitter i stockolmsläns ridsportdförbund!Don får stå för  bilden idag eftersom han är en häst! :)


Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet, vi skall i alla fall träna idag och eftersom det är tävling på söndag skall jag nig rida igenom programmet och lite sånt. Ja sedan skall jag nog börja träna på lite La delar eftersom jag snart skall tävla det, jag skall inte tävla särskilt högt men Lätt a1 är nu på schemat. Det som ingår i det är ryggning, fattning från skritt, skänkelvikning förvänd galopp och galoppvolt på 10 meter.

Ja så det blir nog lite träning på det, ja det skall i alla fall vara roligt att träna igen:) Ja vår tränare var sjuk förra veckan och då blev det ingen träning men nu är hon frisk och då blir det träning :D

Nu skall vi i alla fall dra och ni har rolig läsning att se fram emot kan jag ju säga:)


Kram


Stövlarna!!!

Nu har våra stövlar kommit! L Y C K A! Vi får hoppas att vi hinner hämta ut dem annars får vi hämta ut demen annan dag.

Men så himla sköt att få ett par stövlar som passar. Eller dem gamla har ju blivit alldeles för små!


Snygga va??

Men vi får hoppas att allt stämmer så vi inte kommer och inget passar. Men det borde ju vara rätt eftersom deet e mått beställt! :) Men jag e sååååååååå glad! :)Diss

En sak som jag måste DISSA är när man har olika färg på utrustningen, tex brun sadel och svar träns, nej man skall ha samma färg på utrustningen och så nära samma nyans som möjligt, så att man inte har ljusbrun sadel och mörkbrunt träns. Ja detta tycker jag ser jätte slarvigt ut och tycker faktiskt att man kan anstränga sig lite och köpa ett träns efter den sadeln man prova ut efter sin häst. Sedan tycker jag att man även skall försöka hålla samma färg på spännena. Vad tycker ni om det här?Kram


Ridpass Shadow 3/5!


Ja, i förgår (glömde skriva om det igår) så red jag lilla Shadow i ridhuset. Han gick kanon fint i slutet och var riktigt mjuk och fin.

Jag tycker att han var duktig i förgår, han blev inte rädd när dem andra hästarna blev rädd för nått utanför. men lilla Shadow brydde sig inte ens!

Han lyssnade fin och var ganska pigg. :)Min fina <3


Somarbete?

Vad tycker ni är bäst egentligen? Att hästen skall stå på sommarbete eller i vanlig hage, och om de står på sommarbete skall man då rida samtidigt eller skall man ha hästarna på vila? Ja vad tycker ni egentligen?

Jag tycker att hästarna kan få gå på sommarbete eftersom gräs egentligen är hästens bas fodert. Därför tycker jag att de kan gå på gräs och sedan tycker jag att man kan bestämma själva om hästen skall vila eller inte, och sedan tycker jag att hästarna skall gå på gräs över dagen så att de får vara inne och sova ensamma över natten och ta det lite lugnt, sedan så håller man mer koll på hästarna om de får stå inne över natten.

Men vad tycker ni?


Kram


Godmorgon!

Godmorgon!

Idag ska jag redovisa musiken igen, eftersom jag tydligen inte klarade MVG förra gången och då får man göra om det. Sen fortsätter kursen som vi har. Vi skall lära oss om hur det blir att blytta hemifrån och typ kemi.

Jag får hoppas att allt går bra. Men igår han jag ju tyvär inte plugga så mycket som jag hade beft eftersom min lilla syster skulle svimma. Jaja, sånt händer.

Men hittade ni på nått roligt igår? eller ska hitta på nått kul idag?


Denna outfit dag. Fast ett par ljusare jeans. Men annars samma! :)


Sitsträning

Sitsträning tycker jag är väldigt viktigt eftersom man påverkar hästen hela tiden med sin sits och att man ser till att träna upp en bra grund sits för då behöver man inte tänka på sin sits hela tiden för att man skall sitta bra. Därför tycker jag att man kan ta hjälp av sina kompisar eller föräldrar eller liknande för att träna på sitsen för du kan inte veta hur din sits ser ut om du inte har speglar eller så men ni förstår säkert. Jag tycker också att man skall ta vara på de tipsen man får och försöka att förbättra sig utifrån dem istället för att bli irriterad på att någon påpekar någonting eller så. Jag tycker att man alltid skall träna på sitsen men även att man skall ta hjälp från personer från marken när man gör det som hela tiden ser.

Vad tycker ni? hur tycker ni att man skall göra för att träna på sitsen?

Kram


Ska Skadorisken göra livet tråkigt?

En sak som jag tycker är väldigt synd är att man tar hand om sina hästar som om de är helt ömtåliga och att de inte får göra någonting efter att hästen har skadat sig eller för att de inte ska skada sig. En häst måste få ha ett liv, få ha roligt och njuta av det. Även fast hästen har ett friskt liv behöver det inte betyda att hästen har ett bra liv. Jag tycker att det är väldigt viktigt att man tänker på att hästen vill ha roligt på samma sätt som vi människor.

Sen kanske man inte behöver utmana ödet genom att släppa ihop sin häst med en annan häst som är aggressiv och sparkas eller att man vet att sin häst inte vill busa hela tiden men att med den här hästen måste den göra det, då kan hästen tex springa fast den är halt eller bli halt. Ja så man måste ju självklart ta hänsyn till vad man tror är bäst, det kanske är bättre att hästen står ensam ett tag än att den står med en häst som den inte gillar och så att den aldrig får vara ifred.

Men jag tycker att det är viktigt att tänka på att hästar vill ha roligt och om du någon gång tvekar på om din häst skall få ha en hagkompis eller inte tänk då på att en häst som har ett friskt liv inte behöver ha ett bra liv.

En frisk häst är inte en lycklig häst bara för att den är frisk. Den är lycklig när den har roligt.

Kram


Förlåt...

Förlåt för att jag inte bloggat särskilt bra idag men det har faktiskt hänt lite grejer med mig...

Ja jag börjar från början, jag är nål rädd och har varit det ett ganska bra tag. När jag då tog sprutan var jag lite rädd eller vad man skall säga eller kanske mer nervös ja vet inte riktigt. Sedan när allting var klart och sprutan gjorde inte så ont så svimmade jag. Ja det som var konstigt var att jag inte tyckte att det gjorde ont eller något sådant. Ja i alla fall så krampade jag (enligt de som såg och var med) jag krampade så jag var stel och mina ögon rullade. Jag kan bara säga att jag var någon annan stans och såg bilder framför mig. Nu kommer jag inte ihåg vad jag "drömde" eller såg men jag kommer ihåg att det var som att sova. Ja men sedan när jag vaknade var den inte lika roligt när jag helt plötsligt låg på golvet och hur någon höll upp mina ben, från början såg jag liksom bara varannan sekund och även hörde varannan sekund. Jag kunde liksom inte styra själv vad jag skulle göra, jag kommer ihåg att det var ganska många som sprang och det kändes som att det var rörigt och typ panik, ja det kändes som att jag typ skulle dö.. Okej kanske inte riktigt men ni förstår kanske.

Sedan när jag vaknade till mer så frågade en läkare mig massa saker som jag skulle svara på och innan dess kände han om jag hade puls, vilket jag hade. Ja sedan så tog de blodtryckstest på mig för att se att jag hade ett normalt blodtryck. Det var det, och han sa att mitt blodtryck troligen sjönk så snabbt att min hjärna inte fick syre och därför krampade jag också.

Efter ett tag försökte jag sätta mig upp och allt blev snurrigt igen så då la jag mig ned igen. och sedan blev det bättre och jag kunde då sätta mig upp och sedan ställa mig upp sedan kände jag mig hyfsat som vanligt men mina ben donade bort ibland lite, ja men när jag kom hem var jag jätte trött och somnade och sov i flera timmar så det är anledningen till dålig uppdatering. Sedan har jag även pluggat ett tag efter nu. Men nu mår jag i alla fall som vanligt utom att jag har ont i armen. Ja jag hoppas att ni förstår varför jag inte bloggat så mycket.Kram


Komentera mera!

Vart har era komentarer tagit vägen???

Nån stans för dem är inte här! Så ta och komentera så bra ni gjorde förut. Det är det som håller oss vid liv! <3Det e detta som håller oss vid liv. Så ta och kommentera!!!


Bobby hittad?

Enligt dressyrmupparna skall bobby vara HITTAD!

Gud vad tur i sånna fall. Hoppas verkligen att det hela stämmer och att han mår bra! :)HITTAD?


Sorry!

Ledsen att jag bloggar först nu! :(

Vi är hemma och tog ledigt idag eftersom vi behövde ta vaccin och ta hand om reperatör som skulle fixa vår torktumlare eller nått. Aja. Vi har i alla fall pluggat och skall fortsätta med det.

Jag hoppas att ni har det bra och så.

Mer bloggande kommer men så länge påminner jag er om våran tävling. Om ni inte har möjlighet till något som tävlingen säger så e det bara att komentera så kan vi säkrt fixa det! :)--> HÄR <--

Hoppas ni deltar! :) <3


Hiss!

Jag måste hissa Distriktsveterinärer, jag tycker att det är jättebra att man kan ringa och få hjälp när som helst och att man kan få hjälp om en häst blir sjuk akut, även att man kan ringa ut dem när ingen annan veterinärklinik har öppet i närheten. Ja det är jättebra att man kan få hjälp närsomhelst eftersom hästarna kan bli sjuka närsomhelst. Ja så en klar hiss till distriktsveterinärerNär Don fick kolik rkom en distriktsveterinär och hjälpte oss:)

Kram


Kompis eller maskin?

En sak som jag tycker är väldigt viktigt att man tänker på är att man inte ska ha en häst som tränings/tävlingsmaskin utan man måste vara hästens kompis också för annars tycker inte hästen att det är lika roligt och även så ska man aldrig se på en häst som en maskin som gör saker på beställningar. De är djur har egna viljor och man måste tänka på det.

Så jag tycker att man ska ta sig tid till att bli vän med sin häst för då kommer allting att bli roligare, ridningen som hanterandet. Ja man måste gilla att vara med sin/sina hästar och inte bara själva tränandet, annars tror jag att det aldrig kommer att gå. Jag kan bara säga att jag älskar allt med mina hästar och allt som har med dem att göra så jag tycker att man ska försöka göra hela delen med hästarna roligt genom att skaffa en vän genom livet. Tävlingar och träningar kan vara en del på resan på samma sätt som vissa har sina hästar som bara sällskapsdjur. Jag tycker att man alltid ska tänka på att ha hästen som sin vän<3


Alltid i mitt hjärta<3 Kommer ni att vara LOVE!

Kram


Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet, träffa älskade killarna<3 Ja vi skall nog rida i ridhuset eftersom vädret inte är på topp. Ja inte så mysigt att rida i regn och rusk varken för oss eller hästarna. Jag skall nog träna på prorammet som jag skall tävla på södag Lätt B1 inte så svårt men i alla fall det är ju bara min andra lokala dressyrtävling.

I alla fall så skall vi åka nu och vi har förberätt några roliga inlägg till er så kolla in bloggen:)

Kram

Bjuder på en fin bild som mamma tog på Island förut.

Kram


Ledsen!

Ledsen att jag inte bloggat på så länge!

Jag har varit i skiolan och sen när jag kom hem deckade jag på soffan och sov i typ en timme.

Men idag har jag redovisat st 22 i eng.

Men ikväll blir det stallet. Vi får se hur det blir. Mamma har nämligen gjort illa sig, men det e ju inte hennes blogg utan vår så nu "struntar" vi i henne.

Men jag hoppas att ni har haft det bra! <3

Ha det bra, så syns vi senare! <3


Hiss!

Jag måste hissa uteboxar, även om det är kallt och så på vintern så kan man ha täcken på hästarna och sedan så är hästarna bra på att anpassa sig. Även så är det alltid bra luft hos hästarna, jag tycker att det ibland kan vara väldigt dålig luft i stall men det blir aldrig det i uteboxarna så hiss till uteboxar.
Kram


Diss!

En sak som jag inte tycker är särsilt bra är när hagarna bara består av eltrådar. De går sönder och är jobbigt att ha massor av hängande trådar ligga lösa på marken eftersom hästar kan fastna och så. jag tycker att man skall kombinera el med trä eller plast eller liknande. Vad tycker ni?

A-staket kombinerat plast med el.

El endast, vid gräshagar.

Jagt tycker faktiskt dock att det är mer okej att ha bara el när man har det runt gräshagar eftersom hästar då inte brukar vilja rymma eller liknande, men kombinerat plast/trä med el tycker jag är bäst, diss för endast eltrådar

Kram

Skoldags!

Dåligt humör....

Ja först och främst så är det faktiskt skola, ja inte så jätteroligt men det får man ta. Men sedan när man tittar ut genom fönstret SNÖAR det jag blev inte särskilt glad.... Nej nu ska det bli sommar och inte vara vinter. Det har ju varit sjukt bra väder ett tag nu okej kanske inte sjukt bra men det har varit varmt och soligt. Men så ska det snöa den 3/5 ja det är stört....

Men i alla fall ska jag dra till skolan nu vi ska jobba med Kemi, Hemkunskap och SO (Vet inte vilket SO ämne) Ja det är väl halvt roligt, nu ska jag i alla fall dra men ni får fler inlägg från min sida under dagen så kolla in på bloggen ofta :P

Ni får två söta bilder på Shadow när han busar runt i snön:)

Kram


Bobby!

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!
För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer.
Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem.
Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.
Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.
Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″Hemma!

Nu har vi varit hemma ett tag och ska börja pluga!

Vi har hoppat lite stutsmatta och ätit mellis.

idag i skolan så hade vi inte så mycket ws eftersom vi hade film som tog upp halva dagen. Men jag lyckades endå redovisa färdigt sp 15.

Nu ska vi plugga så vi kan redovisa lite grejer i morgon och sen blir det kanske lite redovisningar på torstag och några på fredag. Så nu skall jag gå och vara duktig.

om ni har några bloggtips så e dem ALLTID välkommna! :)
Ridpass Shadow 1/5!


Vi red nere på gallop banan och han var pigg som vanlit. :)

Han tyckte att det var kanon kul att ridas nere på gollapbanan, och blev super glad. Han blir så himla glad när han märker att han skall få gå ner och gallopera lite. Öronen spetsade hel tiden.

Han var ganska mjuk igår och vi gjorde lite skänkelvikningar och sånt. Han blev mycket  mjukare än igår. Han skötte sig kanon ända tills Fire tramsade då vi skulle stå och vänta på honom. Det var ju jätte jobbigt att få stå och vänta och då började han tramsa lite. Man vill ju heldre gallopera än stå och vänta! Haha. Söötis!

Pappa fotade lite med sin mobil så det kommer KANSKE upp bilder senare idag/kväll. Men ni får klara er med en från förr förra gången vi var där nere.Sööötisar! <3


Ridpass Fire 1/5


Igår red vi nere på galoppbanan igen, ja det gick jätte bra:) Han var super fin och jätte mjuk, vi gjorde lite skänkelvikningar, övergångar och tempoväxlingar. Jag är jätte nöjd över  honnom och han var jätte fin:) 

Bjuder på den här otroligt vackra bilden, eller inte?


Kram

Hiss!

En sak som jag måste hissa är back on track Jag tycker att det är superbra och ger bra värme, jag tycker att det är något som verkligen hjälper och dessutom finst det sktdd som man knäpper pä så att man inte behöver linda men jag tycker att det är superbra att ha det över natten på hästarna.Kram

En vecka...

En vecka kvar sedan skall vi ha prao och sedan är det inte mycket skola kvar innan det är sommarlov:) Ja nice att det snart är sommarlov tycker jag:)

Ja nu skall vi i alla fall dra till skolan vi skall redovis lite saker och få en "ÖVERASKNING" av våra lärare men jag har ingen aning om vad det är säkert något tråkigt;) Ja men vi får se.... I alla fall hoppas jag att ní läser vår blogg nu mycket idag för det kommer nog bli rätt mycket bloggning från vår del:)

Ja vill också att det skall bli globen horse show så jag bjuder på lite bilder fårn förra året.


Kram

Flygfän!

En sak som jag tycker är ganska viktigt är att man ser till att hästarna har på sig flugtäcke eller flugspray när de är på ställen där det finns mycket flygfän. Detta är viktigt eftersom hästar kan börja springa om det tex är mycket broms och om hästarna då står långt ifrån stallet så att man inte ser dem kan det gå ganska illa. Även därför är det viktigt att man försöker ha uppsyn på hästarna även fast de står längre bort, för det kan hända saker att de blir rädda fastnar i något eller så och då är det ju bra om man kan hjälpa hästen så snabbt som möjligt.

Vad tycker ni om det här? Kan man lämna hästen i flera timmar utan uppsyn eller skall man ha uppsyn på den och vad för "skydd" mot flygfän tycker ni att man skall ha?

Kram


Hiss!

Sommarbete över dagen tycker jag är jätte bra alltså att stallet hästen står på både har vinterhagar och sommarhagar och att hästarna får komma in på natten, detta tycker jag är jätte bra etfetrsom hästen inte strå ute dynet runt men ändå få ha mysigt och busa och beta. Så en klar hiss till de stallen som har både vinterhagar och sommarhagar:)
Kram


Ridpass Shadow 30/4!Jag red Shadow nere på gallop banan och han var så himla pigg och glad! Han blir alltid super glad när han märker att han skall få gå ner och ridas på gallop banan. :)

Han tyckte att det var jätte roligt och vi tränade på lydnand med övergånger och ökningar. Han var ganska lydig men han lyssnade inte riktigt när jag skulle sakta av, det är ju roligare att gallopera! Haha! :)


Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet!

Vi ska antingen rida på galoppbanan igen eller så rider vi på utebanan eller i ridhuset. Ja vi får helt enkelt se hur det blir. Ska i alla fall bli skönt att vara ute på dagen Ja jag ska i ska i alla fall rida Fire, nu är det tävling på nästa söndag igen så nu ska vi väl börja träna på det programmet, ja det är LB:1 Så det är inte så svårt.

Vi skall i alla fall ut till stallet nu men vi har fixat roliga inlägg till er så kolla in bloggen ofta:)

Söta killarna

Kram


Är med och tävlar!Jag är med och tävlar --> HÄR <--


Ridpass Fire 30/4


Igår red jag Fire på galoppbanan han var jättefin och pigg och glad. Vi gjorde lite tempoväxlingar övergångar och red lite ökat och så. Mest för att killarna skulle lyssna både fram och tillbaka sedan skulle sötisarna få ha lite roligt också:) Ja i alla fall tycker jag att det gick jättebra:) Jag är nöjd med lilla killen.

På galoppbanan.

Kram


Godmorgon!

Godmorgon!

Igår blev en kanon kväll med nice folk. Sanna, kusinen, och mamma och pappa.

Vi åt gott, skratta så vi typ DOG. Ja en nice kväll helt enkelt. Dagen idag består av plugg! :( Inte så kul, men måste göras. Sen så ska vi självklart till stallet och rida kilarna! :) Vi gick ner till brasan lite kort igår msen gick vi upp. Vi träffade ju endå ingen som vi kände så då gick vi hem istället.

Vad hittade ni på igår! Vi får hoppas att ni inte hittade på allt för mycket bus.Kolla på sötis!! <3


RSS 2.0