Tips


Ja jag tänkte ge lite ridtips nu:) Hoppas att ni kan få användning för dessa tips:)

Vägarna!
En sak som jag tycker är viktigt är att man hela tiden tänker på vägarna och även vart man skall göra de olika rörelserna, tex är det lätt att fatta galopp när det känns bra men istället skall man bestämma där skall det vara galopp och sedan förbereda en galoppfattning och fatta den just där. Detta gäller allting tempoväxlingar och liknande.

Det tycker jag är viktigt eftersom man alltid skall förbereda hästen nogrant och om man inte ör det kan det bli galopp senare än vad man tänkt sig eller liknande, och om man då inte bestämt när det skall vara galopp lägger man inte märke till det och därför är det ett sätt att förbereda hästen på det som skall komma. Hoppas att ni förstår ;P

Förändra hela tiden
En ska som kan hjälpa hästar som är sega eller som bara kan tappa lusten för att galoppera/ trava i samma takt på samma volt hela tiden är att du som ryttare hela tiden förändrar saker som tempot, ridväg, rörelse och liknande, det kan vara viktigt också eftersom det är viktigt att hästen är uppmärksam.

Hästens böjning
en sak som kan vara till hjälp är att ställa sin häst med hjälp av skänkeln genom att ta fram innerskänkeln lite och ha stadiga ytterhjälper för att få hästen att gå på samma spår samtidigt som man leder med innertygeln. Annars kan hästen bara vika halsen och inte böja sig genom kroppen, för om hästen bara viker halsen så hjälper det inte så mycket. Man måste alltid kommaihåg att hela hästens kropp skall följa med och inte bara huvudet/ halsen.

Den här bilden visar bra att hela hästen är böjd och inte bara huvudet/ nacken Ja bilden är tagen i en galopp piruett.

Ja det var lite tips :) Sedan vill jag att ni inte skall ta åt av det att du gör fel utan detta är tänkt som en liten påminelse :) Hoppas att ingen tar illa upp...

Men vad tycker ni om tipsen?

Kram

Kommentera!<3

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0