Miljöträning!

En sak som jag tycker kan vara bra att göra med sin häst är att miljöträna. Detta är för att få en lugnare häst som kan vara avspänd i de flesta situationer. Man kan miljöträna på väldigt många olika sätt och det viktigaste enligt mig är att träna på specifika saker som ens häst är rädd för. Tex om hästen är rädd för prasslande kan man ju försöka att rida medans någon annan prasslar med sin jacka. Sedan kan det vara smart att börja med att leda förbi hästen från det läskiga i ett inhängnat område.

Sedan tycker jag att det är bra att träna på vardagliga saker så att allt går så snabbt och smidigt som möjligt utan att någon skadar sig. Detta kan vara lastträning eller bara att jobba vid marken om ens häst drar mycket när man leder eller kanske stegrar. Självklart så skall man alltid tänka på säkerheten när man tränar på saker som hästen är rädd för eller i situationer där den är osäker. Men samtidigt så är det bättre att träna när man är beredd på vad som kan hända istället för att någonting händer när man minst anar det.

Vi har tränat våra hästar på några saker vid hanteringen för att få de så lydiga och få allt så enkelt som möjligt. Det vi har tränat på Shadow lydnad vid ledning eftersom han förut hade en tendens att rymma till mat. Nu gör han det inte längre med någon av oss däremot kan han testa nya personer som han inte känner så väl. Därför är det svårt för oss att träna på det. Men till och från hagen är det inga problem. Med Don har vi tränat på lastning då han förut hade bestämt sig för att inte gå in i transporten då han under ganska många år bara åkt transport till kliniken och alltså fått behandlingar. Dock så blev han så vid ridskolan, och nu när vi tränat och åkt till träningar går han in i släpet direkt.

Fire skall vi börja träna lite mer på nu när det blir varmare eftersom han är rädd för vattenslangar, vi vet att det är själva slangen eftersom han inte har några problem med att få vatten på sig från vattenkannor. Fire är även ganska bakskygg och kan till exempel inte i nuläget backa in i solariumet. Me det här skall vi försöka att träna på så att han blir lugn och säker och förstår att det inte är farligt.

Ja, så nu tycker jag att ni skall ut och träna med era hästar för att få saker så smidiga som möjligt.

Kram


Kommentera!<3
Postat av: -

Bra inlägg! Håller helt med dig:D

Kram

2011-04-11 @ 20:04:49
URL: http://endiktaresliv.blogg.se/
Postat av: Josäfin :>

fin blogg =)

2011-04-11 @ 21:21:08
URL: http://jossanamigo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0