Ridpass Fire 29/6


Igår skrittade jag Carro och Cornelia ut det var jätte mysigt och hästarna skötte sig:) Ja det finns inte så jätte mycket att säga om ridpasset eftersom vi bara skrittade ut och så men en sak blev vi alla lite irriterade på och det var att det var tusen flugor omkring oss och hästarna trots det hade alla flugspray på sina hästar och dessutom hade jag ett flugskritt täcke.

 

Kram

4 hundar, tre hästar extra!

Ja, jennifer skrev ju i godmorgon inlägget att vi ska vakta dem tre sötnosarna från och med tisdag och sen kommer kanske en extra på torsdag eller fredag.

Haha, hund dagis! ;P

Men våran tränare Isabelle och Cornelia (isabelles lilla syster) ska åka på semester i typ 10 dagar och då ska vi KANSKE ta hand om mion tränares hund tim och tre av familjens alla hästar. Först va tanken att vi kanske skulle ta han om fem av deras hästar, men Cornelias Hingst ska nog åka till hans ägare och ena hästen ska en annan tjej ta hand om.

Men endå dubbelt så många hästar än vanligt. Haha.

Inget e bestämt men dem ska kolla hur mycket alla hästar måste gå och så. Så ska vi kolla vad vi har tid med.

hunden Tim som vi kanske ska ta hand om:


Ena hästen som vi ev ska ta hand om, råttan kallas han:En av hästarna vi kanske ska ta hand om, Fabiene:Cornelias ponny Bucke som vi kanske ska taa hand om:Inget e ju bestämt, men det ska bli kul om vi ska ta hand om dem. :)Stallet!

Nu ska vi åka till stallet!

Tror att vi rider i ridhuset eller på utevolten! Hoppas att dem e lika duktiga som dem var igår. Men vi får se hur det blir. Nån av oss kanske rider Don eftersom mamma lär vara riktigt trött. Hon gick båtvakt till kl 4 inatt. Så vi får se om hon orkar eller om vi ska erbjuda oss att rida Don åt henne! :)

Men vi får se! :)

Hoppas Don fick gå på vallen idag. Igår fick han inte det eftersom han blev galen pga alla knott. men vi tog med ett flugtäcke åt honnom så det blir nog bra! :)


Tränare

Nu idag har våran tränare flyttat till det stallet vi står på vilket ska bli riktigt skönt då vi lättare kan fixa träningar eftersom hon ska ut till stallet varje dag:) Ja det ska bli riktigt skönt faktiskt:) Ja det kan vara ganska svårt att hitta en tid nu när alla kan eller vad man ska säga för hon kan ju inte åka ut till vårat stall varje dag men nu ska hon ändå göra det så jag tror att det kommer att bli mycket lättare för oss nu att hitta träningstillfällen:)


Bild må mig och vår tränare :)

Kram

Ridpass Shadow 29/6!


Asså min ponny e underbar! <3

Vi skrittade ut, jag, jenni och Cornelia. Red barbacka och han var bara såå pigg och glad. Asså älsta ponny va piggast och skritta ifrån dem andra. Sen när jag skulle stanna och vänta så vägrar han att stå stilla, då börjar han backa och hålla på, lixom VÄGRAR att stå stilla och vänta på dem, haha!

Det e min ponny det, kan verkligen inte stå still när man rider ut på han, över pigg eller vad? I början lixom tjatade dem på mig att gå fortare sen fick dem be mig stanna och vänta! Haha XD

Min underbara 23 ååriga ponny e piggare än Fire och en ponny som kom trea i SM i dressyr förra året! Asså så himla kul!


Min <3


Härlig dag väntar...

Ja nu ska vi dra till vår kompis så jag kan bara säga att en härlig dag väntar oss :) Ja vi ska nog sola och bada lite så det blir en nice dag :)

Ja i alla fall ska vi dra nu men vi har förberätt några rolia inlägg till er som ni kan läsa under kvällen och eftermiddan:) ja men vi syns.


Kram

Hiss!

En sak som jag måste Hissa är atomatiska vattenpå fyllar hinkar eller vad man kan kalla dem som man kan ha ute i hagarna för det är så smart tycker jag eftersom att man inte behöver fylla vatten själv om sommarbetshagarna är en bit bort från stallet så en klar HISS från mig:)


hittade tyvärr ingen bra bild på vattenkopparna jag menade så+ jag bjuder på denna bild i stället.Kram

Godmorgon!

Godmorgon alla underbara läsare:)

Nu har jag vaknat och ätit fruckost. Ja början på dagen har varit ganska lugn och så men nu blir det lite mer fart som gäller:) Ja vi måste fixa vissa saker innan vi ska åka till våran kompis, ja det var länge sen vi såg henne men det ska bli roligt att träffa henne igen :) Ja i alla fall så ska vi fixa en del saker nu under veckan för under nästa vecka blir det full rulle för oss, ja först ska vi vakta de tre underbara maltesrarna och sen i slutet ska kanske yttligare en hund komma hem till oss som vi ska vakta, ja dessutom tillkommer ev tre extra hästar att ta hand om... Ja allt är inte riktigt bestämt ännu hur det blir så det måste vi också fixa nu under helgen:) Ja helt enkelt kommer vi ha fullt upp.

Ja men nu måste jag i ala fall sätta igång och göra lite nytta:)


Bjuder på denna ur gulliga bild på de tre söööta hundarna <3

Kram

Ponnyakuten?

Vad tycker ni egentligen om ponnyaku´ten? Jag tycker att första året var så mycket bättre än andra men jag hoppas att ponnyakuten kommer tillbaka till nivån det var på första sesången nu på tredje sesången. Ja jag tror även att det finns en ganska stor möjlighet till att detta kommer att inträffa eftersom en viss skön tjej Nellie kommer att vara med <3

HAha men i alla fall nu tillbaka till frågan vad tycker ni egentligen om ponnyakuten?Kram

Ridpass Fire 27/6


Ja jag red Fire i ridhuset och joggade mest, han var riktigt fin och jätte lydig. Ja han var så fin. Jag tränade mest på lydnand och övergångar och det gick jätte bra han var verkligen super fin och jag är super nöjd :)


Ja han var mjuk i sidorna pigg och glad och han verkade ttycka att passet var roligt:)

Kram

Hästkompisar..

En sak som jag tycker kan vara väldigt svårt är att hitta hagkompisar till sin häst som lixom verkligen passar och tycker om varandra, ja jag tycker att det verkligen är supersvårt eftersom att alla hästar är olika och de tvingas ihop eftersom de kan ju faktiskt inte ta sig någon vart. Ja jag tycker att det är väldigt svårt att hitta bra hästkompisar till sin häst men vad tycker ni?


Jag är glad över detta :)

Kram

Tack för era åsikter om bloggen!

Fick en komentar av en säkert jätte söt kille eller tjej!

vill inte verka elak eller något, men jag gillar verkligen er blogg, men snälla kan ni inte fixa en lite finare design? innehållet är super bra i bloggen, men designen är inge vidare..
aja, fortsätt med alla intresanta och bra inlägg!(YY)

Du e verkligen inte elak, seånna här komentarer e presis vad vi vill ha, så vi kan förbättra bloggen. Det e faktiskt det vi vill, ta en era åsikter, göra det bästa av dem, göra bloggen bättre, få fler läsare, ta vara på deras åsikter och om och om igen! Det e vad vi vill med bloggen. Så du e f*n riktigt snäll som skriver dina åsikter.

Jag kan hålla med dig, disignen e inte den roligaste och bästa! Vet! Men jag e inte jätte bra på sånt och känner inte så många som e det och har tid heller. Sen käns det så onödigt att köpa en disign för några hundra kronor när vi inte har så många läsare! Så om ni skulle vilja göra en disign.

En av er har gjort den nuvarande, och dden e såå mycket bättre än den förra. Men om nån av er e bra på sånt och vill göra en gratis mot typ en länk eller gästbloggsinlägg. Så e det bara att komentera! Om det e nått mer ni vill göra anorlunda, SNÄLLA KOMENTERA. Så gör vi det bästa vi kan för att göra alla nöjda!

Till du som komenterade:
Tack, Komentera gärna hur du vill att den ska se ut, och fler åsikter!


Hiss!

Jag måste hissa flugtäcken då jag tycker att det skyddar riktigt bra:)  Ja jag tycker att det ger bra skydd mot insekter så en klar HISS från min sida:)
Kram


Stallet!

Nu ska vi dra till stallet vi ska jogga lite och jag vet faktiskt inte riktigt vart men i alla fall så ska vi rida ett lugnare pass kanske ute:) Men vi får se.. I alla fall måste vi vara hemma innan nio vi får se hur det går:) Ja men vi ska i alla fall inte vara i stallet så länge idag så jag är nästan säker på att vi kommer att hinna:)

Ni har några roliga inlägg att läsa under kvällen så håll utkik:)Kram

Ledsen för SÅÅÅ dålig uppdatering!

Ledsen! Verkligen!

Våra kusiner har varit här och vi har varit med dom, har helt och hållet glömt bloggen! :P

Men nu så ska vi blogga bra ikväll i stället! ;)

Men jag e verkligen super ledsen. :(

Ikväll snarare i natt ska mamma gå båtvakt med min kusin (hon e 19) eftersom det måste va två myndiga personer och pappa har ont i ryggen får hon gå med mamma. Snäll släkt man har asså! :)

Men vi syns och hörs later!


Söötis!


Tipsa om inlägg!

Jag beehöver inläggs tips just nu.

Jag kommer inte riktigt på nått så behöver er hjälp! Alla som komenterar och hjälper till får en länk i ett inlägg!

SÅ HJÄLP MIG!

:)


Visste ni att?

Visste ni att

Min familj äger och har ägt ganska många båtar?


Två av dem tre båtarna vi har nu!

Som mäst ägde vi typ 5 båtar samtidigt tror jag!

Förut var min högsta dröm att äga en friser häst och när vi för föra året fick gå ner i stallarna på globenhorse show för att hälsa på hästarna som släpptes i arenan som var till salu höll jag på att svimma. Då blev jag kär i en häst som hette gosse tror jag. JÄTTE fin!

(hittade ingen bild på honnom! :( )

Lite mer info om mig och min familj!


Läsa!

En sak som jag älskar är att ligga och sola och läsa samtidigt. Ja det skadar heller inte av att man läser världens bästa bok:) Ja så jag har faktiskt läst lite under dagen och det är jätte mysigt:) Vad tycker ni om läsning?Kram

Diss!

Eb sak som jag måste Dissa är chaps, alltså när man har skor med shortchaps istället för stövlar jag tycker att det kan vara bra att ha om man vill ha dem som uteritt skor eller vad man kan säga men att träna och att alltid rida i shortchaps tycker jag inte är särsilt bra eftersom det inte ger samma stöd så jag ger en klar diss till chapsKram


Ridpass 28/6 Shadow!


Igår red jag Shadow i ridhuset!

Det gick ganska bra, men jag var inte jätte konsentrerad och fokuserad. Jag tog det ganska lugnt men han var jätte duktig. Jag är sååå nöjd med honom men inte så nöjd med mig!

Han var ganska duktig men lite stel eftersom han vilade i helgen när vi var borta.

Kan inte fatta att haN E så fin, nu när han e 23 år gammal! Min super duktiga ponny!Söötis!Vill bara pussa på din söta och underbara mule! :) <3


Föl!

En sak som jag tycker är väldigt roligt är att det finns så många gulliga föl nu :) Ja när vi åker till stallet åker man förbi en hage med islandshästar och först var det bara tre hästar sen en dag var det tre hästar och ett föl och sen var det tre hästar och två föl och nu är det tre hästar och tre föl. De är ur gulliga ja verkligen super söta.

Ja det finns ju inga föl som inte är söta men i alla fall så skulle jag gärna köpt ett föl eller att avla fram ett föl:)Kram

Hiss!

En sak som jag måste HISSA är nedböjda pannband jag tycker att det är super fint. Ja det passar inte på alla hästar men på vissa hästar är det bara så fint. Vad tycker ni?Kram

Kamera!

Nu tänker JAG fråga er en fråga!

Vad har ni för kamera och lins? gärna inställning när ni fotgar  hästar i ridhus, ute och annat!


Det skulle vara kul att veta! :)

Eftersom jag vill hitta bra linser och så!


Godmorgon!

Godmorgon alla underbara läsare :) Ja nu har jag vaknat och varit uppe en kort stund haha ja det skönaste med sommarlov är att man kan vila och såva hur länge som man vill. Ja men i alla fall blir det nog lite mys under dagen coh sen ska vi till stallet. Ja vi får se lite hur det blir med stallet idag för mamma ska vara borta på kvällen och då kan hon inte köra oss. tyvärr inte pappa häller men vi har pratat med en annan person som vi troligen ska åka med :) sedan ska hästarna nog bara vila eller ledas idag:) ja det kan vara bra eftersom då hinner vi ta hand om Don också :)Kram

Tränat!

Ja idag har vi tränat lite, ja det var riktigt skönt tycker jag. Ja vi ska ut och träna imorgon också:) Ja men i alla fall tycker jag att det är väldigt bra om man tränar utöver ridningen eftersom man inte tränar alla muskler under ridningen, ja så därför ska vi träns lite över sommaren för att bli starkare och få bättre kondition. Ja så jag tycker att träning är väldigt bra.

I alla fall så ska mamma träna (ridning) ikväll så vi får se hur vi rider, förhoppninsvis hinner vi kanske rida innan eller i alla fall börja rida innan mamma börjar träna för då behöver man inte hålla sig undan på samma sätt :S Haha ja men i alla fall så ska vi åka ut med mamma ikväll och rida lite själva:)Kram

Gårdagens ridpass


Igår red jag Fire i ridhuset, jag joggade bara men det gick jätte bra, han var jätte fin och allting gick väldigt bra, så jag är väldigt nöjd över ridpasset, ja jag tränade inte direkt på någonting utan lät honnom bara jogga igång eftersom han har vilat medan vi var borta. Men han var super fin så jag är jätte nöjd.Kram

Gårdagens ridpass Shadow!


Igår tog jag ett ganska lugnt jogging pass i ridhuset eftersom han har vilat ett par dagar nu så han får en liten mjuk start.

Han var verkligen jätte fin för att ha vilat några dagar. Mjuk och fin och lydig. Jag red utan sporrar eftersom mina sporremar gått sönder, och jag har inte hunnit köpa ny. Men det märktes inte, pigg och glad var han!

Min dukriga ponny!
I vintras! MIN älskade ponny!


Svart outfit!

Tycker verkligen svart kan vara riktigt snyggt och stilfult! Så nu har jag slängt ihop en svart outfit!Vad tycker ni?


Godmorgon!

Nu e vi hemma igen!

Tycker ni inte att updateringen har varit GRYM även fast vi inte va hemma? Det tycker jag!

Ja i alla fall så ska vi slappa ett litet tag till sedan är planen att vi ska träna lite, men det får vi se hur det går... Ja det får vi som sagt se men i alla fall så ska det bli skönt att kunna ta hand om sig själv. Ja det har varit ganska många personer som man har varit med nu över midsommar eftersom vi firar med hela släkten okej inte hela men typ hela släkten på mammas sida. Ja så att bara vara själv är nice. Men självklart är det super roligt att vara med släkten också :)

Kram


Djurplågeri?

Vad är djur plågeri för er?

Tycker ni att djurplågeri är att rida en häst för hårt, eller rider en halt häst eller är djurplågeri när man slår ett djur?

Vad gills som djurplågeri för er?

Jag tycker att djurplågeri är allt när man medvetet eller när andra säger till så att man vet att man skadar eller gör så ett djur mår dåligt på nått sett. Om någon skulle säga att nån ponny var halt men nån skullee rida endå och ponnyn var halt, så tycker jag att det är djurplågeri. Jag tycker att det är nästa lika elakt som att slå hästen.

Vad tycker ni??? Nyfiken!Ni e mitt allt! <3


Kom ihåg!

Kom ihåg nu att skicka in era foton "Bästa midsommarbilden" till våran mail tvillingryttarna@hotmail.se så kan ni vinna ett bra pris. Ja vi har inte riktigt bestämt priser men bra blir det nog :)

JA ni måste också komma ihåg att bilden skall följa det här:

Ni skall i alla fall fota en bild som påminner om midsommar och den skall gärna ha djurtema. Men i alla fall så måste ni tänka på att ha tillåtelse av den som fotat bilden och även så skall du eller ingen person vara med på bilden. Du kan alltså inte skicka in en bild på någon annan än dig själv eller så kan det vara endast ett/flera djur på bilden.


Kram

Minnen!

Ja jag tänkte lägga ut lite bilder som får mig att tänka på många minnen och nu tänkte jag lägga upp lite bilder och skriva vad jag tänker på:)


Lägret förra året väldigt mycket roligt och bra träningar <3


Dagen vi fick Shadow <3 Bästa dagen i mitt liv


Starten av bloggen (bilderna togs typ första dagen vi hade bloggen)


Globen horse show

Tävlingarna med underbara Shadow när vi tävlade hoppning på lokal nivå

Tävlingen med Shadow min första dressyr tävling, 1:a plats

Första lokala dressyrtävlingen :)

Ja lite minnen:)

Kram

Drömmar kan bli sanna!

Alla ni har säkert haft en dröm. Kanske få en egen häst eller nått annat!

Jag vill säga till er att fortsätta kämpa och försöka nå till drömmern. Allt kan hända och ni får inte sluta att tro att det kan hända! Min dröm var att få en egen häst, nu har min familj tre. Drömmar kan bli verklighet, men man få kämpa för det. Göra allt för att nå sin dröm, så kan den bli verklighet!

Jag tror att alla, i alla fall dem flesta drömmarna kan bli verklighet, så fortsätt tro och KÄMPA!


Min dröm blev verklighet, den 9:de december 2008!

Bästa dagen i mitt liv!


Tips - Övningar


Jag tänkte skriva lite om några övningar som är ganska enkla men som är bra för att få en mjuk och lydig häst.

Övning 1.

Övningen är en bra start övning, man gör stora mjuka bågar och man kan också öka lite för att se till att hästen lyssnar framåt. Istället för att öka kan man även göra tempoväxlingar, det gör att man både får en mjuuk häst och en lydig häst. Det är viktigt att anväända skänklarna när du ställer hästen i serpentinerna.

Övning 2

Den här övningen är bra för att man kan böja hästen lite mer och även träna på att ställa om fler gånger och snabbare, den är även bra då man kan mjukgöra hästen och fatta galoppen när hästen är mjuk i båda sidorna, det kan då vara lättare att ställa hästen i galoppen och även se till att ens häst tar både ytterhjälperna och innerhjälperna.

Ja två övningar som jag tror kan vara bra att prova på:)

Kram

Massa att köpa!

Jag har massa saker jag behöver köpa, asså skämtar inte!

Måste köpa:
Ridhandskar (mina e borta :( )
Nya sporremmar (ena remmen gick sönder under ridpasset igår vet inte hur men den hade ramlat av :( )
Ridbyxor (alla e typ försmå)
shabrak (vill fixa snygga outfits)
lindor (-ll-)
träns (vill kunna växla mellan fler bett på Shadow)
a, säkert nått mer!

Men asså, det måste köpas snart! :)

Tips på nått?

Ska nog beställa lite saker från Hööks REA ju!

 


outfit tips

Jag tänker lägga ut lite outfits tips nu när vi är på landet och vi inte är med hästarna:( Ja men i alla fall så tänkte jag tipsa om en fin blå outfit


Schabrak hööks 299:-


Fleece lindor hööks 99:- 4-pack


Ridbyxor hööks 139:- som maxpris just nu billigare i barnstorlekar.

Ja jag tycker om outfiten vad tycker ni?

Kram


Sommarlov - Tips på saker att göra!

Tänkt tipsa om lite saker man kan göra på sommar lov.

Ute ritt:
Samla ihop ett gäng kompisar, kolla på enkarta vart ni tror ni kan rida på en dag, ring och kolla om ni kan hyra några hagar att ha hästarna i och sov i ett tält. Ha en mysig lång ritt med dina kompisar och övernatta.
Bada med din häst:
Rid till närmaste strand där ni tror att man får bada med hästar (om det går). Det e riktigt mysigt och roligt och du kommer få ett minne för livet! :)Piknick:
Rid en bit in i skogen och ha en mysig piknick med dina vänner! Du kan ta med bullar och bara sitta och mysa med din häst!

Ja, lite tips på saker ni kan göra i sommar!


Hiss!

Jag måste Hissa glansspray, jag vet faktiskt inte vad jag hade gjort om jag inte hade kunnat använda glanspray i hästarnas svans ja kan  tänka mig att de hade varit ganska toviga i sånna fall så ja jag måste HISSA glanssprayKram

gästbloggning Ida!

Heej alla bloggläsare till mina underbara twins! Jag som skriver heter Ida och är en välldigt bra vän med dom hära underbara tjejerna och ni som träffat dom och fått chansen att lära känna dom borde vara välldigt glada och lyckliga att ha fått den chansen, som jag oxå har fått!:D
När dom frågade mig om jag ville gästblogga här så tvekade jag inte en sekund att börja skriva. Vem vill inte det lixom?
Det som jag vil börja med att berätta är hur jag lärt känna Jennifer och Caroline :) Det var så att i det stallet dom stod i förut (innan där dom står nu) stod jag oxå med min ponny i! I början tyckte jag dom var jättekonstiga, jag vågade inte prata med dom, inte ens säga Hej. Dom sprang runt och ringde sin pappa och var helt galna för att deras mamma hade klippt hennes hästs svans och jag trodde ju inte att dom va kloka. Och det är ju faktiskt sant! Helt galna är dom, och dom som träffar dom första gången fattar jag att dom undrara vad det är för fel på dom men man måste lära känna dom för att få reda på svaret! Dom är helt enkelt så, that´s it! Haha, skämta, så galna e gem inte! :P
Sen när dom berättade att dom skulle flytta till ett annat stall var inte roligt! När man hade blivit bra vänner med dom ville man inte att dom skulle lämna en men det var deras val så bara att acceptera och jag förstår nu varför dom gjorde det! ;) Och sen nu i Mars, 1 år senare flyttade jag oxå dit! Det var sååå kul att se dom igen, hade träffat dom nån gång men inte ofta! Och nu är jag ännu bättre kompis med dom än innan :D
Lite om mig då: Jag heter då Ida och är 14 år ;) Mitt liv kretsar mest runt hästar och min egna lilla ponni Excelsa
Excelsa är då min lilla bitch som jag haft i lite mer än 1 och ett halft år :) Hon gör inte mer än hon behöver vilket är lite jobbigt när man inte är på humör men det är bra för min ridning i slutändan! Vi har tävlat upp till LB hopp och dressyr men drömmen är att kunna tävla LA dressyr och MSVB hoppning då jag och tränare tror hon kan gå det ;) Det är hoppningen som är våran lilla grej så dressyrtävlingarna kommer lite på sidan ;)
Eftersom Elsa inte är den lättaste att rida så har det tagit mig mer än 1 år att lära mig rida henne! Dom första 2 månaderna kunde jag inte ens fatta galopp. Och att hon skulle kunna gå så fint i dressyren var en stor dröm för mig, trodde aldrig jag skulle klara det!
Min väg i min ridning till där jag är nu är inte så speciellt igentligen! Gick på ridskola i 6 år innan jag fick min kära lilla ponny och sen har vi bara utvecklas. Ridskolan var bar för att lära sig grunderna och hur man red men det är tack vare min ponny jag är där jag är idag! :) Hon har lärt mig välldigt mycket! Från att inte ens våga hoppa 60 cm tar vi oss runt banor på 1 meter och hindrer på 1.15 än så länge ;)
Var jätterädd för ridningen och hantera hästar själv förut oxå! Pappa fick hämta henne ur hagen och vara med mig när jag red, till och med när jag red ut med kompisar. Man kan undre varför jag köpte häst när jag var så rädd men ibland måste man ta en risk för att komma nån vart och jag är väldigt tacksam för det! :D
Lite om twinsen då! Dom är 2 helt otroliga tjejer som pratar så jag vet inte vad(vilket passar mig bra då jag oxå gillar att prata massor). Helt tokiga har fobi för typ allt, haha nej men brukar jaga runt dom med äckliga saker! haha såå kul, dom blir ju livrädda :D
Tack för att jag fick gästblogga här mina älsklingar! <3 Love till er!

min fining <3

Checka gärna in min blogg oxå: http://excelsa.blogg.se/index.html

Tack gumman!
men nu ska jag berätta hur det var när vi träffades första gången.
Hon kom med sin ponny till stallet och gjorde inte så mycket, bara fixade med sin ponny och sa inte ett ord. Hennes föreldrar hjälpte till väldigt mycke och vi tyckte att hon va gansska konstig! Hon sa inte ens Hej till nån. Och då hade hon typ sett oss borsta på en häst. Hon kunde INTE tycka att vi gjort nått konstigt! och vi blev inte helt Galna för att mamma hade klippt dons svans, Bara lite arga på henne, eftersom vi tyckte att hon klippt den för kort. Så jag tror faktiskt att vi tyckte att hon var knäppare än vad hon tyckte vi va! Haha, tjejen e helt Krazy, hittar på massa skoj och så rolig att va med! LOVE u!
En sak kan jag säga, även fast hon e lite udda så e hon udda och specielle på sitt iget allra BÄSTA sätt!

Du e bäst gumman!


 


Hiss

En sak som jag tycke är väldigt bra är müsli jag tycker att det är jätte bra då det är naturligt och även så tycker alla hästar om det. Jag tycker att Shadow går mycket bättre på müsli än vad han gjorde när han gick på kraft pellets. Så ja jag ger en klar HISS till müsliKram

Foder....

Jag tycker att det är väldigt svårt att veta vad för foder man ska ha till sin häst. Det finns så många olika teorier och alla har sin åsikt, ja det underlättar inte direkt av att utbudet på olika foder är så stort. Det finns massor av olika foder, havre, korn, müsli, kraft ja helt enkelt massor, dessutom finns det väldigt många olika märken på allt och som har olika fördelar och nackdelar, så vad väljer man egentligen?

Ja vi har testat ganska mycket olika på Shadow havre, kraft och olika müslin men hur vet man vad som är allra bäst när man inte kan testa allt foder som finns? Ja, till Fire har vi samma foder som hans ägare hade till honom innan så där testade vi inte direkt olika sorters. Men det är väldigt svårt att anpassa fodret efter just sin häst eftersom det enda sättet att gentligen veta vad som är bäst är att testa olika foder. Men sen finns det ett till problem vad ska basen av fodret bestå av. Förut trodde man att man fick piggare häst om den åt mycket kraftfoder men nu senare har forskningar visat att man fick piggare hästar av att hästarna får äta mycket stråfoder.

Ja, och så till alla forskningar som man vill tro på. Det kommer nya forskningar som visar nya saker hela tiden, så ska man vara så noga med att följa det som forskningarna visar när de nästan är garanterat att de kommer ändras och att senare forskningar kommer visa något helt annorlunda?

Jag tycker att den bästa meoden för att hitta rätt foder är att testa olika sorters foder och sedan se vad som passar sin häst bäst för alla hästar fungerar bäst på olika foder.Kram

Globen horse show

Ja globen horse show tycker jag är jätte roligt, det är rolia nummer och även roliga tävlingar att titta på. Ja även så är det super roligt att man kan shoppa saker billigt:)

Ja vi har redan bokat biljetter ja så vi skall vara där:) Vi kommer att vara där under söndagen, kommer ni vara där är det någon av er som redan har bokat? När i sånna fall skall ni gå?

Bjuder på några bilder från förra året

Vad tycker ni om bilderna?

Kram

Hästen allt?

Jag tycker ibland att dem som vinner tävlingarnna sitter på den perfekta ponnyn som är fin och duktig av sig själv, medans ryttaren igentligen inte BEHÖVER (säger inte att dem inte e) vara så duktiga som man tror.

Alltså den som vinner SM behöver väl inte vara sveriges duktigaste ryttare?

Så jag tror faktiskt att hästen har v äldigt stor betydelse i tävlingsvärlden. Lixom en häst med inte så stor och flashig gång kan ju kunna alla rörelser och klara programen felfritt och bra, men ser inte så flashiga ut. Då vinner dem alldrg, även fast den ryttaren kanske e den duktigast så behöver man en häst med gång.
Så igentligen borde det finnas klasser och tävlingar i dressyr där man inte räknar gången, utan formen och hur man utför pogramet. Men endå om man skulle räkna bort gången hade man inte behövt köpa ponnyer och hästar för flera 100 tusen, och då skulle allt förendras. Så det är nog ganska svårt att komma på en bra lösning. Vad tycker ni?

Har ni tänkt på det? Eller tycker ni inte att det är så viktigt?


Hästarna i första hand!

En sak som jag tycker är viktigt att tänka på innan och när man skaffar egen häst är att man alltid måste tänka på hästen. Alltså måste man se till att hästen blir omskött varje dag och även så måste man se till att den får mat kommer ut i hag varje dag och att den blir regelbundet motionerad. Även så måste man åka till stallet för att ta hand om hästen varje dag även fast man häldre kanske hade velat gå på bio med en kompis.

JA hästen måste alltid komma i första hand och det är en sak som man måste tänka på när man har häst.


Våra ponnyer kommer klart i första hand.

Kram

TR!

På ponny finns det ju olika gränser på hur gammal man får vara när man får tävla på ponny, det är 18 års gräns på D och C och sedan är det lite olika beroende på vilken gren också. Bland annat är det olika gränser på B ponny i hoppningen och dressyren.

Men varför har man nu gränserna då? Jag tror att det är för att det ska bli någorlunda jämnt på nivån att det inte är en 9:åring som tävlar emot en 17:åring tävla B ponny. Jag tror även att det är för att skydda hästarna från att bli ridna av för stora ryttare bara för att rýttaren vill vinna tävlingar. Men då förstår jag inte varför riktigt eftersom det går att klassa upp sin ponny till storhäst, då kan det inte direkt vara för att skydda hästen utan för att det ska bli mer rättvisa tävlingar men jag tycker att man istället bporde satsa lite mer på att hästarna mår bra. Det skulle vara bättre om man kunde satsa lite mer på att hästarna var friska och mår bra istället för att ha massa onödiga regler om vad för bett man får ha och inte, att man bara får ha vissa saker när jag tycker att det viktigaste är att hästen mår bra inte att det är oretvist att en har ett visst bett medan en annan person har ett annat.

Ja jag tycker att man ska vara mer mån om hästens välmående än vad man är på tävlingar idag, jag tycker faktiskt att det är värre om det kommer in en aldeles för tung ryttare för sin häst på tävlingsbanan än om det kommer in en ryttare som har lite för långa sporrar eller något sånt.

Vad tycker ni om detta?

Kram

Tips!


En sak som jag tänkte tipsa om idag är hur du skall tänka för att få en posetiv och glad häst som är lagom pigg och som trivs med livet:)

Fodret
Fodret tror ja är en viktig del för att få en välmående häst, hästen måste få lagom mycket foder så att den inte är för smal men heller int tjock. Därför så skall man alltid ändra hästens foderstat beroende på hur hästen går och vilken tid på året det är och liknande. Bland annat bränner hästarna mer under vintern då de behöver hålla värmen och även så måste man tänka på att inte ge hästen förmycket när hästen vilar.

Varierad ridning
Jag tror inte att hästarna trivs med att tränas på samma sätt hela tiden utan att man måste variera ridningen. Ingen hopphäst skulle trivas med att hoppas 7 dagar i veckan och ingen dressyrhäst skulle trivas med att träna i tävlingsform på samma sak 7 dagar i veckan. Därför är det viktit att hästen får ridas ut och ha kul även kan det vara nyttiggt för en dressyrhäst att hoppa ibland på samma sätt som hopphästar mår bra av att tränas i dressyr

Ha roligt
Jag tror att det är viktigt att ha roligt och mysigt med hästen när man inte rider utan att man kan mysa, kela och bara vara med hästen ibland för då blir du en vän med hästen och då blir ekipaget posetiva till varandra som häst och ryttare.

Hästen skall få vara häst
Jag tror även att det är viktigt att hästen får vara en häst att den får vara med hästkompisar och att den får leva som häst, att man låter den busa med andra hästar gå på gräs och bara njuta av livet. Jag tror även att dedt är bra för hästarna att få ta det lugnt ibland och bara skrittas för hand eller vila för att återhämta sig från arbetet som den tidigare gjort och ladda inför det den skall göra.

Jag tror faktiskt att om man följer dessa saker eller vad man skall säga, så tror jag att man får en posetivare och gladare häst. Hur tror ni att man skall göra för att få en så posetiv och glad som häst som möjligt?Kram

Outfits tips Grå!

Grå outfit tycker jag e riktigt snyggt! Här får ni ett tips på en grå outfit!

Vad tycker ni? Själv tycker jag att det e riktigt snyggt!


Diss!

En sak som jag måste Dissa är de panband som man får med när man köper träns, jag tycker att det är väldit många av dem som är fula eller i alla fall inte snygga, så jag måste faktiskt Dissa de pannband som man får med när man köper träns.


JA det här är ett exempel på ett panband som man får med när man köpe ett ponnyträns ja tycker inte att det var särsilt snyggt. Vad tycker ni?

Kram

Hiss - dem som står för sig själv!


Till alla som vågar stå för sig själv och sticka ut på sitt egna anorlunda sätt. Ni som vågar vara er själva och visa det. Vara stolta över den man e, ni e fan as grymma, as coola, och helt fantastikst modiga!

Alla vågar inte det, så ni som kan stå för er själva ska va stolta till 100 % över det! :)

NI e as grymma!


Tips - Lydig häst


Ja jag tänkte ge lite tips på hur man kan få en lydig häst.

Konsekvent:
Att vara konsekvent med att hästen lyssnar, alltså om din häst är seg så är det viktigt att hästen alltid lyssnar på skänkeln. Därför kan det vara en bra iden att leda fram hästen för att hästen då får slappna av eftersom man inte vill vara på hästen hela tiden. DÅ kan man även direkt vara konsekvent på att hästen skall lyssna på skänkeln.

Övergångar:
övergångar är väldigt bra för att få en lydig häst för då lyssnar hästen både fram och tillbaka. Men man ska alltid tänka på att hästen måste bli förberedd för att man skall få en bra övergång att inte bara göra den för då ger den inte samma efekt på lydnanden. Tempoväxlingar är också bra då hästen måste lyssna framåt och tillbaka.

Förberedelse:
Jag tror att huvuddelen till att få en lydig häst är att vara förberedd själv och även att förbereda hästen. Det är viktigt att man vet när hästen skall bryta av och då vara själv förberedd på där ska jag börja plocka upp och där göra ett avbrått, detta förbereder även hästen på vad som ska komma. Ett bra sätt att förbereda en häst på är att göra en halvhalt innan man förändrar någonting.

En häst som är lydig är Totilas


Kram

Ålders gränser Ponny!

I Svaerige är ju åldersgränsen 18 år men i andra länder 'r åldersgränsen 16. Det är ganska konstigt tycker jag.

Jag tycker faktiskt att man ska sänka åldersgränsen även i sverige, för det är faktiskt många som inte förstår när man är för stor, så för att skydda ponnyerna tycker jag att man ska änka åldersgränsen även i sverige.

Vad tycker ni om åldersgränser? Den med bästa förklaringen kommer upp på bloggen sen med en länk!

Men jag e så nyfiken på vad ni tycker!
Bilder

Jag tänkte bjuda på lite bilder på ponnyerna när de står i hagen vad tycker ni?
Kram

Otydliga regler i TR!

I vissa fall tycker jag att reglerna i TR är alldeles för otydlia!

Till exempel så tävlade en yjej i stallet fällttävlan, där hon blev utesluten pga att hon hadde plast ringar på bettet i dressyren.

Hon hade kollat väldigt tydligt vilka bett man får ha, men endå blev hon utesluten pga några plastringar!


I TR stod det att man inte fick ha hjälpmedel till bett, så vadgills då som hjälpmedel till bett, tydligen gör en plastring det! Men det är ju lite vad man själv tycer och tror. För jag hade räknat hjälpmedel som typ en kedja eller nått sånt. Inte en plast ring.

Så, Jag tycker att vissa av reglerna är väldigt otydliga. Vad tycker ni?


Outfit tips Lila


Allround schabrak (ponny) hööks just nu 94:-


Ponnylindor hööks 59:-


Jacka hööks just nu från 239:-

Ja en lila ponny outfit :)

Kram

Till hundägaren!

Till dig som äger hund vill jag tipsa om reflexvästar till hunden!

Det är ju jätte bra så att man kan se hunden i mörkret! Hööks har nu rea på tre modeller så jag skulle nog ha passat på!


http://www.hooks.se/product.aspx?productid=045150&deptid=1123&sortType=sortArtnr&sortOrder=ASC


http://www.hooks.se/product.aspx?productid=045094&deptid=1123&sortType=sortArtnr&sortOrder=ASC


http://www.hooks.se/product.aspx?productid=045170&deptid=1123&sortType=sortArtnr&sortOrder=ASC

Ja, jag skulle köpa nått av det så kan man vara säker på att hunden syns i mörkret!


Skvallerbloggarna!

Skvallerbloggarna är ett bra sätt att hålla koll på vad som händer i hästbloggs världen, men  ibland går allt bara FÖR lågnt!

Lixom vem bryr sig om någon har ett träns lite på sne eller så. Jag tycker verkligen att det är bra när man kan få veta vad som händer. Men dem går allt för ofta över gränsen! Visst bra att hålla koll, men dem kan vell skriva om intressanta saker. Jag bryr mig faktiskt inte om Nellies träns e lite snett eller om ingrid har råkat skrivit att det e linns inlägg! Lixom intresse klubben antecknar! Så skärpning nu!

Jag vet bara ponnysanning, vilka fler finns?Vilka vet ni???

Vad tycker ni? Håller ni med om att dem går lite för långt ibland eller tycker ni att dem e bra???


Glad midsommar

A ja vi hoppas att ni har haft en bra början på midsommar och att ni får en riktigt bra fortsatt dag så nu hoppas vi att ni kan mysa och bara ha det bra:)Kram

Hiss

En sak som jag måste Hissa är lädergrimmor, det rä snyggt och även väldigt bra tycker jag. Tex är det jätte bra att ha lädergrimmor på hästen i släpet då den går sönder om hästen får panik. Så ja jag måste HISSA lädergrimmor. Vad tycker ni om lädergrimmor?
Kram

Gårdagens ridpass Shadow!


Igår red jag Shadow nere på gallopbanan. Igår testade vi att Fire skulle gå först och Shadow sist. Det ville nog inte shadow. :P Han blev super pigg och började trava typ HELA tiden, haha. och sen inär vi skulle vända så försökte han vända innan Fire istället för att gå förbi och sen vända.

Han var verkligen PIGG och glad! :)

Så himla kul när det e svårt att få hanm och skritta för att han e så pigg när han e 23 år gammal! Ponnyn e helt underbar och har lärt mig så sjukt mycket!

En bild från ett tidigare tillfälle, men ingen kunde fota igår! :(


Stor häst!

När tror ni att man är redo för stor häst?

Ja har ridigt storhäst lite då och då, Don, Min tränares hästar (En beridnings häst och Nalle), ridit fram en häst i stallet, oktas, och säkert några fler.

Ibland kännns det jätte stort. I söndags när jag red Shadow på 144 cm och sen hoppade up på don 168 cm så kåänndes han SUPER stor, men det tar ju ett tag att vänja sig.

Jag e ju ganska lång så jag ser ju inte liten ut på hästarna, men jag vet lixom inte när jag kommer vilja gå upp på storhäst. Jag kommer aldrig ha tid för att ha en ponny och en stor häst själv samtidigt (så att jag och jennifer skulle ha ponnyerna + en stor häst), så jag har ingen aning om när jag kommer gå upp på storhäst, men jag kommer ju inte kunna ridda ponny för evigt dessutom e jag ju låg så jag kommer ju behöva gå upp på storhäst nån gång, men när vet jag inte!

När tror ni att man är redo?Don och oktas, har ridigt båda! :)


Tävling - bästa midsommarbilden

Ja nu under helgen kommer vi ha en tävling, snarare ska ni fota ert bidrag till tävlingen och sen efter ni har skickat in era bidrag kommer vi att ha tävlingen.

Ni skall i alla fall fota en bild som påminner om midsommar och den skall gärna ha djurtema. Men i alla fall så måste ni tänka på att ha tillåtelse av den som fotat bilden och även så skall du eller ingen person vara med på bilden. Du kan alltså inte skicka in en bild på någon annan än dig själv eller så kan det vara endast ett/flera djur på bilden.

Så fota nu:)


Kram

Ridövningar!

Tänkte ge er lite tips på ridövningar.

Reaktioner:
Om du vill att din häst ska reagera bättre så kan du enkelt andvända bokstäverna i ridhuset/ridbanan. Du ökar mellan två och minskar mellan två. Se till att du får bra reaktioner så kommer din Ponny/häst bli lydigare.

Upptagningar mellan ökningar:
När man rider en trav ökning vill man ju att skilnaden innan och mellan ökningen skall vara så tor som möjligt därför är ett bra sätt att träna på det genen M övningen!


Minska innan och öka, sen minska mellan och gå ut och öka igen. Då lan du träna orddentligt på skilnaden!


Lika som bär?

Är inte det här mini Fire?

Lilla Prim


Fire
Vad tycker ni är de lika?

Kram

Sommar lov - inget att göra?


Nu e det ju sommar lov men jag känner att när det e dåligt väder har man verkligen INGET att göra!

Så jag tänkte ge er lite tips på saker ni kan hitta på när det är dåligt väder!

Rensa:
Jag, som många andra samlar på mig riktigt mycket häst grejer, ibland alldeles för mycket! Så en sak man kan göra när det är dåligt occh tråkigt väder nu när man har sommarlov och inte behöver plugga kan det vara bra  att ta och rensa allt. Kolla vad du verkligen behöver av sakerna. Du kanske har massa gammla shabrak som du inte andvänder, då märker du också om du behöver köpa något nytt.Ny städade skåp!

Pyssla:
pyssla ock knåpa lite. Du kanske kan göra en ny namn skyöt åt din häst- eller något annat roligt. Gör en fin bild med massa bilder på din häst, eller något annat kul. ´Pyssla känns kanske lite "dagis nivå" eller vad man säger, men man kan faktiskt göra riktigt roliga grejer.

Du kan ju även kanske ladda ner nått roligt program på datorn och göra fina bilder.

Shadow och jag! Shadow = pegasus

Städa:
Städa är kanske inte det roligaste som finns men stallet kanske behöver en stor städning så att allt blir rent och fråächst. Hästarna vill ju också trivas!

Ja, nu fick ni lite tips på vad ni kan göra när vädret e dåligt!


Landet

Vi skall åka till landet nu, ja vi ska fira midsommar där, ja det ska bli riktigt roligt men tyvärr så kommer vi inte ha tillgång till internet så ofta, kanske vi mobil eller ett väldigt segt internet, därför kommer vi förbereda bloggen med massor av roliga inlägg till er, så ni får fortsätta att läsa bloggen. Ja vi kommer nog i alla fall kunna godkänna era kommentarer och se till att bloggen fungerar som den ska.

Ja i alla fall skall vi dra nu men hoppas att ni har en riktigt bra midsommar:)


Kram

Gårdagens ridpass Fire


Igår red jag Fire på galoppbanan vi joggade bara och han skötte sig superbra, ja det enda som var lite jobbigt var att det var ett rådjur som ställde sig på galoppbanan och flyttade inte på sig. Sen när det väl flyttat på sig så började det skälla och Fire blev lite fundersam. Haha ja men det gick bra de skötte sig och sedan slutade rådjuret att skälla:) Ja då gick det bättre, ja jag är nöjd över ett lyckat ridpass:)Kram


Bett!

Bett, bett, bett...

Alla har nått fel! Vissa e för starka och är elaka andra lyssnar inte hästen tilräckligt bra på. Vissa skadar hästen. Vissa e tillåtana, andra inte!

Det finns så himla mycket olika bett och alla bett kan nån alltid klaga på.


Pessoa är ett bett som många klagar på och säger att det ger dubbla signaler och är inte bra. Jag håller faktiskt med om att det är för starkt ochh inte verkar bra! Jag tror faktiskt att jag aldrig ridigt på ett pessoa, det starkaste e nog pelham. Det var på ridskolan när jag praoade där!

Vad tycker ni? Pessoa? Andra bett? Skriver ni enn riktigt bra text kan den kanske hamna på bloggen med en länk! ;)

Men skulle va kul att veta!
Skolavslutningen

Ja förut lovade jag att det skulle komma upp en bild på vad vi hade på oss under skolavslutningen och häsr kommer en bild:) Jag ber om ursekt för att den kom up så sent :(


Ja vad tycker ni?

Kram

Hiss!

En sak som jag måste Hissa nu på sommaren är mysiga uteritter, ja vem tycker inte att det är mysigt att rida ut i bra väder ? Ja jag HISSAR i alla fall mysiga skogsturer:)
Kram

Grattis Cornelia!

Grattis världens bästa Cornelia!

Idag fyller min Bästa kompis Cornelia år, Hon blir 15! Grattis!

Cornelia är en av mina bästa vänner och hon e bara BÄST!

Cornelia och Valdo!


Förberedelser!

Vi ska åka till Landet imorgon så större delen av tiden har gått till att vi har fixat massor inför det, bland annat fixat många tidsinstälda inlägg. ja det är ganska många faktiskt... Ja men i alla fall så är det andledninge till den låga uppdateringen under dagen. Men jag hoppas i alla fall att ni tycker att det är ok.

Ja men i alla fall så kan jag garantera att ni får bra läsning när vi är borta:)

Kram

Stallet nu!

Nu åker vi till stallet!

Vi får se vart vi rider, det e kanske träningar i ridhuset så ddå får vi nog rida på galopbanan. Men vi får se!

Kommer sakna hästarna när vi åker till landet! Dem e ju så BÄÄÄST!Men nu ska vi åka till er!


Gårdagens ridpass Fire


Igår red jag Fire i ridhuset han var riktigt fin:) Jag tränade på övergångar och enkla byten:) Han var riktigt fin och jag är super nöjd över passet:) Ja fhan var mjuk i sidorna och super lydig:) Ja jag är riktigt nöjd över passet.Kram

Diss - Vädret!

Ja nu måste jag DISSA vädret vi haft ett par dagar nu, det vill säga regn, regn och mera regn. Ja inte så roligt nu när utevolten är översvämmad. Ja så enligt mig en klar DISS till allt regn:(


Kram

Gårdagens ridpass Shadow!

Igår var Shadow väldigt fin och duktig!

Jag red på ett annat bett, jag brukar rida på ett rakt plastbett (då han har lätt för att få skav i munnen, detta bett har funkat äst) men igår red jag på ett vanligt tre delat med fasta ringar. För att rida med ett bett man får tävla med.

Men han var riktigt fin och lysnade riktigt bra för skänkeln. Min underbara lilla ponny! Han var verkligen duktig! Så himla kul att se Min 23 åriga ponny så pigg och fräsh. Ska köpa ett till träns så jag kan växla ännu mer med olika bett. Vill nog testa ett sånt härVad tror ni om det? kan kanske funka!Söötis!

Massa inlägg!

Nu sitter jag och skriver MASSA inlägg till helgen när vi e på landet! Asså det kommer bli Bra uppdatering! Jag ska skriva typ 20 inlägg totalt, ni vet 4 dagar två personer 10 inlägg per dag! Kommer bli massa uppdatering vett ni! :)

Några tips på vad Jag ska skriva om, ni kan påverka om vad ni vill läsa om under midsommar! :)

Tipsa massa så e ni super bäst! :)

Men nu ska jag komma igång med massa bra uppdatering! :)


Bjuder på lite bilder på Chinchillan Bamse!


Godmorgon!

god morgon!

Godmorgon alla läsare. Ja nu har jag vaknat och ätigt lite så nu skall jag fixa ganska mycket inför helgen. Ja så nu måste jag faktiskt fixa massor av saker men vi syns här senare:)


Älsklingar <3

Kram

Snyggt!

Jag tycker att detta schabrak är riktigt snyggt vad tycker ni?

Om ni tycker om det kan ni köpa det på hööks för 229:-

Kram


Hiss!

En sak som jag måste HISSA är dessa snygga Lindor

De är hälften elastiska och hälften fleece och då behöver man inte använda paddar vilket kan vara väldigt bra. SÅ ja enligt mig en klar HISS


Kram

Svar på frågestund del 4!

Mer svar då!

Vad heter den första hästen som ni 2 har ridit om ni minns.Är shadow eran första egan häst?
Vet inte den allra första men an av det första var Jonatan en ridskole ponny på tyresöridskola. Ja, Shadow äe våran första häst, har ägt honnom i 2 år 6 månader och 13 dagar tror jag!Shadow bnär vi fick honnom!

vad har fire gått för nått?
Jag tror att han har gått SM, men vet inte till 100. Han vann i alla fall sitt sex års championat! :)

vad är Shadow gått innan ni fick honom?
Han har gått ganska höga klasser i fälttävlan, men även hoppning´och dressyr, men vet inte exakt på vilken nivå.

vad är era mål med era ponnisar? :)
Carro: Att komma så långt som det går, bli så duktig som möjligt och kanske bli av med mina dåliga tävlings nerver. Men största målet är bli så duktig som möjligt!

Jenni:Att komma så långt som möjligt och bli så duktig som möjligt.

*Hur mycket tror ni att en d-ponny på ca 1.46 cm kan bära?
*Vad är erat mål med bloggen?
*Hur höga klasser har ni tävlat?
*Hur gamla e Fire & Shadow?
Ojoj, det beror helt på hur kraftigt byggd hästen är, men hästar kan bära mycket mer än vad man ofta tror. målet med bloggen är bloggen ska bli en stor blogg med många läsare. Se i tidigare svar. Se i tidigare svar.

1.Hur länge till ska ni ha fire på foder?
2.Har någon av er satsat på hoppning innan dressyren?
3.Har någon av er tävlat hoppning??
4.Har någon av er haft medryttarpony? ( heter/hette)
5.Hur länge har ni haft Shadow
6.Vilken är eran favoritblogg?
7.Hur många inlägg har ni gjort på bloggen?
8.Hur många beökare har ni genomsnitt per dag?
9.Vilken är eran favoritartist/artister?
10.Om ni fick välja en känd häst att äga vem skulle ni då ta ?
11.Hur många headers har ni haft på bloggen ?
12.När är Fire född? Året alltså
13.Varför sastar ni på dressyr vad är så kul med det för er ?
14.Hur många husdjur har ni haft ?
15.Vilka ridskolor har ni ridit på om ni har det?
16.Vem av er gör era headers??

1. Vi har inte något fast datum! :)
2. Ja, jennifer tävlade lite i hoppning förut men stasade inte på samma sätt som hon gör nu i dressyren. mest för skojs skull.
3. Ja, jennifer! :)
4. Vi har haf två stycken tilsammans Corona och Glen.
5. Som jag sa tidigare, i 2 år 6 månader och 13 dagar tror jag! :)
6. http://nellieberntsson.blogg.se/7. ca 1650.
8. Oj, väldigt olika, kanske 50.
9. Justin Bieber
10. Totilas, vem skulle inte vilja det?
11. Oj, vet inte.
12. 1998 tror jag.
13. Jag vet inte riktigt varför, vi tycker det är roligast, därför satsar vi på det.
14. om hästar räknas och dem vi har nu blir det 10. Räknar inte fiskarna! :)
15. Tyresö ridskola.
16. båda.

Nu har ni fått lite fler svar i alla fall! :)


Man

Hur friserar ni manarna på hästen? Jag använder en hårsax men samtidigt är det många som tycker att man endast skall rycka manen eller använda ryckkniv. Så nu till frågan vad använder ni?Kram

Stallet!

Nu åka till stallet!

Ska rida, blir nog i ridhuset eftersom det e ganska blött på banan och galoppbanan!

Men vi får se! Tidsinställda kommer medans vi e borta! :) LOVE U!Mysigt! (på förra stallet!)


Detta e ÄKTA kärlek!

Asså jag blir så avensjuk på detta! Asså vem skulle inte vilja va så kär. Dem e inte tsm längre men asså tänk att va så kär och ha nån som e så kär i en.


/>

Asså jag skulle så villja hitta min kärlek...

Och jag tror jag gjort det...Mina hästar! <3

Men det hade varit kul att ha en pojkvän! Nån jag kan sno? ;) Haha!
Skador

En sak som tyvär ofta händer är att både hästar och ryttare skadar sig, att ryttarna skadar sig beror nog främst på att man arbetar med väldigt stora djur. Men jag tycker att man alltid skall försöka förhindra skador genom att tänka på säkerheten när man håller på med stora djur. Dock tycker jag att man inte skall vara överförsiktig för man måste kunna ha roligt med sina hästar också på samma sätt som hästar också ska få ha roligt.

Jag tycker även att det är viktigt att man tänker på vilken häst det är som man hanterar det är väldigt stor skilnad på en äldre ridskoleponny och en unghingst. Ja så därför skall man alltid tänka på hur man hanterar just den hästen man gör.


Ja man ska alltid tänka på vilken häst man hanterar:)

Kram

Gårdagen i stallet!

Ja vi hade e mysig dag i stallet igår och jag är nöjd över dagen. Vi började med att promenera med hästarna och de sktte sig och var snälla, ja de blev lite rädda eller vad man skall kalla det när det var någon som prasslade i en buske. Men annars var de jätte duktiga:)

Ja sedan när vi kom tillbaka borstade vi älsklingarna lite och sedan så blev Shadows man friserad:) Ja den skall bli yttligare lite kortare men det är ändå ganska stor skilnad:) Ja den var aldeles för lång innan vi friserade den men nu är den fin igen:)


Kram

Godmorgon!

Godmorgon!

Nu vill jag be er om 1 känst, 1 liten känst.

Följ oss via bloglovin!

bloglovin

Snälla gör det! Vi blir riktigt glada om ni vill göra det! :) <3


Tips!

Nu kan ni köpa ett riktigt snyggt matchat fleeceset på Hööks för endast 124 kr!


Lixom hur billigt e inte det?

I settet ingår:
Fleece täcke
Fleece lindor
Grimma
Grimskaft

Jag tror nog att jag ska klicka hem detta!

Fleece lindorna och täcket kan man ju andvända i ridningen. Knyt ihop banden som hästen ska ha under magen så kan du ha det som ett skritt täcke och lindorna e ju bara att ha som vanligt. Sen kan man ju köra på bruna ridbyxor och blå tröja och ett brunt schabrak! Snyggt! Sen kan hästen ha grimma och grimskaftet till och från hagen! Såå snyggt!

Får se om jag klickar hem detta! Kanske blir det en midsommar present till hästarna! Får se! Men såååååå snyggt!


Fire ridpass 19/6


Ja igår red jag Fire i ridhuset, jag tycker att det gick jätte bra Fire var jätte fin mjuk i sidorna och ja helt underbar:)

Jag tränade på öppnorna och slutorna och sedan så tränade jag även på övergångar och liknande. Jag red med perfect sit flex, jag tycker att den fungerar men det känns lite ovant. Det som var bra var att man själv hela tidenen var tvungen att korigera så att man satt i rätt posetion eftersom man bara har en ram att hålla si till men den håller inte ihop armarna utan du måste själv hålla ihop dem. Ni kanske fattar (?) Haha ja jag skriver kanske lite otydligt :P Men i alla fall så är det ett hjälpmedel som jag kan rekomendera eftersom den inte gör någonting gratis för dig utan du måste själv tänka på hur du sitter och den hjälper dig att påminna dig om du sitter "fel" eller vad man skall säga för då känns det i ryggen eller på armarna. Haha ja svårt att förklara:)

I alla fall gick passet jätte bra:) Ingen kunde tyvärr fota men ja bjuder på en gammal bild:)


Kram

Mycket på REA på Hööks!

Nu har Hööks REA på mycket saker bland annat på tre olika HELSKODDA RIDBYXOR. Två är likadana fast olika färger!

Behöver man nya ridbyxor så e det ju bara att KÖRA! Dem va faktiskt ganska snygga tycker jag och allt behöver inta va såå dyrt, det duger endå. jag har köpt saker på bla. annat börjes och det fungerar lixom, det e det viktigaste ju!

Så dessa ridbyxor är ett hett tips! :)


Ni ser nog dem som e lika men olika färger! Det är dem till höger! MEn lixom BILLIGT!!!

PASSA PÅ!


Svar på tal!

Jag fick denna kommentar av en anonym så jag tänkte svara:

Till Jennnifer:

En fråga har du tävlat på Tyresöridskola? :) Jag rider där.. Det ser så ut iallafall :))

Svar:
Ja det har jag gjort, faktiskt har vi båda två gjort det:)Ja båda två har tävlat där och båda ponnyerna har varit där :)

Kram

Stallet nu!

Nu ska vi åka till stallet, vi ska nog ta en promenad med hästarna och mest mysa och ta det lugnt. Om vi hinner kanske bada och fixa lite med Shadow. Även frisera lite manar och hovskägg:)

Vi ska i alla fall fixa så ni kan ha rolig läsning medan vi är borta:)

Saknar <3

Kram

Min nya namnskylt!

Nu har jag gjort färdigt min namnskyt!

Det blev bara på shadow...inte mig. Pga att det inte gick att klippa ut bakrunden då! Men men! :P

Såhär blev denVad tycker ni??

Det e denna bild från börjanja, jag ÄLSKAR denna bild på Shadow och mig!

Han ser så underbar ut där! :) <3

Kram på er!


Tävling!

Nu har ni en chans att vinna... Ja ett gästbloggsinlägg.

Ja vi vill anordna en tävling på bloggen med ett roligt pris men vi vet inte vad för tävling vi i sånnafall skall anordna och där kommer ni in:) Alla får ge tävlingstips och sedan väljer vi ut några av de bästa och sen får alla rösta om vilken sorts tävling ni hälst vill att vi skall ha och den med de flästa rösterna får ett gästbloggsinlägg och om det är flera som tipsar om samma lottar vi ut den som får gästbloggsinlägget.

När vi vet vilken sorts tävling fläst vill att vi skall ha skall vi föröka fixa något bra pris och även ett bra sätt så att tävlingen fungerar:) Men nu skall ni kommentera vad för tävling ni vill att vi skall ha, beskriv gärna så detaljerat som möjligt:)Kram

Tips


Ja jag tänkte ge lite ridtips nu:) Hoppas att ni kan få användning för dessa tips:)

Vägarna!
En sak som jag tycker är viktigt är att man hela tiden tänker på vägarna och även vart man skall göra de olika rörelserna, tex är det lätt att fatta galopp när det känns bra men istället skall man bestämma där skall det vara galopp och sedan förbereda en galoppfattning och fatta den just där. Detta gäller allting tempoväxlingar och liknande.

Det tycker jag är viktigt eftersom man alltid skall förbereda hästen nogrant och om man inte ör det kan det bli galopp senare än vad man tänkt sig eller liknande, och om man då inte bestämt när det skall vara galopp lägger man inte märke till det och därför är det ett sätt att förbereda hästen på det som skall komma. Hoppas att ni förstår ;P

Förändra hela tiden
En ska som kan hjälpa hästar som är sega eller som bara kan tappa lusten för att galoppera/ trava i samma takt på samma volt hela tiden är att du som ryttare hela tiden förändrar saker som tempot, ridväg, rörelse och liknande, det kan vara viktigt också eftersom det är viktigt att hästen är uppmärksam.

Hästens böjning
en sak som kan vara till hjälp är att ställa sin häst med hjälp av skänkeln genom att ta fram innerskänkeln lite och ha stadiga ytterhjälper för att få hästen att gå på samma spår samtidigt som man leder med innertygeln. Annars kan hästen bara vika halsen och inte böja sig genom kroppen, för om hästen bara viker halsen så hjälper det inte så mycket. Man måste alltid kommaihåg att hela hästens kropp skall följa med och inte bara huvudet/ halsen.

Den här bilden visar bra att hela hästen är böjd och inte bara huvudet/ nacken Ja bilden är tagen i en galopp piruett.

Ja det var lite tips :) Sedan vill jag att ni inte skall ta åt av det att du gör fel utan detta är tänkt som en liten påminelse :) Hoppas att ingen tar illa upp...

Men vad tycker ni om tipsen?

Kram

Nyfiken:)

Haha ja nu är jag väldigt nyfiken hatar när någon gör såhär...

Ja vad tycker ni när ens kompisar gör någonting liknande?


Kram

Godmorgon!

Godmorgon!

hur e det med er, med mig e det bra! :) Men jag väcktes inte av en liten hund idag utan av mamma! :( Hundarna åkte ju hem igår, saknar dem mycket!Men ikväll blir det stallet får pussa lite extra på ponnysarna! :) Men idag tänkte jag försöka lägga mycket tid på bloggen, och jag skulle tycka att det va grymt kul om ni ville tipsa om vad jag kan göra!

Tänkte fixa en ny namnskylt och lite annat! :) Har ni nått som ni vill ha nytt, TIPSA!


Dagens ridpass Shadow!


Idag red jag Shadow i ridhuset eftersom det regnade så mycket! :(

Men Shadow var riktigt fin och duktig. Jag tränade på lite sjänkelvikning och fortsatte med det vi gjorde på träningen. Jag tycker att han var väldigt finm och riktigt lydig.

Jag trnade även lite på minskning i gallopen, viket han gjorde väldigt fint. Jag tränade mest på att han skulle vara lösgjord och mjuk och fin i handen (ibland blir han lite tung i handen). Han var väldigt duktig och var väldigt fin. Jag gjorde även några trav ökningar - SÅÅÅ FINA! :) erkligen nöjd med honnom idag! :) <3

Mamma hade en kompis som red don, så när jag ridit färdigt Shadow så hoppade jag upp på Don och red honnom lite! :) Han var också väldigt fin och duktig! :)

Såå nöjd med dom! :)
Perfect Sit FLEX

JA jag tänkte skriva lite om den Perfect Sit FLEX som mamma och vi har fått låna över sommaren och om vi tycker om den blir det nog ett eget köp:) Ja i alla fall så skall den ge en bättre sits och man håller in armarna till sidorna, man kan heller inte ta fram armarna för långt fram men man kan heller inte ta bak armarna för långt.

Jag tycker att den här bågen värkar bättre än de andra metoderna jag sett för att hålla ihop armarna bland annat så kan man använda ett resårband som man trär runt armarna och har bandet bakom ryggen me då finns det en risk att man tar bak armarna för mycket. Ja i alla fall tycker jag att den vverkar super bra och jag tänkte rida med den idag:)

Har ni någon erfarenhet av den? Komentera


Kram

Ridpass 18/6


Igår red vi som sagt nere på galoppbanan det gick jätte bra och båda killarna var superfina:) Ja det är roligt att rida med båda där nere nu för båda killarna blir taggade och glada:) Ja vi red lite övergångar och även så red vi lite ökningar, ja de var ett bra ridpass och hästarna var riktigt fina så ja det var ett lyckat ridpass:)Kram

Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet, vi skall nog rida i ridhuset och jogga lite tror jag:) Ja i alla fall så får vi se lite vad jag tränar på, det blir nog lite fortsättning på träningen i torsdags. Ja det vill säga på öppna, sluta och övergångar:)

Ja nu måste vi i alla fall dra men läs bloggen medans vi är borta finns ganska många bra inlägg som ni kan vänta er:)


Sötisar

Kram

Godmorgon!

Godmorgon!

Idag ska jag eller vi till stallet. Vet inte riktigt vart jag ska rida, men det blir vell ridhuset om regnar!

Men sen åker dem små hundarna hem kl 7 ikväll. :( Kommer sakna deras små pussiga nosar och tassarna som springer runt. Haha dem e¨ju såååå otroligt söta och underbara!

Kommer sakna dem så otroligt mycket!!!Mina bebisar!


Jag älskar er och kommer alltid göra det! <3Hemma!

Nu är vi hemma! :)

Vi red nere på gallop banan och ridpasset kommer lite senare... Nu ska jag ta en dush och sen blir det en myskväll med hundarna, eftersom dem ålker hem imorgon. :(

Men dagen i stallet var bra, tog ganska mycket tid. Bara sisådär 6 timmar! :PSöötis! <3


Svar på frågestunden nr 3!

Nu kommer fler svar på frågestunden!

Vad är det högsta ni har hoppat ?
Caroline: ojoj vet inte så noga, 95 cm tror jag, inte så högt. Eftersom jag endast red små ponny på ridskolan (vi fick hoppa typ 50 cm), men 95 cm var på Shadow.
Jennifer: 110 cm tror jag. :)


är det högsta ni har tävlat i dressyr?
Caroline: Endast L:B, pga miona super dåliga tävlingsnerver. Hemma tränar jag på högre nivå.
Jennifer: L:A! :)

Vilken häst har ni tävlat mest med ?
Mest med Shadow, men det var väldigt länge sedan vi tävlade på lokal nivå (ca 2008), men nu i slutet är det fire som vi har tävlat mest (Jennifer har tävlat honnom).

Har ni hoppat Fire någon gång?
Nej det har vi inte, det beror på att Fire har pålagringar och därför får han inte hoppas:(

Saknar inte du (Jennifer) hoppningen? :)
Nej inte direkt, jag tycker att det skulle vara roligt att hoppa någon gång ibland men jag satsar ju på dressyren eftersom jag tycker att det är roligast:)

Bild från hopptävling Jennifer och Shadow (2008)

Vilken är eran favvo färg på utrustning te era hästar? :)
Jag vet inte om vi har nåon favvo färg men på lädret är det svart och sedan tycker vi om att använda grått, marinblått och vitt bland annat:)

Om ni inte skulle ha haft fire, skulle ni ha köpt en till ponny eller hur hade ni gjort då? ;)
Ja det är ganska kompliserat, vi funderade ganska mycket och först skulle vi ha en mer tävlingsponny som vi skulle ha köpt och då foderärdat ut Schadow på halvtid men då hittade vi Fire så ja det är svårt att säga jag vet faktiskt inte vi har ju nu två ponnysar på heltid och det var ju det vi alltid velat så ja jag tror det:)

Kram
 

Stallet nu!

Nu drar vi till stallet!

Mamma ska träna så vi har en tid att passa! Vi får se vart vi ska rida, det får ni veta när vi kommer hem!

Ja, vi syns sen när vi kommer hem! Ha det bra! :) <3See you!


Godmorgon!

Godmorgon!

Idag blir det stallet, och bloggande som gäller!

Ja, i stallet blir det ridning och sen ska vi självklart blogga. Några önske inlägg? Komentera!

Jag, va fett trött inatt, sov djupt. Haha jag e väldigt trött eftersom jag vaknar typ 7 på mornarna eftersom hundarna vaknar då. Haha, man blir riktigt törtt när man går och lägger sig efter tolv och vaknar kl 7 på moronen. Vilket jag typ gjort sen i måndags kväll. Haha!

Ja, så e riktigt trött nu!
¨


Dem åker hem imorgon! :(


Svar på frågestund del 2!

Svarar på lite fler frågor då!

Juste, har ni långt till stallet? Från där ni bor då
Ja, ganska en halvtimme med bil ungefär.

vad går ni i för skola och vad står ni i för stall? =P
Skola, kan säga att jag går i kunskapsskola (inte vilken), stall, ett i tungelsta området.

Juste sen hur kom ni i kontakt med fire?
Genom våran tränare Isabelle, vi frågade om hon visste nån D-ponny som var en lite mer tävlingsponny och tipsade om honnom eftersom Cornelia (hennes lilla syster) red en annan ponny som också ägde Fire. Så genom Isabelle kan man säga. :)Min fråga är hur kom ni i kontakt med Shadow eller hur man ska säga?
Vi red en medryttarponny som flyttade dit vi står nu, där även Shadow var. Stall ägaren tipsade om honnom och vi började rida honnom. Isabelle ägde honnom då, och vi hade honnom på foder ganska länge innan köpet.Varifrån kommer don och hur träffade ni honom?
Han var en ridskole häst på våran ridskola och mammas favorit häst. Han höll imnte för att gå två gånger per dag så då köpte vi honnom! :)Vad för någon skada hade han exakt?
Hans sena i ena bakbenet hade gått av pga att han fastnade med benet i box gallret. :S

Jag hade tänkt att mamma ev. skulle få gästblogga här om det. Om ni vill?

Hur länge har ni haft Fire på foder?
1 år två månader och 17 dagar. :) Fick hem honnom första april 2010. Vilket aprilskämt va? Haha! <3

Hoppas ni gillade svaren! Om ni har några fler e det bara att fråga! :)


Mysigt? Kanske<3

Ja u har jag varit uppee ett tag men jag e sjukt trött, ja det beror nog på att ena hunden väckte mig 7 imorse när mamma redan hade varit ute med dem så nästa gång skulle de utvid 9 men i alla fall tyckte Luca att jag skulle upp, ja mamma sa att han redan försökte väcka mig vid 4 :P

I alla fall så vväckte han mig genom att gnälla nedanför min säng och krafsa på sängen, busis:) Ja sedan blev han överlycklig när jag hade vaknat ja gulligt:)

Ja i alla fall så har jag bara chillat idag och sedan vart ute med mysiga hundar i regnet. Haha ja inte direkt det man ser fram emot när man har hundar på besök häldre ligger jag och myser inne med hundarna om jag säger så:) Ja men i alla fall så skall vi fixa lite tvätt och sedan bara mysa idag, mamma är borta med sitt jobb och pappa kan inte åka bil så vi kan inte ta oss till stallet idag:( Ja hästarna skulle ändå ta det lugnt eller vilat idag men man vill alltid träffa dem:)

Snälla Cornelia skall i alla fall mocka åt oss :)

Änglarna<3

Kram


Då kör vi det då!

Då kör vi min ide eftersom jag fick 6 komentarer som sa att dem ville göra det! Kul att ni e så engagerade.

Tänkte att ni kan komentera vilka teman ni vill ha!

Jag tänkte börja med ett vitt/tävlings tema!
Ja, så om ni ska ut och tävla kan detta vara något! Eller om ni bara vill rida med vitt hemma eller på träning!

Tycker att allt hade rigtigt bra pirser och allt är något jag skulle h´kunna tänka mig att köpa!


Godmorgon!

Godmorgon!

Idag blir det inget stall! :(

Deet blir inte det eftersom mamma ska på nått med jobbet och pappa kan inte köra oss till stallet pga diskbrocket och det tar typ 1 och en halv timme att åka komenalt. Vilket också kommer bli dyrt eftersom termins korten har ått ut.

Hästarna ska ju endå vila idag så då får Cornelia mocka åt oss eftersom vi mockade åt henne i veckan! :)

Men då har vi mycket tid för bloggen eftersom vi e hemma! :)Älskar er!


En ny ide!

Jag har en ny Ide om vad vi kan göra på bloggen.

Jag tänkte att jag kan göra olika outfits som e snygga men billigt. :)

Vad tror ni om det? Då kan ni ju önska teman så kan jag leta reda på billiga, men endå snygga outfits, med pris och var man kan hitta det.

Vad tycker ni? En rolig ide?

Om jag får över 5 komentarer med att ni tycker att det är en bra ide så gör jag det GARANTERAT!

Hoppas ni tycker det e kul! :)Ja, skulle det vara kul skriv antingen det eller en smily! :)

Hoppas ni gillar iden!


Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet:)

Ja i alla fall så skall vi träna idag och vi skall även ha med en bra vän och Shadows gamla medryttare till stallet som skall hälsa på lilla Shadow:)

Ja i alla fall så känner jag att det är roligt att blogga nu igen, förut tappade jag suget lite men nu har det kommit tillbaka, ja dels beror det på alla fina kommentarer men jag tror även att det beror på att jag nu inte orkar bry mig om vad andra tycker på samma sätt. Nu struntar jag lite i de kommentarer som är negativa och tar till mig av de posetiva.

Ja men som sagt skall vi ialla fall dra nu vi får se vad vi tränar på men jag tror att de blir lite rörelser från P:1 :)


En bild från en annan träning:)

Kram

Vad ni komenterar bra!

Vad ni kommenterar bra, nu verkligen jätte kul!

Sen när ni kommenterar så himla fina saker blir man ju över lycklig!Lixom hur underbart e det inte när man har en läsare som tycker att bloggen är bättre än dressyrmupparna och att man kommer nå toppen och den läser bloggen 24/7.

Ja, ni är UNDERBARA! :)


Godmorgon!

Godmorgon!

Kan ju börja berätta om gårkvällen. Det va massa trevligt folk där som vi pratade med. Sen åkte vi med Isabelle (min tränare) till vårt förra stall för att mamma inte kunde hämta oss än då. Så var vi där och gjorde lite hö påsar och så. Sen åkte vi till ett annat stall där hon har sin ena häst (JÄTTE nära). Där ficade vi med honnom och så. Sen åkte vi hem till ida och väntade på mamma!


Vi hade en nice kväll i alla fall. Kul att träffa alla gamla vänner ju. ellinor, dessi, och alla andra. :)

Idag ska jag nog va hemma på dan CHILLA, sen blir det stallet på kvällen, ska nog träna för isabelle. Men vi får se.


Ja, sen kan jag ju påminna er om frågestunden vi har --> HÄR <--och att ni gjärna får tipsa om saker i kan göra här på bloggen och få en länk --> HÄR <--

Ja, men vi syns!Tack igen för denna fina idolbild!

Skicka gärna fler till vår mail! :)


Svar på frågestund del 1!

Jag tänkte sätta igång och svara på lite frågor redan nu! Men ni kan självklart fortsätta fråga massor.

Hur gamla är ni och hur gamla är era ponnys? :)
Vi är fjorton år (blir femton i år) Shadow är 23 och fire e 13 tror jag! :Pom jag minns rätt så gillar ni väl dressyr mest? Har ni någonsin tävlat hoppning??? :P
Du mins rätt! :) Ja, jennifer har tävlat lite hoppning men endast på L:D och L:C nivå.

vad är det högsta ni har tävlat med era ponnysar?? :)
Caroline: Jag har endast tävlat L:B i dressyr och lägre. Pga mina Super dåliga tävlingsnerver. Men planen är att jag ska försöka tävla lite igen. Har inte tävlat så mycket nu i slutet utan detta var när jag var lite yngre. :)
Jennifer: Det högsta i dressyr är L:A i hoppning är det L:C

När ska ni gå upp på häst, om ni nu ska det förstår? <3
Caroline: Jag har faktiskt tänkt ganska mycket på det. men jag kommer nog gå upp på storhäst när jag vill och känner mig redo. Kan inte säga ett datum.
Jennifer: Just nu vet jag faktiskt inte! :)

Ja, lite svar ni får föler sen! :)
grillkväll!

Nu ska vi snart åka till en typ grillkväll som avslut från vårat förra stall.

Min tränare hyrde nämligen det och nu ska dem inte ha det mer. så då ska det vara ett avslut typ. Ska bli kul att träffa alla igen. Sen ska ida också va där. Hon stod där förut samtidigt som vi och står ju i samma stall som vi gör nu.

Men vi ska sätta lite tidsinställda som ni får medans vi e borta! Men ni får ju alltid nått.

Ös på med massa frågor, ni har varit duktiga men ni kan bättre! ;) 

Ha det bra!


Min tränare på lägret från förra sommaren! Issabelle kommer nog döda mig! :P

 

Frågestund!

Kom ihåpg att vi har frågestund på bloggen nu och fråga massor i det här inlägget ja eller det andra där vi skrev om frågestunden. Men i alla fall kommer svaren på den några frågor senare idag men fortsätt att fråga:)

Fråga massor nu!!!! :)

Kram

Tack! <3

Tack för den super fina idolbilden vi fick!Tack Celina för den fina idolbilden!

Vi blir jätte glada och ni får gärna skicka fler idolbilder till oss! :)Tävling!

Nu får ni changsen att ge förslag på tävlingar! För snart kommer vi ha en ny tävling.

Så tipsa om massa tävlingar så kan det kanske bli just den du tipsar om! :)

Ja, jag e jätte sugen på ha en tävling men vet inte vad jag vill ha för pris eller vad man ska göra för att delta och vinna. Så tipsa om allt det så kan jag nog pissla ihop en rolig tävling! :)
Godmorgon!

Godmorgon! Nu har jag vaknat! Här vaknar huset typ halv sju och med allt liv är det svårt att sova! :P

Mamma jobbar ju så hon måste ju till jobbet.

Angående inlägget om dressyrmupparna och denna komentar jag fick från en av er läsare:

visste faktsikt inte att ni tyckte SÅ illa om dressyrmpparna. jag & alla andra jag känner älskar dom :) men aja.
ska försöka komma med lite inläggsförslag under sommarn!

Jag tyckeer intedirekt JÄTTE illa om dem anser bara att jag inte får ut något från bloggen längre. Antingen e den gnäll, massa likadana bilder, eller ett 1000 bokstävers upsats om ridpasset. Vilket jag inte känner att jag får ut något av. men jag har ändå läst bloggen eller halläst den. Av ingen andledning och då sa jag till mig själv "det var sista gången du läste DM" för att det har lixom blivit en rutin att jag bara kollar om dem bloggar och bryr mig igentligen inte. Förut tyckte jag om den och kollaade hela tiden. Nu gör jag inte det men kollade den hela tiden i alla fall. Så jag var tvungen att säga till mig själv att det var sista gången! :)

Hoppas ni förstår vad jag menade och varför!
Frågestund!

Massa frågor nu då!

Fråga massor, vi svarar i veckan!

Massa frågor vill vi ha! :)


Stalletr nu!

Nu skall vi åka till stallet!

Vi skall nog rida i ridhuset pga det dåliga vädret. Sen ska vi ju mocka och fixa allt annat. Det ärr lite stressigt nu eftersom mamma ska träna, men nått tidsinställt kommer nog! :)

Måste skynda du men ni får en jätte söt bild på Fire!Kram

Sista gången där, mer tid här!

Nu har jag gått in på Dressyrmupparna för SISTA gången. Jag hoppas det i alla fall. Jag blir så trött på dem, fattar inte ens varför dem e bäst!

Så nu kan vell NI hjälpa oss för att denna blogg ska bli bra, bättre och ännu bättre. Jag har MASSA tid och ska göra mitt bästa för att följa era förslag! Tipsa om inlägg, saker man kan göra, tävlingar. RUBBET, alla tips är välkommna. Bara roligt!

Jag vill verkligen göra er nöjda och man måste ibland locka er lite för mycket för att ni skall vilja tipsa eller så.

Så alla som skriver en komentar men ett seriöst tips idag får en länk i ett inlägg! SÅ TIPSA!

Snälla Jag behöver det!

Tack på förhand till alla er som tipsar!


Denna komentar snurrar i mitt huvud hela tiden och därför vill jag bli bättre, och nå toppen! :)


Lite mer om hundarna!

Hundarna som vi nu vaktar har vi vaktat förut, Julle har vi vaktat flera gångnger Luca har vi vaktat en gång tidigare men mailo har vi aldrig vaktat förut. Ja de är tre underbara hundar av rasen Malteser, utstälningshundar skall ha pälsen ned till marken men de här är klippta så de är sötare:)

I alla fall så är de bara kompisar och är inte släkt med varandra, det är två hanar och en tik. Julle är 11 år, Luca är 3 år och Mailo är bara 1 år dock ser hon fortfarande ut som en liten valp men hon är färdigvuxen och är bara liten i rasen.

Ja de är som sagt super mysiga och roliga hundar som är roliga att vara med:)


Kram

Svar på lite komentarer!

Jag har fått lite komentarer som det inte fanns nån bloggadresse till, så jag tänkte svara såhär! :)

fråga:
vad roligt! Men är det inte typ så att alla hästar fyller år 1 januari eller nått?
Svar:
Jo, man räknar ju det året hästen är född, för att man lättare skall kunna veta vilka hästar som ska få vara med i 3 års testen och så. Sen står det ju alltid det i passet eftersom alla inte vet vilket datum hästen är född. Men det brukar uppfödaren veta och i detta fall så känner dem typ uppfödaren, alltså vet dem exakta datum hon e född.Fråga:
Står dom i sommarhage där eller är deras vanliga hage?? :O
Svar:
Där står dem i deras sommar hage! :)Fråga:
ni är så duktiga! :) Hur gammal var det han var?
Svar:
Tack, han är 23, märks typ inte :)


Här rider Jennifer lilla Shadow!

Ja, sen sa ni massa adra snälla saker, där får ni ett gemensamt svar!

Tack, för allt och för att ni komenterar, det är såååååå kul! :)

Tack alla underbara läsare!


Godmorgon!

Godmorgon!

Har redan vaknar, gått ut med hundarna och ätit frukost. Fatta, jag gick upp sju och det är SOMMARLOV! Jag vaknade av att Jennifer satte sig i min säng och sen fick jag massa pussar av en liten hund. Världens bästa sätt att vakna på ju!

Från och med nu kommer denna blogg bara bli bättre, jag ska skärpa mig ordentligt och uppdatera mer, med roligare inlägg, fler bilder. Ja, rubbet. Jag e as taggad på att göra denna bloggen större och större. jag vill nå toppen, lixom. Ja, det kommer kanske inte hända men drömma kan man alltid göra. :P

Nu ska jag mysa lite med hundaarna, och sen kl 9 e det dax för nästa promenad. :) 

 

Kram

Hundarna är här nu!

Nu e hundarna här, dem har vart här ett tag så jag tänkte ge er lite bilder från dag 1 med dom. Dem stannar här tills på söndag! :)


Här är de tre gulliga hundarna ja de är så sööta eller i alla fall är de (från vänster)
Julle, Luka och Majlo

Hundarna busar lite!


Nu kommer hundarna snart!

Hunadarna kan komma vilken sekund nu! Ska bli sååååååååååå kul.

Vi har städat, ALL DAY! Och nu e huset hund redy. Ska bli så kul!!!! :)

Dem kan komma NU, eller NU, eller om några menuter. Närsomhelst nu.

Haha, bara liiiiiiiite taggad! :P MEn nu ska jag va berädd.

LOVE U!


Gårdagens ridpass Shadow!

Igår red jag Shadow i ridhuset. Jag tränade lite för mamma eftersom Issabelle var sjuk! :(

Shadow var jätte fin och duktig. Jag tränade lite på Enkla byten och att han skulle lyssna ordentligt. Han var verkligen jätte duktig och lydig. Jag tränade även på förvänd gallop på bågar. Jag är verkligen super nöjd med honnom och han var jätte duktig! :)Sööööötis! <3


Godmorgon!

Godmorgon!

Sorry för MIN suga uppdatering igår. Men nu ska det bli skärpning!!!

Igår blev det ingen träning eftersom Issabelle var sjuk. Men vi tränade för mamma istället, ridpassinlägg kommer.

Men dagen kommer gå åt att förbereda inför hundarna. Det ska bli såååååååå roligt, men vi måste göra hela huset "hundvänligt" städa och så. Det får inte ligga saker som dem kan komma år att busa med eller liknande. Ja, vi ska städa helt enkelt.

Det blir inget stall idag! :( Eftersom vi måste ta imot hundarna på kvällen och det är endast då vi kan åka eftersom mamma jobbar och pappa har ont i ryggen och kan inte sitta i bilen. :S

Hittatde ingen bra bild på hundarna men det kommer MASSOR ikväll!


Hundarna:)

En sak som jag verkligen ser fram emot är att tre små gulliga hundar kommer hem till oss imorgon kväll, ja vi skall vakta dom en kortare tid nu men vi skall vakta dem en gång till i sommar, ja de är världens sötaste verkligen super gulliga, tyvärr har jag ingen bra bild på dem men jag bjuder så länge på e gammal bild av den ena hunden när den var valp kan någon säga att den inte är gullig jag smälter i alla fall varje gång jag ser bilden :)

Sööt eller vad?

Kram

Ridpass Fire 11/6


Jag red fire på galoppbanan igår och joggade bara lite, det gick jätte bra han tyckte att det var jätte roligt och han skötte sig superbra, ja han var fin och mjuk i sidorna och lyssnade väldigt bra på mina hjälper, så jag är jätte nöjd över passet:)Kram

Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet, vi skall träna occh sedan bara pyssla om hästarna lite, det skall bli roligt att få träna igen:) Ja men i allla fall skall vi dra nu, det finns lite inläg till er medans vi är borta:) Ja hoppas att ni gillar dem men en sak skulle jag vilja be er om och det är att kommentera mera:) JA det skulle vara jätte roligt om ni kunde kommentera mer för det är jätte roligt att läsa era kommentarer:)


Bjuder på den här bilden på Don och hanns hagkompis Oktas:)

Kram

Godmorgon

Hej alla blogg läsare, vad har ni gjort idag då eller ja hittills kan man väl säga. Ja i alla fall har vi bara slappat hittills och inte gjort något särsilt men vi skall i alla fall åka till sallet snart och träna det skall bli roligt att träna:)

Ja men i alla fall så skall vi träna idag och sedan får vi se vad vi skall göra efter det:) ja men som sagt får vi se:) I alla fall skall jag fixa lite inlägg som kommer dyka upp under dagen. Jag juder på lite fina bilder på killarna

Sötnosar

Kram

Hiss!

Fleece och resor lindor som är halva halva ni förstår kanske, jag tycker att det är superbra då amn kan använda resor utan padd:)
Kram


Stallet nu!

NU skall vi dra till stallet vi skall nog rida på galoppbanan och jogga lite:) Ja vi får se lite hur det blir, men i alla fall skall vi dra nu... men ni får allt lite rolig läsning hoppa sjag att ni tycker i alla fall:)

Ja men som sagt skall vi dra nu<3Ja nu skall vi till dessa sötnosar<3

Kram

Elsa fyllde år igår!

Elsa IDAS ponny fyllde år igår. Så vi gjorde en hästtårta till henne och gav henne massa godis! :)


Hon fick en födelse dags puss! <3 från mig och Ida!

Grattis i efterskott elsa!!!! Fast jag sa ju grattis till dig igår men du får en till nu! <3

En skit söt ponny e hon verkligen!!!! :)


Fixat en VIKTIG sak!

Nu har vi fixat en viktig sak som måste vara klar idag, det är lite kvar att göra men det fixar vi när vi kommer hem från stallet.

Nu skall vi åka till stallet, hästarna får en vilodag och vi ska åka förbi foder boden och köpa mat till hästarna. Vi har två bonus boxar idag så det blir fem boxar som ska mockas. Cornelia ska på studentskiva ikväll så vi mockar åt henne. :) Lilla bucke som hon kom trea i SM förra året, dem ska vara med iår igen, och Valdo en hingst som hon lånar!


Valdo och Cornelia


Bucke med SM- rosseten!

Men nu ska vi åka! See U! <3


SOMMARLOV!

Nu e det SOMMARLOV för vår del!

Så Nice!!!! :D Ett lågnt skönt sommar lov! Ska bli såå skönt!

Har ni gått på sommar lov? annars när gör ni det?Måste säga att jag ÄLSKAR denna bild som jennifer tagit och fixat! Sååå NICE!!!


Hiss!

En sak som jag måste hissa är flugskritt täcken, det är jätte bra tycker jag då det skyddar mot flugor samtidigt när man rider vilket jag tycker är jätte bra:) Så det får en klar HISS från mig:)Ja hittade tyvärr ingen bild på ett flugskritt täcke men ja...


Kram

Sååå bra!

Idag när jag skulle byta min klänning till en storlek mindre. Vi hade råkat köpa en 38 när vi igentlingen ville ha en 36, klantigt.

Men då sa hon i kassan att den va slut, så då kollade vi på andra klänningar i afferen och presis när vi skulle ge upp så hittade vi en rad med klänningar lite avskilt, Men det fanns. Sååå bra och sååå mycket tur.

Verkligen bras, att den fanns. annars hade jag DÖTT!

Men såå tur.

Men ni får se bild imorgon! ;)

LOVE U!


Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet, vi ska nog jogga hästarna lite idag men vi får se:) I alla fall ska vi rida dem idag och ta hand om dem.

Ja vi har även fixat några roliga inlägg till kvällen medans vi är borta. Hoppas ni kommer gilla dem.

Men nu ska vi åka och ta hand om dessa BÄSTA killar!Dem BÄSTA!

Ja, det ska bli kul att träffa dem eftersom vi inte var i stallet igår! :)


Hemma!

Nu är vi hemma efter en nice skoldag och en liten schoppingrunda, ja som sagt handlade vi lite mer som behövdes inför avslutningen imorgon, ja men nu skall vi i alla fall äta lite och sedan åka till stallet :)

Ja sedan så skall vi självklart lägga ut bilder på oss från avslutningen:) Men så länge kan vi bjuda på en bild från förra året:)

Vad tycker ni?

Kram

Sämre eller höjer jag kraven?

Jag har tänkt lite på en sak...

Jag tycker att Dressyrmupparna bara blir sämre, sämre uppdatering, sämre inlägg, Mer bilder, för mycket bilder inte riktigta inlägg, bara bilder.

Då e den stora frågan om bloggen blir sämre eller om mina krav blir högre.... jag vet inte. Vad tror och tycker ni???

KOMENTERA!!!Jag vet inte, jag tycker att dem e goa o glada tjejer och tycker absolut att båda rider bra, men fattar bara inte varför dem e största bloggen, inget specieelt lixom. Nellie e specielle skriver på sitt sätt. Vet inte längre vad jag tycker om dressyrmupparna bara.


Godmorgon!

Idag böejar jag kl 11 och sluter kl 2 NICE!

Haha, ja vi fick sovmorgon eftersom vi var och serverade på balen igårkväll. Så vi skall typ äta och få "en överaskning" från skolan eller "göra en överaskning". Jag vet faktiskt inte vad vi ska göra. En överaskning helt enkelt.

Igår gick det väldigt bra, jag klantade mig bara lite. Haha jag glömde lägga i en sked i en potatis skål innan jag ställde ut den på bordet så jag fick gå och lägga den där efteråt. Inte så farligt. Så kvällen var ganska lyckad.

Men nu skall jag fixa lite mer tidsinställda inlägg till idag under dagen.

När vi slutar ska mamma hämta oss och så skall vi åka och byta storlek i min avslutningsklänning, och köpa lite skor till det och liknande. Men ni får Inlägg, Jag lovar! :)

sen imorgon e det SKOLAVSLUTNING!!!! :)

Såå nice!

Men ni får en bild på shadow och Fire!


 

Sorry, DÅLIG uppdatering!

Ledsen för den dåliga uppdateringen.

Har gjort massor redan och har saker kvar att göra.

Dagen
började med att vakna och göra mig i ordning för en dag i badet. Så sen åkte vi dit och självklart ska det börja regna... men vi fick gå hem typ direkt. 1 timme skola. :D, sen åkte vi till skolan för att vår kompis Ajla behövde säga att hon inte kunde vara med på kören eftersom vi skulle hälsa på pappa på sjukhuset. Sen åkte vi och åt lite mat. DONKEN :) Sen åkte vi till sjukhuset och var där ett tag. efter det åkte vi hem.

Nu ska vi göra oss iordning för att vi skall ju servera på nioarnas bal ikväll, vi får hoppas att jag inte klantar mig. :).

men vi syns mer sen! LOVE U ALL!


Ridpass Fire 6/6

Igår red jag Fire på banan jag tränade mest på att han skulle ta mina hjälper bra, det gick superbra Ja för att han skulle ta mina ytterhjälper bra red jag innanför spåret, det gick jätte bra och Fire var jätte fin så jag är super nöjd över honnom:)


Kram

Vart har era komentarer tagit vägen?

ni som vbrukade vara så bra på att komentera. Men ni är inte lika duktiga på det nu...

Nej självklart ska jag inte tvinga er att komentera men allt blir så himla mycket roligare när ni komenterar.

Ja, det e ju så himla kul med komentarer, mail och allt annat ni gör. Så snälla komentera! :)


sånna här komentarer e ju så roliga! :D


Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet, ja vi skall bara jogga idag. Ja i alla fall skall vi dra nu.

Ja vi får se vad vi skall träna på men i alla fall ska vi dra nu, men ni kan i alla fall roa er med lite rolig läsning när vi är med våra hästar<3

Ja men nu måste vi i alla fall dra


Kram

Gästbloggning!

Gästbloggsinlägg:
Hej!
Jag är den som gjort designen, grundaren för bloggen: www.endiktaresliv.blogg.se.
Jag har stort hästintresse ända sedan jag var liten, dock började jag rida på ridskola förra hösten.
Red ganska mycket privat sista tiden innan ridskolan, innan det hade jag knappt ridit alls.


 
Mina intressen förutom hästar och ridning är: Judo, tvärflöjt och band.
Jag har blått bälte i judo sedan en vecka tillbaka och har tränat judo i över 7 år.
Tvärflöjt har jag spelat i 5 år och jag spelar även i orkester.
Mitt band heter "Crash" och i det spelar jag piano och sjunger.


 
Min blogg startade jag pga att jag älskar att skriva dikter och jag ville dela med mig av de.
Nu har det blivit så att allt mer annat än dikter skriver jag på bloggen, men ungefär hälften av inläggen är dikter.
För att ha haft bloggen så kort tid så har jag relativt många läsare och blir glad för varje kommentar.
Andledningen till att jag ville hjälpa tvillingryttarna med deras design är att jag gillar att göra designer helt enkelt.
Och jag gillar att hjälpa andra, så det blev dubbel vinst för mig.
 
Jag hittade till tvillingryttarna via en kompis's blogg: www.goldigoldenangel.blogg.se
Och sedan fastnade jag helt enkelt, nu har jag gjort en design:)

 

Kram
 
www.endiktaresliv.blogg.se

Tack för gästbloggningen och för att du ville göra våran disign! :)


Sorry för DÅLIG uppdatering!

Ledsen för den dåliga uppdateringen under dagen.

Men all fokus har hammnat på pappa och hästarna.

Pappa ligger fortfarande på sjukhuset och vi har hälsat på honnom både idag och igår. Vi får se hur länge han kommer va kvar där,  vi har ingen aning för ögonblicket. Det enda jag vet e att det är riktigt synd om honnom och att han har O N T. När det är som värst så har han 10 (olidligt ont) på sjukhuset skala, vilket är värst.

Det måste göra riktigt ont och jag tycker VÄLDIGT synd om honnom och saknar honom riktigt mycket! Det e ju inte kul att lilla papi inte e hemma!

Vi hoppas att han blir bra snart och att han kan komma hem.
Hiss!

en sak jag vill Hissa är LINDOR!

Det är mycket roligare eftersom det finns olika färger och så. sen ger det ju hästen mycket mer stöd.

Vi försöker att linda så ofta som möjligt men det tar ju lite längre tid än att slänga på ett par benskdd så om mah har brottom är det riktigt bra att kunna ha benskydd också.

Men med lindor kan man ju matcha riktigt snyggt och det finns så många olika färger, nyanser och mönster. Riktigt roligt! :)till

Kramisar


Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet, mamma skall träna och vi skall jogga lite. Jag vet inte exakt vad vi skall träna på men det blir nog lite skolor och så.

Ja sedan skall vi kanske träna med Fire och vattenslangen eftersom han är lite rädd för det. Ja vi tränade på det härom dagen och då var han super duktig, ja så nu är det bara att träna så att han blir mindre och mindre rädd så vi får hoppas att det fungerar:)

Ja men i alla fall skall vi dra nu:)


Kram

Bilder?

Vad tycker ni om för bilder här på bloggen och är det några bilder ni önskar er eller vad man skall säga som vi kan fota/ leta upp? Ja kommentera nu så kan ni få de bilder ni vill se. Så kommentera nu.

Dessutom så funderar vi på att ha en foto tävling och vad vill ni då ha för tema?Kram


Hiss!

En sak som jag måste Hissa är sommarbete, jag tycker att man skall försöka att se till att ens häst skall få gå på bete eller i allaning fall få äta lite gräs om det inte finns en klar andled som att hästen får fång eller liknande. Men jag måste Hissa sommarbeteKram

Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet, hästarna skall få ta det lite lugnt idag och vi skall byta ut strö i Fire box och även ta bort det mesta från Shadows, ja så det blir lite saker som vi måste fixa idag trots allt men i alla fall så skall vi pyssla om dem lite och så:)

Ja i alla fall skall vi dra nu men jag kan garantera att ni får rolig läsning under dagen:)

Bjuder på några bider så länge


Kram

Godmorgon!

Godmorgon!

Jag vaknande och frågade mamma var pappa var, eftersom han inte var i sänen och jag hade varit ner i vardagsrummet. Då sa hon att han var på sjukhuset. jag ba va, hur komm han dit. Då sa mamma att han hadde blivit hämtad med ambulans. Jag blev ju bara lite chockad. Men vi hoppas att han kommer hem snart. Jag blev ju jätte oroli och fattar inte varför mamma inte väckte mig eller oss. Men på sjukhuset tar em ju i alla fall hand om honnom.

Ja, vi hoppas att han blir bra snart, snabbt.
Diss

En sak som jag tycker är väldigt synd är att det är ganska många hästar som har fodrade täcken i det här vädret okej jag skall förtrydliga mig mer, jag tycker att det är synd att vissa hästar har för mycket täcken på sig så att de svettas och så jag tycker att hästarna skall få en chans att lufta och ha det skönt i solen.

Så Diss till de som har för mycket täcken på sina hästar.


Kram

Hiss!

En sak som jag måste hissa nu när det är den säsongen är flugtäcken, jag tycker att det är väldigt bra då det skyddar väldigt bra mot bett och så så ja en kalr hiss från min sida:)
Kram

Har verkligen super ont!

Jag har verkligen JÄTTE ont i min rygg. Jennifer har torterat den lite och försök ta bort knutar, det har inte gått så bra eftersom det gör SKIT ont när man gör det.

Men vi får hoppas att det går över snart, fast jag vill att pappas ryggont skall gå över typ NU, han kan typ inte göra någonting för att han har så iont. Jag tycker JÄTTE synd om honnom.

Vi får hoppas att pappas rygg blir bra snart, det är ju inte kul att se honnom ha så ont som han har. :(

Jag tror Don saknar pappa eftersom han inte kan åka ut till stallet när han har så ont i ryggen som han har.DON!

Puss!


Redigering!

En sak som jag tycker är bra är att man kan redigera bilder så att de ser riktigt coola ut och jag har redigerat några bilder väldigt enkelt och det gick snabbt men jag tänkte visa vilka skilnader man kan göra och sedan får ni berätta vad ni tycker:)

Bild 1 Shadow
Före

Efter
 

Bild 2 Shadow
Före

Efter


Bild 1 Fire
Före

Efter


Bild 2 Fire
Före

Efter


Bild 1 Don
Före

Efter


Så vad tycker ni nu?

Kram

Grattis Nellie!

Asså denna tjej e grymt duktig!

Hon e 11 år och e verkligen en super duktig ryttare som kommer gå LÅNGT tror jag.

Hennes förta LA på stella - Vann hon
sen en LB - den vann hon
Sen en till LA - Ja, den vann hon också
Sen körde hon en till LA Där fick dem ett pet på sista hindret i grundomgången. Men vad gör det. '

Hon e verkligen jätte duktig.

Grattis till dem två vinsterna i helgen!!!! och även sjätte platsen, ett pet gör inte mycket! :)Du e bäst!


Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet, vi skall nog rida lite i ridhuset, jag vet inte exakt hur länge vi kommer rida men vi skall nog träna på lite skolor och så men vi får se lite, i alla fall blir det no ridhuset.

Ja så länge bjuder jag på några bilder som jag tycker om när killarna står i hagen:)


Ja ni får också kolla in bloggen när vi är borta för vi har förberätt några inlägg till er som jag hoppas att ni tycker är roliga:)

Kram

Dagen

Hallå alla blogg läsare idag har vi varit ute ganska mycket, ja vi har solat lite och sedan fixat lite i trädgården. Ja pappa har nämligen gjort illa ryggen ganska reält och kan därför inte röra sig så mycket och då hjälper vi till lite:)

Ja i alla fall så skall vi åka till stallet nu på eftermiddagen eller ikväll. Ja det är för att det är så himmla varmt nu på dag tid ja så då vill vi vara i stallet när det är lite svalare än vad det är mitt på dan.

Ja dess utom tycker vi att det är skönt för hästarna att få gå ute så mycket som möjligt och de kommer nu in 6 alltså vill vi helst ta hand om dem efter det, men vi får se hur det blir. I alla fall har vi haft en ganska nice dag vad har ni gjort?

Bjuder på några bilder på söta killarna i hagarna

Shadow<3

Don <3

Fire<3
Ridpass Shadow 2/6


Igår red jag Shadow ensam eller alltså inte för tränare, jag tränade mest på att få honnom att gå i en liten högre högre form och att han skulle trampa under sig ordentligt. Det gick jätte bra han var super fin och jag är jätte nöjd över passet han gick super fint och han var pigg och glad, han lyssnade bra på skänkeln och så, ja helt enkelt ett väldigt lyckat ridpass:)

Bjuder på en gullig bild på Shadow i hagen från gårdagen<3


Kram

Ridpass Fire 2/6!


Igår tränade jag för Isabelle. Vi trfänade på att han skulle lyssna ordentligt på skänkeln och att han skulle samlla sig. Vi tränade även på övergångar. Det gick jätte bra, han var super fin och det kändes kanon.

Dock tyckte han att det var jobbigt att samla sig mycket och gick emot lite. Men det släppte efter ett tag.

I slutet träånade vi även på lite skolör, dem gick också bra.
Vad tycker ni?

Kram

Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet.

Shadow skall få gå en promenad dem andra skall få vila. Shadow får gå en promenad eftersom han inte går nere på vallen = rör sig inte llika mycket. Så då får han en promenad.

SÅ vi skall åka och mocka och leda. Sen så ska kameran nog med, men den har dåligt batteri så vi får se om det blir några bilder. Sen kan jag ju meddela att man är helt slut efter ha gått och letat skolavslutningsklänning i sex timmar! Det var väldigt jobbigt, men nu blir det stallet sen hem igen och myskväll med film. :)
Kram

åka och shoppa!

Nu skall vi åka och shoppa.

Jag skall dessutom åka och kolla slinserna så jag får köpa själv sen. En optiker måste typ kolla så att allt ser bra ut i ögat. Så vi hoppas att det gör det. :)

Men sen skall jag köpa ett lass med sommarkläder och en avslutnings klänning. Jag, måste lixom fixxa det nu för om en vecka e det sommarlov. Fatta vad skönt. LOVE it! :) <3

Men jag skall köpa lite allt möjligt, så hoppas vi att jag hittar allt.

men nu får ni en bild jennifer fotade igår på Shadow!Gulliga Shadow!


Godmorgon!

Godmorgon!

Hur mår ni idag, själv mår jag ganska bra! :)

Men nått måste va fel på blogg.se. Jag bad min kompis komentera på bloggen för att se om det funka (eftersom jag fått ovanligt lite komentarer i slutet på går dagen) och hon sa att hon skulle göra det, men det komm ingen komentar, så det e ju lite konstigt. Men vi får hoppas att allt blir bra och att det FUNGERAR! Det e ju JÄTTE tråkigt om man får komentarer fast dem inte kommer fram eller vad man skall kalla det.

Men jag hade fått en komentar sen jag sitst kollade igårkväll, inte från henne. Så vi får se om det fungerar nu igen eller inte.

Men om ni bombar detta inlägg me komentarer så får vi se om det fugerar! :)


Grilla ikväll!

Ikväll skall vi grilla.

Pappa har ont i rycken, mamma och Jennifer har bilen (den som vi får köra). Ja, vi har två bilar men den ena e inte besiktigad för när vi skulle det var vindrutetorkarna trasiga så dem gick hela tiden. VBilen hade aldrig gått igenom besiktningen men nu e den lagad men ej besiktigad!

så då får jag cykla och handla! :(Ridpass Shadow 1/6


Igår red jag Shadow på banan, Jag tränade lite för mamma och han var verkligen superfin, han var mjuk och stadig. Vi tränade mest på tempoväxlingar han var jättelydig och det var riktigt roligt att se att han var så glad och positiv till arbetet, sedan blev han lite sur på myggen som var på honom men det får man ta:)

Jag är i alla fall jättenöjd:)

Bilder från passet (Vad tycker ni om outfiten?)

Vad tycker ni? Dels om outfiten och sedan om hur det ser ut:)

Kram

Ridpass Fire 1/6!


Igår red jag Fire ute på banan. Han var ganska fin men gick emot lite. Det gör han ibland, när han tycker det är jobbigt och har vilat några dar, vilket han har gjort eftersom vi varit sjuka.

Jag tränade mest på tempoväxlingar och att han skulle gå i en låg och mjuk form. Jag tycker att han var väldigt fin i slutet, men har inga bilder därifrån eftersom det blev för mörkt för vår kamera.

Men jag tycker att han var väldigt duktig för att ha vilat i några dagar, så jag är väldigt nöjd med honnom.

Ja, jag satt inte så jättebra för jag har nämligen ont i ryggen så jag var tvungen atrt sitta lite konstigt för att det inte skulle göra ont.

Men vad tycker ni om lilla Fire?

Kram


Stallet nu!

Nu skall jag dra till stallet, jag skall nog fixa ganska mycket ändå men vi får se jag skall i alla fall träna för våran tränare:) Ja det skall bli roligt. Även så skall vi nog bada Shadow som ser ut som en Isabelle färgad häst för att han är så gul. Ja det är sanden i hans hage som färgar av sig typ, det går lixom inte att borsta bort. Sen så älskar Shadow att ligga i solen och sola som ett föl och det blir han inte direkt renare av. Men vi får se:)

I alla fall så fotade mamma lite igår när vi red men bilderna blev inte så jätte bra så vi får se om några kommer upp:)

Caroline Får vara hemma eftersom hon fick ont i magen. Men, då får jag rida båda så det e kul! :D

Ja men nu skall jag i alla fall dra så hej då men kolla in bloggen för vi har fixat några roliga inlägg som ni kan läsa:)Kram

Designen

För er som inte ser någon skilnad kan jag berätta lite vad som har hänt:) Men i alla fall så får ni jätte gärna kommentera om ni inte ser nya heddern och liknande.

NY header Skilnaden

Före:

Efter:


Designen:
Det som har förändrats är:
- färgen på hela designene
- texterna vid inläggen det står gammla inlägg istället för arkiv och liknande
- Rubriktexten är indragen mer förut gick den in från bakrunden
- Där man kan välja kommentar och liknande var tidigare oranga typ.
- När du kommenterar står det andra saker än vad det tidigare gjort tidigare.

Ja alltså är det ändå lite skilnad:)

Kram
 

Gårdagen!

Ja igår så var vi i stallet och vi promenerade med våra hästar vi gick inte så jätte länge men det blev nog ett tag ändå kanske 30-40 min jag tänkte inte så mycket på tiden så det var kanske var längre. I alla fall var det jätte mysigt. Sedan blev killarna borstade och så myste vi lite med dem, söötisarna<3 Ja vi hade en jätte mysig dag i stallet!:)


Ja söööötisar<3

Kram

Ny Design!Ja vad tycker ni nu om den nya designen på bloggen? Den kom lite senare än vad vi trodde men det blev lite problem SÅ i alla fall så vad tycker ni nu?

Kram

Stallet!

Nu skall vi dra till stallet, vi skall jogga hästarna och vi får se hur det går:) Ja i alla fall så skall vi rida killarna idag:) Vi skall i alla fall ut till hästarna nu, men ni kan ändå vänta er bra uppdatering:)

Sedan skulle vi vilja ha lite tips på bra inlägg som ni vill att vi skall skriva om:) Så kommentera tips nu:)


Kram

Har nån av er testat?

Jag har sett dessa borstar på lite olika bloggar och undrar om dem är bra och lite sånt. Jag vet igentligen inte så jätte mycket om dem men undrar därför om ni vet mer äm mig.

Är dem bra? Vad kostar dem? Vart kan man köpa dem? är frågor som jag skulle vilja få svar på. Så om ni vet SVARA!Så vet ni nått KOMENTERA!!!Gud vad roligt!

Shadows gamla ägare har hittat hip på något roligt sätt. Verkligen jätte roligt att man stöter på många som känner igen ens hästar. Det var en annan tjej som hade stått i samma stall där fire stog förut (med andra ryttare) som komenterade på bloggen. Verkligen jätte roligt! :)

Såhär skrev shadows gamla ägare:

Hej Caroline och Jennifer! följer er blogg till och från och det är så kul och skönt att se hur pigg, välmusklad och fin "min" gamla "Skrule" ser ut :). Ni är verkligen jätteduktiga och kul för er att ha fått låna en så fin ponny som den bruna ser ut att vara!
Pussa Shadow från mig!
/kristin, shadows gammelgamla ägare

Verkligen jätte roligt att du tycker att Shadow ser fin ut och det är verkligen roligt att vi får låna Fire. Tack för att du komenterade och tack för att du tycker vi är duktiga! :) Man märker verkligen inte att han är 23 så det är jätte roligt.

Ledsen att svaret på din komenter blev såhär, men jag ville svara och eftersom du inte har nån blogg eller sa nån länk så blev det såhär! :) Men guv vad roligt att du komenterade och du får gärna komma och hälsa på honnom nån dag om du vill! Det e bara att maila till oss! :) Tack för dina fina ord! Man blir verkligen GLAD! :)
Ngra gulliga bilder på shadow!

Shadow jag älskar dig och kommer alltid komma ihåg dig! DU e bäst. Vi har underbara minnen tillsamans och jag kommer alltid älska dig.Den underbara dagen nar vi fick dig. Den BÄSTA födelsedagspresenten någonsin! <3 Du stod där med en stor present rosset runt halsen. Så söt och du var VÅRAN ponny. Detta var för ca 2,5 år sedan. Innan det hade vi haft dig på foder och du har lärt mig så enormtmycket. Du är så himla underbar och jag kommer alltid älska dig. <3

kristin: Hoppas du fortsätter läsa bloggen. Verkligen jätte roligt! :)


Godmorgon!

Godmorgon!

Idag har vi hemstudie dag, sååå skönt att få sitta hemme och plugga istället för att vara i skolan. Så jag skall plugga och sen la det chill. Men det är ju jätte skontt att det SNART ÄR SOMMAR LOV! :)

Jätte skönt verkligen! :)

Men nu skall jag fixxa tile grejer till bloggens nya utseende! ;)

Vi syns snart!

Om ni har något förslag på inlägg så e det bara KOMENTERA!Snart kommer tre små lurvtussar hem till oss som vi skall vakta. :) Så kul! På sommar lovet kommer dem söta gulliga hundarna! :)RSS 2.0