Ridpass Fire 29/4


Ja igår red jag lilla Fire i ridhuset han var jätte fin och väldigt pigg, tyvärr blev han litte tittig med det också men det gjorde inte så mycket för han gick jätte fint och det släppte efter ett ganska kort tag. Han var jätte mjuk och fin i formen och lyssnade bra på mig. Men som sagt var han lite tittig i början och blev rädd för något som var jätte läskigt (Ja vi vet inte ens vad det var han blev rädd för, det kom från ingenstans lilla bus<3) Ja och då tvärvände han och galopperade där ifrån, inte så långt för så fort jag tog lite i honnom så lyssnade han tillbaka direkt.

Ja men han var jätte fin och väldigt framåt, fin i formen lyssnade bra på mig. Ja det finns nog inget negativt med ridpasset för även om han var lite tittig i början så släppte det snabbt och vi använde det till något posetift:) Jag är jätte nöjd:)


Kram

Junior!

En sak som jag tycker är jätte brä är att man kan tävla som junior det tycker eftersom man får en chans att gå in i storhästvärlden samtidigt som att man inte behöver tävla med personer som är dubbelt så gammla som än själv. Så jag tycker att det är väldigt bra:) Samtidigt kan det också bli så att en person som bara är ett år över gränsen tävlar mot äldre och sedan kommer sämre i tävlingar och så eftersom det är ungre ryttare i andra klassen. Ni kanske förstår vad jag menar. Jag tror även att det kan vara lite svårt att ligga jätte bra till som ´junior och jungrider och sedan när man blir senior så blir det högre konkurans, det tror jag kan bli lite jobbigt eftersom man flyttar ett snäpp bakåt kan man säga. Ja men vad tycker ni om allt det här? Jag tycker i alla fall att det posetiva överväger det lilla som är negatift eller som kan vara negatift.

Visste inte vilken bild jag skulle ha men ja en tävlingsbild bjuder jag på eller i alla fall efter en tävling:S

Kram

Hiss!

En sak som jag hissar är att ha vattenkoppar i hagar, det är jätte bra eftersom man vet att hästarna alltid har vatten så jag ger det en klar hiss vad tycker ni om det?


Kram


Stallet nu!

Bu skall vi dra till stallet. Jag tror att vi skall rida ut men vi får se:) Jag hoppas i alla fall att pappa kan fota lite:) Ja så vi får se om ni kan få bilder från idag eller inte men jag hoppas att vi kan fixa det till er:)

Ja i alla fall så tror jag att jag skall rida Fire, vi har även fixat några roliga inlägg till er så ni får kolla in på bloggen ofta under dagen:)


Kram

Ridpass Shadow!


Igår red jag lilla Shadow i ridhuset. Han var fin och lydig. Ganska mjuk och följsamm i båda sidorna och var på sitt trevliga humör. När han tycker att allt är roligt. :)

Så himla kul att rida honnom när han är glad, då smittar det av sig till mig. Min fina kille gör ju mig alltid glad! :)
<3LOVE U! <3


Godmorgon

Godmorgon alla underbara läsare<3

Ja vi har varit vakna ett tag och bara legat döda på soffan men nu skall vi äta och sedan plugga;P Ja sedan skall vi äta och när pappa kommer hem skall vi dra till stallet. Vi skall nog rida på galoppbanan och så skall killarna få ha lite roligt:D

Ja sedan kommer Sanna hem till oss och vi skall typ se på film, hon skall träffa Bamse och sedan skall vi kanske gå ned tiill en majbrasa men vi får se helt enkelt. Vi skall ev shoppa om vi hinner innan affärerna stännger också.

Ja bjuder på en gullig bild på Bamse

Söööt<3

Kram

Färgade sporrar - DISS!Tycker jag är en Diss. Visst det kan göra en liten färgklick i en ridoutfit som tyvär ofta blir ganska grå och tråkig. Men det är ju faktiskt inte så snyggt igentligen. Färg är igentligen inte något som skall till höra ridsporten eller vad man säger. Tävlings outfitarna skall ju vara vit svarta oftast. Sen har det ju kommit in färglada kavajer och annat i färg som man kan ha på tävling. Men att ha färgade sporrar då tycker jag att man har gått för långt. Sporrar är inte något som man skall ha för att det skall vara snygt utan för att förtydliga hjälperna. Men jag försår faktiskt inte vaför man skall färga ALLT? Så färgade sporrar får en STOR FETSvar på tal!

Andledningen till att det blev två inlägg om skötarväskor är för att det var några som undrade vart man kunde köpa och då valde jag att skriva ett nytt inlägg om det eftersom alla som inte sett det skulle först så det var andledningen till att det blev två inlägg;P Hoppas att det inte gör någonting:D


Samma bild som på förra inlägget men en skötväska;P

Kram

Stallet nu!

Nu drar vi till stallet, vi skall jogga på utebanan eller i ridhuset vi får se. Men mamma och pappa jobbade ganska sent idag så det får bli en sen stallkväll men det är bara mysigt:) I alla fall har vi varit jätte duktiga och pluggat. Ja efter skolan på en fredag det har vell typ aldrig hänt förut...

Ja vi får i alla fall se hur vi skall rida och vem som rider vem Jennifer skall eventuelt rida Fire nu ett tag till eftersom hon snart skall tävla igen och vill träna lite till det, ja men vi får i alla fall se hur det blir:)

Ja hästarna skall det bli roligt att träffa och så, men i alla fall skall vi dra nu så hej då så länge men vi har fixat inlägg till er så läs bloggen mycket ikväll:)

Bjuder på en bild från galoppbanan

Kram

Skötväska

En sak som ja tycker är bra är skötväskor, allt får plats de är mjuka så går inte så lätt sönder. Lätt att bära och sedan behöver man inte hålla på med jobbiga knäppen ja de är jätte bra enlit mig. Så på hööks finns bland annat den här skötväskan vad tycker ni om skötväskor?

Hööks 69:-

Kram

Vad tycker ni?

Vad tycker ni omVissa tycker att det är svårt att linda och tar bara mer tid och vissa tycker att det är enklare än benskydd.

VAD TYCKER NI???


Lösdrift?

En sak som det finns olika tycken om är lösdrift. Vissa tycker att det är jätte bra för det är det mest naturliga för hästen medans andra tycker att det bara är jobbigt och att hästen mår bättre av att stå i värme ibland och inte bara i regn och rusk. Vissa tycker även att det är okej att ha hästarna ute dygnet runt på sommaren men inte annars, då brukar de hästar som står på lösdrift året om ha något slags vidskydd eller lada eller liknande medans många hästar på sommarbete inte har det, ja varför är det mer okej när de inte kan gå in i skugga på sommaren eller skydda sig från regn under sommaren men på vintern när det är ksllt men hästarna kan gå in och skydda sig mot ovädret då är det inte okej?

Ja det är lite konstigt enligt mig, visst att man har olika åsikter men när man börjar säga emot sig själv tycker jag att det är lite överdrivet för det känns som att man inte vet vad man pratar om. "Jag vill inte ha min häst ute dygnet runt men han skall få gå på sommarbete" Ja då går hästen ju ute dygnet runt eller? Ja lite dubbelmoral.

Ja jag tycker att lösdrift är helt okej att ha hästar på men att jag själv inte skulle vilja ha mina hästar på det eftersom de motioneras och så och då tycker jag att det är bättre att ha hästarna i box. Men hästar som är avställda eller unga så att man inte rider tycker jag att det är helt okej. Ja tycker att det är upp till en själv för man får välja själv om man ville ha sin häst ute eller i box. Men vad tycker ni?Kram


Påminelse tävling!

Påminelse tävling!NI får INTE glömma våran tävling. Ni får ju ta och anmäla er annars blir det ingen tävling!

Ni hittar den
--> HÄR <--

Så komm igen nu!


Skolan nu!

Nu skall vi dra till skolan har mycket att göra idag och innan lovet därav den dåliga uppdateringen just nu:( Men nu skall vi skärpa oss igen:) Ja ni skall få normal läsning av oss;P

Ja i alla fall så skall jag förbereda massor av inlägg till er som ni skall få idag:) Ja så kolla in här ofta för nu skärper vi oss:)


Bilder på söötisarna<3

Kram

Pluggar!

Nu skall jg plugga. Tyvär blir det fokus på det nu i slutet av terminen. Jag har VÄLDIGT mycket att göra nu fram till SOMMARLOVET. Visst längtar jag till sommarlovet men jag skulle inte tacka nej till nån extra vecka lite här och där!

Nu skall jag sitta och plugga! Så vi hörs oc syns senare!

TACK FÖR ATT NI FINNS! <3


Kommer alltid att älska er <3


Sorry för ett ganska tråkigt inlägg, men när jag e klar med skolan så kommer det änras! :)

Lydnadstips

Jag tänkte ge lite tips på övningar som man kan göra för att få hästen att vara lydig, ja så ni kan ju kolla in några tips och kanske använda dem själva:)

1. En övning som jag tycker är bra är att man länger och minskar steget på volten, en fjärdedel åt gången. Alltså att man ´minskar en del sen ökar en del och så vidare. Det som är viktigt att tänka på här är att det skall synas tydligt när du gör tempoväxlingen.

2. Man kan även försöka rida mycket med sitsen alltså svänga osv med hjälp av tex men vikthjälperna. Detta tycker ja är bra eftersom man då ofta gör mindre hjälper och hästen blir ofta mer uppmerksam.

3. En sak som jag tycker är viktigt att man tänker på är att man inte upprepar samma hjälp gång på gång det är viktigt eftersom hästen tröttnar och ignorerar hjälpen. Tex om man driver hela tiden så kan man gämföra det med att en person knuffar på dig och säger gå snabbare gå snabbare hela tiden. Du hade nog slutat att gå snabbare efter ett tag. 

Ja det här var vell lite tips övningar eller vad man skall kalla det för att få en lydigare häst:)

Kram
 


Hiss!

En sak som jag vill hissa en sak som jag tycker är jätte bra det är skötarväskor, jag tycker att det är superbra eftersom att dem har många fack och sedan är dem mjuka så att de går inte sönder lika lätt och så. En klar hiss från min sida vad tycker ni?Kram


Hästgård???

Jag har alltid velat ha hästgård i alla fall efter vi fick hästarna.

Jag tycker att det skulle vara kanon att ha en hästgård eftersom man slipper resan till stallet, det är ju bara att gå ner till stallet nåra meter bort. Sen skulle det ju bli billigare att ha hästen i ett eget stall istället för i inakordderingsstall.

Vi har varit och kollat på några hästgårda och hus med ev. möjlighet till stall, men det finns ju tyvär nackdelar också och det är ju dem som har gjort att vi inte har flyttat till någon hästgård.

Man måste ju fixa alla fodringar själv, fixa maten, ta in och ut hästarna. Lunchen skulle ju bli svår att fixa eftersom mamma och pappa jobbar och jag och jennifer går i skolan. Sen blir det nog svårare att åka bort och så för vem skall ta hand om hästarna?

Nu kan vi ju "köpa" typ allt. i vårat stall. Alltså vi kan köpa att någon fixar med hästarna, mockar och sånt.Tänk vad skönt det skulle vara att ha dessa nåra hundra meter från huset! :)

Men ni som har/bor på en hästgård. Vad finns det för fördelar nackdelar med att ha egen hästgård?


Skolan nu!

Nu skall vi dra till skolan.

Idag har vi prov....inte kul. Vi har SO prov om andra värdskriget. Inte så kul, men nått man måste göra.

Sen har vi bild nån gång på dagen, vet inte riktigt om vi har det på förmiddagen eller på eftermiddagen. Men det blir ju i alla fall roligare än provet!

Vi får hoppas att det går bra på provet. Det värsta som händer är att man får göra om det. Så inte så jätte farligt men vi hoppas att det blir bra! :)Mina killar! :)


sorry!

Sorry men nu blir det fokus på provet.

Nu lägger vi fokus på provet. Det betyder att det inte kommer bli lika bra uppdatering här, och det är jag ledsen för. Men man åste ju faktiskt bli godkänd i skolan.

Vet ni? Jag tror aldrig att jag har gjort ett om prov. då blir man ju lite stolt! Jag hoppas att texten inte ser lika konstig ut för er som den gör för mig! :)


Ridpass Fire 26/4!


Igår fick jag rida Fire, vilket jag inte har fått gjort så mycket dem senaste veckorna eftersom Jenni ville träna inför tävlingen. Men igår fick jag rida! :)


HAn var väldigt fin ochväldigt mjuk, väldigt kul. Han var lite motstridig i början och ville inte riktigt gå fram, men sen blev han lydiare och gjporde allt jag bad honnom om. Så himla roligt att rida honnom. Det var ju extra roligt när han var så fin och mjuk.

Han var verkligen jätte mjuk och fin! Jag e sååååå nöjd med min kille! <3


Sööööööööööötis <3


ledsen för dålig uppdatering från min sida!

Hej! Jag är jätte ledsen för min dåliga uppdatering från min sida! :-( Jag han inte fixa några i morse men jag får va ikapp ikväll! :-) Nu väntar vi på t-banan och skall hem! Nice med korta dagar! :-) vi slutar faktiskt 2 varje dag utom torsdagar! Men vi syns när vi kommer hem! :-D

Ridpass Shadow 26/4


Ja igår så red jag Shadow<3 Ja det var ju ett litet tag sedan eftersom jag har tränat med Fire inför tävlingen och ja nu blir det två veckor tills jag skall tävla igen och då skall jag rida Shadow i en vecka och Carro Fire och sedan börjar jag träna igen inför tävlingarna. Men nu till Shadow<3

Ja jag red mycket för att Shadow skulle vara mjuk, jag stälde i båda varven både in och ut och sedan så tränade jag på lite skänkelvikning och förvänd galopp, det gick väldigt bra tycker jag:) Sedan så tänkte jag hela tiden på lydnanden och ja gjorde tempovexlingar och övergångar. Ja men jag är väldigt nöjd över passet Shadow var jätte fin:)

Ja tyvärr blev det inga bilder från gårdagen så jag bjuder på en söt bild på Shadow<3

Söööötis<3

Kram


Skolan nu!

Nu skall vi dra till skolan Ja vi har skall ha idr ute inte så jätte roliogt, ja men man får försöka stå ut.  Ja sen blir det säkert en vanlig tråkig dag med allt annat.....

Ja i alla fall så har ni lite rolig läsning att se fram emot idag medans vi har det tråkigt i skolan, ja ni kanske också har det tråkigt..... Eller?

Ja men nu skall vi i alla fall dra

Budget tips

Ja en sak som jag tycker är väldigt bra att fälla av hästarna med är ryktstenar och nu har hööks det för endast 15:- Ja jag tycker att det är värt det så nu kan du ju passa på:)Kram

Hiss!

Ja en sak som jag måste hissa är biotin det är för att hovarna skall bli starka och jag tycker att det fungerar. SÅ om du har en häst som har sköra hovar tycker jag att det kan vara bra att testa i alla fall. Ja så jag måste hissa biotin
Kram

Nu skall vi se om detta funkar då!

Som jag sa tidigare så skulle en kompis kompis ha fixat vår disign. Men hon har tyvär inte tiden och då har jag bett en annan kompis att fixa en disign. Så vi får hoppas att hon har tid och ork.

Jag hoppas verkligen att hon har tid eftersom jag känner att vi behöver en ny och jag har tyvär inte rätt program för att kunna fixa en egen. Men vi får hoppas att hon kan fixa en disign med headder åt oss! :)

Om ni e nyfikna så e det DENNA tjej som troligen ska hjälpa oss! TACK PÅ FÖRHAND!

Håll tummarna för vår skull! :) <3Haha bilden blev väldigt liten, men men! :)


Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet, vi skall antingen rida på galoppbanan eller i ridhuset. Ja vi får se lite:)

I alla fall så skall det bli roligt att träffa mina älsklingar<3 Ja vi har förberätt några roliga inlägg så kolla in här ofta<3


Några söta bilder på killarna får ni nu så länge i alla fall:)

Kram

Tycker ni att jag är fånig?

andledningen att ni inte har fått så många ridbilder på oss eller speciellt mig är för att jag är rädd över vad ni skall tycka om hur jag rider. Jag är rädd för att ni skall tycka att jag rider dåligt och det är också därför jag inte har visat er någon fiilm när jag rider.

Jag vet att ni kanske tycker att jag är fånig nu men jag tycker faktiskt att det är väldigt jobbigt och är orolig att ni skall tycka att jag är riktigt dålig på att rida och att jag  rider som en nybörjare.Så jag vet att jag inte rider perfekt, det gör ingen. Men jag är riktigt orolig för vad ni skall tycka! :S

Det är därför jag också har sagt att jag ALDRIG skulle söka till ponnyakuten (Inte för att jag har något direkt problem som jag skulle behöva hjälp med) och det har jag sagt eftersom jag inte skulle vilja att det visas hur jag rider i svensk TV. Så, nu har ni fått en liten förklaring på varför ni har fått så få "ridbilder" på mig. Hoppas att ni förstår. :)


Hemma!

Nu har jag kommit hem från skolan och hunnit sommna på soffan. Så himla sköntn att sova på soffan ju. inte lika kul att vakna av en spark på benet.........

Jennifer verkar ha gett upp med att väcka mig snällt, hon e elak direkt nu mera.

Nu skall jag sova lite till och sen ikväll blir det stallet! :)

Tack för era fina och stöttade komentarer!!! <3LOVE U ALL! <3


Bilder...

Ja vi har faktiskt varit ganska flitiga på att fota nu på senaste tiden ockej några dagar men i alla fall så tänkte vi lägga upp lite bilder nu från i söndags när vi red på galoppbanan så vi bjuder på några nu:)

Ja Jenni rider Fire och Carro rider Shadow

Ja i alla fall så var meningen med det här passet att de skulle få ha lite roligt och få galoppera av sig lite så vi kanske inte har den perfekta sitsen och killarna går kanske inte i den perfekta formen men det var heller inte meningen med passet, så ni får tänka på det när ni ser bilderna.

Söta killarna


Söta killarna tyckte verkligen att det var roligt att få öka lite:)

Otroligt söta Shadow får en liten klapp på halsen för att han var så duktig:)

Öka lite:)

Ja vad tycker ni om bilderna? Dessa var från i söndas när vi red ut men vad tycker ni?

Kram


Hiss!

En sak som jag tror att ingen kan dissa är man och svansborstar, jag tycker att de är super bra att borsta ut tovor med och kan typ inte borsta ut tovor med någonting annat så ja dem får en klar hiss från mig:)Kram

Passa på!

Nu har hööks extra pris på ryktstenar, Vilket jag tycker är kanon att ha när hästen fäller som gör att fallningen går fortare.

Fire var väldigt långhårig när vi fick hem honnom för lite mer än ett år sedan och när det var dax att fälla av honom andvände vi ryksten varje dag ett tag, och han blev jätte fin.

Så nu skulle jag i alla fall passa på att köpa en ryksten på Hööks eftersom dem har sänkt priset.


Den har tidigare kostat 25 kr och kostar nu 15 kr. Så passa på!!!


Skolan börjar nu:(

Ja idag börjar ju faktiskt skolan igen, det är ju inte direkt jätte roligt men man får väll ta det... Nu är i alla fall vädret bra så det är i alla fall lite skönare att gå ut genom dörren, det är i alla fall bra<3

Ja det skall i alla fall vara kul att träffa alla vänner och så efter ett långt skönt lov:) Ja vi har i alla fall förberett några roliga inlägg till er som kommer komma under dagen:) Så kolla in vår blogg ofta:)

Kram

Min konstiga fobi!

Visste ni att jaghar en JÄTTE konstig fobi? Jag skrev det i bloggen fast det var typ i början.

Men jag har fobi för fötter, dem e ju super äckliga och ush!Lixom ush!!!

KOLLA VAD ÄCKLIGT! Jag tycker lixom att det är äcklit om nån nuddar mig med sin fot. Jag e lite överdriven men det är ju såå äckligt!


Bilder på killarna!

Ja vi passade på att fota lite när våra killar stod i hagarna igår så jag bjuder nu på lite söta bilder när de stog i solen och njöt:)

Sötnosarna:) Vad tycker ni? Visst är de så söööööta<3

Kram

Ridpass Fire 24/4


Ja igår red jag Fire på galoppbanan, jag lät honnom springa på lite och lät honnom ha det roligt. Vi ökade lite men gjorde även ganska mycket tempoväxlingar. Ja det var riktigt roligt tyckte både jag och Fire. Ja jag tänkte inte jätte mycket på min sits och inte heller på Firers form så jag hoppas att ni förstår att bilderna kanske inte är super fina i alla fall så kommer några bilder dyka upp imorgon men så länge bjuder jag på en bild på mig och Fire:)

Ja lite ökning blev det:)

Kram

Påminelse tävling!

Hurni nu får ni ta och vara med i våran tävling! Annars blir det ju ingen tävling! :(

Kom igen NU!

Ni hittar tävlingen HÄR! Så kom igen NU!
Bloggtorka...

Just nu kommer jag verkligen inte på något att blogga om...

Jag förstår verkligen inte varför!

Men nu vill ju jag ha eran hjälp att komma på något att blogga om. Jag vill ju att denna blogg ska ha allt, både bra uppdatering och läsvärda inlägg. Det är ju ingen ide att blogga om man inte har något in tressant att blogga om. Då tycker ja heldre att jag hoppar över just det inlägget och bloggar lite senare när man har nått intressant att blogga om. Eller vad tycker ni?

Vad är viktigast? Updat eller läsvärda inlägg? Mitt mål är ju att bli den mäst läsvärda och mest uppdaterade hästbloggen. Sen är mitt mål inte att bloggen skall bli den största och med mäst läsare utan bara en riktigt riktigt bra blogg.

Men förut hade vi JÄTTE bra uppdatering men jag känner att dem senaste dagarna/veckan har jag haft jätte lite att blogga om... Men nu ska det bli ändring på det.

Sen tycker jag att våran disign är riktigt tråkig nu och jag vill ha en ny. Vi har bett en kompis eller kompis kompis att fixa en och hon har ju sagt ja, men hon har inte fixat den än. :( Jag vet inte riktigt hur det går med den. SÅ vi får hoppas att hon kan göra den så fort som möjligt!

Men NU ska det bli rielt med förbättreing på bloggen, dennablogg skall bli så himla bra NU. Jag skall verkligen läggamer tid på denna blogg. För den och ni e faktiskt VÄLDIGT viktiga för mig.

Men vet ni vad denna blogg behölver för att den skall bli bra. Det är ni...

Ni ger oss motivationen, och det finns vissa av er som är riktigt duktiga på att komentera och vara super snälla mot oss, och det är komen´tarerna och Idolbilderna och ert stöd som ger oss motivatinen att blogga. Så om ni blir bättre på att komentera kommer ni att hjälpa oss att göra bloggen bättre! Så snälla komentera MASSOR! :) <3

 

sånt här VÄRMER och ger motivation. Så komentera och make me happy! :)

<3


Ridpass 23/4 Shadow!Haha, nu koommer då ridpasset från i lördags, lite sent men nu kommer det i alla fall.

Jag började rida fram lite inne och där var han riktigt mjuk och fin. Väldigt lydig när vi väl komm igång och började rida. Han var ganska pigg och glad så jag är riktigt nöjd med honnom. :)

Sen gick jag in i ridhuset och red över bommar och tog några små skutt på typ 60 cm och lägre. Men Shadow tyckte att det var riktigt roligt. :) så himla roligt när han blir så himla glad! :)
Det fanns igen bra bild från själva "hoppningen", så detta får duga! :)


Grattis Ida!

Grattis ida till dina placeringar under dagen! Massa grattis kramar till dig och din ponny! :) <3Det här är ida och hennes ponny, söööta! <3

Ida tävlade idag, två klasser och i ena kom hon 2:a och i andra komm hon 3:a! Stort GRATTIS!!!! :)


Hiss!

Ja jag har tidigare hissat stora och fina rosetter men nu kommer jag gå in på lite samma spår, jo placketer. Jag tycker att det är ett bra sätt för klubben att visa upp sig eller vad man skall säga. Om en placket är fin och man har alla sina på en vägg kollar man kanske mest på den och ser då vad för klubb den kommer ifrån och vill då kanske tävla där igen eller liknande. Man får lixom reklam om man har placketer så jag tycker att det är jätte bra att man har det och klubbarna borde se till att ens placket är snygg.
 
Bjuder på bilden med mina priser från i fredas ja detta var ågestas placket.

Kram


Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet, vi rider kanske ut men vi har inte bestämt ännu så vi får se:) Ja vi skall i alla fall till stallet nu och ta hand om killarna. Ja vi kommer självklart att blogga och så och sen skall jag försöka fixa lite bilder från tävlingen om ni vill?

5 som kommenterar att ni vill se bilderna från tävlingen så några bilder upp:)

Ja vi syns senare i alla fall Kram

Godmorgon!

Godmorgon!

Nu har jag vaknat.

Idag åker vi till stallet och sen kommer lite av våran släkt hit och har påskmiddag typ. Det skall ju bli lite kul att få träffa dem.Kolla vad söt han är. Om det finns en kulle i hans hage ställer han sig alltid högst upp på den. Kungen på kullen<3

Om ni har förslag på inlägg så är det JÄTTE bra om ni komenterar! :)


Påminelse tävlingen!

Glöm inte våran tävling!!!

Den hittar ni

--> HÄR <--
Hemma!

NU har vi kommit hem och ätit middag! eller det va ett tag sen vi kom hem!

Info om ridpasset kommer senare ikväll! :)

Men nu ska ni få lite foton på våra hästar som elvskogenmuppen har fotat.


Don <3Don <3Fire <3


Fire <3
Fire <3Shadow <3
Shadow <3
Shadow <3
Shadow <3
Shadow <3


Fina bilder va! Tack elvskogenmuppen!!! Tack tack! <3


Hiss!

Ja jag måste hissa ridskolor som har lokala tävlingar ganska ofta. Det är roligt att ridskoleelever har möjlighet att tävla på lokal nivå och även att det ofta har bra ridmöjligheter. Även så tycker jag att det är roligt att elever kan vara funktionärer och se hur det fungerar på tävlingar och liknande så Hiss till alla ridskolor som vågar ha många tävlingar och vågar visa upp sin anläggning och sina hästar:)


Kram

Utverdering tävlingsplatsen!

Nu tänkte vi utverdera hur vi tyckte tävlingsplatsen var.

Framridningsmöjligheter:
Vi tycker att framridningsmöjligheterna var bra men det fanns inte riktigt någon bra plats att skritta fram och av på. Man fick skritta fram på en bilväg, så det var ju inte så jätte bra. Framridningen var på en utebana, men dem borde ha öppnat det lilla ridhuset så man kunde rida fram där också.

Funktionärer och starttider:
Det var jätte bra att man fick fasta starttider och därför var det väldigt lugnt och inte så rörigt.Även var det bra att man inte behövde se till att veta vem som var inne på banan, man kunde lixom fokusera på sig själv och inte tänka på hur tävlingen låg till.

Parkeringsmöjligheter:
Det var bra parkeringsmöjligheter, men tyvärr var det lite trångt då det finns en liten parkering vid anlägningen och en större parkering en bit bort. De ville nu bara använda den lilla till släp och därför blev det trångt för vissa. Men det var torrt och plant. Så det var bra.

Tävlingsbanan:
Tävlingsbanan var väldigt bra tycker jag. Den hade bra underlag och så, dock tycker jag bättre om när staketet är inflyttat och bokstäverna står på marken, men samtidigt var det bättre då man kunde gå ut mer i hörnorna och så utan att gå i ett staket.

Priser:
Priserna var väldigt roliga och fina det var roligt att det var så hästrelaterat, detta beror nog på att en hästbutik var sponsor för tävlingen. Jag tyckte att hederspriserna var roliga och rosetterna var stora och fina. Så priserna var väldigt bra.

Ja anläggningen var bra och en bra tävlingsplats med bra underlag och årdning med allting.

Kram

Priser!

Dessa priser fick jag! :)Ett grått super snyggt schabrak.
En DVD skiva
ett påskägg
plackett
en STOR rossett

Jag tycker att priserna var väldigt bra. :)

Stallet!

Nu drar vi till stallet!

Jag tror att jag skall köra lite travbommar på min lilla Shadow. Jennifer följer nog med och fotar så det kommer nog lite bilder senare. Om det blir några bra bilder vill säga. Haha.

Men det skall bli supear roligt att rida på min lilla kille.

Men tidsinställda kommer upp medans vi är borta.
LOVE U!


Godmorgon!

Godmorgon!

Vi sov JÄTTE länge idag eftersom vi var så trötta från tävlingen! Jag e så himla STOLT över min lilla ponny och min syster. Dem var ju så himla duktiga. :)

Bilder kommer nog senare idag, men det blev inte så bra bilder pga mörkret i ridhuset. Men vi får se om vi hittar lite bra bilder.


Men under dagen kommer jag nog SLAPPA och ta det lugnt. Jag kommer nog rida Shadow också eftersom han fik vila igår. Eller han kanske tömkörs. Time will tell!


Hemma från tävlingen!

Ja nu är jag hemma från tävlingen, det gick väldigt bra tycker jag:) Ja det var väldigt varmt och han var ganska trött och så men han var väldigt fin. När jag kommit in på banan vart han ganska seg, han tyckte att han var färdig och orkade inte riktigt. Men allt gick väldigt bra han var väldigt mjuk och fin i formen. På vissa delar blev han väldigt seg och det drog då ner poängen. Men de andra delarna gick super och efter galoppen som han tyckte var väldigt rolig (Ökningarna tycker han är jätte roligt) och med galoppen fick jag bra poäng och han gick framåt och lyssnade för skänkeln väldigt bra.

Ja i alla fall slutade ritten med 64,66 % och en 4e plasering vilket var jätte roligt:) Jag är väldigt nöjd över ritten och tror att han var seg av värmen, och sedan gick det väldigt bra för att vara min första lokala dressyrtävling. Jag är väldigt nöjd:)


Bjuder på den här bilden gillar den mycket:)

Kram

Ridpass 21/4 Shadow!


Jag tränade för Isabelle vilket var jätte kul! :)

Det gick ganska bra men det var ju sååååå himla varmt så både jag och Shadow var trötta redan innan träningen. Haha. Sadow gjorde sina små trix när han stannar och lådsats kissar för att få vila istället för att jobba. Lilla gubben.

Men han var mjuk och fin och ganska lydig. Fast tyvärr inte den frammåtbjudningen han hade förra gånger.

Men det var ju riktigt roligt att jag tränade och att det endå gick bra. Det gick bättre när vi gick in i ridhuset så det var ju riktigt roligt!Han blev badad igår så det var ju kanon att han fick bli ren! :)


Outfit tips (från hööks)

Ja nu tänkte jag tipsa lite om en snygg vit outfitt som jag tycker är fin för ett ganska bra pris

Vitt schabrak 179:-


Vita lindor 99:-


Tävlingstopp 89:- eller 119:- beroende på storlek

Ja det här är inte tänkt som tävlingsoutfit men man kan även ha det här på tävling. Då måste man även ha vita ridbyxor men jag tycker att det kan vara fint att ha svarta byxor till en vit träningsoutfitt.

Kram

Nu drar vi till stallet!

Nu drar vi till stallet! Vi skall fixa allt till tävlingen och sen bär det av mot den.

Jennifer startar 16.28 så vi har goood tid på oss! :)

Vi har satt några tidsinställda, men ni får uppdatering om tävlingen ikväll! :)

Men nu åker vi! :)


Hemma!

Nu är vi hemma!

Det mästa är fixat inför tävlingen. Men vi har ju MYCKET tid på oss imorgon. Jennifer startar kl 16.28 så vi har ju mycket tid på oss.

Så skönt med en eftermiddags tävling. Skönt att man inte behöver gå upp typ 6.

Nu har vi gjort en liten lista på vad vi skall ha med oss. Ni kan få se den sen om ni vill. Men vi får hoppas att det går bra. :)

Senare ikväll eller imorgon kommer lite fina bilder på våra hästar som en av stallpersonalen tog här om dagen! :) 


LOVE U!

och


 
LOVE U!


Sommarbete tänk på skydd

En sak som jag tycker att man innom hästvärlden borde bli bättre på är att se till att hästarna har skydd under sommaren. Då menar jag när de är på sommarbete men även annars. Det är kanske inte så kallt och lerigt, men det kan blåsa och även regna. SÅ jag tycker att hästar på sommarbete skall ha ordentligt skydd som om de gick ute dygnet runt på vintern. DÅ hade nog inte någon velat ha sin häst utan skydd Eller?

Sedan tycker jag att man även skall se till att hästarna kan välja att stå i skugga under sommaren när det är väldigt varmt. På samma sätt som det kan bli för varmt för oss kan det bli det för hästarna också. Jag tycker att detta är värt att tänka på:) Så nu när sommaren kommer försök se till att din häst har val att göra, vill den stå i skugga eller i sol, vill den gå in under ett vindskydd och tak överhuvudet när det regnar se till att den kan det. För du kan ju göra som du vill varför skall inte hästar kunna göra det? Ja tänk dig att stå i ösregn utan att kunna gå in inte så roligt.

Ja bjuder på en gullig bild på Shadow när han står i solen (Detta var under hösten) så en gammal bild:)

Kram


Regler skall följas!

En sak som jag tycker är väldigt viktigt är att stall och anläggningar följer de regler samt bestämmelser som finns. Även att man tex följer tr på tävlingsbanorna och att man beter sig som man förväntas att göra.

Detta tycker jag eftersom reglerna/bestämmelserna är till för en andledning. Att förhindra skador på hästarna och för att alla skall må bra, både personerna som vistas i stallet men även hästarna. Jag kan inte riktigt förstå eller jag kan inte komma på en adledning till varför man inte skall följa dessa bestämmelser.

Även så kan många skador förhindras genom att man följer dessa bestämmelser eftersom de är anpassade för att hästar skall må bra och trivas. Det finns tex bestämmelser för storlek på boxar samt även för hur stora/små mellanrum det skall vara mellan gallerna. Antingen skall de vara så stort att hästar kan ta ut och in ben eller huvud eller liknande eller så att det absolut inte kan få igenom tex ett ben. Detta är självklart viktigt då man inte vill att hästen skall fastna. Så jag tycker att det är viktigt att man kollar upp om den anläggningen som man kanske skall flytta till följer ebstämmelserna.

Även finns det lagar om hur ofta hästar skall ha tillgång till vatten, sovunderlag samt skydd. Det brukar ofta vara regler om att man tex skall ha en häst så att den har tillgång till skydd samt sovunderlag X antal timmar sedan kan det även vara att hästen skall ha tillgång till ordentligt med vatten X antal gånger per dygn.

Jag tycker att man skall se till att kolla upp dessa bestämmelser samt om man följer dessa.

Det finns även regler om hur breda stallgångarna skall vara.

Kram


Förberedelser inför tävling!

Ja som sagt så är det tävling imorgon och nu tänkte jag skriva lite om vad som skall göras och hur vi brukar göra inför tävlingar.

Dagen innan:
Dagen innan tävlingen brukar vi dels motionera hästen som vi bestämt och det är olika beroende på häst och vilka klasser som man skall rida dagen efter. Vi tar självklart hand om de vardagliga sakerna som mockning och liknande. Sedan brukar vi bada eller rykta väldigt noga för att få hästen ren och fin. Om vi inte badar hästen brukar vi alla fall tvätta benen samt svansen, även ta bort vissa fläckar med torrshampo. Vi brukar även frisera om det behövs, klippa manen, svansen och hovskägget. 

Vi brukar även ibland ha svansen flätad under natten för att den skall vara vågig, detta gör vi olika från tävling till tävling. När vi badat hästen eller i alla fall ryktat länge brukar vi ta ut hästen i solen för att torka eller så får hästen gå in i boxen. Efter det tar vi hand om alla saker. Kollar vart alla papper är och ser till att vi samlar dem på samma plats, putsar alla saker och liknande. Vi brukar även packa sakerna i påsar om man skall upp tidigt annars ser vi bara till att vi vet vart allt är och packar det dagen efter.

Vi brukar även kolla släpet se till att lysena fungerar och att vi har strö. När vi kommit hem brukar vi kolla att outfitten fungerar till ryttaren, alltså att vi har en vit tröja och tofsar och liknande till håret.

Tävlingsdagen:
På tävlingsdagen brukar två packa bilen samt fixa det sista med släpet. De andra två brukar fixa hästen, knoppa borsta och sätta på alla transportskydd och så. Det vi brukar göra med hästen innan tävling för att få den fin och prydlig är att knoppa man, fläta inakad i svansen, ta lite banyolja runt ögonen och mulen för att få lite glans. Självklart rykta och sedan ha lite glansspray i svansen. Sedan astar vi och åker till tävlingsplatsen.

Ja det här var  lite om hur vi brukar förbereda inför tävlingen:)

Såhär kan det se ut. Ja kanske inte så specielt men det här är från en tävling. Ja nu kommer vi ha ny utrustning, ridbyxor, kavaj och hanskar bland annat.

Kram


Släp...

En sak som vår familj har haft ganska mycket otur med är att våra släp går sönder. Ja just nu har vi två släp ett enaxlat och ett tvåaxlat. Ja just nu är vårt tvåaxlade släp trasigt. Ja tacket knäcktes under vintern, alltså var det förmycket snö på taket. ändå hade vi sopat av taket, tydligen inte tillräckligt bra. Detta gjorde många andra inte och deras släp höll jätte bra. Ja det känns som att det är bestämt, ja vintern innan det hände samma sak men då hade även ´hjulen på det andra rostat fast och vi kunde då inte köra framåt...

Ja som ni ser ovan har vi haft ganska mycket problem, men nu skall vi i alla fall byta hela taket på släpet så att det får ett bra hållbart tak.


Kram


Stallet nu!

Nu drar vi till stallet!

Vi skall träna och göra massa annat! Det skall bli riktigt kul! :)

Detta skall vi göra:
Bada alla tre hästarna
putsa sadlar och träns
förbereda bilen och det vi skall ha med till tävlingen
Träna för isabelle

Ja, vi kommer säkert vara i stallet i typ hela dagen. Men ni kommer självklart få tidsinställda under dagen! :)

Så kolla in FLERA gånger! :)Dessa killar betyder så himla mycket för mig! :) LOVE U! <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3Godmorgon!

Godmorgon alla underbara läsare,:)

Ja den här dagen kommer nog bli rätt lång för oss. Ja nu på morgonen måste vi ´fixa inlägg till våra underbara läsare för vi skall typ vara i stallet under hela dagen för att fixa inför tävlingen i morgon. Nervös redan nu:S Ja jag skall även träna för våran tränare idag, inte så jätte hårt men rida igenom honnom i alla fall:) På tidigare tävlingar har vi tagit det lungt dagen innan men har blir seg efter att han vilat så vi tror på att rida ett vanligt pass.

Seadn måste vi packa och så, men samtidigt så är tävlingen rätt sent så vi kommer nog hinna med ganska mycket imorgon. Ja men lite måste vi i alla fall packa och göra idag.

Ja nu skall jag i alla fall äta fruckost, ja sedan tror jag att vi åker till stallet vid 12 ja vi skall träna först och då är det onödigt att komma dit jätte tidigt för vi kan ju ändå inte putsa sakerna och så. Ja men vi syns senare<3

Bjuder på dessa urgulliga bilder på bästa killarna<3

Kram

Bio, med bästa tjejerna!

I kväll blir det bio med dem bästatjejerna i värden!!!!:)

Ida och Cornelia.

Vi skall se "I Am Number Four" Verkar skit bra ju! :)

Har nån sett den? E den bra? Det får vi hoppas. Filmen börjar 21.15 och vi skall hämta biljätter och äta innan så nu måste jag göra i ordning mig.
Men nu måste jag sminlka mig! Brottom brottom! :)


Smart grej!

Jag gick in på Hööks och såg denna super smarta grej.

25 Kr
Paddar som träs på senskydden när du vill ha mer täckande skydd t.ex. vid uteritt eller för att motverka skav.

Jag tycker detta verkar Super smart och det var ju inte direkt dyrt. Verkar ju jätte smart om man skall rida ut och även vill skydda framsidan på benet. Nästa gång jag handlar på Hööks åker nog ett par sånna här ner i kotgen. Så himla smart ju.

Om ni vill köpa den så hittar ni den --> HÄR <--


Ridpass Fire 19/4


Ja som sagt så red vi på galoppbanan igår. Vi red inte så jätte länge utan vi tränade bara på övergångar samt så fick de länga lite på stegen. Det tyckte killarna var jätte roligt ja pigga var de:)

Ja i alla fall fick mamma nog några bilder men det var mörkt eftersom mamma tränade först. Därför så måste vi redigera dem lite. Det betyder att ni får vänta ett tag på bilderna men kan bjuda på en gammal bild nu!


Kram

Ridpass Shadow 19/4!


Igår red jag Shadow nere på Galoppanan. Han var så himla pigg och glad. :) Lilla sötnosen. Han tyckte att det var så himla roligt och han hadde nog gärna varit där hela dagen om han fick. Haha. Han var mjuk och fin och det märktes INTE att han är 23.

Tyvär så blev det inte så bra bilder :( Eftersom det var så mörkt. Vi får se om det kommer några senare idag.

Men igår var min ponny världens bästa. Som alltid :) Så himla go och glad.

Men jag känner att det är dax för en gästbloggare...vad tycker ni? Vill ni ha nån specielle som jag skall försöka fixa? KOMENTERA!!!!<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


Godmorgon!

Godmorgon alla läsare<3

Ja förlå för dålig uppdatering fram tills nu. Men nu blir det bättre lovar er:) Ja vi har i alla fall varit vakna ett tag nu och inte gjort någontin;D Ja det kan faktiskt vara ganska skönt att bara vara ibland. Vi skall i alla fall plugga lite idag och sedan blir det stallet. Ja vet inte riktigt ännu hur vi skall göra med hästarna idag. Tror att jag skall rida på galoppbanan eller bara skritta ut på hårt underlag. Jag vet inte ännu ringer kanske vår tränare och frågar hur hon tycker att jag skall läga upp det nu inför tävlingen.

Ja det gick i alla fall jätte bra igår:) Inlägg om ridpassen kommer senare, så ni får holla ut ett tag till;D Haha ja i alla fall gick det väldigt bra.

Bjuder på en bild på söta Bamse som nog får springa runt lite under dagen:)

Kram

Stövlar ger stöd

En sak som jag inte riktigt kan förstå, detta är att man tycker att det är lättare att rida med ridskor istället för stövlar. Jag tycker att skänkeln får ett mycket bättre stöd och att man blir stadigare när man har stövlar. Därför tycker jag att det är konstigt att folk tycker att det är lättare att rida med skor.

Vad tycker ni?


Vad tycker ni bäst om stövlar/skor?

Kram

Diss!

En sak som jag måste Dissa är tråkiga rosetter, vist är det bara roligt att bli placerad och då få någonting som man kan spara som "bevis" eller vad man skall säga, men man vill ändå ha roliga rosetter som ser strora och maffiga ut. Så en klar diss till små och vanliga rosetter.

Dessa tycker jag ser bara tråkiga ut ja man vill ha roliga:D Så en Diss till tråkiga rosetter

Kram

Hiss

En sak som jag måste hissa är alla de som låter hästarna stå utan täcken nu i värmen. Jag tycker synd om hästarna som står i gassande sol med två täcken på sig i 16 grader om inte mer. Ja så jag tycker att alla borde tänka på att man inte alltid behövr ha täcke på hästarna. De mår bättre av att få lufta. Så Hiss till alla som vågar ha hästarna utan täcken:)Kram

Diss!

En sak som jag tycker är väldigt tråkigt är att vissa tävlingsplatser har väldigt dåliga framridsmöjligheter. Jag tycker att det är lika viktigt att man har en bra framridsmöjlighet som att själva ridbanan är bra nästan viktigare. Det tycker jag eftersom det är på framridningen man skall värma hästen göra den mjuk och liknande. Det är väldigt svårt att gå in direkt utan att ha ridigt fram ordentligt och göra en bra ritt. Därför tycker jag att det är viktigt att man har bra framridsmöjligheter.

Man vill ha stora ytor att rida fram på:) Inte små. DIss till små och dåliga framridningsbanor


Kram


Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet. Mamma skall först träna och sen blir det galoppbanan för våra killar. Ja de tycker att det är roligt så det är jätte roligt. Vi kommer nog mäst träna på lydnand men även låta de sträcka lite på benen och ta ut stegen ordentligt. Ja mamma kanske kan fota lite vi får se. Hoppas:)

Ja vi fixar massa inlägg till er eftersom större delen av torsdagen kommer tillbringas i stallet och på fredag är det tävling så vi fixar ganska mycket nu, men självklart har vi inte glömt kvällen. Ni kan vänta er några roliga inlägg:)

Mysiga killarna saknar er<3 Haha ja har inte träffat dem på en hel dag<3

Kram

Hiss

En sak som jag måste hissa är fasta staket, alltså att man har tex plast eller trä med el istället för bara stolpar med löpande eltrådar. Det tycker jag eftersom hästarna inte skadar sig lika lätt. De är mindre risk för att de tex fastnar i en hängande eltråd. Även så är det väldigt bra då de inte går sönder lika lätt. Man kan även ha hästen ute utan att ha elen på ifall man vill, ja jag kan inte komma på någonting negatift så en klar hiss:)

Vi har A-staket de är i plast med el virad runt.


Kram

Påminelse tävlingen!

Vi har ju en tävling där man kan vinna bloggsvar. men det är bara 2 som har anmält sig och jag har sagt att det minst skall vara 10 som anmäler sig, annars blir det ingen tävlingen.

Ni hittar tävlingen

--> HÄR <--Så var med! :)


Hiss!

Jag måste hissa solarium för hästar, det är verkligen superbra tycker jag och det värmer hästens rygg och jag tycker verkligen att det är superbra. De torkar även jätte bra om man tex har badat hästen och sedan vill att den skall bli torr. Ja jag måste je den en klar hiss:)Kram

Veckans plan

På fredag skall jag tävla på Fire och nu tänkte jag berätta lite om hur vi skall lägga upp veckan inför tävlingen. Även hur Shadow kommer att gå. Ja den här planeringen är inte permanent utan en plan. Kanske blir några små ändringar.

Dag

Fire

Shadow

Tisdag

Galoppbanan – Jogging samt framåtbjudning i fokus

Galoppbanan – Jogging samt framåtbjudning i fokus

Onsdag

Ledas ut

Ledas ut

Torsdag

Träning – program övergångar osv

Träning

Fredag

Tävling

Vila/ jogging beroende på när vi kommer hem.

Lördag

Ledas ut

Ledas ut/jogging beroende på dagen innan

Söndag

Jogging

Jogging


Ja det är på ett ungefär men nu vet ni i alla fall planen för veckan.

Kram

Godmorgon!

Godmorgon till alla er underbara läsare, ni är verkligen sååååååååååå underbara. Ni börjar dessutom komentera mer vilket är super roligt. Verkligen.

Under dagen är vi hemma och typ pluggar lite och hittar kanske på nåot med våran farmor. Sen ikväll så e det ju stallet som gäller. Vi kanske rider nere runt gallop banan. fast vi har inte bestämt.

Men nu så tänkte jagg påminna er om en sak......vårat mail. Ni kan maila massa saker till oss, vi läser och svarar. Våran mail är ju tvillingryttarna@hotmail.se observera .se. DEtta är förslag på vad ni kan maila och även vad vi fått för mail:
Idolbilder
önske inläggs mail
åsikter
annonser som ni vill att vi skall publicera här i bloggen
och allt annat ni kan komma på.

Så maila nu till oss, då blir vi så himla glada. :)

Ni får se en lite rolig bild jag redigerade ihop under gårdagen.

Gullit va! :) Min ponny blev pegasus. Den blev väldigt liten men, men det får duga! :)


Ponnysporrar

En sak som det vad jag har förstått finns ganska mycket olika meningar om är vad för sporrar man får ha på ponny under tävling. Vissa säger att det viktigaste är att de inte är längre än 15 mm men jag har hört att man måste ha nedböjda sporrar, vet ni något om detta? Får man ha trubbiga eller skall de vara avrundade? Ja hur är det egentligen?

Ja för när vi var i en hästbutik frågade vi efter ponnysporrar som var tillåtna på tävling. Men d var en av altenativen en sporre som jag tror ej är tillåten men är någon annan mer säker på vilka man får ha?

Jag tror att man får ha dessa


På bilden tror jag att sporren ligger upp och ned eftersom den skall vara nedböjd.

De jag tror att man inte får ha är

Ja man ser nog inte så jätte bra men piggen är rak.


Ja är det någon mer som är insatt i detta?

Kram

Tack!

Tack till er som har önskat inlägg! Här komme era länkar.

http://endiktaresliv.blogg.se/


http://alicefabienne.blogg.se/


http://tavlingsryttarbloggen.blogg.se/

Inläggen kommer så snabbt som möjligt men vi kommer nog sprida ut dem lite nu under påsklovet. Men dem kommer! :)


Pluggar!

Nu har jag varit duktig och pluggat lite!

Eller faktiskt ganska mycket. Jag skall nog ta en liten paus med middag och lite studdsmatta, eller trampolin eller vad det heter.

Visst låter mitt lov hitlis så extremt roligt...eller inte. haha! MEn min Farmor har kommit hit (typ nyss) och det e ju kul att få träffa henne, vi träffar henne inte så ofta eftersom hon bor i en helt annan del i svergie än vi.

Men ni har ju inte anmält er till våran tävling! Det ska ni ju göra! Haha, men det blir ju ingen tävling om inte 10 anmäler sig så anmäl er, NU!  Jag har ju sänkt "kraven" eller vad man kallar det så nu behöver ni inte följa oss via bloglovin för att kunna vara med.HÄR hittar ni tävlingen!Ridpass Fire 17/4


Igår red jag Fire i ridhuset. Jag tränade först bara på lydnand jag red mycket övergångar samt på volter för att få honnom mjuk och det gick jätte bra. Sedan skulle jag rida igenom programet, han ville inte riktigt gå förbi en hörna som var superläskig... Ja han ville verkligen inte men tillslut gick det och då drev jag bara framåt förbi den så att han inte skulle tveka på att stanna och titta. Då fungerade det jätte bra.

Ja hela programet gick bra och jag är nöjd, ja det var bra att det gick så bra trots att jag ridigt fram själv. Ja innan när jag rididgt igenom programet har våran tränare vart med innan, men nu red jag lixom utan hjälp:D Ja det var roligt, ja vi får hoppas att det går lika bra på tävlingen:) Någon som har ng tips för att inte bli nervös? Jag blir alltid supernervös på tävlinar:S Ja det måste jag träna bort och det jag måste göra är att tävla för att inte göra en grej av det. Jaja... Har nån något tips är det bra:)

Kram

Hiss

EN sak som jag måste hissa är fleece hals täcken som är superbra om hästen är svettig eller badad. Det torkar upp super bra och halsen blir också torr. Ja så det är en klar hiss för mig:)


Kram

Tävlingen (omgjord)!

Som tidigare sagt så gör vi om tävlingen. Eller vi tar bort lite grejer då ni och vi tyccker det blev lite för mycket krav.

Så nu blir det såhär:

1. Lägg upp bilden på din blogg med en länk till detta inlägg.

2. Komentera detta inlägg med ditt namn, mail adresse, blogg adresse och länk till inlägget där bilden ovan finns.

3. Håll koll på våran blogg och se om du vinner! :)

Vi kontrolerar allt så det är ingen ide att fuska! :) Om inte 10 anmäler sig så blir det ingen tävling. Så se till att du och dina vänner anmäler er. :)

Du vinner allts bloggsvar. Våran finns högst upp i menyn tillhöger.
Ser ut såhär:


Så ni vinner en inbjudan till bloggsvar! :)


Hiss


Ja jag hittade ingen passande bild men det jag vill hissa är vattensystem som man har i ridhus för att vattna. Ja det blir väldigt tort om man inte vatnnar och om man har ett fast system går allting mycket snabbare så en klar hiss till det.


Kram

Godmorgon!

Godmorgon folket!

Nu är det PÅSKLOV! Så himla härligt! Nu finnjs det tid för bloggen och massa annat skoj.

Under dagen blir det lite plugg i alla fall (måste så måste man :( ), men det är bra att bli av med det i början på veckan. Sen måste man städa lite. Våran farmor kommer nämligen hit ikväll och då måste det ju vara rent och fint.

Men nu e det ju såhär att jag kommer inte på så mycket att skriva om så jag tänkte be er om hjälp.

ALLA som ger ett tips får en länk i ett inlägg, så ge bara ett litet tips på vad ni vill läsa så får ni en länk till eran blogg/hemsida eller liknande! SÅ gör detta nu. Det lönar alla. Sen skall jag göra lite ändringar i tävlingen så det inte blir så mycket krav. :)Cornelia tävlade i helgen! Om ni vill veta mer kan ni kolla på idas blogg. Ida var ju med som häst skötare! :)
Kolla masken!

Ja förut så avmaskade man alla hästar ovasett om de hade mask eller inte. Detta gör man inte längre, nu kollar man upp om hästen har mask eller inte. Detta tycker jag är väldigt bra för man slipper ge hästen avmaskning i onödan. Vad tycker ni om det?Kram

Städa i ditt stall

En sak som jag tycker är väldigt viktigt är att man håller iordning i stallet. Det finns flera saker som kan hända om man inte håller iårdning, jag tänkte berätta om lite av de sakerna som kan hända såp att man förstår vad som kan hända.

Årdning i stallgången
En sak som kan leda till att hästar och människor kan skada sig är att det är stökigt i stallgången. Alltså så att det inte ligger massor av saker i stallgången och liknande. Detta är viktigt eftersom hästar kan fastna i sakerna och få panik. På det sättet kan även människor skadas eftersom hästarnas instingt är att dra ifrån det läskiga. Ja ni förstår säkert vad jag menar.

Inget skrot
Ja det är även viktigt att man inte har skrot på stallplanen och liknande för hästar kan bli rädda och dra eller liknande och då skada sig på skrotet. Så släng det istället för att låta det ligga.

Dålig mat
Det som är väldigt viktigt är att man tar bort och slänger dålig mat som man då märker att hästen inte kan äta och inte låter det ligga för hästar vet inte vad som är dåligt och kanske sliter sig för att äta och kan då bli väldigt sjuk. Andra personer vet kanske heller inte vad som är dåligt och råkar då ta av de dåliga maten och ger det till hästen.

Ja det här är bara några av de saker som kan hända och därför tycker jag att det är väldigt viktigt att man städar efter sig. Vår stallägare tycker även att detta är viktigt och vill att det skall vara ordning och reda. Detta tycker jag är super bra då jag själv tycker att det är viktigt att hästarna inte skadar sig.

Såhär ser vårt stall ut ofta frånsett att sadelskåpet inte brukar vara där. Tror att någon skulle på tävling men som sagt så är det inga täcken som hänger och grimmorna hänger på krokar i kanterna av stallet ni ser dem vid dörren.

Kram

Utrustningen lika viktig som hästen?

En sak som jag reagerade på var att under grönt kortkursen såg vi en film där de sa att det var lika viktigt att sköta sin utrustning som hästen varje dag. Detta tyckte jag var väldigt märkligt eftersom det enligt mig är viktigare, nej viktigast att hästen mår bra. Varför är det då så viktigt att sköta utrustningen varje dag? Ja det förstår inte riktigt jag, vad tycker ni?


Enligt mig är hästarnas välmående viktigast av allt:)

Kram

Nu drar vi till stallet!

Nu åker vi till stallet.

Vi får se hur vi rider. Det är en fördel med att inte längre ha en medryttare, att man själv kan bestämma hur hästen skall gå och rida lite vad man vill den dagen. Sen måste man ju självklart dela upp veckan på ett bra sätt, men man kan göra det själv. Ja så nu kan vi mer bestämma att om vi rider idag istället för att de vilar och sedan vilar de imorgon i stället. Ja ni kanske fattar.

Ja i alla fall så syns vi senare och jag kan säga att rolig läsning kommer att dyka upp under kvällen så ni får kolla in här ofta:)

Kram


Tävling!

Nu kommer lite mer info om tävlingen vi har!

INgen har ännu deltagit och det verkar som om det beror på att ni inte riktigt förstog.

Med denna tävling har ni möjligheten att vinna bloggsvar. Bloggsvar är en sorts fråge grej där sina bloggläsare kan ställa frågor och den som har bloggen kan då enkelt svara på frågornaSåhär ser våran ut och ni kan se den på höger sidan över menyn. Så på det sättet kan ni svara på frågorna.

Nu kommer info om tävlingen:

Den går ut på detta sätt:

1. Lägg upp denna bild på din blogg med en  länk till detta inlägg.


2. Komentera detta inlägg med ditt namn, blogg adressen, mail adressen och även en länk dit du har klistrat in bilden åvan.

3. Följ oss via bloglovin.

bloglovin 

4. håll koll på våran blogg och se om du vinner.

vi kommer lotta en vinnare som får en bloggsvars inbjudan.

Om du inte har bloglovi eller om det är något annat som inte fungerar så e det bara att komentera så kan vi komma överräns om något annat. :)

Vi kommer att kontrolera allt så det är ingen ide att fuska. :)

Det måste vara MINST 10 som anmäler sig till tävlingen för att det skall bli en tävling. SÅ anmäl er nuuuuuuu.
Hiss

Nu när det börjar bli varmare fäller väldigt många hästar. Detta kan ta ganska lång tid om man inte hjälper till. Jag menar om man inte borstar eller liknande. Jag tänkte i alla fall skriva om lite saker jag tycker fungerar super bra när man vill ta bort den lösa pälsen från hästen.


Det här är en massageborste som man masserar hästen med. Den tar även bort päls väldigt bra

Piggborsten fungerar även väldigt bra för att ta bort päls.

Ryktstenen fungerar superbra att ta bort päls med.

Ja dessa saker tycker jag är super bra och alla får en klar HISS av mig


Kram


Godmorgon!

Godmorgon!

Jag vaknade typ nyss. Så himla trött efter allt, men så  himla skönt att få sova. Dagen besår av stallet och lite städning. Annars så har jag en slapp dag. Såååå skönt! Sen har man ju ett helt lov framför sig.

Vad skall ni hitta på under dagen? Något roligt?

Jag tror vi skall rida ut idag fast jag vet inte riktigt. haha, jag vet ju inget typ.Detta e världens bästa chinchilla! :)

Förlåt för ett extremt tråkigt inlägg men jag har lite blogg torka nu så ni kan vell TIPSA INLÄGG till oss! :)


Budget tips!


Detta allraoun schabrak kostar nu 124 kr och har tidiare kostat 249 kr. Det finns på Hööks om du är intresserad. Såg det och tyckte att priset var bra och ville då tipsa er! :)

Hittar det --> HÄR <--


Önskeinlägg?

Ja nu när vi har påsklov har vi även ganska mycket tid till bloggen så nu ger jag er chansen att önska vilka inlägg som hälst. Vi kommer försöka skriva de flästa självklart kanske vi inte hinner alla.

Men så nu får ni bara kommentera vad ni vill ha för inlägg så fixar vi det<3

Kram


Ridpass Fire 15/4


Ja igår red vi på volten för första gången i år:) Lycka, ja det kan man lugnt säga. Ja det gick ganska bra, men han var lite tittig. Ja men det får man ta om man har en tittig ponny och rider ute med massa stök runt omkring. Han var väldigt fin och lyssnade bra.

Jag red väldigt mycket mjukgörande och på böjda spår samt stora volter. Jag red även runt spåret och gjorde lite tempovexlingar. Jag red i alla gångarter och i en ganska avslappnad form. Jag höjde inte upp honnom till en tävlingsform utan red mjukgörande eftersom han tränats dagen innan.

Jag är väldigt nöjd över passet:)

Bjuder på den här bilden där jag ser ut som jag vet inte vad men, men:)

Kram

Gårdagens ridpass!Jag red lilla Shadow på ute volten. Första gången efter vintern! :)

Han var pigg och glad och väldigt mjuk och fin. Kan bero på att det gick så bra på träningen i torstadgs.

Vi tränade på att han skulle lyssna fram och tillbaka, vilket han var jätte duktig på. Det e så himla roligt när han är så homla possitiv till allt. Verkligen roligt när man ber honoomm göra något (Man ber ju faktiskt hästen att göra något när man rider) och han gör det med en så himta possetiv instälningg.

Vi joggade bara (ett lugnt ridpass) eftersom han skulle ta det lite lugnare efter träningen.


En super söt bild på Shadow och lord! Vi släppte ihop dem en kortare tid för att se om oktas shadow och lord kunde gå. Tyvär tyckte oktas att Shadow var hans och var inte villig att dela med sig!

(Bilden e tagen på förra stallet)


Hemma efter massa städning!

Nu har vi äntligen kommit hem efter en såååååååå lång och jobbig städdag. Okej så jobbigt var det inte men det var jobbigt!

Det blev i alla fall väldigt fint i stallet. Ordning och reda är ganska viktigt för vår stall ägare. Haha!

Det blev ingen ledning på våra små killar eftersom det tog så mycket tid och vi hade ingen ork helt enklet. Så dem fick en vilodag idag.

Don verkar må väldigt bra nu så det e ju kanon bra. Han fick stå i hagen idag, naken så dem hade jätte mysigt.

Kolla vad jag hittade på google. (jag sökte på vårat efternam och då kom bilden upp)Ponnyn i mitten e Valdo! Mamma har fotat bilden så jag har rättigheterna till den eller mamma men jag frågade henne och det var ok! Bilden e från DM förra året.


Mamma, mäster fotograf Haha, men lite coolt att mamma har fotat en bild som har varit med i tidningen ridsport. Eller kanske inte, men lite! :)


Hiss

En sak som jag måste hissa är flug skritt täcken. Ja det är kanske inte riktigt dags ännu men om det är mycket flugor eller liknande kan det vara super bra att ha det när man rider så jag ger det en klar hiss även till vanlig flugtäcken eftersom det hjälper ganska mycket.


Kram


Ryktning!

En sak som jag tror att ganska många glömmer är varför man ryktar. Eller ja dels för att hästen skall bli ren men även för att blodcrikulationen skall öka eller vad man skall säga. Därför är det vilktigt att man ryktar ganska ofta så jag tycker att man kan ta sig tid för att pyssla om sin häst. Nu på påsklovet har man ju även hur mycket tid som hälst och då kan man inte skylla på att man inte hinner. Så rykta mycket.Kram


Hiss!

En sak som jag tycker är super bra är back on track. Jag tycker att det fungerar superbra och det dem gör är att värma. Detta skall förhindra skador och liknande. Dock är det ganska dyrt men ändå en klar hiss:) Vad tycker ni?
Kram

Städdag!

Nu skall vi snart åka till stallet det e städdag! Ja vi skall typ kratta och göra fint:) Ja sedan skall vi leda ut våra killar och mocka deras hagar:) Ja det är inte så mycket nu så det går snabbt men man måste hålla efter hagarna så att de inte blir grisiga igen. Ja i alla fall har vi fixt rolig läsning till er så det är bara att hålla utkik:)Kram

Påsklov

Ja nu är det äntligen påsklov:) Ja så himmla skönt, och nu är det varmt och bra väder ute också. Det skadar ju inte direkt. Ja de´t är sjukt varmt och hästarna har stått utan täcken idag. Så de lär ha rullat och solat idag:) Ja skönt för dem att få stå utan täcken nu i den här värmen.

Ja Shadow som rullar ja bilden togs i sommras

Kram

Börjes!

Jag tycke rbörjes är en bra afär. Den är billig och man kan köpa saker som inte kvaliten försämras för att man köper den där. Man kan köpa sadelputs, shampoo och massa annat där kvaliten inte försäras för att den e billig. Sen tycker jag faktiskt att det mesta vi köpt där har hållt riktigt bra och är faktiskt inte sämre än nått du köper i en helt vanlig annan häst affär.

SÅ jag tycker verkligen att ni skall ta och beställa lite saker, som glansspray och liknande!

SÅ det tipsar jag er verkligen om! :)

Hoppas ni kan köpa nå bra där!


till


Outfit tips (brun)

Ja nu tänkt jag visa en liten outfit som man kan ha samt hur mycket delarna kostar samt var du kan köpa dem. Dagens outfit tips blir brunt!


Bruna ridbyxor från hööks 449 eller 549 beroende på storlek
 
Fleece/elastisk linda brun på börjes för 129:-

Brunt dressyrschabrak från hööks just nu 89:-

Ja det här är ett tips på outfit som man kan ha. Vad tycker ni? om outfiten och även dessa inlägg.

Kram

utevolten idag!

Idag rider vi på utevolten. Mamma leder Don, årder av distriktarn.

Så nice att det e ljust så länge nu så man kan rida på utevolten. Då kan man ju växla underlaget ordentligt. Sen får vi se o mamma fotar nått, räkna inte med det.

Men vi får hoppas att det inte händer nått som krånglar ikväll också... det skulle ju vara jätte jobbigt. Så vi får hoppas att inget händer. Men det gick ju bra igår med isabelle träningen. Ett inlägg om det kommer medans vi e borta. Fans ju inte riktigt tid för att skriva det igår.


Måste passa på att tacka värdens bästa läsare för allt ni stöttar och allt ni gör!!!!Tack till dem idolbilderna vi fått (tidigare)! Skicka gärna mer till oss! Vi blir så glada!


Kort skoldag! ;)

Haha jag började kl 1 och slutade kl 2.


Nej det var inte ens en skoldag. Jag har sjutit upp och sjutit upp en redovisning JÄTTE länge som jag verkligen behövde redovisa. Jag hade bestämt att jag skulle redovisa, men det blev ju inte riktigt som deet var tänkt igår....

Men nu e det i alla fall redovisat och klart! Så himla skönt. Nu gäller det bara att plugga på. även nu på påsklovet. Det blir ju tyvär så när man går i åttan och speciellt nu i slutet på terminen. Men min engelska lärare tyckte i alla fall att jag var duktig så jag skall få en "personlig väg" det betyder att vi tar bort massa uppgifter i stegen 21, 22, 23, 24 så jag når till steg 24 även fast det är så kort tid kvar. Dem som inte går i kunskapsskola förstår nog inte riktigt vad jag menade men, men.

Vi skall ju åka till stallet idag också :) Don skall ledas pga koliken, och jag vet inte hur vi rider killarna, time will tell. Mamma frågade i alla fall destriktarn innan hon åkte om hur länge till vi skulle kunna rida vår lilla Shadow och hon sa att hon trodde att vi skulle kunna rida honnom i många år till! :)

Sen får viverklige hoppas att allt blir bra med Don, han har ju haft så himla mycket otur. Först senskadean och när han blir frisk från det så får han kolik. :( Så vi får hoppas att han inte blir skadad eller sjuk igen. Men vi tar en sak i tagen. KOliken har ju prio ett nu.

Vi får verkligen hoppas att han e bra! LOVE U DON!!!! <3


Lilla Don från senaste eller näst senaste besöket gällande sen skadan.

Jag vill bara säga en sak...

vilken tur att det finns didtriktare som har jour på nätterna och helgerna. Vad hade vi gjort om hon inte hade kommit lixom!Ni får hålla tummarna för denna underbara häst! <3<3<3<3<3<3<3Ridpass Fire 14/4


Ja som sagt så tränade jag igår, det gick väldigt bra: ) Ja vi tränade på programmet och framåtbjudningen samt att han inte skulle "rida" progrsmmet själv. Ja han vet att man gör halt vid X och saktade ned mer själv innan jag hunnit ge en hjälp. Ja så då tränade vi på att se till att han lyssnar på mig och inte gör det han vet själv. Ja ni kanske förstår.

Ja han var väldigt duktig och lyssnade bra på mig, ja han var verkligen jätte rolig att rida : )

Kram

Vilat....

Ja som sagt kom vi inte hem fören sent igår natt. Ja vi har därför vilat ganska mycket nu därav den lågaa uppdateringen hitils. Men det kommer att bli bättre:)

Ja i alla fall är jag väldigt trött, och ja hasr inte sovit särsilt bra., Varit nervös en hel natt beroende på om Don skulle bli värre när vi åkt ja det var ganska jobbigt att inte kunna göra något det ända man kunde göra var att gå och holla koll. Ja nu får vi hoppas att allt blir bra med lilla Don.

Kram

Inte en helt vanlig natt!

Godmorgon! Stallet blev inte riktigt som vi hade tänkt oss....

Isabelle red Don eftersom mamma är så förkyld. Senare när vi red våra hästar och mamma skulle mocka åt Shadow så märkte hon att han var konstig. Han skrapade och rullade och skrapade och rullade, så vi tänkte att det kanske var kolik, men hans mage lät och han verkade inte riktigt som kolik är. Men vi trodde endå att det var kolik eftersom han fortsatte så vi tog honom och gick till ridhuset för att leda honom. Sen så ringde stallägaren till distriktsveterinäre som kom ut kanske en halvtimmen senare. Hon gav honom medicin och gjorde lite andra undersökningar, hon tyckte det lät och verkade som gaskolik och om det vad det så skulle medicinen hjälpa. Det blev bättre så han fick gå tillbaka till sin box och hon stod och kollade så han verkade bättre och vi gav honom lite lite mat för att se om han hade aptit. Hon åkte och sa att vi skulle  vara kvar nån halvtimme för att kolla så han inte blev annorlunda och bättre. Det blev han och när vi åkte 45 minuter efter hon åkte så verkade an vara sitt vanliga jag på nåt sätt. Klart han inte var exakt som vanligt, men mycket bättre. Vi åkte från stallet kl 1 inatt, vi somnade väl vid tre, eftersom vi åt lite innan vi la oss och sednan hade lite svårt att somna.

Mamma har i alla fall pratat med stallpersonalen och han verkade må bra idag. Ush vilken jobbig natt det va!

Vi får hoppas att han blir helt bra snart! LOVE U DON!!!!


Tack till Sanna som var uppe med oss inatt och hjälpte oss så mycket! Tack tack tack!!


Hjälptyglar (gummisnodd)

En sak som det finns ganska många olika åsikter är om hjälptyglar. Jag tycker själv att man kan använda det om det behövs, dock så tycker jag att man inte skal använda det för ofta. Det tycker jag eftersom hästen jobbas av hjälptyeln och inte av ryttaren. Man kan inte ge eftergift på samma sätt heller och jag tycker att det är bättre att ta hjälp av en tränare och lära sig hur man på bästa sätt kan rida ihop sin häst.

Jag tycker även att man skall tänka på att det är gummisnodden som gör jobbet därför kan man inte riktigt säga att min häst är jätte fin och går alltid super fint, om man använder gummisnodd. För varför skulle man ha det om det inte behövs? Ja men vad tycker ni om olika hjälptyglar och kanske främst gummisnodden?


Kram

Fin fjording!

Detta e en så himla fin fjording, jag såg filmen första gången för ett ganska bra tag sedan men har kollat på det flera gånger! Om ni inte har sett detta så tycker jag att ni skall se den! Den e ju riktigt fint! Lite coolt att en fjording kan gå så långt.Gullit va! Super söt!


Hiss

En sak som jag måste hissa är ylleskrittäcken. Jag tycker att det är otroligt snyggt att ha det. Det är snyggt och värmer ävven bra på kalla dagar. Ja en stor hiss till ylletäcken. Dessutom tycker jag att det är super snyggt med svansflätan på täcket nedan. Vad tycker ni? Ja en klar hiss för mig i alla fall:)
Kram

Träning!

Ja nu skall vi dra till stallet,  framåtbjudningen. Jvi skall träna och jag hoppas att det går bra. Jag skall träna på programet och på framåtbjudningen. Ja hoppsa att det går bra. Ja det skall i alla fall bli jätte roligt att träna :) Vi har fixat rolig läsning för er i alla fall så ni får vara på hugget:)

Den här filmen är på vår tränares häst när den löshoppas. Ja det är en dressyrhäst så ja inte en hopphäst.


Kram

ledsen!

Jag är väldigt ledsen för min dåliga uppdatering under dagen! Men skolan är ju väldigt viktig så jag måste lägga lite fokus där! ;-) Jag hoppas att ni förstår! Sen är det ju påsklov snart och då blir det massa blogg! Jennifer skall ju dessutom tävla på långfredagen så det blir kul! Hoppas ni förlåter mig för det dåliga bloggandet men jag får va igen det ikväll! :-) // carro

Tips!

Ja en sak som jag måse tipsa om är börjes i tingsryd. De har ganska mycket hästsaker och billigt. Dock så kostar fraktavgiften ganska mycket men om man köper lite mera saker så brukar det trots bli billigare än andra affärer. Dock har de kanske inte en jätte bra kvalite men det går inte sönder lättare än andra saker. Jag tycker att man kan kolla in börjes för heldre två olika färger på lindor men börjes än en dyrare. Ja det är vad jag tycker men vad tycker ni? Nackdelen är också att man inte kan testa om man inte är där. Men jag ger börjes en klar hiss:)


Kram


Godmorgon!

Ja nu skall vi snart dra till skolan, ja jätte roligt eller inte. Ja i alla fall så blir det roligt att träna ikväll :) Ja nu är det en dag och en vecka tills tävlingen:S Min första för i år:)

Ja men nu skall jag i alla fall dra till skolan så vi hörs:)

Ja söta älsklingar<3

Kram

Tack!

En sak som jag tycker är väldigt roligt är alla posetiva kommentarer vi får:) Ja jag blir så glad varje gång jag loggar in och ser att nån av våra underbara läsare har kommenterat något roligt och jag blir så glad. Jag ber er om en sak.... fortsätt att kommentera och ge oss 30 sek som kan göra min dag. För om jag hade kunnat göra det hade jag helt klart gjort det och jag måste tacka alla ni som har gjort att jag blir mycket gladare så fortsätt som ni gör:)


Kram

Sporrar

Viktigt att tänka på tycker jag är att sporren skall förtydliga din hjälp. Alltså aldrig vara som ett straff eller liknande. Så jag tänkte skriva lite om sporren och vad jag tycker.

När man skänklar så använder man inte bara hälen, detta är även viktigt att tänka på när man har sporren. Man måste driva med hela skänkeln och kan därför inte köra in sporren i hästen utan att man nuddar hästen med benet. Detta är väldigt viktigt att tänka på tycker jag när man rider, ovasett om du använder sporrar eller ej, använder du bara hälen eller hela skänkeln eller vaden? För jag kan nästan lova att de som rider utan sporrar säger att de driver med hela skänkeln, frågan är om lika många av de som rider med sporrar säger samma sak. Ja självklart finns det ryttare som inte bara rider med sporren och det finns folk som gör det.

Men jag undrar då om varför man använder långa sporrar för då kommer sporren in i sidan på hästen inan skänkeln. Detta behöver ju inte alltid vara så eftersom man kan ha tån rakt framåt, men om man då ändå inte alltid använder sporren kan jag inte riktigt förstå varför man har mil långa sporrar för det är mycket större risk att man kommer åt hästen med sporren om man har såhär långa sporrar.

Så jag tycker att man alltid skall tänka på att använda sporren som ett hjälpmedel och inte sluta rida med skänkeln. Vad tycker ni?

Kram


Angående tävlingen!

Angående tävlingen så e det bara att komentera ifall ni inte kan göra något pga. någon andledning. Tex om ni inte har bdb, blogg eller liknande så kan vi komma överräns om nått annat!

Så komentera heldre en gång för mycket än en gång för lite! :)

Sorry för att det blir ett sånthär skit inlägg, men jag var tvungen att säga detta!
Kram, kram!


Tävling!

Missa inte changsen!

Ni kan vinna Bloggsvar!

Tävlingen går superlätt till och ni följer instruktionerna stegvis!

1. Klistra in nedstående bild i din blogg eller liknande.

2. Under bilden skall det vara en länk till tävlingen.

3. Följ oss via bloglovin.

4. komentera inlägget med en länk till din blogg och en länk till inlägget där bilden är. Namn, mailadresse, blogg adresse skall finnas med i komentaren.

Vi kommer lotta ut en vinnare som kommer få en bloggsvar inbjudan. :)Det är ingen ide att försöka fuska med något. Vi kontrolerar allt!!!!

Juste! Om inte med än 10 deltar så blir det ingen tävling! SÅ tvinga era kompiar att vara med och tävla! :)


Holland...

En sak som jag tror alla vet är att holland ligger i top när det gäller dressyren. Jag undrar varför, vi i Sverige kan köpa lika fina hästar om vi hade velat men vad gör att de ändå ligger på top. Jag tycker att man borde kolla på vad det är som är skilnaden. Om det är att de är hårdare när det gäller lydnad eller använder de en annan teknink?

Jag tror faktiskt att detta beror på att de är mycket nograanare när det gäller allt. Att de inte blir nöjda förns allt är perfekt och att hästarna lyssnar otroligt bra eftersom ryttarna är så noga med deras hjälper samt all invärkan på hästen. Jag tror även att ryttarna är duktiga på att inte korrigera något om det inte behövs. Tex att vid en travökning mjuknar de i hande och driver en gång. Inte hela tiden. Ja men detta är vad jag tror vad tror ni?

Vinnaren i globen horse show 2010 var Adelinde Cornelissen och Parzival

Även Edward Gal och Totilas är från Holland

Kram

Budget tips!


Nu när det blir regniga dagar kan det vara bra att ha ett bra regntäcke, varför inte passa på att köpa ett nytt nu? Ja hööks har sänkt priset på ett av deras regntäcken som finns i rött och grönt. Till 399:- vilket jag tycker är super bra, de har sänkt priset med 100:- så varför inte passa på? Ja bara ett litet tips

Kram

outfit tips!

Ja nu tänkte jag tipsa om en gmarinblå outfit. Hur mycket de olika delarna kostar och vart man kan köpa dem så om du vill ha en marinblå outfitt kan du ju kolla in dessa saker.


Lindor finns i många olika färger men tänker på de marinblåa Fins på hööks för 99:-

Schabraket finns på hööks för 179:-


Marinblåa ridbyxor på hööks på 699:- eller 779:- beroende på storlek.

Ja en ganska enkel outfit men nu kan ni i alla fall kolla in dessa om ni vill. Ja allt kom från hööks nu men, men

Kram

Svar på tal!

Kommentar:

Vadå, klarar han inte av att stå där eller vadå? :P lilla plutten då. Haha juste, ni skulle ha sett hur han o Nero höll på idag när vi mockade deras hage - RACE! XD


Svar:

Fire är rädd för vattenslangar, klippmaskiner (vi tror det är själva sladden), tömar (om dom glider ner för långt på rumpan, men det är mycket bättre nu). Vi tror att han har fastnat i något när han var utlånad till någon annan, men vi kan ju inte veta säkert! Vi har inte tagit in honnom i nån spolspilta eftersom vi märkte att han var rädd för slangar när vi skulle bada honom utmhus, han ville inte vara nära den där läskiga saken. Sen så var det en jätte stor golvbrun och en kant upp till spolspiltan i förra stallet. Sen är det väldigt trångt där också.

Så eftersom han är RÄDD (och det är han verkligen) så vill vi inte bråka med honnom, så vi får ta det väldigt lugnt och fint med honnom när det gäller vatten slangar.

Därför behöver vi "spolspilte träna" honnom, men det gick tyvär inte igår. :(


Godmorgon!

Godmorgon! Förlåt att första blogginlägget Komm nu, men det är igentligen simning med skolan men vi är ju fortfarande förkylda så det blir ingen simning för oss. Vi är hemma och pluggar istället.

Igår ledde vi ut hästarna i kanske 40 minuter, det gick jätte bra och dem var kanon snälla. :) Sen borstade vi dem lite i boxarna, och broddade av dem. Skönt, nu slipper man broddarna. Det vaar en kanon trevlig kväll med dem bästa hästarna!!!!

Man märker att vintern är på väg bort, man rider ut mer, alla tog bort broddaarna igår och så ser man hur snöhögarna blir mindre och minder för varja dag! Så skönt!En bild som vi tog för ett tag sedan! Sööööötis! <3


Ridpass Shadow Igår!Jag red Shadow i ridhuset. Det var ganska mycket folk och jag var okonsebtrerad. Eller det var inte så mycket folk men jag känner mig i vägen helatiden och "vågar" inte rida ordentligt. Så jag kan ju inte påstå att jag red så bra men shadow var snäll och pigg och glad.

Det är så roligt när vår lilla 23 åring är pigg, jag fick göra ganska mycket halvhalter och så i början eftersom han var så pigg. Haha, och många säger att han e "seg". Men jag måste säga att han blir piggare och piggare. Så himla roligt att ha en så underbar häst som har lärt mig så mycket men det finns endå MER att lära. Det finns det alltid.


Denna ponny betydet så himla mycket!


LOVE U 4-EVER!


Blue hors matiné

Det här är en otroligt fin dressyrhäst som tyvrr skadade sig alvarligt 2010 i hagen och avlivades tyvär. Det är ett otroligt vackert sto som är värd hyllning. Jag säger bara kolla steget... Tänk fölet av den här och Totilas ja det skulle man nog inte tacka nej till

 

Ja en otroligt vacker häst eller vad tycker ni?

Kram

Snälla ge oss lite tid!

Vårat mål är att våran blogg skall bli bättre och bättre och större och större. Och för det skulle det vara jätte bra om ni kunde ge oss llite extra rid och svara på några frågor. På så sätt vet vi vad vi skall fokusera på.

Frågorna:
Hur hittade ni till bloggen?
Hur ofta läser ni den?
Vad är bra med bloggen?
Vad är mindre bra med bloggen?
Vad fick dig att fastna vid bloggen?

Snälla, det tar inte många sekunder att svara på frågorna så snälla svara på dem! :)


Tack på förhand! :)


Stallet nu!

Nu skall vi dra till stallet. Alla i familjen känner sig sjuka och febriga så vi leder bara idag. Ja så att hästarna får röra på sig men att vi inte behöver anstränga oss så mycket. Ja vi skall eventuelt träna Fire med vattenspiltan, men det beror på hur mycket folk det är i stallet samt om någon annan vill vara där. Ja vi skall inte bada eller något utan bara försöka leda in och se om han är lugn. Ja men det får vi se.

Ja i alla fall syns vi snart<3

Kram

Broddar....

Ja vi har försökt ta av våra hästars broddar. Tyvärr sitter de som berget... Ja har ni några tips eller är det bara för oss att vänta tills våran hovslagare kommer och tar bort skorna? Ja skulle verkligen vara bra med tips om ni har några. Ja har ni haft samma problem?


Kram

Tränings tips!

Om ni har en häst som är svår lastad kan det bero på många olika saker. Ja den kan vara rädd eller osäker eller så vill den bara inte. Jag tänkte nu ge lite tips på saker som kan underlätta.

1. Se till att släpet är ljust och inte ser trångt och mörkt ut då hästar kan tycka att det är obehagligt att vara i ett trångt utrymme. Detta kan man göra genom att se till att trät eller färgen i släpet är ljust att det finns fönster och man kan även ha en lampa.

2. Se till att situationen runt omkring inte är stressande eller distraherande. Alltså se till att det inte står massor av andra som inte gör något och bara tittar eller att det inte låter konstigt runt omkring hästen.

3. Se till att du leder hästen redan innan du kommer nära släpet alltså att hästen går framåt när du vill samt stannar.

4. Ha kontrol innan och gå samt stanna, man kan även locka med mat men då skall du ändå kunna stanna och sedan gå igen.

5. Se till att släpet har utrymme och är i ordning, alltså att det inte ligger massor av saker på golven och liknande.

Ja det är svårt att säga om du gör såhär kommer det att fungera det beror helt på hästen och varför den är svår att lasta. Men detta kanske ger lite tips i alla fall:)

Kram

Ridpass Fire 11/4


Ja som sagt red jag Fire i ridhuset igår. Det gick helt okey men han gick emot lite gran. Han ville inte riktigt ta skänkeln så det fick bli träning på framåtbjudningen. Det gick i alla fall väldigt bra i slutet och han bjöd framåt samt lyssnade frm och tillbka. Jag skall även rida idag och skall då träna på samma sak.

Han var även väldigt fin i formen och mjuk i sidorna. Så jag är nöjd.


Hästar är flockdjur!

Hästar är flock djur som vill stå i en flock i hagen. Om inte möjligheten finns att hästen inte kan stå i en liten eller stor flock så tycker jag i alla fall att hästarna skall få gå med minst en annan häst.

Vi försöker alltid se till att våra hästar har en hagkompis men ibland finns inga hästar "lediga" eller ingen som funkar. Då finns det ju inte så mycket att göra. Just nu står våra hästar med en varsin hagkompis. Don står med oktas, Shadow står med biggen och Fire står med Nero.

Jag tycker att alla hästar (med hingstar som ett undantag) skall stå med en annan häst. Dem är flockdjur och är gjorda för att gå i en flock. Hästar vill ha kompisar dem med. Vissa har sina hästar ensamma för att "dem e för dyra" för att stå med en annan häst eftersom skade risken ökar. Men hallå hur tänker man då? Om man inte vågar släppa ut sin häst i hagen så är hästen för dyr för en.

Står din häst med en hagkompis? Om inte, VARFÖR? Din häst e ett flockdjur som alla andra hästar och vill ha en kompis!

ALLA hästar är flockdjur, hur mycket man än köpte dem för!Fire med sina hagkompisar, som stod ett tag men sen blev en häst "avensjuk" På Fire som "snodde" hans kompis och lackade ut på Fire. Fire fick testa lite olika hag kompisar ett tag tills vi hittade en häst som passade...

Nero! :)


Skolan

Ja nu skall vi åka till skolan. Ja vi har en ganska nice dag fast hemsk dag framför oss. Ja vi skall se en film hela dagen men den skall vara hemsk. Ja så vi får se hur dagen blir. Jag hoppas i alla fall att filmen är bra och att den inte är för hemsk.

Ja i alla fall syns vi snart

Sitsen!

En sak som jag tycker att man alltid skall träna på är sitsen. Att man sitter rakt med händerna ihop över manken och att man har tummen som högsta punkt. Jag tycker även att det är viktigt att man tänker på skänkelläget. Ja tycker att sitsen påverkar väldigt mycket om vad man tycker om ett ekipage. Så därför tycker jag att man verkligen skall ta tid till att få en bra grundsits och sedan ha någon som kan korigera från marken om man märker att det är någonting som kan rättas till. Därför tycker jag även att man inte skall ta illa upp om man någon påpekar ens sits. Självklart kanske man inte vill att vem som h'lst skall göra det men jag tycker att man skall försöka att ta åt sig så mycket som möjligt av kommentarerna sedan behöver man faktist inte använda den för ibland kanske man inte alls håller med.

Men jag tycker att man alltid skall träna på en bra sits och även tänka på den om man vet att man gör något "fel" om man vet att man hamnar i stolsits lätt är det bara att försöka att tänka hela tiden på att dra tillbaka skänkeln. Samma sak om man lutar handen så att tummatna pekar inåt så är det bara att kämpa och försöka att göra sitt bästa med att träna bort det och få in en ny vana.

Så tänk på sitsen

Miljöträning!

En sak som jag tycker kan vara bra att göra med sin häst är att miljöträna. Detta är för att få en lugnare häst som kan vara avspänd i de flesta situationer. Man kan miljöträna på väldigt många olika sätt och det viktigaste enligt mig är att träna på specifika saker som ens häst är rädd för. Tex om hästen är rädd för prasslande kan man ju försöka att rida medans någon annan prasslar med sin jacka. Sedan kan det vara smart att börja med att leda förbi hästen från det läskiga i ett inhängnat område.

Sedan tycker jag att det är bra att träna på vardagliga saker så att allt går så snabbt och smidigt som möjligt utan att någon skadar sig. Detta kan vara lastträning eller bara att jobba vid marken om ens häst drar mycket när man leder eller kanske stegrar. Självklart så skall man alltid tänka på säkerheten när man tränar på saker som hästen är rädd för eller i situationer där den är osäker. Men samtidigt så är det bättre att träna när man är beredd på vad som kan hända istället för att någonting händer när man minst anar det.

Vi har tränat våra hästar på några saker vid hanteringen för att få de så lydiga och få allt så enkelt som möjligt. Det vi har tränat på Shadow lydnad vid ledning eftersom han förut hade en tendens att rymma till mat. Nu gör han det inte längre med någon av oss däremot kan han testa nya personer som han inte känner så väl. Därför är det svårt för oss att träna på det. Men till och från hagen är det inga problem. Med Don har vi tränat på lastning då han förut hade bestämt sig för att inte gå in i transporten då han under ganska många år bara åkt transport till kliniken och alltså fått behandlingar. Dock så blev han så vid ridskolan, och nu när vi tränat och åkt till träningar går han in i släpet direkt.

Fire skall vi börja träna lite mer på nu när det blir varmare eftersom han är rädd för vattenslangar, vi vet att det är själva slangen eftersom han inte har några problem med att få vatten på sig från vattenkannor. Fire är även ganska bakskygg och kan till exempel inte i nuläget backa in i solariumet. Me det här skall vi försöka att träna på så att han blir lugn och säker och förstår att det inte är farligt.

Ja, så nu tycker jag att ni skall ut och träna med era hästar för att få saker så smidiga som möjligt.

Kram


Stallet nu!

Ja nu skall vi dra till stallet. Vi skall rida i ridhuset och träna på övergångar, jennifer kommer nog även träna på programmet och det gick jätte bra sist så jag hoppas att det går bra för henne:) Jag kommer mest rida framåt och få Shadow att vara lydig och gå fram för skänkeln.

Ja vi har i alla fall fixat lite rolig läsning för er och jag hoppas att ni tycker om inläggen:)


Kram

Bild på statestiken!

Jag vet inte om ni inte tror oss eller vad det e ;) Men självklart kan ni få se en bild på statestiken!

Den har dessutom ökat till 114 nu så, det e riktigt kul. Kan kanske bli nytt rekord! Vårat förra rekord e 220 så vi får se! :)

 Litar ni på oss nu? ;)

Haha, jag kunde ha lagt upp den förut men MIN dator kan inte prt sc na så jag fick låna pappas! Data! :)

Men det e riktigt kul! Men allt e tackvare ponnysanning! Men som jag sagt i ett tdigare inlägg så får vi hoppas att ni ger oss en ärlig möjlighet att visa vad vi går för och läser vår blogg några gånger så ni kan se ad vi gör! :)


Tack till alla 114 Läsare! :)Redan 86 läsare idag!

Vi har redan haft 86 läsare idag! Tack till ponnysanning som skrev om oss!

Nu får vi ta och hoppas att ni gillar bloggen och fortsätter läsa den! :)

Detta ber jag er nya läsare om:

Snälla kolla in bloggen några gånger, ni kan inte lita på ert omdömme om ni läser bloggen en gång! Så ta och läs den några gånger, ge oss en changs att visa vad vi går för!

För med fler läsare kommer inläggen bli roligare!

Tack ponnysanning, och tack till dem nya läsarna! :)

Tack!


Tips!

En sak som jag tycker kan vara värt att köpa är benskydd som ser ut som lindor. Dessa finns på höks och skall vara väldigt bra då dem ger bra stöd och är snygga samt lätta att ta på och ta av vilket kan vara bra om man kanske inte är så bra på att linda eller om man bara vill spara lite tid:)


Dem finns i vitt och svart och kostar 299:-

Så det är klart värt att köpa tycker jag, dock så köper man dem parvis och det blir alltså ca 600 kr för att ha på alla hästens ben.

Kram

Växla underlag

En sak som är ganska viktigt är att man växlar underlag, med det menar jag att man inte alltid rider i ridhuset utan rider ut i bland, rider på volt ibland. Att man ibland bara skrittar och i bland rider lite hårdare. Detta är väldigt viktigt då olika muskler och senor tar mest skada vid olika typer av ridning. På samma sätt kan man ju inte bara hoppa utan man måste rida dressyr också.

Man kan tänka sig att en häst går på ett tungt underlag det är ganska jobbigt för hästen och den måste ta i ganska mycket för att orka lyfta på benen men när man går på asfalt eller liknande behöver hästen inte anstränga sig på det sättet men då blir det ingen svikt och det sliter mer på lederna i stället. Därför är det väldigt viktigt att man inte bara rider på hårt underlag och inte bara på mjukt och tungt underlag.

Sedan så är det även viktigt att hästen kan få någon vilodag ibland. Vissa väljer att ha en eller fler vilodagar i veckan medans andra har mer sällan och vissa har vila på hästarna under en längre tid under tex sommaren eller vintern. Detta kan man göra lite som man vill men det är ganska nyttigt för hästen att den får vila idag då hästen får en chans att återhämta sig efter det arbete den tidigare gjort och även att leder och liknande får vila från belastning och slitande.

Så jag tycker att det är väldigt viktigt att man varierar underlag och rider på olika sätt.


Ja det är viktigt att variera underlaget. Ibland rida ut och ibland inne.

Kram


Små hjälper!

En sak som jag tycker är väldigt snyggt är när man använder sig av väldigt små hjälper och man får en trevlig känsla av ekipaget om det inte syns vad ryttaren gör men att hästen gör det ryttaren vill. Ett ex på vad man ofta kan se på hästar på hög nivå är att ryttaren fattar gallop genom att flytta höften man kan även göra detta med gallopombyten. Men samtidigt blir det svårare för hästen att förstå för vilka hjälper den skall göra vad. Därför så måste man tänka på att ge rätt storlek på hjälp beroende på hur ofta man har ridigt hästen och hur känslig hästen är.

Därför är det även viktigt att man inte råkar ge en felaktig hjälp genom att tex flytta höften lite så att hästen fattar gallop. Hästen kan även svänga för vikthjälper och då är det även viktigt att man sitter rakt över hästen och inte lutad åt något håll. Det skulle faktiskt inte göra något om hästen svänger eller fattar gallop om man råkar göra åvan. Men tyvär vet vi ofta inte om när vi råkar göra något och då är det svårt att veta om hästen gör rätt det vill säga lyssnar på en väldigt liten hjälp eller om hästen gör fel eller missförstår din hjälp som du gjort rätt. Detta är ganska viktigt att tänka på eftersom felet ofta sitter hos ryttaren och inte hästen.

Självklart kan hästen vara felutbildad (om man gämför med normerna) och att du då gör rätt men att hästen inte förstår, men då sitter felet hos någon annan ryttare. Detta är viktigt att tänka på för en häst får aldrig för sig att bara göra tvärt emot vad du säger. Därför hjälper det inte att bli sur eller irriterad på att hästen inte gör som du säger, eftersom den lysnar på hjälpen som den förstår det.

Kram


Strålröta och mugg

En sak som hästar lätt kan få nu i slask perioden när det alltid är blött och geggit är strålröta. Därför måste man vara noga med att tvätta och försöka hålla rent hovarna när de står i boxen så att strålarna kan få en chans att vila upp sig efter all lera. Det tycker jag att alla skall tänka på att försöka göra. Det finns äve olika slags medel som man kan använda i strålen i förebyggande syfte. Men om din häst redan fått det finns det antingen medel som du själv kan köpa eller om det är väldigt mycket kan man åka in till vätrinären de brukar kunna ge lite starkar medel.

Mugg är även ganska många hästar som får i denna period och det man skall göra för att förhindra det är att tvätta bort lera samt hålla torrt. Vissa påstår att det är bäst att bara torka bort då man skall undvika att blöta mer medans andra säger att det viktigaste är att hålla rent. Ja så det finns olika sätt och tycken.

Men jag tycker att alla skall tänka på att man skall hålla hästarnas ben och hovar rena.

Kram

Godmorgon!

Godmorgon!

Nu åker vi till skolan, eller vi åker snart till skolan!

Jag har typ bara en tröja som e gammal sen e allt annat nytt från i helgen! G I L L A S! Sen blir det självklart mina nya converse, eller ag tror det i alla fall! :)

I skolan blir det massa redovisningar som gäller. Man måste va en duktig flicka och plugga ;)Dagens outfit! :) Blev lite suddig! :(

Ha det bra! :)

Diss!


Till strech lindor. Jag tycker bara att dem är svårare att linda med och inte alls lika brra som fleece lindorna! Med strech lindorna MÅSTE man ha padd undder, det behöver man inte med fleece lindorna. Sen så får man inte "spänna" strech lindorna lika mycket som med fleece lindorna. Ja, fleece lindorna e ju mycket enklare att andvända så en DISS till strech lindoor!

'
Inte märket utan strechen!


Hiss!

En sak som jag bara måste hissa är lindor. Det måsta jag göra dels för att det är väldigt snyggt och att det finns i väldigt många olika färger men även för att det ger ett otroligt bra stöd för hästen. Så jag tycker att man skall använda lindor så mycket som möjligt eller att ha benskydd som ger samma stöd. Vi skall köpa benskydd som ger samma stöd och det fungerar ju lika bra. Men i alla fall en klar hiss till Lindor:)Kram

Skador

Skador kan bli rätt alvarliga i ridsporten. Detta tycker jag att man borde försöka minska, och därför tycker jag att man skall försöka att tänka på säkerheten ganska mycket. På hur man kan förhindra skador, då menar jag soom ryttare men även hur man kan förhindra skador på hästen.

Skador kan vara väldigt alvarliga men även bara väldigt små saker, samidigt så går det i många fall att minska skador samt att använda utrustning för att få skadan att bli så liten som möjligt om det hädenr. En sak som jag tycker att man alltid skall använda vid ridning är hjälm. Detta tycker jag efterssom hjälmen ofta inte stör och då kan rädda liv. Sedan tycker jag att man skall använda säkerhetsväst vid hoppning kan även vara bra vid uteritt. Detta tycker jag är viktigt då man främst kan landa på saker vid uteritter samt hoppningen.

Sedan tycker jag självklart att man skall tänka på vad man har för utrustning vid hantering från marken. Att man kanske inte leder i bara grimma utan tar en extra minut åt att sätta på grimskaftet. Även kan det vara bra att leda i träns om man promenerar ute då man ofta leder längre än vad man gör när man går till hagen med en häst. Sedan kan det vara bra att ha kjedjegrimskaft och även att man kanske har en longerlina på de hästar som stegrar när man leder. Detta är saker som är ganska enkla med som tar väldigt kort tid.

För att minska skador på hästar skall man kolla så att stallen följer kraven och så att måtten stämmer. Tex så att dörrarna är tillräckligt höga och att stallgångarnba är tilräckligt breda. Sedan kan man även tänka på att minska stressen hoss hästen. Tex om hästen blir stressad av att gå ensam i ett ridhus eller ggå ut ensam är det bra om man tar med en annan häst som sälskap. Även kanske man inte behöver utmana ödet genom att gå förbi en eld när man vet att ens häst är rädd för det tex.

Det här var bara några saker som jag tycker att man skall försöka tänka på och det är viktigt för både hästens skull och ryttarens att man försöker att inte utsätta varandra för farliga situationer och då kan man göra så mycket som möjligt för att förhindra en skada. Tex genom att använda hjälm och säkerhetsväst.


Kram


Mjuk hand!

En sak som är viktigt men som många tyvärr inte tänker på hela tiden är att man alltid skall vara mjuk i handen. Man skall vara som ett gummiband kan man säga för man vill ju inte ara hård och dragig i handen. Detta är självklart viktigt för att hästen inte skall bli stum i munnen och för att hästen inte trivs av att han någon som drar den i munnen.

Jag tycker därför att man skall vara ganska noga med att tänka på att man gör övningar för att göra hästen mjuk och att man gör det med en mjuk hand samt ger eftergifter. Även så skall man tänka på att man skall rida hästen med skänkeln och inte med handen. Eftersom hästen skall trampa under sig och varar rund i ryggen detta kan man ju inte göra med bara handen, man måste driva in bakbenen.

Om hästen är väldigt stel och liknande så är det heller inte bra om man låser fast sig i tygeln och är hård i handen. Då är det bättre om man gå på volter och ställer samt att kanske göra lite skänkelvikningar och liknande för att få hästen mjuk. Det hjälper faktist inte av att man drar ihop hästen, den blir inte mjukare av det. Hästn går då heller inte ärligt utan det är ryttaren som tryckt ihop hästen.

Ett sätt att testa om hästen går ärligt är om man kan lätta på inner då skall hästen fortfarande ha kvar stödet på ytter. Jag tycker att man alltid skall tänka på att hästen och ryttaren skall trivas i arbetet så jag tycker att det är viktigt att man rider på ett mjukt och trevligt sätt så att hästen trivs med att arbeta och ha ett bett i munnen.

En bild från Dressyr finalen Grad prix globen 2010

Kram

Lånade från Ebba!

Lånade från Ebba, klicka på hennes namn för att komma till hennes blogg!

Namn: Caroline
Tatueringar: nej
Längd: 170 cm
Skostorlek: 39/40 typ
Hårfärg: blond
Är du kär i någon: Nej
Önskar du att du bodde någon annanstans: Nej
Tänker du på självmord: Nej
Tycker andra att du är attraktiv: Det tror jag inte
Vilket schampo använder du: Byter hela tiden 
Vilken parfym använder du: Nån :P
Vad är du rädd för: Fötter, mörker, sjögräs massa saker
Gillar du berg- och dalbana: Det beror på hur läskig! :P 
 

SENASTE…


Låten du lyssnade på: baby justin bieber
Låten du hade på hjärnan: vet inte
Låten du laddade ner: ?
Personen du ringde: Pappa
TV program du tittade på: vet ej
Personen du tänkte på: Vet ej

FAVORIT…

Mat: Taco 
Låt: Baby
Sak att göra: Vara med mina underbara hästar<3
Sport: ridning (dressyr)
Dryck: Cola kanske
Kläder: varierar
Film: twilight

SENASTE…

Bok du läste: möss och människor
Personen du fick mejl av: vet inte 
Personen du fick brev av: nån tidning
du fick sms av: Ida
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Igår! :)

ÖVRIGT…

Vad har du gjort idag: Pluggat
Var det kul: Nej!
Hur tidigt stiger du upp: vardagar runt 06.15 och helger kanske 10
Gillar du att slåss: Nej!
Vad ska du göra ikväll:Stallet som gäller!
Är du seriös: Ja, det e ja vell
Vad är du allergisk mot: Plåster :S
Var har du ont: Ingenstans nu
Använder du hårspray: Nej inte för mycket, lagom
Kan du stå på händer: Inte så länge
Favoritserie: greys anatomy eller big brother

ÖVRIGT MER…

Salt eller socker: socker
Gillar du ketchup: Nja.
Var du glad igår: Ja
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ganska många :P Två grannar och lite sånt
Stockholm är: Bääääst
Göteborg är: Vet inte :P
Kan du sjunga: Inte så bra :P
Mer värt än guld: Massa saker
Spagetti eller makaroner: makaroner
Ett land jag helst vill besöka: Vet inte
Pålägg som gäller: Vet inte. Äter inte så mkt pålägg!
Dagens dryck: Vet inte! :P

Ja, nu komm den här grejen. Jag snodde den från EBBA! HAHA! Love u!


Sommar?

Ja nu tycker jag att det blir mer och mer vår här i Sverige. Hoss oss ser man näst intill ingen snö på marken och solen skiner större delen av tiden. Ja det är så himmla roligt att sommaren eller i alla fall våren kommer snart:) Hästarna fäller och man kan ta bort mer och mer täcken från dem:) Ja våra killar fäller riktigt mycket nu och börjar få deras sommar päls:) Det är jätte skönt tycker jag.

En annan sak som jag tycker är väldigt bra är att man lättare kan rida ut efterssom det inte är halt och man behöver då inte oroa sig över att hästen skall halka eller att man inte vet vad som finns under snön. Ja jag tycker verkligen att det skall bli skönt när sommaren kommer. När det är ljusare och varmare, när hästarna inte behöver ha massa täcken och att man kan vara ute  mycket mer.

Riktigt skönt med sommaren längtar helt klart tills det är sommar gör ni?

Ja det gör i alla fall jag, titta på lilla gulliga Shadow som rullar på sommaren:)

Kram


Inen träning idag!

Ja jag skulle igentligen ha tränat för våran tränare idag men det blir tyvärr inte så. Det beror på att jag har sjukt mycket plugg och att jag inte vet hur lång tid det tar och då är det jobbigt om jag måste ut en viss tid sedna är jag ganska förkyld också och det tar ganska mycket av att träna. Efter förra träningen var jag elt slut:S Ja jag hostade väldigt mycket när jag red men jag kämpade på:)

Ja nu skall jag i alla fall plugga och sedan blir det väll stallet tror jag:) Men självklart kommer jag att blogga<3

Godmorgon!

Godmorgon!

Idag skall jag plugga.

Sen vet man inte vad mer man skall hitta på. ;)

Igår i stallet leddes ju killarna! Så dem fick ha en lugn dag, behövs ju faktiskt!

Sen måste jag bara säga att blogg.se forfarande krånglar! :S Sååååååå ireterande! Man vill ju kunna se hur många läsare man har. Lixom tänk om man har rekord nån dag och så kan man inte se det! Har ni några problem med eran blogg om ni har blogg.se i så fall skulle det vara kul om ni komenterade så vi får veta om det är ån annan eller bara oss!Gulliga biggen och  Shadow!
PUSS!


Häst eller ponny?

Det finns många olika åsikter om när man skall gå upp på stor häst från ponny.

Vissa tycker att "ponny åren" är den roligaste tiden och att man skall ha ponny tills man är 18 år. Medans vissa tycker att man skall gå upp på storhäst när man är 15 eller 16. Jag vet inte riktigt vad jag tycker!

Jag har kompisar som har  gått upp på storhäst och önskar att dem gjort det tidigare eftersom dem får ut mer av ridningen. Sen finns det folk som vill ha ponny gärna ett tag efter dem fyllt 18.

Vad tycker ni? När skall man gå upp på storhäst?
Komentera!

 

Svar på tal!

Jag fick in en kommentar om det jag skulole köpa idag och den löd så här

Jag antar att du tänker ha kavajen till dressyr och så ska du ju inte köpa den utan PIKEUR DIANA som är en dressyr kavaj och inte en allroud kavaj eftersom att det enligt mig inte är lika snyggt! BARA ETT TIPS! <333


Svar: Jo vi har köpt just den efterssom Diana inte passar mig över huvud taget. Den var inte lika figursydd och inte alls lika snygg på, därför så köper jag den som är mer allround eftersom den helt enkelt var finast på mig, och jag tycker att det viktigaste är hur kavajen ser ut på mig och inte om den är allround eller dressyr. Heldre en kavaj som sitter snyggt och inte är gjord för dressyren än en kavaj som sitter dåligt men är gjord för dressyren.

Vad tycker ni håller ni med eller inte?

Kram

Hiss!

Snyga rosetter. En sak som jag tycker är väldigt tråkigt är när en klubb har tråkiga och små rosetter. Jag förstår inte riktigt varför man inte kan köpa lite ordentligare rosetter för det är så mycket roligare:) Ja så en klar hiss från min sida till stora och fina rosetter

Vi vill inte se liknande rosetter utan stora och fina:)


Kram

Stallet nu!

Ja nu skall vi dra till stallet, vi skall bara leda ut så det blir en liten mysig kvälspromenad:) Ja det skall i alla fall bli jätte roligt att träffa mina älsklingar:) Ja vi har ju varit och shoppat hela dagen så därför blir det en sen kväll idag igen:( Men det är i alla fall bra att vi hunnit shoppa idag:)

Vi har även några roliga inlägg som väntar under kvällen:)

Vi syns:)

Hemma efter en lång shopping dag!

Ja som sagt har vi varit och shoppat idag:) Vi köpte ganska mycket faktist:) Det vi köpte i häst väg var:

- Tävlingskavaj (Pikeur Epsom)
- Tävlingsridbyxor
- Ponny sporrar med sporr remmar 2 par
- Tävlingsroset till hår
- Ridhanskar till tävling
- Ridstrumpor

Kram

Hiss

En sak som jag måste hissa är ´pikeur Jag tycker att dem har otroligt snygga saker och om man hade varit väldigt rik hade vell jag köpt hur myckt som helst. Tyvärr är man ju ingen miljonär så ja man kanske inte riktigt har råd med 30 olika pikeur saker som man hade velat:) Men en klar hiss till pikeur:)


Det här är bara en sak från pikuer och det är troligen den här kavajen jag senare skall köpa:) Tycker om den väldigt mycket:)


Kram


Gårdagens motion

Ja igår red vi faktist ingen av hästarna mamma tömkörde nämligen alla:O Ja vi ha bara en tömkörningsjord så vi kunde ändå inte tömköra samtidigt.¨

Ja alla tre killar var jätte fina, då menar jag Don, Fire och Shadow:) Ja det gick väldigt bra för alla i alla fall:) Alla var super fina och jobbade bra:) Ja mamma är även lite duktigare än oss på att tömköra, ja hon kan göra skänkelvikningar och öpna osv för töm. Ja så det är väldigt bra att hon tömkör i stället för oss:) Men om vi bara skall låta de jogga eller busa av sig så kan vi ju alltid tömköra:)

Kram


Arg på blogg.se

Ja nu orkar jag snart inte mer av blogg.se vi kan inte se vår statestik och ja det är massa fel jag orkar verkligen inte.... Men det får vi vell ta, så länge ni läser så tänker jag blogga:) Ja men om det är någon annan som också har haft problem kan ni vell kommentera:)

Kram


Shopping!

Nu drar vi och shoppar! Men vi har fixat tidsinställda till er som kommer upp medans vi är borta!

Detta skall vi i alla fall köpa:Sen blir det lite annat också!


Godmorgon!

Godmorgon alla underbara läsare:) Ja vaknade nyss, haha ja var trött kan man säga sov typ 11 timmar i natt. Ja så nu kan jag i alla fall lova lite bättre bloggande:) Ja, jag skall snart äta frukost snart och sedan skall vi vänta på att pappa kommer med bilen så att vi kan åka och shoppa:) Ja i alla fall så kommer ett inlägg om hur hästarna gick igår snart:) Men i alla fall så kommer bra update snart:)

Kram

Vad tycker ni om bling?

Visst bling är alltid snyggt men ibland tycker jag att det blir för mycket!!!!

Jag gillar bling på det mesta men man behöver ju inte ÖVERDRIVA allt!Lixom detta e ju bara för mycket!Lite lagom men jag skulle endå inte vilja ha bling på min hjälm. Då kan man ha en bling rossette i håret i stället!

Sen att det går så långt att man blingar hästens bätt är ju FÖR långt! tänker någon på om hästens bätt är blingat. Och om någon ser det bryr man sig så mycket då? Inte jag i alla fall!Ja, jag tyccker att det går för långt i vissa fall! Vad tycker ni?


Shopping planerat!

Ja i helgen skall jag shoppa lite saker till tävlingen, det är i alla fall planen. Det jag behöver inför tävling är

En kavaj jag har i alla fall tittat på den här:)

Tävlingsridbyxor vet inte vilka ännu

Ponny sporrar

Ev. en rosett att ha i håret vet inte ännu


Benskydd vita ungefär liknande sånna här

Ja det är vell det som jag skulle behöva till tävling:) Typ allt så det är bara att leta:) Ja men kavaj och ridbyxor är ju viktigast och jag har typ redan bestämt vilken kavaj så ja förhoppningsvis fungerar det:)

Kram

Vojlock = DISS!

Jag gillar inte alls vojlockar. Det är ju inte snyggt någon stans!

Nej diss till dessa!
En stor FET DISS till er!
Matchning!

En sak som jag tycker är otroligt fint alltid är matchning. Ovasett om det är vid ridning eller om det är när hästen är i hagen och har samma färg på grimma och täcke. Jag tycker verkligen att det är supersnyggt och om man har möjlighet tycker jag att man skall försöka matcha. Men en sak som är ganska enkel att köpa är matchat med grimma och grimskaft för man behöver ändå båda två då kan man lika gärna köpa det matchat. Så en klar hiss till matchatKram


Stallet!

Nu blir det stallet som gäller! Jag vet inte om det blir ridning, tömkörning eller ut och leda!

Det blir en liteöveraskning! Skall i alla fall bli kul att åka ut! :) Har ju saknat mina små killar! Var ju inte i stallet i varken onsdags eller igår!

Mina små bebisar! <3

Sen så tror jag att det blir MASSA shopping i helgen! Måste handla massa kläder till mig! Allt e ju för litet! :(

MEn vi har självklar fixat tidsinställda till er! <3

Ridpass 8/4 Shadow


Som sagt red jag Shadow också igår, han var väldigt fin och mjuk. Jag red inte så länge då klockan var ganska mycket och jag hostade väldigt mycket. Jag tränade på tempovexlingar och bjudningen. Det gick väldigt bra och jag är väldigt nöjd. Han kändes verkligen jätte fin och han tyckte att det var roligt att arbeta så jag är verkligen nöjd:) Ja det är så roligt när hästen tycker att det är roligt:)

Kram


Jag känner mig lite duktig! :)

Idag i skolan var jag en duktig flicka! ;) Pluggade faktiskt ganska mycket! Jag har varit urusel i skolan och har inte redovisat många steg alls. Men nu skall det bli ändring på det. Jag skall bli en duktig flicka och denna vecka e jag riktigt öjd över mig själv gällande skolan!

Det jag gjort under skolveckan

Måndag - Sjuk (inte så bra)

Tisdag - Pluggade kurs, stannade efter skolan och skrev prov som jag missat när jag var sjuk (Duktigt att stanna efter skolan)

Onsdag - Arbetade mycket med svenskan, gjorde ett helt steg och redovisade det tidigare steget.

Torsdag - Hade teknik hela dagen (vår bil blev inte så jätte lyckad! :( )

Fredag - Redovisat två gramatik delar i sp. Redovisade en annan muntlig del i sp. Jobbat med matte.

Jag e faktiskt nöjd med denna vecka men nästa ska bli bättre!
Ridpass 8/4 - Fire


Ja som sagt så tränade jag för vår tränare igår:) Det gick verkligen super bra, han gick fram för skänkeln super bra och han fick sin fina gång:) Ja han var så himmla fin och jag är verkligen jätte nöjd.

Ja vi tränade först på lite tempo vexlingar, både i gallop och trav. Efter att vi gjort det så red jag igenom programet, det gick mycket bättre än vad det gjorde i tisdags och jag tänkte verkligen på det som gick mindre bra i tisdags. Ja han var verkligen super fin och det käns som vi har kommit över flera trösklar över ett ridpass så jag är verkligen super nöjd.

Kram

Hoppning/Dressyr?

Ni som läser våran blogg vet nog att jag och Jennifer rider Dressyr. Men jag blir lite nyfiken på vad ni sysslar med. Hoppning eller Dressyr? Ni kanske håller på med något annat men jag e lite nyfiken.

Det skulle vara lite roligt om jag fick veta om dem flesta håller på med dressyr eller om ni håller på med något annat. Jag blir jätte glad om ALLA svarar på min fråga så dem som svarar får en länk i ett inlägg!
OBS! Gammal bild!Tack för att ni svarar!


Stallet igår

Ja som sagt var jag i stallet igår, det gick väldigt bra. Hästarna var ur gulliga:) Ja och sedan så var det väldigt blåsigt så hästarna var lite på tårna när vi gick ute. Ja Shadow brydde sig kanske inte så jätte mycket ute men däreomt så var dörren väldigt konstig när den slog med vinden.

Ja jag är i alla fall super nöjd över ridpassen och min träning. Jag tänker skriva lite mer om ridpassen senare:) Ja i alla fall så tycker jag att det var jätte roligt i stallet igår, sen skadade det ju inte att träffa Ida och Cornelia.

Kram

Tråkig skoldag snart:(

Hej!

Ja nu skall vi snart dra till skolan, ja inte så roligt men i alla fall så måste måste man. Jag mår inte så bra men jag får försöka nu. Jag får inte hamna mer efter. Ja i alla fall tror jag att det beror lite på att jag tränade igår:S Ja jag kommer skriva lite mer om det senare idag:) Vi syns<3

Kram


Hemma från stallet idag :(

När vi skulle åka till stallet så fick jag jätte ont i magen! :(

Så jag fick vara hemma! :( Jag har haft så mycket problem med min mage så så jag blir GALEN. Nej, men jag har ju gjort lite tester för typ gluten och sånt så vi får se vad dem säger.

Men Jennifer red båda idag. Vet inte hur det gått men det blåste ju som in i ******** så vi får se hur det gick!

Jag har inte kunnat blogga förns nu eftersom vårat nätverk inte fungerade pga. all blåst, men vi hade ju sätt några tidsinställda som komm upp och TUR var vell det!

Jag vill passa på att tacka er för stödet jag får angående mitt dåliga självförtroende! Det går faktiskt upp i alla fall ett litet tag när ni säger nått snällt. Tyvär går det ner mycket mer än det gått upp när nån säger nått elakt!

Men tack till grymma er som hjälper mig! <3

Påminelse frågestund!

Ni får inte glömma våran frågestund!!!

Ni hittar den

-----> HÄR <-----

Fråga massa massa saker!
Knoppar!

En sak som jag tycker är ganska viktigt på tävling är hur knopparna ser ut, alltså att de är lika stora hårda och att de är knopparna och inte annat hår som spretar. Jag är själv inte så duktig på att knoppa men jag tycker att man kan få ett annat intryck av en häst om knopparna är fina och välgjorda. Så jag tycker att man skall vara noga med knopparna och använda olika metoder för att på bästa sättet lära sig vilket man gör bäst samt att köpa bra snoddar. De är lite dyrare men det ger så mycket:)


Ja en bild från tävling, vad tycker ni om knopparna?

Kram


10 saker om mig!

Här kommer 10 saker om mig:

* Mitt dåliga självförtroende lite, lite blir bättre i några minuter varje gång vi frå en possetiv komentar om vår blogg!

* Jäg ÄLSKAAAAAAAAAAAR när ni komenterar.

* Min dröm är att vår blogg skall bli så stor som möjligt.

* Jag är 170 cm lång.

* Ljust nu vill jag verkligen inte nämna hur mycket jag väger på bloggen eller till nån annan än min familj. Vill jag skämma ut mig kan jag vell lika gärna supa mig full och dansa naken på ett bord (Jag vill verkligen inte skämma ut mig)

* Jag vet inte im hur länge jag vill gå upp på stor häst. Tyvär kommer jag nog inte kunna rida ponny tilla jag e 18 pga min längd. :(

* Jag satte mig på ett glasbord när jag var liten (väldigt liten) och det gick sönder! :S

* Jag har aldrig ramlat av och gjort mig ordentligt illa (behov av sjukhus vård)

* Bloggen betyder mycket för mig! <3

* Jag hatar när man säger "K bry" så ireterande!

Haha hoppas ni vet lite mer om mig nu!Love u!


Träning nu!

Ja nu skall vi starx åka till stallet:) Vi skall i alla fall träna och jag hoppas att det kommer gå bra:) Ja vi skall troligtvis rida igenom programet och jag hoppas att det går bra. Nu vet jag vad jag skall tänka på i alla fall:) Jag skall i alla fall rida med sporrar idag och jag tror det blir bra så att man kan göra väldigt små hjälper. Det gillas:)

Jag skall i alla fall rida Fire och jag vet inte vad som händer med Shadow om jag skall ria eller om han tömkörs eller så rider Carro. Ja mamma har haft lite feber och så nu ett par dagar och nu börjar Carro känna sig sjuk så vi får se men han skall i alla fall gå. Men jag får lite halv panik för jag behöver en ny kavaj, nya tävlingsridbyxor och annat till tävlingen som jag snart måste införskaffa så att jag har det till tävling. I alla fall har vi fixat lite rolig läsning till er som ni kan läsa medans vi rider.

Sötnosar<3

Kram


Bettet skall passa!

En sak som är viktigt enligt mig är att bettet passar, jag tycker att man ser för mycket av bettet för ofta och det skall ligga tätt intill mungipan. Alltså skall det bara vara ringen som är utanför munnen och inte halva bettet därför tycker jag att man skall tänka noga på om bettet passar hästen i funktion men även i storlek.


På den här bilden ser man att bettringen ligger vid mungipan.

Kram

Vår lilla bil!

Vår lilla bil blev inte så snabb som vi hoppats på! Men, men. Det blev en bil. Bara på att hoppas på ett MVG ;)

Såhär fin blev den!
Snygg va?

Men jag e i alla fall nöjd med att vi fick den att funka. Vi hade lite problem i början! Men nu är det i alla fall klart. Men vi fick se en JÄTTE hemsk filmsnutt i morse (med skolan) det var om andra värdskriget när dem släppte en atombomb i nån stad i Japan eller nått lknande! I alla fall så kände man tårarna i ögonen, när man fick se hur alla dog och så!


Frågestund!Nu när den förra frågestund är klar så kör vi igång en till! :)

Denna gång skall frågorna handla om vad som helst! Så fråga på en massa frågor! ¨


Fråga på! :)


Hiss

Jag måste hissa lädergrimmor. Jag tycker att det är mycket bättre eftersom det kan gå sönder om hästen får panik. Det ger inte bränskador på samma sätt. Sedan tycker jag även att det är väldigt fint:) Vad tycker ni om lädergrimmor hiss/diss?
Kram


Säkerhetsväst!

Säkerhetsväst är något som man har olika åsikter om. Många tycker att man alltid skall andvända säkerhetsväst, och några andvänder A L D R I G säkerhetsväst. Jag andvänder säkerhetsväst vid hoppning och uteritt.

Jag tycker att man skall ha säkerhetsväst vid hoppning och ute rit för det är då man kan landa på pinnad och bommar. När man rider dressyr sp kämnns det ju onödigt och jag tyvker också att det förstör sitsen. Så säkerhetsvästen åker på vid uteritt och hoåppning.

Jag köpte faktiskt min första säkerhetsväst när vi hade Shadow och då hade jag aldrig andvänt säkerhets väst på ridskolan. Så jjag andvände inte så ofta nu heller!

Vad tycker ni och hur ofta och när andvänder ni säkerhetsväst?Teknik dag!

Ja idag skall vi ha teknink, vi skall bygga någon bil, alltså inte en riktig men den skall ha motor och allt fast motorn är ungefär lika stor som en penvässare.

Ja vi kommer i alla fall kunna blogga lite under skoldagen. Men mer blogg blir det ju när vi kommer hem:) Ja vi skall i alla fall träna idag:) Ja men vi syns:)

Kram

Kärleken till er är det enda som räknas!Ni är dem som betyder A L L T! Jag tror inte jag skulle klara mig utan er. Jag älskar verkligen er av hela mitt hjärta. Jág älskar er verkligen så otroligt mycket! :) <3

Det är ni som gör att jag klarar allt, det är ni som gjort att ja är kvar. Utan er så kommer jag inte bli samma mäniska! Jag kommer alltid älska. Ni betyder verkligen allt.


Kommer älska dessa underbara Djur för alltid! Ni kommer alltid ha en plats i mitt hjärta! LOVE U! <3


Hjälp oss!

Nu kommer en påminelse om hur ni kan hjälpa oss att våran blogg skall bli stor. Ni har sett  det förut, eller några av er. Jag skulle bli enormt glad om ni hjälper oss! :) <3Och jag fastnade mest på den sista delen.... you´ll reach the top. om ni tror det så vill vi ha hjälp att komma dit! :)

Därför tänkte jag skriva en liten lista på vad ni kan göra för att hjälpa till.

* Tipsa era vänner om bloggen
* Skiva om våran blogg på er blogg eller liknande .
* Följa oss via bloglovin (gör att vi kan komma upp på bloglovins lista)
* Komentera på våran blogg ( gör att vi kan komma upp på mest aktiva på blogg.se)
* Tipsa dem i eran ridgrupp eller liknande.
* Delta i våra tävlingar (om det e tex röst tävling kan ni be era kompisar att rösta)
* läsa våran blogg regelbundet (helst minst en gång/dag)

Vi blir jätte glada om ni hjälper oss med detta! Ni kan även komentera detta inlägg och berätta hur ni kom till våran blogg, så kan vi försöka få fler läsare på samma sett! <3

Så hjälp oss gärna!
Hag kompisar!

Jag tycker att det är ganska viktigt att hästar har hagkompisar och jag tänkt berätta lite om vilka av våra hästar som stått med vilka. Jag berättar om de som stått en längre tid.

Shadow och Oktas:
De har stått med varandra väldigt mycket och länge men några gånger har de varit ifrån varandra då någon annan häst behövde en hagkompis eller liknande. Oktas var väldigt öveskyddande mot Shadow och vissa av de gånger de stod i olika hagar rymde oktas och stälde sig utanför Shadows hage. Ja de båda var otroligt söta:)Shadow och Don:
De båda stod inte med varandra så länge då Don till slut gillade shadow för mycket och var för på så Shadow fick inte vara ifred vilket han tyckte var väldigt jobbigt. Men till en början var de super söta.Shadow och Fire:
Shadow och Fire fick gå ihop när vi flyttade till elvskogen och de blev jätte glada. Dels Fire eftersom han tidigare stod ensam och även Shadw eftersom han inte stod med ponny och inte hade gjort det på flera år. De fick sedan gå ner i gräshage och det tyckte de om mycket och passade båda bra eftersom de åt och sedan busade. Men sedan när de kom up till en vanlig hage så ville Fire busa hela tiden efterssom det då inte fans någon mat. Detta ledde till att Shadow blev vallad och sedan så sträckte han sig.Don och Oktas:
Sedan när Oktas kom till elvskogen (Shadow och Fire stod då) så stod Don ensam och då passade det bra med dem, de testade och allt har till nu gått jätte bra.Shadow och Biggen:
Nu står Shadow och Biggen´, mellan dem var det kärlek vid första ögonkastet och de trivs jätte bra:) De kelar mycket och busar lite ibland men  eftersom Shadow är högst i rang blir han inte jagad eller vad man skall säga. Han kan göra vad han vill.

Pussas gör de också<3

Fire och Nero:
De passar jätte bra eftersom de är ganska lika, båda vill bus mycket och så. Ja de passar bra helt enkelt. Första gången de träffades hälsade de knapt på varandra utan började busa direkt, de har även passat bra fram tills nu.


Ja så här har våra hästar stått.

Kram

Broddar?

Nu börjar snön smälta mer och mer, men allt är inte riktigt borta än. Nu undrar jag om ni har broddar på era hästar eller ej.

Vi har nu broddar men de skall av ganska snart, tror att de åker av imorgon eller i helgen. Ja vid vårt stall är nästan all snö borta men det var lite kvar i hagarna när jag såg dem sist och de busar lite i hagarna så då vill vi inte att de skall halka men så fort snön e borta åker de av:)


Kram


Diss!Jag måste Dissa dem här ridbyxorna, för en liten ditalj som förstör ALLT! Jag tycker texten som står längs benet är enormt fult och jag tycker inte att dem är snygga alls. Lite synd att texten är där för annars hade jag gärna haft dem i min garderob. Men texten förstör A L L T! Verkligen synd!

Så en


Outfits!

Vi har inte så jätte mycket olika outfits men tänkte visa några av de vi använder:) Tyvärr har vi inte allt ännu i vårt nya stall :S Ja allt ligger lite överalt här hemma och innan vi flyttade så fotade vi inte så mycket men några blir det nog:)


Vit ja alltid fint enligt mig;P

Marin blå

Grå

Marinblå 2

Röd haha ja inte fin, men men

Ja som sagt har vi inte hunnit använda så många ännu men vi skall ta och införskaffa lite mer schabrak och ´lindor. Vilka färger tycker ni att vi skall införskaffa på sakerna?

Kram

Gårdagens ridpass!Igår gick det ganska bra! Jag träånade på mycket övergångar och han blev riktigt lydig! :)

Jag känner att jag inte red så jätte bra igår, kan bero på att jag hade jätte ont i magen... :( Men med förutsättningarna är jag riktigt nöjd med att han blev så lydig och verkligen lyssnade frammåt. Men jag är ju alltid nöjd med lilla Shadow. Han är ju alltid super fin och mysig!

Denna bild var från när jag red barbacka här om dan!Ridpass 5/4 Fire


Ja igår red vi som sagt i ridhuset med lilla Ida det gick faktiskt ganska bra. nej faktist jätte bra. Ja i början så var han väldigt pigg och framåt det kändes so det satt kvar från i lördags för han hade det där luftiga steget som han hade i lördags.

Först så joggade jag fram och sedan mycket övergångar samt ökningar och minskningar. Efter det så red jag först igenom programmet man jag red inte igenom hela för i slutet så vart det lite mycket hästar. Men det gick ganska bra nu vet jag vad det är jag skall träna på i alla fall:) Jag är väldigt nöjd över passet för han bjöd jätte mycket framåt och var lydig.:)


Ja så himmla gullig när han verkligen konsentrerar sig på vad som händer någn stans:)

Kram


Diss!

jag vill ge en STOR diss till detta....

Trasiga grepar! Det är ju omöjligt att mocka med grepar som skaftet inte äe helt fastskruvar så den "vickar" på sig när man mockar med den!

Sen är det ju så iriterande när en av pinnarna som man mockar med är borta, för då ramlar ju allt ner där i stället. Jag viill alltsåp ge en så STOR HISS till trasiga grepar eftersom det inte går att mocka med den!


Såhär skall en grep se ut.... hel och fin!

Jag kan verkligen inte mocka med trasiga grepar...eller okej det går men det tar ju typ ett år!


Tråkig skoldag i planering:(

Ja nu skall vi i alla fall till skolan:) Pappa är snäll och kör oss så det är i alla fall skönt.

Ja det är i alla fall en lång och tråkig dag framför oss:( Ja men man får försöka att göra det roligt. I alla fall blir det ganska mycket bra läsning idag och för hoppningsvis mycket:)

Kram så länge

Annonser här på bloggen!

Jag har sagt detta förut men vill påminna er eftersom jag tror att vi fått lite nya läsare och så.

Vi kan publisera annonser om hästar till salu, saker till salu, letande efter medryttarhäst och mycket, mycket mer.

Så om ni vill anonsera något här på våran blogg är det bara att dra ett mail till

tvillingryttarna@hotmail.se

Ja, SE! Många tror att vi skriver fel men det är .se! Så om ni har något ni vill sälja eller så, så är det bara att maila.

Så, det är något ni kan göra! :) Hoppas vi kan hjälpa någon. :)


Häst vi ridigt - Pinokkio


Gammal ful bild på mig (Jennifer) men, men:)

Ja den här gulliga ponnyn red vi ganska mycket förut när vi hjälpte våran tränare att rida till ponnyer kan man säga. Ja hon hade några ponnyer som skulle säljas (Även en häst) och då red vi dem nån gång i veckan. Vi tränade för henne och så hade hon även inte riktigt tid. Ja ganska kompilcerat om hur det var. Ja vi red honnom i alla fall:)

Ja han är en otroligt gullig ponny som är snäll och jätte fin i dressyren. När han först kom var han lite ostadig men det blev mycket bättre och nu har han ett underbart hem hos en gullig tjej som rider honnom bra och gillar honnom mycket:) Ja en söt ponny med glimten i ögat.


Tränare!

Jag tycker att det är jätte viktigt att träna för tränare eller i alla fall ha någon som ser hur det ser ut. personen som hjälper till behöver inte vara jätte duktig, jag hjälper Jennifer ibland och hon hjälper mig ibland. Det är inte bera för att man skall få hjälp med hur hästen går utan även att ha någon som tjatar om hur sitsen är. Jag har haft tur med att ha en mamma som har tjatat på mig angående min sits och tror att det har hjälpt mi mycket. Om man inte har någon som påminner en om hur man skall sitta å blir det ofta att man glömmer borty eller inte märker det mistagety man gör.

Jag tycker att träning är viktigt för alla! I alla åldrar och nivåer. Om man inte tränar utvecklas inte ridningen på samma sät och man står och "stampar" på samma ställe. Jag har även hjälp lite kompisar, och medryttare som vi haft på Shadow. Jag tycker att det är viktigt att ta hjälp och även be om hjälp. Jag har ju mamma, pappa och Jennifer men alla har inte den möjligheten. Så om ni har en kompis i stallet som kanske även är yngre eller lite äldre så tycker jag endå att man skall våga be om hjälp. Jag skulle bara bli glad om någon bad mig om hjälp.Vist ritar jag fint! ;)

Men hoppa att ni förstår vad jag menar och tränar en massa så ni blir riktigt duktiga!


Hiss

Torrschampo till hästar tycker jag är väldigt smart och bra för inför tävling kan man kanske inte bada varje helg om man då tävlar så ofta. Jag tycker att det är en sak som är värld att köpa om du inte redan har det för jag tycker verkligen att det är super bra:) Ja vi har använt det ett antal gånger på Shadow, ja det är super bra om har skimmel i alla fall:)
Kram


Dags för underbara hästar<3

Ja nu åker vi till stallet, till våra underbara hästar. Jag skall träna på övergångar och tempoävxlingar för att få honnom riktigt lydig. Jag skall rida Shadow, det skall bli jätte roligt:) Sedan kommer även lilla Ida vara där samtidigt och vi skall nog rida till sammans:) Jag tänker även fortsätta på det vi gjorde på träningen:)

Vi syns snart och självklart kommer ni få mycket rolig läsning medans vi tar hand om våra älsklingar:)

Kram


Rid plan för dagen....

Ja idag skall vi ut till stallet, jag skall rida Fire nu ganska mycket när jag skall tävla så idag blir det lilla Fire som jag skall rida:)

Jag skall de första 5-10 minuterna (efter värmningen) rida mycket framåt och träna på lydnand. Sedan tänkte jag ta ut några delar ur programet och rida eller rida igenom hela. Det får vi se lite. Jag skall i alla fall troligt vis träna på torsdag och då är planen att jag skall rida igenom programmet.

Jag tycker att det är väldigt bra att träna på program men inte för ofta. Det tycker jag efterssom man hela tiden har planerat där skall jag göra en ökning eller något liknande. Jag tycker även att man skall bestämma ganska mycket i ridningen att där skall jag börja trava och inte börja när det känns bra för det kan man inte göra på tävling eller liknande. SÅ det är ett litet tips Tänk alltid ett steg längre och bestäm vart du skall göra vad.

Kram

Dagens skola var hemsk!

Denna dagen skola var hemsk. Massa att göra och det vi gjorde var ju bara för hemskt. I teknik måste vi planera hur vi skall bygga en bil, det skulle vi ha gjort idag. Men tjejen vi skall göra det med hade typ mindre än en halvtimme där vi kunde göra det så det han vi ju inte direkt göra så bra... Så man får vell vara i skolan ännu tidigare på torsdag för att hinna göra det då.

Känsliga läsare varnas!!! Där det blir fetstil igen kan ni läsa igen!


I SO jobbar vi just nu med andra värdskriget och idag fick vi se en film från ställen där mann gasade ihäl flera hundra tusen judar. Dem filmsnuttarna och bilderna var på riktig och riktigt hemska. Det var högar men döda kroppar som bara slängdes dit som om det var en sop påse. Dem filmade närbilder på personernas ansikten som var förvridna av typ smärta.

Asså det e ju helt sjukt att man kan döda judar och andra mäniskor på det sättet. Dem har ju ingen som helst värdighet när dem dör. Dem får klä av sig kläderna och gå in och "dusha" men ur krananrna kommer inget vatten, där kommer gas i stället. Dem får 200 kalorier per dag, dem var ju bara skinn och ben. Ja, gud vad hemskt att man behandlar mänidskor på det sättet.

Nu lämmnar vi det så nu kan ni känsliga börja läsa igen!

Efter skolan stannade jag kvar och skrev ett prov som jag hadde missat när jag var sjuk, men nu är det avklarat = skönt! Men jag tycker det gick helt okej. Svaade fel på sista frågan men det var en MVG fråga så vi får hoppas att det blir ett VG + eller MVG - !


Hoppas eran dag var bättre än min! <3

Bett Hiss och Diss!

Ja, jag har skrivit några inlägg om bett men tänkte nu skriva ett inlägg med Hissar och Dissar vad jag tycker.


Detta bett får en HISS eftersom det funkar jätte bra på shadow. Shadow brukar få sår i munnen av dem flesta betten men detta bettet funkar bra på SHadow och han har inte fått skav av detta (vad jag kommer ihåg).


HISS eftersom jag tycker att det är bra med fasta ringar och tredelat. Jag tycker att detta bett är bra och funkar nog på de flesta hästarna.

DISS Jag gillar inte starka bett eftersom man ofta får ut fel effekt av bettet. Jag tycker att det ofta blir att hästen kröker på nacken men inte ar´betar med hela ryggen.

JA, nu vet ni lite vad jag tycker om betten och jasg hoppas ni kan säga vad ni tycker! :)Hiss

En sak som vi har skrivigt ganska mycket om är sporrar. Vi har frågat er bland annat om vad ni tycker om regler och om det skall vara tillåtet för alla att he sporrar. Men då har ni och även vi skrivigt att det är okej att ha sporrar så länge man inte missbrukar det och sparkar in sporren i magen på hästen eller liknande. Självklart kan det vara att man är elak mot hästen på ett annorlunda sätt men ja ni förstår kanske det jag vill komma till...

Man andledningen till att jag nu hissar sporrar är för att det kan förtydliga hjälperna så mycket. Alltsså kan en seg häst som man brukar behöva gå på med skänkeln ganska mycket bli mycket känsligare om man har sporrar.

Så enligt mig får sporrar en hiss om man använder det på rätyt sätt:)


Hjälptygel - gummisnodd

En sak som det finns ganska många olika åsikter om är gummisnodd. Skall man använda det, eller är det då gummisnodden som gör jobbet? Min såikt kommer nedan:)

Jag tycker att man skall eller kan använda gummisnodd om man själv inte kan rida hästen korekt. Det tycker jag efterssom man då kan rida hästen lättare på ett korekt sätt så att hästen höjer ryggen samt arbetar med bakbenen under sig. Därför kan det vara en hjälp till de som har lite svårare att få sin häst i form. Dock så är det snodden som gör det mesta jobbet och därför tycker jag att det är lite fel att säga "min häst går jätte fint på tygeln och jätte lätt" eller något liknande för om en häst går jätte lätt på tygeln eller i form så behöver man inte ha gummisnodd och det finns ingen andledning till att man har det.

SÅ en ska jag tycker att man skall tänka på är att man kan använda gummisnodden för sin häst bästa


Kram

Idag blir det skola:)

Ja idag skall vi i alla fall ta oss till skolan. Vi är mycket bättre nu men fortfarande förkylda:( Men nu får vi inte komma efter mer så dags att jobba igen. Ja det skall bli roligt att träffa alla underbara kompisar idag i alla fall LOVE U<3 Ja vi kommer försöka blogga så mycket som möjligt under dag men i alla fall så blir det lite läsning för er.

Ja sedan kommer vi ju hem någon gång vid 3 eller 4 och då bler det självklart mer inlägg. Ja och sedan blir det stallet idag:)

Kram

L:B 2 programet

Jag tänkte berätta lite om hur l:b 2 programmet år. Det är det programmet jag kommer rida närmast och är på lång bana.

Inridning + halt vid X (Trav)
Gå ut i höger varv och vid R en 10 meters volt (Trav)
Vänd över ridbanan vid B(Trav)
10 metersvolt vid V (trav)
Mellan trav mellan F och S
Skritt vid C
Mellan M och V ökad skritt
Trav vid A
Galopp vid F
15 meters volt vid p
mellangalopp mellan P och H
Trav vid H
Galopp vid M
15 meters volt vid R
Mellangalopp mellan R och K
Trav vid K
Arbetstrav mellan K och F
Mellantrav mellan F och R
Arbetstrav vid R
Halt (6sek) vid C
Arbetstrav till E
Vänd upp till X och sedan på medellinjen till G
G halt hälsning
Utridning Fri skritt

Ja det här är det programmet jag skall rida den 22/4 jag kan redan nu programmet dock inte vid vilka bockstäver men det behövs ju inte men i alla fall så vet ni nu vad för program jag skall rida:)

Kram

Hjlälp mig!

Nu vill jag be er om hjälp.

Jag vill köpa massor med fleece lindor i olika färger och vill ber er om tips på vart man kan hitta fleece lindor till ett ganska bra pris och snygga färger. Jag bryr mig inte om märket, eftersom det inte e något man tänker på. Nån av er kanske till och med har flecee lindor till salu!

Dessa färger gillar jag:

Självklart tar jag gjärna emot förslag om andra färger också.

Jag blir jätte glad om ni kan tipsa mig och jag skulle även vilja ha förslag på matchandde schabrak till lindorna. Men jag blir väldigt glad om ni kan tipsa mig!

<3

Snart blir det ny och fin headder!

Hej! Nu har vi mailat iväg bilderna som vi skall ha i våran headder till tjejen som skall hjälpa oss att fixa den.

Vi får hoppas att den blir snygg och det blir den säkert. Vi får hoppas att den kommer så snabbt som möjligt, men inte stressa henne för då blir den kanske inte lika bra! Så det tar den tid det tar! :)

De gamla headdrarna vi haft:
Den första vi hadde 

Den andra vi hade 


Sen den vi har nu! :)

Ja, vi får hoppas att den hon gör blir bra. Ni får reda på vem det är när den kommer upp! :)


Hiss

En sak som jag tycker helt klart är värt en hiss är stövlar, då menar jag ordentliga läderstövlar (självklart kan man ha hoppstövlr tex tretorn) det tycker jag eftersom det ger ett helt annat stöd. Jag tycker att man kan rida på ett bättre och nogrannare sätt än vad man kan göra med bara skor. Så jag tycker att du (om du inte redan har det) skall tjata på dina föräldrar om att få stövlar. En sak som jag inte tycker att du skall välja i stället för stövlar är chaps, de kan självklart ge stöd men brukar inte ge samma stadga.

En sak som jag blev chockad över var att det var en tjej som tjatade på hennes mamma för att få chaps i stället för stövlar, som hennes mamma tyckte att hon skulle köpa. Ja jag blev lite chockad faktiskt. Jag kan faktiskt inte förstå riktigt anledningen... Detta hörde jag i en hästbutik där mamman till och med frågade vad vi tyckte;)

Men en klar Hiss till ridstövlar.


Kram


Svar på kommentar!

Jag vill inte ha en länk till min egen blogg, föredrar nog att vara en anonym läsare ;)

Men du kan väll bjuda på en länk till ......................, en jätte bra hästblogg :)


Svar:
Éftersom dem inte har gjort något här eller liknande så vill jag tyvär inte länka till någon jsg inte känner eller har gjort något för att vara värd en länk! Hoppas du förstår!

KRAM!


Tävlingar inbokade!

Nu har jag bokat in några tävlingar, kommer säkert bli några fler man har bokat några nu.

Jag har främst bokat in tävlingar med programen L:B 1, och L:A 1 men jag skall även tävla en L:B 2.

Den närmaste tävlingen är på ågesta och är den 22 april, alltså bara 18 dagar kvar. Eller bara och bara. Det är i alla fall en L:B 2 och jag är taggad men lite nervös inför tävlingen. Blir alltdi nervös inför tävlingar, så vi får hoppas att det går bra! :) Jag har börjat träna på programet och tyvär är det på lång bana, jag gillar kort bana mer.Detta var ganska länge sedan men ni får den endå! :)

Kram

Godmorgon!

Godmorgon!

Idag e jag hemma och sjuk igen! Eller båda e hemma.

Jag hostar och hostar, gud vad jobbigt det e! Jag hostar typ tills jag får kräksreflexer, jobbigt!

Men det blir nog ganska mycket plugg i alla fall. Sånt är livet. Sen blir det igent stall idag! Det e ju måndag, alltså stallfri dag! Eller pluggdag låter bättre eftersom man vill vara i stallet! :). Ni får gärna tipsa om önskeinlägg eftersom vi har ganska mycket tid till bloggen idag!

Nu skall ni få se en o sedd bild på mig och shadow från i somras :)


Haha! ja, vi hoppar över en pet flaska. Övningen var att man skulle rama in med hand och skänkel och hoppa över sockar bitar. Sen tog vi bort sockerbit efter sockerbit. Isabelle (Shadows tidigare ägare och våran tränare) sa att hon hoppat över en pet flaska en gång och då var jag självklart tvungen att testa också! ;) Haha! Vist var han duktig.

SNÄLLA klaga inte på min hoppsits, jag e faktiskt en dressyrryttare och hoppade i dressyr sadel ;)Frågestunden!

1: har ni någon gång tänkt att ni inte vill ha hästar?
2: kära i någon?
3:vill ni byta skola till en utan så mycket ansvar?
4: har ni någon gång tänkt ´"oj vilken snygg häst kanske lite snyggare än min?" :)

Carro svarar:

1. Gud vad svårt, jag kommer verkligen inte ihåg allt vad man tänkt nån gång, men det tror jag inte. :)
2. Inte på det sättet. Just nu NEJ! Nån jag kan ta? Gärna 96 eller äldre! ;)
3. Nej! Det passar mig ganska bra. Jag gillar att alla jobbar i sin takt och jag liger nog ganska bra till.
4. Jag tror inte jag har tänkt just att den är snyggare än min, men det e vell klart att jag har sett hästar som är snyggare än våra. Var ju på dressyr finalen globen horse show förra året och där fanns ju sjukt snygga och fina hästar. Men våra är bäst endå! ;)

Jenni svarar:
1. Nej, det tror jag inte!
2. Nej! :(
3. Nej, jag tror det är bra inför "vuxen livet!!
4. Nej inte just att den är snyggare än min. Men jag vet ju att man inte kan jämföra en ponny med tex. Totilas.

Vem av er rider Shadow respektive Fire mäst?

Båda:
För tillfället rider Jennifer Fire lite mer eftersom hon skall ut och tävla snart. Men annars är det ganska lika.

1.Hur gamla är ni?
2.vad rider ni mest hopp/dressyr?

Båda svarar:
1. Vi är fjorton och fyller femton i år! :)
2. Dressyr rider vi mäst! :)

Är det roligt att vara tvillingar ? Tänker ni typ samma och sånt ? :)

Brukar folk kunna se skillnad på er ? :)

Vad är bäst - hoppning eller dressyr ?


1. Ja det e vell kul att vara tvillingar!  :)

2. Det har hänt att vi har sagt samma sak samtidigt, men det är nog en tillfällighet!

3. I början.... NEJ!!! men alla våra kompisar tycker inte ens vi är lika! :)

4. Dressyren är bäst! :)


hoppar ni aldrig??

Vi hoppar cavaletti ibland och rider bommar, men hoppar ordentligt gör vi nästan aldrig...

Det är inte för att vi tycker det är tråkigt eller så utan pga. Shadows ålder (vätrinärens avrådan) och vi får inte hoppa Fire för hans ägare pga. pålagringar.


Bett!

Jag bad ju er skriva en komentar om betten som ja la upp på ett inlägg!

Jag fick en väldigt välskriven och bra kommentar angående pessoabettet. Jag blir väldigt glad när ni skriver så bra komentarerna och tacka enormt mycket för komentaren. Men du skrev ingen Mail adress eller blogg adress så jag skulle bli enormt glad om du kunde komentera och säga din mail adress och blogg adress så man kan vända sig till dig om man vill veta mer! Jag är enormt glad för din kommentar!

Tack! :)


Pessoabettet (det översta) är inget bett att rekomendera, snarare tvärt om.
Saxar mycket intressant läsning från denna sida:

http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=950993&highlight=pessoabett

Pessoabettet är från början ett körbett vars namn man använder idag kom genom att Nelson Pessoa (känd hoppryttare, far till Rodrigo Pessoa) började använda det. Något det talas om att han ångrat idag. Egentligen heter pessoabettet Dutch Gag vilket på svenska betyder Holländsk munkavle.

En vanlig missuppfattning

Många tror att pessoabettet är ett hävstångsbett - vilket är felaktigt. Pessoabettet har förvisso skänklar men ett hävstångsbett används med kedja vilket gör att det ger en hävstångseffekt, mycket logiskt. Hos pessoabettet å andra sidan finns det inget som stoppar ryttaren från att dra "för mycket". Den enklaste lösningen på det borde väl vara då att sätta på en kedja, eller hur? Dock är det som så att en kedja på ett pessoabett inte ger rätt verkan utan kedjan hamnar fel i jämförelse med exempelvis ett Pelhambett. Detta skulle då leda till en felplacerad kedja som kommer att klämma och nypa den tunna huden hästen har där.

Hur fungerar då ett pessoabett?

När du tar i tygeln sker detta: mundelen dras upp mot mungipan/tänderna, samtidigt som sidodelarnas rotation gör att nackstycket dras nedåt. Alltså:

Det trycker i nacken genom att sidostyckena kommer att spännas och för att undkomma det kommer hästen att vilja sänka huvudet (i hästens nacke finns det otroligt mycket nerver). Om man jämför just den delen av bettets påverkan med ett vanligt tvådelat där sidostyckena istället slakar när du tar i bettet är skillnaden stor. Pessoabettet trycks även upp mot gomtaket och uppåt mot hästens tänder (då den vanligaste konstruktionen är tvådelad), vilket gör att hästen vill höja huvudet. Pessoabettet ger alltså dubbla signaler.

Eftersom att det dessutom inte finns någon kedja dras bettet upp i hästens mungipa, utan någon begränsning. När detta sker kan hästen få sår- och tryckskador på gomtak, tänder och även mungipor. Nypskador är också väldigt vanliga då mundelen förflyttas långt på bettringen. Bettet är inte bra för tänderna på hästar därför att det rör sig så mycket i munnen och kan vid ett kraftigt/hastigt drag till och med slå sönder tänderna.

En annan väldigt viktig anledning till att inte vilja använda pessoabettet är den uteblivna eftergiften. Vid all sorts ridning vill man kunna ge hästen en belöning när den gör rätt i form av en eftergift, även i munnen. Med ett pessoabett går inte det eftersom att bettet är överrörligt. Utan en eftergift går hästen heller inte i en ärlig form. För att ge total eftergift på ett pessoabett måste man släppa ut tyglarna helt och hållet vilket torde vara väldigt opraktiskt. Detta kan du se på bilden nedan:

Hur reagerar hästen på detta?

Bettet kommer därmed få hästen att försöka komma undan bettets verkan och den kröker då på nacken. Att rida med ett pessoabett är som att skrika åt en döv. Varje hjälp du ger genom pessoabettet är betydligt större än du tror. Hästen kommer kanske till en början bli stum i munnen tills den slutligen väljer att "ge upp". För ryttaren kommer det knappt att kännas när man tar i tyglarna eftersom bettet inte har någon hävstång men för hästen känns det desto mer. Skulle man då ta tygeln till sej än mer så att man "har något i handen" kommer hästen ha hunnit känna bra mycket mer.

Skulle man då väl byta bett är det inte ovanligt att hästen fått en "psykisk blockering" inför bettets inverkan. Antingen kommer hästen att vara så pass stum och "härdad" i munnen att ryttaren kanske väljer att betsla upp än mer eller så kommer den att gå undan även från det vanliga bettet av rädsla för att bettet kommer att trycka och göra ont. Hästen känns villigare och lydigare därför att den inte kan säga emot. Ju längre man använder ett pessoa, desto svårare blir det att betsla ner.

Eftersom att hästen kommer att dra sej undan för bettet får man heller inte ett ärligt stöd på bettet. Förändringar som man kan se på en häst som rids på ett pessoabett, förutom det jag nämnt ovan kan exempelvis vara att man märker av en förändring i hästens gångarter, hästen blir trippig i steget. Långa mungipor (bild ovan) är också något man ofta ser hos hästar som rids på pessoabett just för att det inte finns något stopp. Många hästar springer även och gapar till bettet för att undkomma smärtan. Signalerna som ges till hästen från pessoabettet är konfliktartade som jag nämnt tidigare vilket ger reaktionen hos hästen att den drar sej undan. Ofta ser man ponnyer/hästar som går bakom hand, med sänkt rygg och bakbenen "på andra sidan ridhuset". Pessoabettet ger summa sumarum spänningar i hästens kropp vilket aldrig är hälsosamt.

Och slutligen

Missbrukande av bett är aldrig bra men faktum är att pessoabettet aldrig är bra på grund av dess funktion och den reaktion och de skador det orsakar hästen. Ofta är det så enkelt som så att de som väljer att rida på pessoabett inte vet om dess funktion, man kan inte veta allt! En hästmänniska som förstått funktionen hos ett pessoabett skulle dock aldrig vilja stoppa det i en hästmun och jag hoppas att denna text givit dej den förståelsen! Har du något du undrar eller vill diskutera får du hemskt gärna lämna en kommentar (glöm inte att lämna mail- eller bloggadress).

______________
Vanliga funderingar

Om man har en häst som gärna springer på, vad ska man använda för bett då om pessoat alltså är dåligt?
Det första man ska göra är att undersöka anledningen till att hästen springer. Har den ont någonstans? Har den dåligt passande sadel? Är ryttarens ridsätt anledningen till det hela? Är hästen frisk så måste man först och främst jobba med lydnaden. Att betsla upp är i många fall en genväg då det i många fall egentligen handlar om att grundarbetet inte sitter. Skulle man vilja rida på ett skarpare bett finns det tusentals andra som är bättre än pessoabettet! Se till att du vet allt om bettets funktion innan du stoppar det i hästens mun! Vill du ha ett bett med hävstångseffekt (som alltså då används med kedja) är det lämpligast att rida med dubbla tyglar så att du kan välja när du vill använda hävstångseffekten och inte.

Men det är ju hästmänniskor inom eliten som rider på pessoabett? De kan ju inte ha fel!
Faktum är att de inte är allsmäktiga, de inom eliten. De kan göra sådana "enkla missar" som att sitta med felvinklade händer. Medaljer och berömmelse betyder inte per automatik att man vet allting eller tar till sej all kunskap som delges en. (Vill du ha exempel så kan jag ge dem). Jag tror själv att du när du läst om pessoabettet inte skulle vilja stoppa det i en hästmun ens för en dag.

Om jag sätter tygeln i den stora ringen då, borde det inte verka som ett vanligt bett då?

Nej, det gör det inte. Om du däremot skulle sätta både sidostycket på tränset och tygeln i den stora ringen får du däremot samma effekt. Fast det blir enbart rörigt och då kan du ju alltså lika gärna använda ett vanligt bett!¨


Snälla kontakta mig! :)


När går hästen i form?

En sak som jag tycker är viktigt och som många missförstår är hästens form eller om hästen går på tygeln.

Vissa tycker att så fort hästen kröker på nacken och "går fint" med halsen går hästen på tygeln eller i form. Men så är det faktist inte riktigt. För att hästen skall gå i form så måste hästen trampa under sig och jobba mycket med bakdelen. Man vill även att hästen höjer ryggen och blir mer rund i kroppen. Det är det som är att hästen går i form. sedan att nacken kommer är ofta en följd av att hästen arbetar ordentligt genom ryggen och med bakdelen.

Jag tycker att det är väldigt viktigt att man vet skilnaden på vad som är att hästen kröker på nacken och vad som är form och enligt mig så dömmer men ofta hästen på nacken och inte hur den jobbar med ryggen och bakbenen (jag menar som en person som ser hästen första gången och inte på tävling). Jag tycker att detta är ett ganska stort problem då man mer fokuserar på halsen än bakbenen och ryggen. Detta kan i sin tur leda till alvarliga ryggskador hos hästen då den inte arbetar med ryggmusklerna och då sitter man tillslut på benen. Detta förstår nog de flästa att det är negativt men ändå så jobbar man med nacken med hästen och inte med kroppen.

Enligt mig är det viktigt att hästen är välmusklad för annars hade många fler haft problem med sina hästar att de blir skadade och att det tillslut inte går att rida hästen. Ett tecken som jag tycker visar just detta med att musklingen är viktigt är voltigen. Hästarna går ofta eller nästintill alltid inspända. Det beror till största del på att deras ryggar skall arbeta korekt och att de jobbar med ryggen. Med inspänningen är inte det viktiga att det går med nacken fint utan att den höjer ryggen för det gör ofta hästarna om de sänker huvudet självmant. Detta kan man se på de hästarna då de absolut inte rycker i inspänningen med huvudet så högt upp det går utan de skänker ofta huvudet av sig själva. Även brukar hästarna jobba med ryggen korekt om de är vana att göra det alltså kan man få in ett betende kan man säga. Därör brukar välutbildade hästar ha lättare för detta efterssom de är vana att jobba korekt. Hästar kan därför gå jätte bra med en sämre ryttare än den som utbildat och ridigt hästen korekt.

Om man vill få upp rygen är det viktigt att man inte trycker ihop hästen utan jobbar in benen samtidigt som man kramar i handen. Så tänk nu på att nacken inte är det viktiga utan hur hästen jobbar med hela kroppen.

Här ser man att hästen har bakbenen under sig och höjer ryggen.
Kram

Headder!

Ja, idag har jag fixat en headder åt en kompis kompis typ, men jaja! Den blev faktiskt ganska fin för dem programen jag har! De är faktiskt gjord i paint och paint.NET.

Såhär ser den ut!


Vad tycks?


Bett, många olika åsikter!

Det finns otroligt många olika åsikter om bett och jag udrar vad ni har för olika åsikter om betten. Vilka är bra vilka är dåliga? Vilka är för starka vilka är lagom? Ja, det finns säkert tusen svar på dessa frågor. Jag är väldigt nyfiken på vad ni tycker om dessa bett och vill därför att ni skall skrive en förklaring i en komentar i detta inlägg. Jag  kommer välja ut minst en av era komentarer som kommer upp på bloggen. Ni får självklart en länk till er blogg om jag väljer er förklaring!

Personlige så gillar jag två delat, tre delat och det raka gummi bettet! :) Men det är inte det viktigaste, utan jag vill veta vad NI tycker!
Tips!Nu kommer jag med lite tips till er!

Bra framridnings tips!

Jag tycker att det är bra att göra mycket övergångar när man rider fram. Även nnär man skrittar fram på långa tyglar kan det vara bra att göra övergångar mellan halt och skritt. Då blir hästen lite vaken och lyssnar npå ryttaren. Annars blir det lätt att man bara såsar runt och inte gör något vättigt. Bara går runt fyrkantsspåret med långa tyglar. Då är det ju bättre att du håller hästen vaken  genom att säga vad den skall göra och göra lite olika lätta grejer. Som halt, vägar m.m. Sen när det är dax att börja trava är det bra om man  även då gör övergångar, mellan skritt och trav. Då blir hästen lydig både när du vill att den skall minska eller sakta av och när den skall öva eller börja trava. Du kan även göra tempo växlingar i traven. Förstt öka sen minska.

Sen är det dax att gallopera och då kan man fortsätta med övergångarna och öven att öka och minska. Jag tycker att övergångar och ökningarna och minskningarna fungerar jätte bra på de flesta hästarna för att få dem lydiga. Och med ökningar och minskningar menar jag inte att ästen skall göra en perfekt ökning eller minskning, bara att det skall korta och länga på steget! Detta kan man även fortsdätta träna på under passet för att få en lydigare häst.

Hoppas ni kan få nytta av mitt tips!

Vi tränade mycket på igår på träningen.kärleken till er är större än vad som går att beskriva med ord! <3


Strö

Ja det finns massor av olika sorters strö som man kan ha i boxen. Jag tänkte berätta lite om vad vi har för strö.

Just nu har vi torrbädd med halm över och spån över det. Det beror på att det blev så blött eftar översvämningen och att det skall ta lite längre tid innan vattnet når hästarna i fall det skulle smälta mycket igen. Alltså för att hästarna skall komma så högt upp som möjligt.

Unefär såhär ser boxarna ut nu fast det är mer spån

Vi skall däremot snart byta till halmpellets. Det skall vara super bra då det lätt rinner igenom grepen och kisset blir som klumpar (ungefär som kattsand) Nackdelen med detta är att det kan bli dammigt, men då kan man hälla lite vatten på det och det skulle fungera bra:) Så jag tror att det är vääldigt bra.


Såhär ser pelletsarna ut på ett ungefär fast de krossas och blir som  dam.

Vad har du för strö?

Kram

Hagarna efter vintern...

Ja hagarna nu efter vintern är i alla fall inte så fina hoss oss. Det beror ju på att allting blir översnöat och nu när det smälter så kommer det fram och blir geggigt:( Ja så nu får man mocka ganska noga och jag tror att det kan ta ett tag. Sedan får man hålla efter hagarna när det går att mocka. Förut (Innan vintern) Mockade vi ungefär en gång i veckan. Ja ibland blev det mer och i blad mer sällan det beror ju så mycket på hur mycket tid man har och ljuset. Ja det är inte så lätt att mocka i mörkret:S Ja i alla fall så blir det stor mockning snart.

Hur ser era hagar ut nu?

Kram

Hiss!

En sak som jag måste hissa är frisörsaxar, de fungerar superbra att klippa med i man. Dock så brukar skären inte vara så långa så man kan ha svårt att klippa hela svansen på en gång om ni förstår. Men det är superbra efterssom de är framstälda för att klippa i hår och manen och svansen är typ som hår. Jag ger hårsaxar en klar HISSKram


Godmorgon!

Godmorgon alla underbara läsare<3

Idag står plugg och uteritt på listan. Ja inte så roligt att plugga men man måste:( Ja i alla fall har jag tuvärr blivigt mer förkyld och känner mig riktigt dåligt:( Jag vill bli frisk nu, men det är sådant man inte kan bestämma själv. Ja jag har hostat hela natten och har därför inte kunnat sova ordentligt men det är något man får ta.

Jag hoppas att jag blir bättre så att jag kan gå i skolan i alla fall. Ja vi skall ju soom sagt vara hemma ganska mycket idag så vad för inlägg vill ni ha? Ja så skall vi försöka ordna det.:)

Kram
 

Godnatt!

Snart går jag och lägger mig, e as trött! Fast det blir man ju när man e sjukt så det e inte så konstigt...

Men nu ska jag se klart filmen, sen blir det sängen!


TV kväll med systern!

Nu blir det en mysig TV kväll med systern! :)

Dagen har varit jätte bra, jätte roligt! :)

Underbar träning på en underbar häst. Imorgon består dagen av lite plugg och stallet. Det blir kanske lite shopping också! ;)

Haha! Behöver verkligen fylla på min garderob en aning!


Ridpass Fire 2/4


Ja som sagt tränade jag idag, jag tycker att det gick jätte bra:) Vi tränade mest på bjudningen så att hans gång skall komma fram och han fick en jätte bra gång:) Ja det var roligt att rida fick verkligen en känsla av att han lyssnade super och allt gick jätte bra:) Det var även ganska jobbigt efterssom det var mycket ben. Men det var väldigt roligt:)

Det vi först gjorde var att trava samt gallopera på volterna och i traven ökade och minskade vi medans i gallopen ökade vi mer eller vi ville få bjudningen inte det att steget längdes utan att han ville fram. Vi red även på hela spåret där vi gjorde lite samma sak. Sedan red jag även på sepentiner (ökade i traven) och på mitten av serpentinens båge skulle det vara skritt ett steg sedan trav igen. Ja så mycket lydnand, vi gjorde även en lite liknande övning i gallop fast då bröt jag av till trav i mitten av den raka delen.

Jag tycker att allting gick jätte bra men dessvärre så kom inte kameran med:( Så tyvärr inga bilder:( Men jag bjuder på en gammal bild

Kram

Ridpass Shadow 2/4!Idag var Shadow U N D E R B A R!

Verkligen underbar. Han var verkligen frammåt och jätte possitiv till allt idag. Man kände lixom att han var pigg och glad. Jag behövde detta så mycket. :)

Isabelle sa att han såg jätte fin ut och det känndes verkligen så också. Vi började träna på att han skulle lyssna på mina hjälper ordentligt. Vi gjorde ökningar (eller mellan trav och mellan gallop lixom att han skulle lyssna frammåt) och minskningar i trav och gallop och han var super fin och duktig. I slutet tränade vi på enkla byten och han var verkligen jätte duktig idag. Isabelle sa att dem två sista var ått-mässiga (alltså om jag hade gjort dem på en tävling var dem värda en åtta).

Jag är verkligen kanon nöjd med min lilla ponny idag! :) Fast tyvär kom ingen kamera med idag! :(


Hiss

En sak som jag tycker är väldigt bra är gallopbanor och lagda uteridsvägar. Jag tycker att det kan vara väldigt svårt att rida ute vissa årtider när det är väldigt lerigt överalt osv men om man lagt en ridväg är det större chans att den är väldrenerad. Så jag måste ge gallopbanor och lagnad ridvägar en stor hiss:)

'
Här står vi på gallopbanan när den är lite blöt men långt ifrån lika lerig som det är i vanliga fall på utevägar

Kram

Ridpass Fire 1/4


Ja som sagt red ja Fire igår. Det gick jätte bra. Det var lite rörigt i ridhuset, men det gick ganska bra. Ja vi var 6 hästar i ridhuset var av en var Hingst som Fire vill hälsa på hela tiden. Dock tror vi att det slutar ganska illa om de kommer för nära varandra så vi fick ha lite avstånd mellan varandra. Det var även svårt att göra de övingarna jag hade tänkt efterssom man fick anpassa sig ganska mycket.

Jag red i alla fall lite som i tisdags. Övergångar att han skulle lyssna framåt och skänkelvikning. Det gick faktist jätte bra:) Jag red i en lite lägre form så att han skulle slappna av och red i den ganska länge innan jag kortade upp. Jag är verkligen nöjd över passet och hoppas att det går lika bra idag:)


Ja ida lade upp dena hemska bilden på mig och Fire tror att jag släpper ut honnom här eller något;)
Ja ser i alla fall hemskt ut:S

Kram


Stallet!

Nu bär det av mot stallet. Som sagt skall vi träna och det skall bli jätte roligt:) Ja vi får se om vi hinner klippa dem (man och svans) frisera kanske man säger;) I alla fall så får vi se lite hur det blir. Jag vet heller inte om vi kommer kunna fota men skall verkligen försöka<3

Kram

Träning idag!

Ja idag blir det träning som gäller. Ja det gick super bra igår så jag tror att det kan å bra idag:) Vi skall i alla fall försöka fota men jag kan inte lova någonting, efterssom mamma då måste fota och hon brukar inte vara så sugen på det:( Men ja vi får se. I alla fall skall vi blogga mycket idag:) Ja men vi hörs senare<3

Kram

Ridpass shadow 1/4!Igår lekte jag och Shadow bara. Jag red barbacka och bara hade kul!

Jag och shadow skall bli det nya pegasus i globen ;) Haha! Skämta! Men jag galloperade barbacka med en hand och vinkade med dden andra. Haha, bara stregningen kvar då! Nej men jag hade verkligen kul och super mysigt igår vilket behövdes.

Verkligen mysigt!Love u Shadow!


Godmorgon!

Godmorgon!

Nu har jag vaknat! :)

Jag lurade Ida igår. hihi! JAg sa att det fanns kakor i fika rummet och hon bara "VA!?" och gick och kolla. Självklart anss det inga kakor åt Ínga kakor åt lilla ida! Haha! LURAD!

Du e FÖR lättlurad gumman,  men jag älskar dig endå! <3
Visste ni att........

Här kommer lite saker ni nog inte visste om mig!

* Jag har testat fotboll!
* Jag har gått på gynnastik :)
* Jag vill ha en hund
* Jag vill att mina ridstövlar ska komma snart.
* jag har faktist hoppat 95 cm!

Haha! Nu fick ni lite saker som ni nog inte visste om mig! :)
E det bara jag?

E det bara jag som tycker att dressyrmupparna blir en sämre och sämre blogg? Jag läser bloggen men vet inte riktigt varför!

Jag tycker faktiskt att dressyrmupparna bara blir sämre och sämre och det har gjort att jag har bestämt mig för att kämpa med denna blogg och kämpa upp till toppen! enda upp vill jag! ;)

Haha, visst jag tror inte att jag kommer komma upp enda till toppen men jag vill verkligen kämpa för att denna blogg skall bli en stor blogg. Visst det är säkert ganska jobbigt att ha massa ögon på sig, men lixom det är jag som bestämmer vad jag vill publicera, om jag inte vill publicera en bild låter jag vell bara bli!

Men det hade ju varit jätte roligt att komma upp till toppen. Jag tror att jag hade klarat det, klarat pressen eller vad man säger. Sen tror ju NI på oss, hade inte NI sagt att NI tror att VI skall komma till toppen så hade inte jag kämpat för detta! Men lixom ni tror på oss, då känns det som att jag i alla fall måste tro lite på oss.

Jag skrev ett inlägg --> HÄR <--- Där jag skrev vad ni kan göra för att hjälpa oss för att komma upp till toppen. Jag blir veerkligen jätte jätte glad om ni kan hjälpa oss!

TACK TILL UNDERBARA ER!

och ALLA lämnar en fin komentar till denna underbara tjej. Hon får så mycket skit som hon fan inte e värd! Hon e värd det bästa!All kärlek till denna tjej! <3 Denna tjej har stöttat mig = min tur att stötta henne! <3

Ha en Bra fredag! :)

Tömkörningen igår

Ja som sagt så tömkörde mamma vår sötnosar igår och jag tänkte skriva lite om hur det gick och vad de gjorde.


Shadow:
Shadow var först lite busig men när han väl lyssnade var han super fin;) Ja i skritten och traven gock han öppna samt skänkelvikning i skritt. Han gick även i trav runt hela spåret samt på volt. Han galloperades inte så mycket men lite på volt. Shadow var kopplad i den högsta ringen efterssom han lätt går på bogarna om han går lågt och när ingen ryttare då kan få upp honnom sliter det men han gick inte alls på bogarna.

Fire:
Fire gjorde samma övninar som Shadow, öppna i skritt och trav, samt skänkelvikning i skritt. Han var även väldigt fin men i gallopen ganska busig, han ökade mycket och skuttade runt, ja roligt att han kan busa av sig lite när ingen sitter på i alla fall:) Han blev även rädd för något men det gick bra:) Fire blev kopplad i den mittersta ringen efterssom han häldre skall sänka sig i formen än höja sig, och det gick väldigt bra.

Jag tror att vår tömkörningsgjord ser ut ungefär såhär dock vet jag inte vad för koppling mamma använde exakt men i alla fall
Kram


Stallet nu!

Ja idag bär det i alla fall av mot stallet saknar hästarn sjukt mycket. Dock vet jag inte om det blir ridning eller ej eftersom vi fortfarande är sjuka och mamma verkar lite osäker. I alla fall tror jag att det blir ett försök. Imorgon är planen att vi skall träna i alla fall så det skulle vara jätte bra om vi kunde rida idag:) Men vi får i alla fall se hur det blir idag<3 Skönt att få träffa hästarna i alla fall:)

Kram

Aprilskämt?

Ja som sagt så är det första april idag:) Så därför tänkte jag ha en liten tävling om det bästa aprilskämtet. Kommentera bara vilket skämt du tycker är bäst som du kan ha hört talas om eller liknande. Sedan bestämmer jag och Caroline ut de 5 bästa (då får ni rösta på det bästa) eller vinnaren på en gång, vet inte ännu. Men den som vinner får en länk i 1 vecka och sedan ett gäsbloggsinlägg (om man vill) Ja många som har vunnit något på bloggen har senare inte svarat när de har fått chansen att gästblogga så ni får välja.

Du behöver inte ha en blogg, eller liknande för att delta om inte så kan du ändå ha chansen att beskriva dig själv, eller så är det en bra start att starta bogg med:) Hoppas du har något bra skämt att berätta om:)

Kram

Påminelse mini tävling!

Nu får ni vara med i min mini tävling! Den e ju super duper enkel!!

dni hittar denn

--> HÄR <--

och tack igen för den fina idolbilden vi fick från http://endiktaresliv.blogg.se/Ni får gärna skicka fler! Då blir vi jätte glada! :)


Sommar?

Ja nu skanar jag sommaren så otroligt mycket. Det är ju så skönt med värme men ändå så blir det jobbigt för hästarna att arbeta i värmen. Men jag tycker att det är mycket bättre än det här;) Ja jag tycker även att det är väldigt roligt under sommaren för man kan få så fina bilder. Jag tycker att de finaste bilderna är ute i solen även om det är på en utevolt så blir alltid ljuset mycket bättre. Jag tänkte även fråga er om ni saknar sommaren?

Bjuder på en bild från i sommras där jag tränar med Fire på ett läger

Ja en ganska gammal bild men vad tycker ni?

Kram

Det verksr som ni tror att denna blogg kan bli nått!

Vi har fått några underbara komentarer från er som bla. denna


Och jag fastnade mest på den sista delen.... you´ll reach the top. om ni tror det så vill vi ha hjälp att komma dit!

Därför tänktye jag skriva en liten lista på vad ni kan göra för att hjälpa till.

* Tipsa era vänner om bloggen
* Skiva om våran blogg på er blogg eller liknande .
* Följa oss via bloglovin (gör att vi kan komma upp på bloglovins lista)
* Komentera på våran blogg ( gör att vi kan komma upp på mest aktiva på blogg.se)
* Tipsa dem i eran ridgrupp eller liknande.
* Delta i våra tävlingar (om det e tex röst tävling kan ni be era kompisar att rösta)
* läsa våran blogg regelbundet (helst minst en gång/dag)

Vi blir jätte glada om ni hjälper oss med detta! Ni kan även komentera detta inlägg och berätta hur ni kom till våran blogg, så kan vi försöka få fler läsare på samma sett! <3


Fortfarande sjuk!

Japp, fortfarande sjuk.

Skit tråkigt ju!

Hoppas vi kan bli friska snart! Jennifer skall ju tävla om inte allt för länge. Eller på lång fredagen, men i helgen skall vi nog åka och köpa kavaj och vita ridbyxor ock så. Allt e typ för litet.Vad tycker ni om denna kavaj i dressyren?


Fire i 1 år:)

Ja nu har lilla Fire varit hoss oss i 1 år, exakt på datumet. Jag tycker att det känns som vi har haft honnom mycket kortare;) Haha ja men i alla fall har vi lärt oss mycket av den här underbara ponnyn. Jag hoppas att vi kommer ha en bra framtid tillsamans.

Sötnosen<3

Underbara lilla Fire<3

Kram

RSS 2.0