Växla underlag

En sak som är ganska viktigt är att man växlar underlag, med det menar jag att man inte alltid rider i ridhuset utan rider ut i bland, rider på volt ibland. Att man ibland bara skrittar och i bland rider lite hårdare. Detta är väldigt viktigt då olika muskler och senor tar mest skada vid olika typer av ridning. På samma sätt kan man ju inte bara hoppa utan man måste rida dressyr också.

Man kan tänka sig att en häst går på ett tungt underlag det är ganska jobbigt för hästen och den måste ta i ganska mycket för att orka lyfta på benen men när man går på asfalt eller liknande behöver hästen inte anstränga sig på det sättet men då blir det ingen svikt och det sliter mer på lederna i stället. Därför är det väldigt viktigt att man inte bara rider på hårt underlag och inte bara på mjukt och tungt underlag.

Sedan så är det även viktigt att hästen kan få någon vilodag ibland. Vissa väljer att ha en eller fler vilodagar i veckan medans andra har mer sällan och vissa har vila på hästarna under en längre tid under tex sommaren eller vintern. Detta kan man göra lite som man vill men det är ganska nyttigt för hästen att den får vila idag då hästen får en chans att återhämta sig efter det arbete den tidigare gjort och även att leder och liknande får vila från belastning och slitande.

Så jag tycker att det är väldigt viktigt att man varierar underlag och rider på olika sätt.


Ja det är viktigt att variera underlaget. Ibland rida ut och ibland inne.

Kram


Kommentera!<3
Postat av: Anonym

väldigt viktigt!:)

2011-04-11 @ 15:25:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0