Nya läsare!

Ja vi har många nya läsare så nu tänker jag skriva lite om oss och våra hästar!:)

Oss:
Vi är två tvillingar som har ridigt i många år vi började rida när vi var 6 år men hade gillat hästar i många fler år. Vi startade vår ridning på ridskola och red på små ponnyer. För de som inte vet så betyder det att det var främst A- och B-ponnyer men det förekomm även några C- och D-ponnyer men väldigt få!:)

Sedan så fick en tjej i vår ridgrupp sin första ponny, det var en C-ponny som hette Corona. Vi blev medryttare på denna häst och red den ett tag. Den stod på sommarbete över sommaren och när det blev höst flyttade den till det stall vi står på nu. Där så fanns en ponny som behövde fodervärd och det tippsade stallägaren om. Det ledde tilla att vi fick en halvfoderhäst och det var Shadow, den andra delen tog stallägarna hand om. Vi fortsatte och red både Corona någon gång i veckan och så red vi Schadow 3 gåner i veckan.

Sedan så sade stall ägaren upp delen hon hade hand om Shadow och då tog vi honnom på hel foder!:) Det var super kul:) Sedan så flyttade de som ägde Shadow till ett annat stall och de ville ha med Shadow dit så vi följde med. Så hade vi det ett litet tag men sedan fick vi honnom på vår födelsedag. Sedan så köpte mamma och pappa en häst från ridskolan (Don). Sedan så gick det ett tag och sedan så tippsade de som tidigare ägt Shadow om en häst som skulle ut på foder och vi åkte och provred. Det var Fire och det slutade med att vi tog med honnom hem;)

Ja nu så är vi mäst i stallet och är med kompisar men vårt liv består främst med hästarna:)

Hästarna:

Esse Goldfire:(Foderhäst)
Fire (som han kallas) är en 12 år gammal New Forest han är super snäll och jätte gosig  Han vill alltid ha uppmärksamhet!:) Han är en super ponny som alltid gör sitt bästa. Han är aldrig taskig mot någon. Han gör aldrig något för att få av en tex. Han kan däreot bli rädd för saker och är ganska bakskygg.

Han har tidigare tävlat på ganska hög nivå och stälts ut men inte så mycket med oss. Vi skall komma igång mer nu till våren och tävla. Vet inte om vi kommer att ställa ut honnom!:)

Här är sööta Fire!

Shadow: (Vår häst)
Shadow är en okänd korsningsponny som är otroligt snäll och säker. Han är aldrig dum i ridningen men kan vara lite busig vid hantering från marken. Det han gör är att han kan rymma och springa till mat. Men med klippning, skoning och liknande är han en ängel. Han är fin att rida men kan ibland vara lite seg.

Shadow har tidigare tävlat mycket i Fälttävlan och lite i dressyr. Vi har tävlat själva i dressyr och hoppning på lägre nivå men inte i fälttävlan pga att han är ganska gammal.


Sööta lilla Shadow! 

Don Habitus: (Mamma och Pappa äger honnom)
Don är ett Danskt varmblod med fin dressyrstam. Han är en snäll häst som kommer från en ridskola men beter sig inte som en ridskole häst nu över huvudtaget. Vi kan dessvärre inte berätta så mycket om honnom efterssom vi inte hanterar honnom så mycket. Vi tycker i alla fall att han är en supertrevlig häst och vill alla väl.

Han drog av en sena i boxen för ett tag sedan och är inte helt återstäld från skadan ännu men sätts sakta i gång. men han har varit snäll och lugn trots att han stod inne i en box i flera månader utan att få komma ut i hagen eller bli ledd. Men nu kan han däremot stå i hage och röra på sig. Han rids till en viss del.


Don förra vintern!

Kram på er



Kommentera!<3
Postat av: Olivia Gustavsson

sv : ni får gärna komma med tips menar jag ibland sådär på min blogg för min häst sliter sig lite ibland och håller på när ja rider och vet inte riktigt hur jag ska göra då :)

2011-01-02 @ 12:02:01
URL: http://oliiviiagustavsson.blogg.se/
Postat av: Jossan & Nessie

Jätte fin blogg och design :)

Och super fina hästar!

2011-01-02 @ 13:46:34
URL: http://goodness.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0