"Dumma" hästar finns inte...

En sak som jag tycker är viktigt att man tänker på är att det inte finns några dumma hästar. Om en häst blir rädd för en bil så är den inte dun utan den följer sina instinkter jenom att dra eller reagera på något annat sätt, därför är det viktigt att du själv håller dig lugn och lugnar ned hästen istället för att bli sur eller irriterad.

Fire är ganska bakskygg och när det gäller honnom så är han alltid jätte snäll, men när han blir rädd så tänker han inte på den som sitter på ryggen utan reagerar med flykt. Detta kan vara ganska plötsligt men nu har både han och vi vant oss med att lita på varandra och dette händer nästintill aldrig numera, det var i början när vi inte visste hur han reagerade i olika situationer men nu litar han bra på oss och vi litar bra på honom därför tycker jag att det är bättre att bilda tillit till varandra för då kommer deb hästen som var rädd börja lita på att du inte utsetter den för farliga situationer.

Sen är det viktigt att tänka på att hästar också ofta blivit skrämda av någon gång i livet och offta beror det tyvärr på oss människor.


Kram
 

Kommentera!<3
Postat av: vicky

Bra inlägg!

2011-07-29 @ 23:01:38
URL: http://vwestin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0