Tips - Lydig häst


Ja jag tänkte ge lite tips på hur man kan få en lydig häst.

Konsekvent:
Att vara konsekvent med att hästen lyssnar, alltså om din häst är seg så är det viktigt att hästen alltid lyssnar på skänkeln. Därför kan det vara en bra iden att leda fram hästen för att hästen då får slappna av eftersom man inte vill vara på hästen hela tiden. DÅ kan man även direkt vara konsekvent på att hästen skall lyssna på skänkeln.

Övergångar:
övergångar är väldigt bra för att få en lydig häst för då lyssnar hästen både fram och tillbaka. Men man ska alltid tänka på att hästen måste bli förberedd för att man skall få en bra övergång att inte bara göra den för då ger den inte samma efekt på lydnanden. Tempoväxlingar är också bra då hästen måste lyssna framåt och tillbaka.

Förberedelse:
Jag tror att huvuddelen till att få en lydig häst är att vara förberedd själv och även att förbereda hästen. Det är viktigt att man vet när hästen skall bryta av och då vara själv förberedd på där ska jag börja plocka upp och där göra ett avbrått, detta förbereder även hästen på vad som ska komma. Ett bra sätt att förbereda en häst på är att göra en halvhalt innan man förändrar någonting.

En häst som är lydig är Totilas


Kram

Kommentera!<3

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0